Πώς να τροποποιήσετε το αρχείο Hosts στα Windows 10

Ένα αρχείο hosts είναι ένα αρχείο συστήματος που βρίσκεται σε Windows, Linux και macOS. Και στα τρία λειτουργικά συστήματα εξυπηρετεί λίγο πολύ τον ίδιο σκοπό. αντιστοίχιση τομέων σε διευθύνσεις IP. Εάν δεν έχετε αγγίξει ποτέ το αρχείο Hosts, το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται απλώς για ένα κενό αρχείο TXT στη μονάδα δίσκου σας που γεννά το ερώτημα, σε τι χρησιμεύει; Γιατί οι άνθρωποι πρέπει να τροποποιήσουν το αρχείο Hosts; Τι συμβαίνει όταν προσθέτετε ή αφαιρείτε κάτι από αυτό το αρχείο;

Το αρχείο Hosts είναι ένα κατάλοιπο από τα παλιά χρόνια του διαδικτύου. Τότε που το DNS δεν ήταν κάτι, αυτά τα αρχεία ήταν αυτά που μετέφραζαν έναν τομέα σε IP. Αυστηρά μιλώντας, δεν χρειάζονται πλέον, αλλά εξακολουθούν να διατηρούνται κυρίως για χρήση στη δικτύωση. Αυτό για το οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν συνήθως το αρχείο Hosts τώρα είναι να αποκλείσουν ορισμένους τομείς, αν και ένα αρχείο κεντρικού υπολογιστή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακατεύθυνση ενός ιστότοπου, την ονομασία συσκευών στο δίκτυό σας και πολλά άλλα. Το αρχείο κεντρικού υπολογιστή ουσιαστικά κάνει αυτό που κάνει το DNS, δηλαδή του δίνετε έναν τομέα και μια διεύθυνση IP και όταν πληκτρολογείτε τον τομέα στο πρόγραμμα περιήγησής σας, το αρχείο κεντρικού υπολογιστή γνωρίζει σε ποια IP να σας στείλει.

Τροποποιήστε το αρχείο Hosts

Μπορείτε να τροποποιήσετε το αρχείο κεντρικού υπολογιστή στα Windows 7, 8/8.1 και 10 χρησιμοποιώντας την ακόλουθη μέθοδο. Ισχύουν οι ίδιοι κανόνες. Θα χρειαστείτε δικαιώματα διαχειριστή για να τροποποιήσετε το αρχείο κεντρικού υπολογιστή.

  Πώς να εμποδίσετε τους ανθρώπους να κλέβουν τα πακέτα σας

Hosts Τοποθεσία αρχείου

Μεταβείτε στην παρακάτω τοποθεσία και αναζητήστε ένα αρχείο με το όνομα “hosts”.

C:WindowsSystem32driversetc

Είναι ένα απλό αρχείο κειμένου, αν και δεν θα δείτε την επέκταση TXT προσαρτημένη στο τέλος. Για να ανοίξετε το αρχείο, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε Σημειωματάριο ως την εφαρμογή για να το ανοίξετε.

Προτού τροποποιήσετε το αρχείο hosts, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας κάπου. Είναι σπάνιο ότι μια τροποποίηση σε αυτό το αρχείο σπάει κάτι σοβαρό. Το πολύ, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα πρόσβασης σε συγκεκριμένους ιστότοπους. Ανεξάρτητα από αυτό, η δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μετριαστούν τυχόν προβλήματα. Εάν τροποποιείτε συχνά το αρχείο hosts, ίσως είναι καλή ιδέα να διατηρείτε ένα αντίγραφο ασφαλείας για κάθε έκδοση.

  Διορθώστε ότι η δομή του δίσκου είναι κατεστραμμένη και μη αναγνώσιμη στα Windows

Προσθήκη τομέα

Για να προσθέσετε έναν τομέα στο αρχείο κεντρικού υπολογιστή, χρειάζεστε το όνομα τομέα και τη διεύθυνση IP του.

Σύνταξη:

IP Address Domain Name

Παράδειγμα:

91.198.174.192 www.wikipedia.org

Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε προσθέσει http ή https πριν από το όνομα τομέα. Απλώς προσθέστε αυτήν τη γραμμή στο αρχείο hosts, αποθηκεύστε την αλλαγή και επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δημόσια IP για να αντιστοιχίσετε έναν ιστότοπο ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιδιωτική διεύθυνση IP και να αντιστοιχίσετε ένα σύστημα δικτύου ή διακομιστή στη διεύθυνση δικτύου του.

Αποκλεισμός τομέα

Για να αποκλείσετε έναν τομέα, χρειάζεστε μόνο τον τομέα. Θα ανακατευθύνετε τον τομέα στο δικό σας σύστημα. Ανοίξτε το αρχείο hosts και αναζητήστε σχόλιο με τον localhost σε αυτό. Αυτό είναι το σύστημά σας.

Σύνταξη:

Localhost Address Domain Name

Παράδειγμα:

127.0.0.1 www.wikipedia.org

Αποθηκεύστε την αλλαγή και επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Ένας διακομιστής μεσολάβησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παράκαμψη ενός τομέα που έχει αποκλειστεί από το αρχείο κεντρικών υπολογιστών.

  Πώς να δημιουργήσετε διαγώνιο κείμενο στο Word

Προεπιλεγμένο αρχείο κεντρικών υπολογιστών Windows 10

Τα παρακάτω είναι τα περιεχόμενα ενός μη τροποποιημένου αρχείου κεντρικών υπολογιστών στα Windows 10.

# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a "https://www.wdzwdz.com/windows-tips/modify-the-hosts-file-on-windows-10/#" symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost


Hosts File Tools

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που τροποποιούν το αρχείο κεντρικών υπολογιστών. Βασικά παρέχουν ένα γραφικό περιβάλλον για το τι μπορείτε να κάνετε μόνο με το Σημειωματάριο. Εάν ανησυχείτε για την τροποποίηση του αρχείου hosts, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά τα εργαλεία. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα αξιόπιστο και συγκρίνετε τις αλλαγές που κάνει αργότερα για να είστε ασφαλείς.