Πώς να απεγκαταστήσετε το YouTube σε μια συσκευή Android

Τα περισσότερα τηλέφωνα Android διαθέτουν διαφορετικές ενσωματωμένες εφαρμογές. Ενώ μερικά μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα, άλλα απλά καταλαμβάνουν περιττό χώρο. Για πολλούς ανθρώπους, μια τέτοια εφαρμογή είναι το YouTube. Η εφαρμογή χρειάζεται περίπου 175 MB και αυτή η ποσότητα μπορεί να διπλασιαστεί ή να τριπλασιαστεί καθώς χρησιμοποιείτε την εφαρμογή, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη που πολλοί χρήστες αναζητούν έναν τρόπο να την αφαιρέσουν από τις συσκευές τους.

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε πώς να απεγκαθιστάτε το YouTube σε τηλέφωνα Android, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει εάν αυτό είναι δυνατό και θα σας δείξει τα βήματα.

Απεγκαταστήστε το YouTube Android

Εάν δεν θέλετε πλέον το YouTube στο τηλέφωνό σας, υπάρχουν πολλές ενέργειες που μπορείτε να κάνετε, ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο του τηλεφώνου σας. Ας τα ελέγξουμε.

Δείτε πώς μπορείτε να απεγκαταστήσετε το YouTube στο τηλέφωνό σας Android:

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.
  • Μεταβείτε στις “Εφαρμογές”.
  • Βρείτε και επιλέξτε “YouTube”.
  • Πατήστε «απεγκατάσταση» και επιβεβαιώστε το.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εναλλακτική μέθοδο:

  • Βρείτε το εικονίδιο YouTube στο μενού.
  • Πατήστε παρατεταμένα και επιλέξτε «απεγκατάσταση».
  • Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να απενεργοποιήσετε την εφαρμογή.
  • Απενεργοποιήστε το YouTube

    Σε ορισμένες περιπτώσεις, η διαγραφή του YouTube από το τηλέφωνό σας Android είναι σαν να διαγράφετε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει για τα περισσότερα τηλέφωνα. Γιατί αυτό? Επειδή το YouTube μπορεί συχνά να θεωρηθεί μια εφαρμογή σε επίπεδο συστήματος που δεν μπορεί να απεγκατασταθεί. Αυτό συμβαίνει επειδή τα τηλέφωνα Android τροφοδοτούνται από την Google και το YouTube είναι η θυγατρική της Google. Η εφαρμογή YouTube συνοδεύεται από τη μηχανή αναζήτησης της Google, το Gmail, το ημερολόγιο, τη μονάδα δίσκου κ.λπ.

      Το Addappt φτάνει στο Android. Συγχρονισμός στοιχείων επικοινωνίας με φίλους

    Εάν το τηλέφωνό σας συνοδεύεται από την εφαρμογή YouTube, δεν μπορείτε να την απεγκαταστήσετε. Όμως, επειδή δεν μπορείτε να το απεγκαταστήσετε δεν σημαίνει ότι πρέπει να το χρησιμοποιήσετε. Όσοι δεν χρησιμοποιούν το YouTube μπορούν πάντα να το απενεργοποιήσουν. Όταν απενεργοποιείτε μια εφαρμογή, την αφαιρείτε από την οθόνη της εφαρμογής και την εμποδίζετε να εκτελείται στο παρασκήνιο. Αν και η απενεργοποίηση μιας εφαρμογής δεν τη διαγράφει από το τηλέφωνό σας, εξακολουθεί να είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο και να αποτρέψετε περιττές ενημερώσεις.

    Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το YouTube σε τηλέφωνα Android:

  • Ανοίξτε το μενού σας και μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις”.
  • Πατήστε «Εφαρμογές».
  • Βρείτε το YouTube και πατήστε “Απενεργοποίηση”.
  • Θα δείτε ένα μήνυμα που εξηγεί την εφαρμογή και όλες οι λειτουργίες που σχετίζονται με αυτήν θα απενεργοποιηθούν. Πατήστε «Απενεργοποίηση».
  • Μπορείτε επίσης να το κάνετε χωρίς πρόσβαση στις ρυθμίσεις:

  • Βρείτε το εικονίδιο YouTube στο μενού σας και πατήστε το παρατεταμένα.
  • Πατήστε «Απενεργοποίηση» και επιβεβαιώστε.
  • Εάν αλλάξετε γνώμη μετά από λίγο, δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το YouTube:

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.
  • Μεταβείτε στις “Εφαρμογές” και βρείτε το YouTube.
  • Επιλέξτε «Ενεργοποίηση».
  • Ο κανόνας

    Γενικά, όλες οι εφαρμογές που εγκαθιστάτε μόνοι σας μπορούν να απεγκατασταθούν. Έτσι, εάν κατεβάσατε το YouTube από το Play Store, θα μπορείτε να το απεγκαταστήσετε. Ωστόσο, εάν η εφαρμογή ήταν προεγκατεστημένη, δεν θα δείτε το κουμπί “Κατάργηση εγκατάστασης”. Αυτό συμβαίνει επειδή ο κατασκευαστής πιστεύει ότι το YouTube είναι μια εφαρμογή με βασικές λειτουργίες για καθημερινή χρήση.

      Πώς να αποκτήσετε την προεπισκόπηση προγραμματιστή Android O

    Επομένως, εάν δεν βλέπετε το κουμπί “Κατάργηση εγκατάστασης”, σημαίνει ότι δεν είναι δυνατό να διαγράψετε πλήρως την εφαρμογή από το τηλέφωνό σας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε την εφαρμογή.

    Rooting του τηλεφώνου σας

    Μπορείτε να αποκτήσετε προνομιακό έλεγχο στο τηλέφωνό σας Android και να προσαρμόσετε πολλές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της διαγραφής προεγκατεστημένων εφαρμογών αποκτώντας πρόσβαση root. Ωστόσο, συνήθως δεν συνιστάται να κάνετε root στο τηλέφωνό σας. Πρώτον, εάν δεν γίνει σωστά, το rooting μπορεί να κάνει το τηλέφωνό σας ασταθές και να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά. Δεύτερον, το rooting μπορεί να ακυρώσει την εγγύησή σας. Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, θα είστε μόνοι σας. Τέλος, η απόκτηση πρόσβασης root παρακάμπτει επίσης τους περιορισμούς ασφαλείας του Android. Αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνό σας δεν θα προστατεύεται από κακόβουλο λογισμικό.

    Εάν εξακολουθείτε να αποφασίζετε ότι θέλετε να κάνετε root τη συσκευή σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ερευνήσει διεξοδικά τη διαδικασία. Λάβετε υπόψη ότι τα βήματα διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο και τη μάρκα smartphone. Εάν δεν είστε γνώστες της τεχνολογίας, είναι καλύτερο να ζητήσετε βοήθεια από έναν ειδικό. Επιπλέον, μην ξεχάσετε να εγκαταστήσετε την κατάλληλη προστασία προστασίας από ιούς για να αποτρέψετε μολύνσεις από κακόβουλο λογισμικό. Εάν προχωρήσετε στο rooting και αλλάξετε γνώμη μετά από λίγο, μπορείτε πάντα να ξεριζώσετε το τηλέφωνό σας.

    Αντιμετώπιση προβλημάτων

    Εάν η εφαρμογή σας YouTube δεν λειτουργεί σωστά, μια από τις πρώτες λύσεις που έρχεται στο μυαλό είναι η επανεγκατάσταση της. Ωστόσο, επειδή αυτό δεν είναι πάντα δυνατό, δείτε τι άλλο μπορείτε να δοκιμάσετε για να θέσετε σε λειτουργία την εφαρμογή:

    • Κάντε επανεκκίνηση της συσκευής σας – Το τηλέφωνό σας ενδέχεται να αντιμετωπίζει μια προσωρινή δυσλειτουργία, η οποία προκαλεί δυσλειτουργία της εφαρμογής YouTube. Ίσως μπορέσετε να επιλύσετε αυτό το ζήτημα επανεκκινώντας το τηλέφωνό σας.
    • Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο – Το YouTube ενδέχεται να μην λειτουργεί εάν η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο είναι αδύναμη. Δοκιμάστε να συνδεθείτε σε ένα ισχυρότερο δίκτυο Wi-Fi ή χρησιμοποιήστε τα δεδομένα σας.
    • Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης της εφαρμογής – Η προσωρινή μνήμη αποθηκεύει δεδομένα που εξασφαλίζουν ταχύτερη επεξεργασία. Ωστόσο, η αποθήκευση παλαιών φορμών μπορεί να επιβραδύνει την απόδοση της εφαρμογής. Μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του YouTube για να προσπαθήσετε να επιλύσετε προβλήματα απόδοσης.
    • Ενημερώστε την εφαρμογή – Εάν η εφαρμογή σας είναι παλιά, είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα επιβραδυνθεί. Μπορείτε να το διορθώσετε εύκολα ενημερώνοντας την εφαρμογή.
    • Ενημερώστε τη συσκευή – Ενδέχεται να αντιμετωπίζετε προβλήματα με το YouTube εάν δεν χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση Android. Ενημερώστε τη συσκευή σας και δοκιμάστε ξανά.
      Πώς να μεταφέρετε λίστες αναπαραγωγής Spotify σε Apple Music, YouTube Music, Amazon Music και TIDAL

    Όχι άλλο YouTube

    Αν και το YouTube εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινής χρήσης βίντεο, πολλοί άνθρωποι δεν το χρησιμοποιούν. Δεδομένου ότι τα περισσότερα τηλέφωνα Android συνοδεύονται από την εφαρμογή, δεν είναι δυνατή η απεγκατάσταση της χωρίς να κάνετε root το τηλέφωνό σας. Αν δεν θέλετε να ρισκάρετε, είναι καλύτερα να απενεργοποιήσετε την εφαρμογή και να την αποτρέψετε από το να εκτελείται στο παρασκήνιο και να σπαταλά χώρο.

    Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να εξηγεί τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από το YouTube στο τηλέφωνό σας Android.

    Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το YouTube στο τηλέφωνό σας; Τι γίνεται με άλλες προεγκατεστημένες εφαρμογές στο Android σας; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.