Χαρτογραφήστε την εμπειρία και το ταξίδι των εργαζομένων σας με αυτά τα 3 πρότυπα

Αναρωτιέστε αν υπάρχει κάποιο εργαλείο για τη χαρτογράφηση της εμπειρίας και του ταξιδιού των εργαζομένων; Εδώ είναι μερικά εργαλεία που μπορούν να σας φανούν χρήσιμα.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, οι επωνυμίες εργοδοτών εξαρτώνται από την αξία, τον πολιτισμό, την αγορά και τη βιομηχανία μιας εταιρείας. Ωστόσο, η εμπειρία των εργαζομένων έχει τη δύναμη να κάνει μια εντελώς νέα διαφορά στην αγορά.

Οι καταπονημένοι, υποτιμημένοι και δυσαρεστημένοι υπάλληλοι μπορούν να επηρεάσουν την αξία της επιχείρησης και την εικόνα της αγοράς, καθώς δημιουργεί ένα κυματιστικό αποτέλεσμα μεταξύ κάθε μέρους των υπηρεσιών. Ο συνεχής κύκλος εργασιών έχει καταστήσει ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις να επικεντρωθούν σε ένα χαρούμενο και υγιές εργασιακό περιβάλλον.

Πώς μπορεί κανείς να καλλιεργήσει μια καλή εμπειρία εργαζομένων για να δημιουργήσει μια ισχυρή επωνυμία;

Ο στόχος είναι να προσφέρουμε στους εργαζόμενους μια συνεκτική, συνεπή και θετική εμπειρία αγγίζοντας κάθε σημείο πόνου. Ξεκινά με την αποστολή επιστολών προσφοράς σε πιθανούς υποψηφίους για έξοδο από τις συνεντεύξεις – κάθε δευτερόλεπτο με τους υποψηφίους που έγιναν εργαζόμενοι μετράει για την εμπειρία και τον κύκλο ταξιδιού.

Είναι μια απλοποιημένη απεικόνιση για την κατανόηση του ταξιδιού ενός εργαζομένου σε κάθε στάδιο που μπορεί να βοηθήσει στην προσέλκυση νέων ταλέντων και, στη διατήρηση των σημερινών εργαζομένων, στην οικοδόμηση μιας καλύτερης επωνυμίας εργοδότη.

Με αυτά τα λόγια, εδώ είναι τα βασικά εργαλεία που πρέπει να προσέξετε για να χαρτογραφήσετε την εμπειρία και το ταξίδι των εργαζομένων.

Creately

Μελετήστε, παρατηρήστε, βελτιώστε και αποτυπώστε τη διαδρομή και την εμπειρία των εργαζομένων Creately σε διαφορετικές φάσεις. Έρχεται με ένα ευρύ φάσμα σχημάτων για τμηματοποίηση και δημιουργεί περσόνες, χρησιμοποιεί επαγγελματικά πρότυπα για αφοσίωση και αλληλεπιδράσεις και συνεργάζεται με μια ομάδα.

  Πώς διαγράφετε οριστικά μηνύματα PS4

Ο χάρτης ταξιδιού των εργαζομένων Creately προσφέρει βιβλιοθήκες προτύπων που μπορεί κανείς να επιλέξει για να οπτικοποιήσει κάθε στάδιο μέσα σε λίγα λεπτά. Κάποιος μπορεί να σύρει ή να δημιουργήσει στοιχεία στον χάρτη για να παρουσιάσει την εξέλιξη της σταδιοδρομίας, το σημείο εκκίνησης και κάθε βήμα μέχρι την παραίτηση. Είναι εύκολο να σχεδιάσετε μια μοναδική περσόνα χρησιμοποιώντας διαφορετικά σχήματα, πίνακες, χρωματικές παλέτες, συνδέσμους και εικόνες.

Το εργαλείο διαθέτει τηλεδιάσκεψη εντός εφαρμογής (σχολιασμός σε πραγματικό χρόνο), καθιστώντας εύκολη τη συνεργασία με την ομάδα και whiteboard για διευκόλυνση της αλληλεπίδρασης με πολλούς δρομείς. Ο στόχος είναι η τακτοποίηση δεδομένων χρησιμοποιώντας γραφήματα (πίνακες) για την προβολή χρονοδιαγραμμάτων, ονομασιών και τμημάτων.

Βοηθά στη βελτίωση του ταξιδιού των εργαζομένων με τη βοήθεια μοντέλων δεδομένων και οργανογραμμάτων. Εκτός από αυτό, έχει απλοποιήσει την κοινή χρήση σε διαφορετικά επίπεδα ρόλων και πρόσβαση, σχήματα με επίγνωση του περιβάλλοντος, πρόσθετα και ενσωματώνει οπουδήποτε.

Εργαλεία Σχεδιασμού Υπηρεσιών

Καλύψτε όλα τα σημεία επαφής για να βρείτε τις σημαντικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των εργαζομένων και της εταιρείας που χρησιμοποιεί Εργαλεία Σχεδιασμού Υπηρεσιών. Περιγράφει τη βήμα προς βήμα αλληλεπίδραση των εργαζομένων για να χαρτογραφήσει τι συμβαίνει σε κάθε στάδιο. Ενσωματώνονται πολλά επίπεδα για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα, με πρόσθετα στρώματα για την αναβάθμιση αρνητικών και θετικών εμπειριών.

Ο στόχος είναι να απεικονίσει ολόκληρη την εμπειρία των εργαζομένων, από τη συναισθηματική ροή έως τα σημεία πόνου, καλύπτοντας την βασική εμπειρία των εργαζομένων και την αλληλεπίδρασή τους με άλλα τμήματα ή άτομα. Αφηγείται διαφορετικές εμπειρίες με βάση τον εργασιακό τους ρόλο, τις ευθύνες, τις απαιτήσεις και τη συμπεριφορά τους.

  Πώς να επεκτείνετε το πρόχειρο του προγράμματος περιήγησής σας σε 10 στοιχεία

Μαζί με αυτό, μπορεί κανείς να χαρτογραφήσει το συναισθηματικό ταξίδι κάθε εργαζόμενου για να αναλύσει τις αλλαγές στην αντίληψη. Συνδέεται με τη συναισθηματική κατάσταση των εργαζομένων που αντιπροσωπεύεται μέσω μιας καμπύλης που αιωρείται από διαφορετικά συναισθήματα όπως ευχαριστημένοι, ικανοποιημένοι, απογοητευμένοι και πολλά άλλα. Η χαρτογράφηση ταξιδιού στοχεύει να βελτιώσει τις επιχειρηματικές λειτουργίες και να διασφαλίσει ότι κάποιος μπορεί να ευδοκιμήσει στην αγορά.

Πολλά πρότυπα είναι διαθέσιμα στο Service Design Tools (SDT) για τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, συμπεριλαμβανομένης της χαρτογράφησης ταξιδιού στην υγειονομική περίθαλψη και της χαρτογράφησης ταξιδιού σε μια παγκόσμια ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών. Μπορεί να σας βοηθήσει να οραματιστείτε την εμπειρία των εργαζομένων χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αφήγησης για να εμβαθύνετε σε μοντέλα αφήγησης και παραδειγματισμού. Κάποιος μπορεί να προσθέσει ένα οπτικό επίπεδο στη ρύθμιση κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης κατάστασης ή αφήγησης.

ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ

Συγχωνεύστε την εμπειρία πελάτη και υπαλλήλου για να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση για τη βελτίωση της επιχείρησης. ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ενσωματωμένα πρότυπα για να χαρτογραφήσετε το ταξίδι σας για να μετρήσετε την τεχνογνωσία των εργαζομένων με ευκαιρίες και ζητήματα ταυτότητας που μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του μεριδίου αγοράς, της κερδοφορίας και της αύξησης των εσόδων.

Με τη συγχώνευση αυτών των δύο εμπειριών στο MURAL, μπορεί κανείς να αποκτήσει μια ολιστική άποψη για την ιεράρχηση και τον εντοπισμό σημαντικών περιοχών. Η εμπειρία του πελάτη είναι ευθέως ανάλογη με την ικανοποίηση των εργαζομένων. Ως εκ τούτου, η συγχώνευση αυτών των δύο μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας καλύτερης εμπειρίας για τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα πιο ευτυχισμένους πελάτες.

  Πώς να εγκαταστήσετε ένα αρχείο .watchface στο Apple Watch

Η εμπειρία των εργαζομένων περιλαμβάνει σημεία πόνου, συστήματα, εργαλεία, ομάδες, ομάδες υποστήριξης και εσωτερικές επιχειρηματικές διαδικασίες. Ταυτόχρονα, η εμπειρία του πελάτη περιλαμβάνει σημεία επαφής, στιγμές αφοσίωσης, συναισθήματα και στάση. Βοηθά τον οργανισμό να κατανοήσει την αγορά και εξυπηρετεί τους υπαλλήλους (και τους πελάτες) με βάση τις συμπεριφορές τους για να αυξήσουν την εμπειρία τους.

Μπορεί κανείς να αξιολογήσει την αναποτελεσματικότητα για να κατανοήσει τη βασική αιτία των σημείων πόνου των πελατών και να εντοπίσει κρίσιμες στιγμές. Πολλά πρότυπα είναι διαθέσιμα στο MURAL, συμπεριλαμβανομένης της ανακάλυψης για τη διαμόρφωση πληροφοριών και της ροής των χρηστών που μπορούν να βοηθήσουν στην εξεύρεση ακριβών αποτελεσμάτων.

συμπέρασμα

Εάν εξακολουθείτε να έχετε σύγχυση σχετικά με το πού να ξεκινήσετε, εδώ είναι μερικά σημαντικά βήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν:

  • Προσδιορίστε τα πρόσωπα των εργαζομένων με βάση τη θέση εργασίας και την περιγραφή τους,
  • Χρησιμοποιήστε το πρότυπο για να εργαστείτε σε κάθε φάση της εμπειρίας των εργαζομένων,
  • Αναλύστε κάθε βήμα, όπως συνειδητοποίηση, εξέταση, απόφαση, διατήρηση και μετά την απασχόληση για να εντοπίσετε τις αδυναμίες και τα δυνατά σας σημεία,
  • Και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες χρησιμοποιώντας τα αναλυτικά δεδομένα όπως βασικά μηνύματα, τιμές κ.λπ.,

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να διεξάγετε περιοδικές έρευνες για τη δέσμευση των εργαζομένων για να πυροδοτήσετε νέες συζητήσεις και να κατανοήσετε τι συμβαίνει στο τέλος του εργαζομένου. Όπως τα εργαλεία χαρτογράφησης εμπειρίας πελατών, φροντίστε να χαρτογραφήσετε το ταξίδι του υπαλλήλου σας για να προσφέρετε μια κορυφαία εμπειρία.

Ίσως θα θέλατε να παρακολουθήσετε μια έκδοση βίντεο αυτού του άρθρου.
Κάντε Like και εγγραφείτε στο κανάλι grtechpc.org στο Youtube.