Πώς να επαναφέρετε τον ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης Apple Notes σε iPhone, iPad και Mac

Τα Apple Notes είναι ένα από τα καλύτερες εφαρμογές σημειώσεων για χρήστες iPhone, iPad και Mac. Σας επιτρέπει να ασφαλίζετε τις σημειώσεις χρησιμοποιώντας έναν κωδικό πρόσβασης, αλλά τι γίνεται αν έχετε ξεχάσει τα διαπιστευτήρια σύνδεσης των Apple Notes; Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε τον ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης των Apple Notes.

Ο κωδικός πρόσβασής σας στο Apple Notes είναι ξεχωριστός από τον λογαριασμό σας στο iCloud και τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας. Εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης Apple Notes, η Apple δεν μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στις σημειώσεις σας.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Apple Notes. Εάν έχετε Touch ID ή Face ID συνδεδεμένο με τις Apple Notes, σας προτείνουμε πρώτα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των περιεχομένων των προσβάσιμων κλειδωμένων σημειώσεων.

Αφού επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας, δεν θα αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στις παλιές σας σημειώσεις, αλλά θα σας επιτρέψει να κλειδώσετε τις σημειώσεις στο μέλλον. Εάν σε κάποιο σημείο θυμηθείτε τον παλιό κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να μεταβείτε στην παλιά σημείωση και να εισαγάγετε τον παλιό κωδικό πρόσβασης για να τον ξεκλειδώσετε. Το Apple Notes θα σας δώσει την επιλογή να ενημερώσετε τη σημείωση με τον νέο κωδικό πρόσβασης.

  Πώς να διώξετε τους ανθρώπους από το δίκτυό σας Wi-Fi

Πώς να επαναφέρετε τον ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης Apple Notes σε iPhone ή iPad

Θα βρείτε την επιλογή επαναφοράς του κωδικού πρόσβασης για το Apple Notes στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad σας. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ενότητα “Σημειώσεις”. Χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη λειτουργία Spotlight Search της Apple εάν δεν μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας.

Εδώ, επιλέξτε την επιλογή «Κωδικός πρόσβασης».

Επειδή έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “Επαναφορά κωδικού πρόσβασης”. Εάν θέλετε απλώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να πατήσετε «Αλλαγή κωδικού πρόσβασης».

Όταν προσπαθείτε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης Apple Notes, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε έλεγχο ταυτότητας χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης Apple ID. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και πατήστε “OK”.

  Τι είναι η επιτάχυνση υλικού και πρέπει να τη χρησιμοποιείτε;

Από το αναδυόμενο παράθυρο, επιβεβαιώστε ότι θέλετε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης πατώντας «Επαναφορά κωδικού πρόσβασης».

Τώρα θα μπείτε στην οθόνη «Ορισμός κωδικού πρόσβασης». Εδώ, πληκτρολογήστε τον νέο κωδικό πρόσβασης και επαληθεύστε τον. Θα πρέπει επίσης να προσθέσετε μια μικρή υπόδειξη, ώστε να μπορείτε να την ανακτήσετε εύκολα σε περίπτωση που ξεχάσετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας. Αφού εισαγάγετε τις λεπτομέρειες, πατήστε “Τέλος”.

Πώς να επαναφέρετε τον ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης Apple Notes σε Mac

Εάν είστε κυρίως χρήστης Mac, μπορείτε επίσης να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης Apple Notes από το Mac.

Ανοίξτε την εφαρμογή Notes στο Mac σας και κάντε κλικ στην επιλογή “Σημειώσεις” από τη γραμμή μενού. Εδώ, κάντε κλικ στην επιλογή «Προτιμήσεις».

Από το κάτω μέρος της οθόνης Προτιμήσεις, εντοπίστε την ενότητα “Κλειδωμένες σημειώσεις”. Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε τη θέση των κλειδωμένων σημειώσεων, υποδεικνύοντας εάν αποτελούν μέρος του λογαριασμού σας iCloud ή είναι αποθηκευμένες στο Mac σας τοπικά.

  Πώς να ρυθμίσετε έναν διακομιστή ιστού Apache με το Webmin στον διακομιστή Ubuntu

Για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης, κάντε κλικ στο “Επαναφορά κωδικού πρόσβασης”.

Από το αναδυόμενο παράθυρο, επιβεβαιώστε ότι θέλετε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης κάνοντας κλικ στο “OK”.

Για έλεγχο ταυτότητας, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID και κάντε κλικ στο “OK”.

Για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης των Notes που είναι συνδεδεμένος με τον λογαριασμό σας Apple ID, κάντε κλικ στην επιλογή “Επαναφορά κωδικού πρόσβασης”.

Από την επόμενη οθόνη, πληκτρολογήστε τον νέο κωδικό πρόσβασης, επαληθεύστε τον και δώστε μια υπόδειξη ότι θα θυμάστε αργότερα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Ορισμός κωδικού πρόσβασης».

Τώρα που επαναφέρεται ο κωδικός πρόσβασης Apple Notes, μπορείτε να συνεχίσετε να κλειδώνετε τις σημειώσεις σας με ευαίσθητες πληροφορίες. Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για να μάθετε πώς τα Apple Notes μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε τις σκέψεις σας.