Το iLock Αποτρέπει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε εφαρμογές στο Mac σας

Υπάρχουν εκείνοι που προτιμούν τον περιορισμό της πρόσβασης στα συστήματά τους για διάφορους λόγους. Άλλοι για την ασφάλεια, άλλοι για την ιδιωτικότητα, ενώ άλλοι απλώς επειδή μπορούν. Αυτή η επιδίωξη επιλεκτικής ασφάλειας έχει δημιουργήσει εφαρμογές όπως το AppLocker για Windows και πολλές εφαρμογές για Android. Υπάρχει ακόμη και μια ενσωματωμένη δυνατότητα ασφαλείας στο Disk Utility του Mac που σας επιτρέπει να μετατρέπετε τους φακέλους σας σε αρχεία .dmg προσβάσιμα μόνο μέσω κωδικού πρόσβασης. Ακολουθώντας αυτή την τάση, το iLock αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα που αντιμετωπίζουν όσοι χρειάζονται ασφάλεια, καθώς προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αλάνθαστο σύστημα. Η εφαρμογή είναι σε έκδοση beta και η έκδοση beta λήγει σύντομα αφού πολλοί από εσάς θα περιμένουν την εφαρμογή να βγει από την έκδοση beta για να μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε μακροπρόθεσμα. Δείτε πώς τα πήγε η εφαρμογή κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να προσαρμόσετε τους υπότιτλους στο Amazon Prime Video

Το iLock βρίσκεται ακόμα σε στάδια beta. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με την τιμή που θα έχει όταν η εφαρμογή γίνει χρυσή, αλλά σίγουρα έχει ένα αξιοπρεπές ξεκίνημα. Κατά την εκκίνηση της εφαρμογής, θα σας ζητηθεί να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης, ο οποίος θα κλειδώσει αυτόματα το Activity Monitor, τις Προτιμήσεις συστήματος, την Κονσόλα και το Τερματικό. Μπορείτε να αφαιρέσετε αυτές τις αυτόματες κλειδαριές εάν θέλετε, αλλά η αδιάλειπτη πρόσβαση στα παραπάνω κάνει απλώς την όλη διαδικασία κλειδώματος μια ματαιότητα, καθώς μπορούν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για να παρακάμψουν τυχόν κλειδαριές.

Η ασφάλεια είναι καλή, δεν υπάρχει τρόπος να αποκτήσετε πραγματικά πρόσβαση σε μια ασφαλή εφαρμογή χωρίς τον κωδικό πρόσβασης, η εφαρμογή το κάνει ένα βήμα παραπέρα επιτρέποντάς σας να τη διαμορφώσετε έτσι ώστε το παράθυρο κωδικού πρόσβασης να κλείνει μετά από 5 δευτερόλεπτα. Εάν το σύστημά σας βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, όλες οι ασφαλείς εφαρμογές μπορούν να κλείσουν αυτόματα και εάν κάποιος επιχειρήσει να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις ασφαλείς εφαρμογές σας με λανθασμένο κωδικό πρόσβασης, η φωτογραφική μηχανή σας μπορεί να τραβήξει τη φωτογραφία του. Αυτά είναι τουλάχιστον καθησυχαστικά μέτρα. Στη συνέχεια, υπάρχει ένα αρχείο καταγραφής που παρακολουθεί ποια περίοδος λειτουργίας ξεκίνησε σε ποια ώρα. Επιπλέον, δεν μπορεί κανείς να κλείσει την εφαρμογή χωρίς τον κωδικό πρόσβασης. Αυτή είναι μια καλή κάλυψη, να λέμε την αλήθεια.

  Δημιουργία βάσης δεδομένων σκληρού δίσκου και γρήγορη αναζήτηση αρχείων

Αν και στις δοκιμές μας, ανακαλύψαμε ότι οι φάκελοι μπορούν ακόμα να «ανοίξουν τα περιεχόμενα του πακέτου» χωρίς διακοπή. Για τον μέσο χρήστη, αυτό δεν αποτελεί αρκετά αξιόπιστη απειλή για την ασφάλεια. Ωστόσο, εάν γνωρίζετε τι κάνετε, αυτό θα μπορούσε να παρέχει πρόσβαση σε κλειδωμένες εφαρμογές. Μια άλλη επιλογή που κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να λείπει, είναι το κλείδωμα μεμονωμένων αρχείων. Αυτά θα μπορούσαν ενδεχομένως να αντιμετωπιστούν σε μελλοντικές εκδόσεις, αλλά μπορούμε μόνο να κάνουμε εικασίες για το μέλλον.

Το iLock είναι μοναδικό και αποτελεσματικό. Ακόμη και για εκείνους που δεν ανησυχούν πολύ για τα κλείδωμα εφαρμογών μπορούν να επωφεληθούν από την αίσθηση ασφάλειας που παρέχει αυτή η εφαρμογή. Για να μην τα πολυλογώ, δεν σας απασχολεί όλα τα δυνατά σημεία του κωδικού πρόσβασης, δέχεται ότι του δίνετε και φροντίζει για τα υπόλοιπα. Όλα αυτά, σε μια απλή έκδοση beta, με επερχόμενες βελτιώσεις και την ενδεχόμενη χρυσή κυκλοφορία, αυτή είναι σίγουρα μια εφαρμογή στην οποία θέλετε να διατηρήσετε μια καρτέλα.

  Πώς να προσθέσετε εναλλακτικό κείμενο σε ένα αντικείμενο στο Microsoft Word

Κατεβάστε την έκδοση beta του iLock εδώ