Δημιουργία βάσης δεδομένων σκληρού δίσκου και γρήγορη αναζήτηση αρχείων

Η εγγενής λειτουργία αναζήτησης του λειτουργικού συστήματος Windows λειτουργεί καλά για την εύρεση ορισμένων ειδών τύπων αρχείων ή για την εμβάθυνση σε υποκαταλόγους, αλλά δεν είναι η καλύτερη λύση όταν πρόκειται να βρείτε προσαρμοσμένα αρχεία όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Προηγουμένως καλύψαμε εφαρμογές όπως το Everything Search Engine και το MasterSeeker που βελτιώνουν την Αναζήτηση των Windows με διάφορους τρόπους και σας παρέχουν, αυτό που θα αποκαλούσα, τον ταχύτερο τρόπο για να βρείτε τα επιθυμητά αρχεία σας σε λιγότερο χρόνο. Το Hddb, συντομογραφία του Hard Disk Database, είναι ένα παρόμοιο πρόγραμμα που σας επιτρέπει να ανακτάτε αρχεία και φακέλους στον υπολογιστή σας με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Αυτό το μικρό εργαλείο, όπως και το όνομά του, δημιουργεί μια πλήρη βάση δεδομένων με όλα τα στοιχεία στον υπολογιστή σας, επιτρέποντάς σας με τη σειρά του να τα αναζητήσετε γρήγορα.

  Πώς να δείτε τις καθολικές συντομεύσεις πληκτρολογίου στα Windows 10

Το πρόγραμμα έχει πολλές ομοιότητες με το Everything. Διατίθεται τόσο σε φορητή όσο και σε δυνατότητα εγκατάστασης, ευρετηριάζει όλα τα στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στον σκληρό σας δίσκο και διαθέτει απλό σχεδιασμό. Για τη δοκιμή, χρησιμοποίησα την παραλλαγή φιλική προς την εγκατάσταση, η οποία λειτούργησε απολύτως όπως θα έπρεπε. Η ίδια η εφαρμογή φαίνεται αρκετά καθαρή. Μόλις ξεκινήσει, σας ζητά να δημιουργήσετε μια νέα βάση δεδομένων από την αρχή. κάντε κλικ στο «Ναι» για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, η οποία διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα πριν την τεθεί σε λειτουργία.

Μόλις γίνει αυτό. σας παρουσιάζεται το κύριο παράθυρο εφαρμογής του Hddb. Το πρώτο πράγμα που θα σας συνιστούσα να κάνετε – που σίγουρα θα έκανε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα από την πλευρά σας – είναι να πλοηγηθείτε στο μενού Εργαλεία και να ενεργοποιήσετε την επιλογή «Δέντρο φακέλων». Αυτό θα σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση σε αρχεία ή φακέλους που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή από κάθε διαμέρισμα μέσω μιας πλαϊνής γραμμής στα αριστερά. Μπορείτε επίσης να βρείτε γρήγορα αρχεία εισάγοντας σχετικές λέξεις-κλειδιά στη γραμμή αναζήτησης, φυσικά.

  Πώς να εγκαταστήσετε γραμματοσειρές για το Microsoft Word στα Windows 10

Ένα άλλο πράγμα που αξίζει να αναφέρουμε είναι η δυνατότητα Δόμησης, Ανακατασκευής και Καθαρισμού της βάσης δεδομένων μέσω του μενού Βάση δεδομένων που βρίσκεται στη γραμμή μενού. Η ανοικοδόμηση της βάσης δεδομένων μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη εάν έχετε κάνει πρόσφατες αλλαγές στα αρχεία και τους φακέλους στον υπολογιστή σας. Ή σε περίπτωση που μια βάση δεδομένων εμφανίζεται κατεστραμμένη ή το πρόγραμμα αντιμετωπίζει ασυνήθιστες ιδιορρυθμίες, μπορείτε πάντα να καθαρίσετε τη βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε προηγουμένως ανά πάσα στιγμή.

Μιλώντας για την πραγματική λειτουργικότητα αναζήτησης του Hddb, είναι αρκετά γρήγορη. Πολύ γρήγορα, θα έλεγα. Μόλις δημιουργηθεί η βάση δεδομένων, μπορείτε να ξεκινήσετε να τη χρησιμοποιείτε πληκτρολογώντας απλώς το ερώτημά σας στο πεδίο αναζήτησης, στο οποίο τα σχετικά αποτελέσματα εμφανίζονται αμέσως στη διεπαφή. Εάν δεν χρησιμοποιείτε πληροφορίες διαδρομής, το Hddb εκτελεί μια καθολική αναζήτηση στη βάση δεδομένων αναζητώντας αρχεία σε κάθε γωνιά και γωνία.

  Πώς να ανοίξετε τον Microsoft Edge χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών στα Windows 10

Τελευταίο, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, το Hddb ενσωματώνεται επίσης απευθείας στο μενού περιβάλλοντος και σας επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση σε έναν συγκεκριμένο φάκελο επιλέγοντας την επιλογή «Αναζήτηση εδώ κατά Hddb» αφού κάνετε δεξί κλικ σε έναν φάκελο. Αυτό είναι αρκετά βολικό εάν θέλετε να ανοίξετε ένα αρχείο από μια γνωστή τοποθεσία.

Εν ολίγοις, το Hddb είναι σίγουρα ένα από τα πιο γρήγορα προγράμματα που σας βοηθούν να αναζητήσετε γρήγορα περιεχόμενα αρχείων στον υπολογιστή σας. Λειτουργεί σε Windows XP, Windows Vista, Windows 7 και Windows 8 / 8.1.

Λήψη hddb