Η συσκευή εγγραφής κρυφών βημάτων των Windows μετατρέπει την ενέργεια οθόνης σε οδηγίες βήμα προς βήμα

Προσπαθήσατε ποτέ να εξηγήσετε μια διαδικασία σε κάποιον, έπρεπε να γράψετε οδηγίες ή να λάβετε οδηγίες ή βήματα για τη χρήση ενός συγκεκριμένου λογισμικού ή την αναπαραγωγή ενός σφάλματος από κάποιον που δεν είναι πολύ καλός στην αναφορά του; Ο απλούστερος τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων όπως αυτό είναι οι εκπομπές οθόνης. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα για να το χρησιμοποιήσετε ως μέσο οδηγιών ή μπορείτε να ζητήσετε από κάποιον να το φτιάξει και να σας το στείλει, ώστε να δείτε ποια βήματα έγιναν για να προκύψει σφάλμα. Δεν αισθάνονται όλοι άνετα με τα εργαλεία μετάδοσης οθόνης, ακόμα και με τα πιο απλά, και μπορεί να είναι πρόβλημα να λάβετε απλώς τις οδηγίες για τη λήψη του σωστού είδους λογισμικού στο άτομο που προσπαθείτε να βοηθήσετε. Ευτυχώς, τα Windows διαθέτουν ένα ενσωματωμένο εργαλείο που ονομάζεται “Problem Steps Recorder” που καταγράφει τις ενέργειές σας στην οθόνη και τις μετατρέπει σε οδηγίες που βασίζονται σε κείμενο. Εκτελείτε την εφαρμογή, πατάτε εγγραφή και εκτελείτε τα βήματα που θέλετε να εξηγήσετε ή που οδηγούν σε κάποιου είδους σφάλμα. Μόλις τελειώσετε, δεν έχετε παρά να στείλετε το αρχείο εξόδου στον παραλήπτη. Η εφαρμογή υπάρχει και στα Windows 7 και στα Windows 8.

  Πώς να ορίσετε μια προεπιλεγμένη εφαρμογή κατά τύπο αρχείου στα Windows 10 1803

Στο μενού έναρξης, αναζητήστε PSR, είναι σύντομο για το Πρόβλημα Βήματα εγγραφής και προορίζεται αρχικά να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο από άτομα που αναζητούν βοήθεια. Όταν η εφαρμογή εμφανιστεί στα αποτελέσματα που ταιριάζουν, κάντε κλικ για να την εκκινήσετε. Απαιτείται μηδενική εγκατάσταση οποιουδήποτε είδους. χτυπήστε ρεκόρ και ξεκινήστε.

Το πρόγραμμα εγγραφής βημάτων προβλημάτων έχει μια ωραία δυνατότητα σχολίων. κάντε κλικ σε αυτό και εμφανίζεται ένα παράθυρο σχολίου κάτω δεξιά για να πληκτρολογήσετε οτιδήποτε επιπλέον, όπως ένα συγκεκριμένο βήμα που διαρκεί πολύ ή οτιδήποτε άλλο.

Μόλις τελειώσετε, ονομάστε το αρχείο και θα αποθηκευτεί ως αρχείο ZIP. Εάν το στέλνετε σε κάποιον με σκοπό να λάβετε βοήθεια, η εργασία σας τελειώνει αφού στείλετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν έχετε λάβει ένα τέτοιο αρχείο, ίσως αναρωτιέστε πώς να ανοίξετε το έγγραφο MTHML. Μπορείτε να το ανοίξετε στον Internet Explorer και στην πιο πρόσφατη έκδοση του Opera.

  Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows 11;

Το MHTML είναι μια παλιά, σχεδόν ασαφής μορφή που δεν έγινε κατανοητή και το Problems Steps Recorder είναι μια παλιά δυνατότητα, επομένως δεν έχει ενημερωθεί πολύ, αν και καθόλου. Μπορείτε πάντα να μετατρέψετε το έγγραφο σε διαφορετική μορφή εάν δεν σας αρέσει να το διαβάζετε στο πρόγραμμα περιήγησής σας.