Το YouTube δοκιμάζει τώρα μίνι παιχνίδια (και εδώ είναι πώς να τα παίξετε)

Βασικά Takeaways

  • Το YouTube Playables προσφέρει μια συλλογή από 40 μίνι παιχνίδια προσβάσιμα μέσω της εφαρμογής YouTube ή του προγράμματος περιήγησης ιστού.
  • Μόνο οι συνδρομητές YouTube Premium μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Playables και δεν είναι διαθέσιμο σε λογαριασμούς YouTube Kids.
  • Για να ενεργοποιήσετε τα Playables, μεταβείτε στις ρυθμίσεις στην εφαρμογή YouTube και ενεργοποιήστε την επιλογή “Δοκιμάστε πειραματικές νέες λειτουργίες”. Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη μόνο μέχρι τις 28 Μαρτίου 2024.

Το YouTube κυκλοφόρησε μια συλλογή από μίνι-παιχνίδια ως πειραματική λειτουργία για επιλεγμένους χρήστες, με την ονομασία Playables. Αν σας ενδιαφέρει να παίξετε, δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα και να συμμετάσχετε στη διασκέδαση.

Τι είναι το YouTube Playables;

Το Playables είναι μια συλλογή από μίνι παιχνίδια YouTube στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο smartphone σας μέσω της εφαρμογής YouTube ή μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού του υπολογιστή σας.

Κατά τη στιγμή της γραφής, το Playables διαθέτει 40 μίνι παιχνίδια, όλα από τα οποία δεν απαιτούν λήψη ή εγκατάσταση για να ξεκινήσετε να παίζετε. Τα παιχνίδια χωρίζονται σε οκτώ είδη παιχνιδιών, τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στα παιχνίδια Brain & Puzzle και Arcade.

  Πώς να απεγκαταστήσετε το YouTube σε μια συσκευή Android

Εδώ είναι όλα τα παιχνίδια που είναι προσβάσιμα στην ενότητα YouTube Playables:

Αθλητισμός

8 Ball Billiards Classic, Basketball FRVR, Carrom Clash, Super Goal

Εγκέφαλος και παζλ

Angry Birds Showdown, Brain Out, Collect Em All!, Color Pixel Art, Καθημερινό σταυρόλεξο, Element Blocks, Gold Mahjong FRVR, Onet Connect Classic, Tile Master

Στοά

Cannon Balls 3D, Color Burst 3D, Crazy Caves, Merge Master, Merge Pirates, Moving Co., Northern Heights, Om Nom Run, Pirate Pop, Slice It All!, Stack Bounce

RPG & Στρατηγική

Cube Tower, Endless Siege, Merge Heroes

Ιπποδρομίες

Draw Climber, Scooter Extreme

Πίνακας & Κάρτα

Daily Solitaire, FreeCell Solitaire, Gin Rummy

Προσομοίωση

Farm Land, My Space Pet, Rainy Boba Cafe

Δράση

Magic Cat Academy, State.io

Trivia & Word

Το σημερινό εμπόδιο, Words of Wonders, Words of Wonders: Guru

Πολλά από αυτά τα παιχνίδια έχουν αναπτυχθεί από γνωστούς προγραμματιστές παιχνιδιών, όπως τα FRVR, Nitro Games, Vodoo, Aim Lab, Famobi και Arkadium. Και επειδή ορισμένοι από αυτούς τους προγραμματιστές είναι δημοφιλείς για τα δωρεάν παιχνίδια τους HMTL5, μπορείτε πραγματικά να παίξετε μερικά από τα παιχνίδια που αναφέρονται παραπάνω εκτός του YouTube Playables μέσω του επίσημου ιστότοπου του προγραμματιστή παιχνιδιών ή μέσω ιστότοπων τρίτων όπως Παιχνίδια HTML5.

  Πώς να παρακολουθήσετε το YouTube στον επιτραπέζιο υπολογιστή Linux με το FreeTube

Ποιος μπορεί να παίξει Playables στο YouTube;

Το Playables είναι μια πειραματική λειτουργία στο YouTube. Δεδομένου ότι μόνο τα μέλη του YouTube Premium μπορούν να δοκιμάσουν πειραματικές λειτουργίες, τα μίνι παιχνίδια είναι διαθέσιμα μόνο σε συνδρομητές YouTube Premium. Αυτό σημαίνει επίσης ότι όσοι έχουν λογαριασμούς YouTube Kids δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν την ενότητα παρά τη φιλική προς τα παιδιά φύση όλων των μίνι παιχνιδιών της συλλογής.

Εάν αποφασίζετε αν το YouTube Premium αξίζει τον κόπο για πρόσβαση στο Playables και σε όλες τις άλλες λειτουργίες premium, σας προτείνουμε να παραλείψετε την ετήσια συνδρομή και να λάβετε τη μηνιαία συνδρομή. Αυτό συμβαίνει επειδή η δυνατότητα Playables θα είναι διαθέσιμη μόνο μέχρι τις 28 Μαρτίου 2024. Εάν δεν γίνει λειτουργία μετά από αυτήν την ημερομηνία, ενδέχεται να ακυρωθεί εντελώς.

Πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα Playables;

Εάν δεν έχετε ειδοποιηθεί για τη λειτουργία, αλλά είστε συνδρομητής Premium, μπορείτε να δοκιμάσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Playables απλώς ενεργοποιώντας τις πειραματικές λειτουργίες στην εφαρμογή YouTube.

Για να ενεργοποιήσετε τα Playables, ανοίξτε την εφαρμογή YouTube και μεταβείτε στην ενότητα Εσείς κάτω δεξιά στην οθόνη σας. Στη συνέχεια, ανοίξτε το μενού ρυθμίσεων πατώντας το εικονίδιο με το γρανάζι και επιλέξτε Δοκιμάστε τις πειραματικές νέες λειτουργίες. Θα εμφανιστούν όλες οι διαθέσιμες πειραματικές λειτουργίες. Αναζητήστε παιχνίδια Play στο YouTube και επιλέξτε Δοκιμάστε το.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στην έκδοση του YouTube Desktop στο iPhone

Αφού ενεργοποιήσετε το YouTube Playables, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα παιχνίδια μέσω της καρτέλας Εξερεύνηση στο YouTube. Η ενότητα Εξερεύνηση θα πρέπει να είναι προσβάσιμη σε κοινή θέα εάν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Για όσους χρησιμοποιούν τα smartphone τους, πατώντας στο εικονίδιο της πυξίδας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας θα εμφανιστεί η ενότητα Εξερεύνηση όπου εμφανίζονται τα Playables.

Εναλλακτικά, μπορείτε απλώς να συνεχίσετε να κάνετε κύλιση στην αρχική σελίδα του YouTube μετά από Shorts και Breaking news μέχρι να δείτε την ενότητα Playables στο YouTube. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε από τα 40 μίνι παιχνίδια που είναι διαθέσιμα για να ξεκινήσετε να παίζετε.

Δοκιμή YouTube Playables

Όπως το YouTube, το Netflix και το TikTok έχουν επίσης προσθέσει μίνι παιχνίδια ως μέρος των πλατφορμών τους. Αυτό που κάνει το YouTube διαφορετικά είναι να μην απαιτεί λήψη ή εγκατάσταση για να παίξει τα μίνι παιχνίδια του. Αυτό το επίπεδο άνεσης θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερους περιστασιακούς παίκτες στο YouTube, κάτι που μπορεί να ενισχύσει την αφοσίωση των χρηστών και τον χρόνο που αφιερώνουν στην πλατφόρμα.

Ανάλογα με την απόδοση των Playables, ενδέχεται να δούμε περισσότερες πλατφόρμες που εφαρμόζουν μίνι παιχνίδια στις υπηρεσίες τους. Ή το πείραμα θα μπορούσε να αποτύχει παταγωδώς.