Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Facebook

Όπως οι περισσότερες δημοφιλείς εφαρμογές κοινωνικών μέσων, το Facebook προσφέρει μια σκοτεινή λειτουργία που μπορείτε να επιλέξετε να ενεργοποιήσετε για τον λογαριασμό σας. Η σκοτεινή λειτουργία του Facebook είναι εύκολη στα μάτια σας όταν κάνετε κύλιση στη ροή σας τη νύχτα. Αυτό το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το σκοτεινό θέμα του Facebook στον ιστότοπο, στην εφαρμογή Android και στην εφαρμογή iPhone.

Ενεργοποίηση Dark Mode στο Facebook (2022)

Ενεργοποιήστε τη σκοτεινή λειτουργία στον ιστότοπο του Facebook

1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook και κάντε κλικ στο βέλος που βλέπει προς τα κάτω στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Από το αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε ρυθμίσεις «Οθόνη και προσβασιμότητα».

  Πώς να κάνετε ζωντανή ροή στο Facebook και στο YouTube ταυτόχρονα

2. Θα δείτε τώρα την επιλογή “Dark mode” κάτω από τις ρυθμίσεις “Display & Accessibility”. Επιλέξτε την εναλλαγή “Ενεργοποίηση” για να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία ή επιλέξτε την εναλλαγή “Αυτόματη” για να χρησιμοποιήσετε τις προτιμήσεις σκούρου θέματος σε όλο το σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μεταβείτε αυτόματα στα ανοιχτά και σκοτεινά θέματα εάν έχετε προγραμματίσει τη σκοτεινή λειτουργία στα Windows 11.

Ενεργοποιήστε τη σκοτεινή λειτουργία στην εφαρμογή Facebook για Android

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook και πατήστε το μενού χάμπουργκερ στη δεξιά γωνία στην επάνω γραμμή πλοήγησης. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και αναπτύξτε την επιλογή «Ασφάλεια και απόρρητο» και επιλέξτε «Ρυθμίσεις».

  Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης της εφαρμογής Facebook

2. Σε αυτό το μενού ρυθμίσεων, πατήστε «Σκούρα λειτουργία» στην ενότητα «Προτιμήσεις». Εδώ, θα δείτε την επιλογή ενεργοποίησης, απενεργοποίησης ή χρήσης ρυθμίσεων συστήματος για σκοτεινή λειτουργία.

3. Επιλέξτε «Χρήση ρυθμίσεων συστήματος» εάν θέλετε το Facebook να ακολουθεί τις ρυθμίσεις θεμάτων σε όλο το σύστημα. Από την άλλη πλευρά, η επιλογή “Ενεργό” θα ενεργοποιήσει αμέσως το σκοτεινό θέμα στην εφαρμογή σας στο Facebook.

Ενεργοποιήστε τη σκοτεινή λειτουργία στην εφαρμογή Facebook για iPhone

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook στο iPhone σας, πατήστε το εικονίδιο μενού από την κάτω γραμμή πλοήγησης και αναπτύξτε το “Ρυθμίσεις & Απόρρητο”.

  Οι ιστορίες του Facebook δεν λειτουργούν

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα Ρυθμίσεις και πατήστε στην επιλογή «Σκούρα λειτουργία». Εδώ, επιλέξτε “Ενεργό” για να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία ή “Σύστημα” για χρήση προτιμήσεων σκούρου θέματος σε όλο το σύστημα.

Μεταβείτε στο Dark Theme στο Facebook σε οποιαδήποτε συσκευή

Και εκεί το έχετε! Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ενεργοποιήσετε το σκοτεινό θέμα ενώ χρησιμοποιείτε το Facebook σε Android, iOS ή στον Ιστό. Αν θέλετε να πάτε ένα βήμα μπροστά, έχουμε έναν ολοκληρωμένο οδηγό που θα σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε το σκοτεινό θέμα παντού. Και για περισσότερες τέτοιες συμβουλές, διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα στο Facebook που πρέπει να γνωρίζετε.