Τι είναι το YouTube Premium και αξίζει τον κόπο;

Το YouTube Premium είναι μια μηνιαία συνδρομητική υπηρεσία που υπόσχεται να βελτιώσει την εμπειρία προβολής σας στη μεγαλύτερη πλατφόρμα βίντεο του Διαδικτύου. Δείτε τι παίρνετε για τα χρήματά σας, ώστε να αποφασίσετε αν αξίζει τον κόπο.

Τι είναι το YouTube Premium;

Το YouTube Premium είναι η συνδρομητική υπηρεσία επί πληρωμή του ιστότοπου. Προσφέρει προβολή όλων των βίντεο χωρίς διαφημίσεις, αναπαραγωγή εκτός σύνδεσης και αποκλειστικό περιεχόμενο με τοίχωμα πληρωμής που δημιουργήθηκε κυρίως από διάσημες προσωπικότητες του YouTube.

Για τους συνδρομητές των ΗΠΑ, κοστίζει επί του παρόντος 11,99 $ το μήνα και αυτό περιλαμβάνει μια συνδρομή YouTube Music Premium.

Το οικοσύστημα του YouTube

Τα σχήματα ονοματοδοσίας της Google ήταν πάντα λίγο χάλια, και το ίδιο ισχύει και για το YouTube. Μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με μια υπηρεσία που ονομάζεται YouTube Red. Πριν από το 2018, αυτό ήταν το επίπεδο συνδρομής του ιστότοπου. Ωστόσο, αυτό άλλαξε σε YouTube Premium μετά τη μετονομασία του YouTube Music ως μια εντελώς ξεχωριστή εφαρμογή.

Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσες πολλές επωνυμίες και υπηρεσίες τώρα κάτω από το banner του YouTube, ακολουθεί ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας βοηθήσει να τις ξεχωρίσετε:

YouTube Premium: Η κύρια συνδρομητική υπηρεσία επί πληρωμή του ιστότοπου.
YouTube Music: Μια ξεχωριστή υπηρεσία ροής μουσικής με τη δική της εφαρμογή που σας επιτρέπει να ακούτε μουσική δωρεάν. Είναι ο ανταγωνιστής της Google του Spotify και της Apple Music.
YouTube Music Premium: Η συνδρομητική (9,99 $) έκδοση του YouTube Music. Σε αντίθεση με τη δωρεάν έκδοση, επιτρέπει την αναπαραγωγή στο παρασκήνιο, λήψεις εκτός σύνδεσης και υψηλότερο ρυθμό μετάδοσης bit στην εφαρμογή Μουσική. Μπορείτε επίσης να το αποκτήσετε ως μέρος της συνδρομής σας στο YouTube Premium. Προς το παρόν περιλαμβάνει πρόσβαση σε Μουσική Google Play, αλλά σύντομα θα το αντικαταστήσει πλήρως.
YouTube TV: Μια υπηρεσία ζωντανής τηλεόρασης παρόμοια με το Hulu που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε ζωντανή τηλεόραση και να εγγράφετε DVR που βασίζεται σε σύννεφο.
YouTube Kids: Μια εφαρμογή σχεδιασμένη κυρίως για παιδιά, η οποία περιέχει μόνο περιεχόμενο κατάλληλο για την ηλικία. Οι δυνατότητες του YouTube Premium ισχύουν και για αυτό.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις YouTube σε iPhone, iPad και Android

Τα οφέλη του Premium

Εάν σκέφτεστε να εγγραφείτε στο YouTube Premium, έχει μια σειρά από λειτουργίες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ακολουθεί μια λίστα με τα τρέχοντα πλεονεκτήματα της υπηρεσίας:

Προβολή χωρίς διαφημίσεις: Μπορείτε να δείτε τα πάντα στον ιστότοπο χωρίς διαφημίσεις. Έχετε επίσης προβολή χωρίς διαφημίσεις σε οποιαδήποτε πλατφόρμα συνδέεστε με τον Λογαριασμό σας Google, συμπεριλαμβανομένου του ιστού, των smartphone, του Roku ή οποιασδήποτε άλλης συσκευής ροής.
Πρωτότυπα YouTube: Έχετε πρόσβαση σε πρωτότυπο περιεχόμενο, κυρίως από δημιουργούς υψηλού προφίλ, μαζί με ορισμένες τηλεοπτικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ και ταινίες.
Αναπαραγωγή στο παρασκήνιο: Εάν χρησιμοποιείτε κινητό, ο ήχος από το βίντεο που βλέπετε θα συνεχίσει να αναπαράγεται ακόμα κι αν βρίσκεστε εκτός της εφαρμογής ή η οθόνη του τηλεφώνου σας είναι κλειστή. Στο Android, μπορείτε επίσης να προβάλετε βίντεο με εικόνα σε εικόνα ενώ χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές στο τηλέφωνό σας.
Λήψη βίντεο: Μπορείτε να κατεβάσετε βίντεο ή λίστες αναπαραγωγής για να τα παρακολουθήσετε εκτός σύνδεσης στο smartphone ή το tablet σας.
YouTube Music Premium: Έχετε πρόσβαση σε αυτήν την υπηρεσία και σε όλες τις λειτουργίες που συνοδεύουν, επίσης.

  Πώς να συνεργαστείτε σε μια λίστα αναπαραγωγής μουσικής YouTube

Η Google ενδέχεται να προσθέσει επιπλέον λειτουργίες στο Premium στο μέλλον, οπότε μείνετε συντονισμένοι!

Συμβολή στους δημιουργούς

Μία από τις λιγότερο συζητημένες πτυχές του YouTube Premium είναι η κατανομή εσόδων.

Εάν αποκλείετε ήδη διαφημίσεις στο YouTube με πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, η υπηρεσία Premium μπορεί να ακούγεται αρκετά άχρηστη. Ωστόσο, τα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων εμποδίζουν τους δημιουργούς στην πλατφόρμα να λαμβάνουν έσοδα από τις προβολές σας. Για πολλούς, τα έσοδα από διαφημίσεις είναι μια από τις κύριες πηγές εσόδων τους.

Το Premium προσφέρει έναν τρόπο στους θεατές να έχουν μια εμπειρία χωρίς διαφημίσεις, ενώ παράλληλα συνεισφέρουν στους αγαπημένους τους δημιουργούς περιεχομένου.

Για να το υπολογίσει αυτό, το YouTube συνδυάζει ένα μέρος όλων των εσόδων που λαμβάνει από την υπηρεσία. Στη συνέχεια, διανέμει αυτό το ποσό στους δημιουργούς με βάση τον συνολικό χρόνο προβολής που έλαβαν από τους συνδρομητές Premium. Έτσι, τα κανάλια που παρακολουθείτε περισσότερο παίρνουν μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα.

  Πώς να αναζητήσετε και να μοιραστείτε βίντεο YouTube στο Viber

Λόγω των αυστηρών κανόνων δημιουργίας εσόδων του YouTube, πολλά βίντεο καταργούνται. Ωστόσο, ένας δημιουργός μπορεί να έχει έσοδα από τους συνδρομητές Premium, ακόμα κι αν το βίντεό της δεν είναι κατάλληλο για διαφημίσεις.

Αξίζει το Premium;

Εξαρτάται από το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε την υπηρεσία. Εάν χρησιμοποιείτε συχνά την εφαρμογή για κινητά, η αναπαραγωγή στο παρασκήνιο και η λήψη εκτός σύνδεσης είναι φανταστικές δυνατότητες. Με τόσα πολλά κανάλια YouTube που φιλοξενούν πλέον περιεχόμενο μεγάλης μορφής, η επιλογή να ακούτε μεγάλα βίντεο όταν δεν βρίσκεστε στην εφαρμογή είναι χρήσιμη. Είναι ιδανικό για ακρόαση ενώ οδηγείτε ή μαγειρεύετε δείπνο.

Εάν παρακολουθείτε συχνότερα το YouTube από τον υπολογιστή σας, το βοηθητικό πρόγραμμα είναι σίγουρα στον αποκλεισμό διαφημίσεων. Τα έσοδα από διαφημίσεις βίντεο μειώνονται τον τελευταίο καιρό, γεγονός που έχει οδηγήσει τους δημιουργούς να τοποθετούν ακόμη περισσότερες διαφημίσεις στο περιεχόμενό τους. Αν θέλετε να παρακολουθείτε βίντεο χωρίς διακοπή ενώ εξακολουθείτε να υποστηρίζετε αυτούς που τα κάνουν, το Premium είναι ο μόνος τρόπος για να το κάνετε.

Ένα πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη, ωστόσο, είναι ότι η βιβλιοθήκη Originals είναι σχετικά μικρή. Εάν δεν σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε περιεχόμενο Premium από δημιουργούς, πιθανότατα θα βρείτε την επιλογή αρκετά αδύναμη.