Τι μπορώ να κάνω με το παλιό μου iPhone;

Το παλιό σας iPhone δεν γίνεται άχρηστο μόλις αποκτήσετε ένα νέο. Μην το πετάξετε απλά σε ένα συρτάρι — μπορείτε να το πουλήσετε, να το ανακυκλώσετε ή να το μετατρέψετε σε κάτι δροσερό!

Πουλήστε το, δωρίστε το ή ανακυκλώστε το

Ακόμα κι αν συνήθως δεν πουλάτε τα παλιά σας ηλεκτρονικά είδη, θα πρέπει να σκεφτείτε να πουλήσετε το παλιό σας iPhone. Διατηρούν πολύ μεγαλύτερη αξία από τα αντίστοιχα Android. Χάρη στη γοητεία του οικοσυστήματος της Apple, τη στιβαρή κατασκευή και τη συνεχή δέσμευση της Apple για παλιές συσκευές μέσω ενημερώσεων iOS, ένα παλιό iPhone είναι μια εξαιρετική επιλογή για πολλούς καταναλωτές.

Θα μπορούσατε επίσης να δώσετε το iPhone σας σε έναν φίλο ή συγγενή που πιστεύετε ότι θα το εκτιμούσε. Θα μπορούσατε να τους φτιάξετε όλη την εβδομάδα! Απλώς φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας και, στη συνέχεια, διαγράψτε τα πάντα στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά.

Ένα παλιό iPhone είναι επίσης ένα εξαιρετικό πρώτο ή δεύτερο smartphone για παιδιά και εφήβους. Μην ξεχάσετε να ρυθμίσετε την εφαρμογή γονικού ελέγχου Screen Time αν ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή.

Εάν το παλιό σας iPhone δεν λειτουργεί καλά, σκεφτείτε να το ανακυκλώσετε. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να το πουλήσετε στο eBay. Κάποιος που θέλει να το απορρίψει για ανταλλακτικά μπορεί να το αγοράσει, αλλά αν δεν είναι λειτουργικό, μπορεί να μην πάρετε πολλά χρήματα για αυτό.

Η Apple αφαιρεί τα παλιά iPhone από τα χέρια σας και μπορεί ακόμη και να λάβετε κάποια πίστωση στο Apple Store μέσω του Apple Trade In πρόγραμμα. Μπορείτε είτε να το παραδώσετε στο τοπικό σας κατάστημα λιανικής Apple είτε να το στείλετε μέσω ταχυδρομείου.

Εάν καμία από αυτές τις ιδέες δεν σας αρέσει, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ανακυκλώσετε το παλιό σας iPhone.

Jailbreak

Γαμώτο, 2 δευτερόλεπτα για να κάνω jailbreak το iphone x 12.4 χρησιμοποιώντας το unCover. pic.twitter.com/EbwNzk83hu

— phTechGuy (@phTechGuy0320) 23 Αυγούστου 2019

Κάνετε «jailbreak» μια συσκευή όταν εγκαθιστάτε σε αυτήν μη εξουσιοδοτημένο λογισμικό τρίτων. Όταν το κάνετε αυτό σε μια συσκευή iOS, αίρονται πολλοί περιορισμοί που έχει η Apple σε αυτήν. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές από άλλες τοποθεσίες (όχι μόνο από το App Store) και αλλάζει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας του iOS.

Οι χάκερ κυκλοφόρησαν ένα πλήρες jailbreak για το iOS 12.4 (και ένα μερικό για την 12.4.1) τον Αύγουστο του 2019. Μπορείτε να μεταβείτε στο unc0ver ή TAIG9 για να το εγκαταστήσετε απευθείας στη συσκευή σας μέσω του Safari ή μπορείτε να κάνετε λήψη υλικολογισμικού για να το εγκαταστήσετε μέσω του iTunes.

«Αλλά γιατί να μην κάνετε απλώς jailbreak την καθημερινή σας συσκευή;» Σε ακούω να κλαις. Η αλήθεια είναι ότι το jailbreaking έχει μερικά μεγάλα μειονεκτήματα. Πρέπει να διατηρήσετε την ίδια έκδοση του iOS για να διατηρήσετε το jailbreak σας, το οποίο δεν είναι εξαιρετικό από την άποψη της ασφάλειας. Επίσης, όταν κάνετε jailbreak, αφαιρείτε όλες τις διασφαλίσεις της Apple.

  Πώς να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε έναν πίνακα περιεχομένων στο Microsoft Word

Επιπλέον, ορισμένες εφαρμογές (ιδιαίτερα εφαρμογές που εστιάζονται στην ασφάλεια, όπως οι επεξεργαστές τραπεζικών συναλλαγών ή πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου) δεν λειτουργούν σε συσκευή με jailbrock. Θα είστε στο έλεος της κοινότητας των jailbreaking, η οποία προσπαθεί να σπάσει κάθε επόμενη έκδοση iOS, αλλά τα ποσοστά επιτυχίας τους ποικίλλουν πάρα πολύ. Πριν από το iOS 12.4, το iOS 9 ήταν η τελευταία σημαντική δημόσια έκδοση jailbreak.

Μπορείτε να μειώσετε τους κινδύνους εάν δεν χρησιμοποιείτε το iPhone που έχει καταστραφεί με jailbreak για σημαντικά πράγματα. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το κύριο Apple ID σας ή να το μεταφέρετε έξω από το σπίτι. Εάν χρησιμοποιείτε ένα απόθεμα iPhone για χρόνια, μπορεί να είναι διασκεδαστικό να εγκαταστήσετε τροποποιήσεις και να αλλάξετε τα πάντα, από το κινούμενο σχέδιο φόρτισης μέχρι τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις ειδοποιήσεις.

Μετατρέψτε το σε φορητή κονσόλα παιχνιδιών

Ακόμη και τα παλιά iPhone μπορούν να χειριστούν μερικά παιχνίδια. Αν ανησυχείτε μήπως ξεμείνει από μπαταρία στην κύρια συσκευή σας, δεν είναι κακή ιδέα μια εφεδρική αφιερωμένη σε παιχνίδια. Εάν είστε γονέας, μπορεί επίσης να εκτιμήσετε ότι έχετε ένα iPhone γεμάτο με περισπασμούς για να το αφαιρείτε όποτε το χρειάζεστε.

Ακόμα κι αν είναι μερικά χρόνια ξεπερασμένο, καλό είναι να έχετε μια ειδική συσκευή για να παίζετε παιχνίδια. Το Apple Arcade είναι μια επερχόμενη συνδρομή premium παιχνιδιών που διαθέτει πάνω από 100 νέα και αποκλειστικά παιχνίδια. Θα κυκλοφορήσει λίγο μετά το iOS 13, το οποίο προσθέτει επίσης εγγενή υποστήριξη για χειριστήρια Xbox One και PlayStation 4.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε υπάρχοντα χειριστήρια συμβατά με iOS. ο Gamevice (79,95 $) μετατρέπει το iPhone σας σε κάτι που μοιάζει αόριστα με το Nintendo Switch. ο Steelseries Nimbus (59,99 $) έχει τη μορφή ενός κανονικού ασύρματου ελεγκτή (και λειτουργεί και με το Apple TV). Μπορείτε να προσθέσετε το Steelseries SmartGrip (9,99 $) για μια εμπειρία παιχνιδιού all-in-one που δεν είναι παρόμοια με το Nvidia Shield.

Ο αριθμός των παιχνιδιών με υποστήριξη χειριστηρίου είναι ήδη εντυπωσιακός, αλλά αναμένεται ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί μετά την κυκλοφορία του iOS 13 και του Apple Arcade. Ακολουθούν μερικά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε αυτήν τη στιγμή με ένα χειριστήριο:

Fortnite
Minecraft
Grand Theft Auto III / Vice City / Άγιος Ανδρέας
Κοιλάδα Stardew
Η ζωή είναι Παράξενη

Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το Σύνδεσμος Steam εφαρμογή για iOS και παίξτε τη βιβλιοθήκη Steam στο iPhone σας, με πλήρη υποστήριξη ελεγκτή. Δείτε περισσότερα παιχνίδια iOS με υποστήριξη χειριστηρίου στη διεύθυνση Ελεγκτής.wtf.

Χρησιμοποιήστε το ως GPS οδήγησης ή πεζοπορίας

Το χειρότερο πράγμα για τη χρήση του iPhone σας ως GPS είναι το γεγονός ότι είναι και smartphone. Όχι μόνο η μπαταρία αδειάζει δύο φορές πιο γρήγορα, αλλά αν λάβετε μια κλήση ενώ πλοηγείστε σε μια άγνωστη τοποθεσία, το iPhone σας διακόπτει τις εργασίες του GPS.

Γιατί, λοιπόν, να μην χρησιμοποιήσετε το εφεδρικό σας iPhone ως αποκλειστικό GPS; Μπορείτε να πλοηγηθείτε εκτός σύνδεσης με πολλές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των Χαρτών Apple, Χαρτών Google και MAPS.me. Μπορείτε να κάνετε λήψη πληροφοριών διαδρομής από τους Χάρτες της Apple για χρήση εκτός σύνδεσης. Για να το κάνετε αυτό, συνδεθείτε στο Διαδίκτυο, βρείτε τη διαδρομή που θέλετε να ακολουθήσετε και, στη συνέχεια, πατήστε ή κάντε κλικ στο «Μετάβαση».

  Πώς να αυτοματοποιήσετε τα φύλλα Google με μακροεντολές

Τώρα, ακόμη και χωρίς Wi-Fi, η συσκευή σας θα πρέπει να θυμάται τη διαδρομή σας (ακόμα κι αν σκοτώσετε την εφαρμογή). Ωστόσο, για να σχεδιάσετε μια νέα διαδρομή, πρέπει να συνδεθείτε ξανά στο διαδίκτυο. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό ενώ είστε έξω είναι να συνδέσετε το παλιό σας iPhone στο νέο σας. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Προσωπικό σημείο πρόσβασης για να μοιραστείτε τη σύνδεσή σας κινητής τηλεφωνίας.

Μπορείτε να κάνετε λήψη ολόκληρων περιοχών από Χάρτες Google και χρησιμοποιήστε τα εκτός σύνδεσης, επομένως είναι πιο χρήσιμο από τους Χάρτες της Apple. Για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε την εφαρμογή Χάρτες Google και, στη συνέχεια, επιλέξτε Χάρτες εκτός σύνδεσης από το κύριο μενού. Αφού κάνετε λήψη ενός χάρτη της περιοχής, μπορείτε να αναζητήσετε ανέσεις ή να σχεδιάσετε διαδρομές εκτός σύνδεσης.

Τέλος, υπάρχει MAPS.me που χρησιμοποιεί δεδομένα ανοιχτού κώδικα που παρέχονται από το OpenStreetMaps. Μπορείτε να κάνετε λήψη τεράστιων περιοχών από αυτήν την εφαρμογή για χρήση εκτός σύνδεσης, με πλήρη υποστήριξη για πλοήγηση ή αναζήτηση για σημεία ενδιαφέροντος. Εάν κάνετε πεζοπορία, αυτή είναι η μόνη εφαρμογή που μπορεί να αρκεί, ανάλογα με το επίπεδο λεπτομέρειας που διατίθεται από το OSM για την περιοχή σας. Ωστόσο, το MAPS.me δεν αντικαθιστά πλήρως ένα αποκλειστικό GPS πεζοπορίας.

Μετατρέψτε το σε τηλεχειριστήριο Smarthome ή Apple TV

Με την εφαρμογή Home της Apple, μπορείτε να ελέγχετε τις διάφορες συσκευές smarthome που είναι συμβατές με το HomeKit. Εάν θέλετε ένα μόνο “τερματικό” που μπορεί να χρησιμοποιήσει όλη η οικογένεια, γιατί να μην χρησιμοποιήσετε το παλιό σας iPhone; Μπορείτε να αφήσετε τη συσκευή να φορτιστεί σε μια βάση ή σε ένα χαλάκι ασύρματης φόρτισης και να τη χρησιμοποιήσετε για να χαμηλώσετε τα φώτα ή να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το παλιό σας iPhone ως ένα πλήρως λειτουργικό τηλεχειριστήριο Apple TV. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Τηλεχειριστήριο στο Apple TV σας για να αντιστοιχίσετε το τηλεχειριστήριο. Από πολλές απόψεις, ένα iPhone λειτουργεί καλύτερα από το τυπικό τηλεχειριστήριο, επειδή μπορείτε να πληκτρολογήσετε κείμενο μέσω ενός πληκτρολογίου λογισμικού. Αν έχασες το δικό σου Siri Remote, σίγουρα ξεπερνά το να πληρώνει την Apple 59 $ για να το αντικαταστήσει.

Κάντε μουσική με αυτό

όταν ανακυκλώνετε το παλιό σας iPhone σε ένα χειριστήριο DAW με οθόνη αφής – οι βόλτες με Fader δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολες. προσαρμοσμένες διατάξεις; #touchosc @touchosc#midicontroller #faderport pic.twitter.com/7q6LptgChK

— The Karate Suit (@deanglover) 28 Αυγούστου 2019

Το iPhone διαθέτει μια εντυπωσιακή βιβλιοθήκη εφαρμογών δημιουργίας μουσικής. Αυτοί περιλαμβάνουν αποκλειστικούς σταθμούς εργασίας ήχου, όπως το GarageBand, εργαλεία για εύκολη ανάκτηση, όπως το Auxy, και ειδικά όργανα λογισμικού και επεξεργαστές κιθάρας, όπως Animoog ή ΕΝΤΕΛΩΣ. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο χειριστήριο MIDI οθόνης αφής με TouchOSC.

Ένα εφεδρικό iPhone θα μπορούσε να χωρέσει όμορφα στη ροή εργασιών σας για τη δημιουργία μουσικής ως αποκλειστικός προσομοιωτής ενισχυτή ή συνθεσάιζερ συνδεδεμένο σε ένα πληκτρολόγιο MIDI. Και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη λήψη κλήσεων ή την πλήρωση της εσωτερικής μνήμης με οτιδήποτε άλλο εκτός από τις αγαπημένες σας δημιουργικές εφαρμογές.

Θα εκπλαγείτε πόσο διασκεδαστικό και εύκολο είναι να δημιουργείτε μουσική σε iOS με τον κατάλληλο εξοπλισμό και λογισμικό.

  6 τρόποι για να προσθέσετε σελιδοδείκτη στους αγαπημένους σας φακέλους στα Windows 10

Χρησιμοποιήστε το ως iPod

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το παλιό σας iPhone ως iPod ή αναπαραγωγής μουσικής ροής. Ακόμη και ένα iPhone 16 GB μπορεί να χωρέσει ένα μεγάλο κομμάτι της μουσικής σας βιβλιοθήκης. Μπορείτε να μεταφέρετε τα αρχεία μουσικής σας μέσω iTunes ή να συγχρονίσετε μουσική μέσω υπηρεσιών ροής, όπως το Apple Music και το Spotify. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να γεμίσετε ολόκληρη τη συσκευή σας με μουσική για ακρόαση εκτός σύνδεσης και δεν θα επηρεάσει την κύρια κινητή συσκευή σας.

Εάν δεν σας πειράζει η μικρή οθόνη, χρησιμοποιήστε VLC για κινητά για να φορτώσετε τη συσκευή σας με ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές για παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της διαδρομής σας ή μιας πτήσης. Το VLC σάς επιτρέπει να σύρετε και να αποθέσετε αρχεία στη συσκευή σας μέσω ενός προγράμματος περιήγησης. Κατεβάστε την εφαρμογή, ενεργοποιήστε τη διεπαφή ιστού στο κύριο μενού και, στη συνέχεια, επισκεφτείτε την καθορισμένη διεύθυνση για να ανεβάσετε αρχεία.

Μετατρέψτε το σε κάμερα ασφαλείας

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό iPhone ως κάμερα ασφαλείας. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για να μεταδώσετε ζωντανή ροή την κάμερά σας ή να αποθηκεύσετε υλικό στο cloud για μελλοντική ανάγνωση. Για να λειτουργήσει αυτό, πρέπει να τοποθετήσετε το iPhone σε ένα κατάλληλο μέρος και να το τροφοδοτήσετε με ένα καλώδιο Lightning.

Οι εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε αυτό είναι Στο σπίτι, Παρουσία, και Πολλά. Είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας, επομένως ίσως χρειαστεί να εγγραφείτε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο. Ωστόσο, προσφέρουν λειτουργίες όπως αυτόματη ανίχνευση κίνησης (με τεχνητή νοημοσύνη που διαφοροποιεί τους ανθρώπους από τις σκιές), αμφίδρομη συνομιλία με μια συνδεδεμένη κάμερα και υποστήριξη για την ταυτόχρονη προβολή πολλών καμερών.

Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε παλιά τηλέφωνα Android σε κάμερες ασφαλείας.

Μετατρέψτε το σε κάμερα web

Το iPhone είναι μια ιδανική κάμερα web χάρη σε δωρεάν εφαρμογές όπως EpocCam. Πρώτα, κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε τη συνοδευτική εφαρμογή για Windows ή Mac από Kinoni. Στη συνέχεια, συνδεθείτε ασύρματα μέσω τοπικού δικτύου ή μέσω καλωδίου Lightning.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες συσκευές διαθέτουν πλέον ενσωματωμένες κάμερες, οι κάμερες web είναι λίγο ξεπερασμένες. Ωστόσο, με το EpocCam, μπορείτε να εκπέμπετε μέσω του υπολογιστή σας από οπουδήποτε εντός της εμβέλειας του δικτύου σας Wi-Fi. Δεν θα αγοράσετε ποτέ ξανά κάμερα web.

Κάντε το τον νέο σας βοηθό κουζίνας

Ενώ ένα iPad είναι πιο λογικό ως βοηθός κουζίνας, ένα iPhone μπορεί να κάνει θαύματα και στον πάγκο. Μπορείτε να το βάλετε σε ένα εύκαμπτη βάση και κρατήστε το φορτισμένο, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε βίντεο μαγειρικής και να ακολουθείτε εύκολα συνταγές που βρίσκετε στον ιστό.

Μπορείτε ακόμη να ζητήσετε από τη Siri να μετατρέψει τις μετρήσεις ή να ελέγξει τις αντικαταστάσεις συστατικών όταν τα χέρια σας είναι γεμάτα ή ακατάστατα.

Κρατήστε το ως ανταλλακτικό

Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να χρειαστείς ένα εφεδρικό τηλέφωνο. Εάν κάποιος στο νοικοκυριό σας χάσει ή σπάσει την κύρια συσκευή του, είναι βολικό να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας. Εάν μερικές φορές έχετε επισκέπτες από το εξωτερικό, μπορείτε να ρίξετε μια φθηνή προπληρωμένη SIM στο παλιό σας iPhone και να τη χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Εάν αποφασίσετε να αποθηκεύσετε το iPhone σας μακροπρόθεσμα, είναι καλή ιδέα να ακολουθήσετε τις οδηγίες της Apple Μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής και της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Φορτίστε το iPhone στο 50% περίπου, απενεργοποιήστε το και, στη συνέχεια, αφήστε το μακριά.