Το Google Fast Pair εξηγείται σε 5 λεπτά ή λιγότερο

Είναι πάντα ένα καλό συναίσθημα όταν η νέα τεχνολογία που εισάγεται μας κάνει τα πράγματα βολικά για εμάς.

Είμαι βέβαιος ότι θα ήσασταν πολύ πρόθυμοι να χρησιμοποιήσετε το Google Fast Pair στο smartphone σας, επειδή αλλάζει τον τρόπο σύζευξης συσκευών Bluetooth.

Δεδομένου ότι η μετάβαση στις ρυθμίσεις και η σύζευξη των συσκευών σας μπορεί μερικές φορές να είναι κουραστική, αυτή η νέα τεχνολογία είναι εδώ για να το κάνει πολύ πιο ομαλό.

Παρουσιάστηκε το 2017, το Google Fast Pair είναι μια ιδιόκτητη τεχνολογία που κυκλοφόρησε από την Google. Χρησιμοποιεί Bluetooth Low Energy (BLE) και την τοποθεσία του τηλεφώνου σας Android για να ανακαλύψει συσκευές Bluetooth σε κοντινή απόσταση και να συνδεθεί μαζί τους με ένα μόνο πάτημα.

Όπως και με τα Apple AirPods, όταν ανοίγετε τη θήκη, μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες αμέσως στην οθόνη του iPhone σας. Το γρήγορο ζεύγος είναι πολύ παρόμοιο.

Ας μάθουμε περισσότερα για αυτό σε αυτήν την ανάρτηση.

Πώς λειτουργεί η Υπηρεσία Γρήγορης Ζεύξης Google;

Η λειτουργία του Google Fast Pair Service (GFPS) είναι διαισθητική, γρήγορη και χωρίς περίπλοκα βήματα.

  12 Διαχειριστής ανοιχτού κώδικα και εμπορικού κωδικού πρόσβασης για ομάδες

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε το αξεσουάρ με δυνατότητα Fast Pair σε λειτουργία σύζευξης και να το κρατήσετε κοντά στο τηλέφωνό σας Android. Θα παρατηρήσετε ένα μεγάλο αναδυόμενο παράθυρο στην οθόνη με την εικόνα του αξεσουάρ σας. Πατήστε “Σύνδεση” και αυτό είναι όλο. τελείωσες.

Το αναδυόμενο παράθυρο θα σας προτείνει επίσης να κάνετε λήψη της συνοδευτικής εφαρμογής του αξεσουάρ από το Google Play Store, εάν υπάρχει.

Η Google συγχρονίζει αυτόματα τις πληροφορίες σύζευξης με τον λογαριασμό σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να υποβληθείτε ξανά στη διαδικασία αντιστοίχισης του αξεσουάρ σας.

Σας δίνει την ελευθερία να χρησιμοποιείτε το ίδιο και στις άλλες συσκευές σας Android. Απλώς συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το αξεσουάρ με το Tablet σας ή άλλα τηλέφωνα Android.

Καταναλώνει ελάχιστη μπαταρία τηλεφώνου και λειτουργεί με τις προδιαγραφές πυρήνα Bluetooth v4.2 ή νεότερη έκδοση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το GFPS για να αντιστοιχίσετε τα ακουστικά, τα ηχεία, τα κιτ αυτοκινήτου, τα πληκτρολόγια, το μικρόφωνό σας κ.λπ.

Το καλύτερο κομμάτι? Όλα αυτά μπορούν να γίνουν χωρίς πολλά βήματα και ψάξιμο στις ρυθμίσεις Bluetooth της συσκευής σας.

Χαρακτηριστικά του Google Fast Pair

Το γρήγορο ζεύγος Google έρχεται με λειτουργίες που μπορεί να φαίνονται πολύ βασικές, αλλά σώζουν ζωή σε στιγμές ανάγκης. Μπορείτε να αρχίσετε να ενσωματώνετε τις ακόλουθες δυνατότητες με τις συσκευές που είναι συμβατές με Fast Pair.

  Πώς να μοιραστείτε την οθόνη σας στο Google Meet

Εύκολη παρακολούθηση μπαταρίας

Ελέγξτε τη στάθμη της μπαταρίας των αξεσουάρ σας όταν είναι συνδεδεμένα στη συσκευή σας μέσω του Fast Pair.

Εάν πρόκειται για συσκευή ακοής, μπορείτε να παρακολουθείτε το επίπεδο του αριστερού και του δεξιού μπουμπουκιού μαζί με τη θήκη, όλα σε ένα μέρος.

Θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση μπαταρίας κάθε φορά που ανοίγετε τη θήκη των ακουστικών σας, καθώς και μια ειδοποίηση όταν η μπαταρία εξαντλείται.

Εύκολη σύζευξη

Όπως συζητήθηκε σε αυτήν την ανάρτηση, το Google Fast Pair σάς επιτρέπει να συνδεθείτε στο αξεσουάρ σας με ένα μόνο πάτημα. Προτείνει επίσης τη λήψη της συνοδευτικής εφαρμογής του συγκεκριμένου αξεσουάρ, εάν υπάρχει.

Εξατομίκευση

Σας επιτρέπει να εξατομικεύσετε τα ακουστικά, τα ακουστικά και άλλα αξεσουάρ, δίνοντάς τους προσαρμοσμένα ονόματα.

Εύρεση χαμένων συσκευών

Εάν έχετε τοποθετήσει λάθος το αξεσουάρ σας, μπορείτε να το εντοπίσετε καλώντας τους μέσω της υπηρεσίας Fast Pair Service όταν είναι συνδεδεμένα στο τηλέφωνό σας. Σας επιτρέπει να βρείτε την τελευταία γνωστή τοποθεσία της συσκευής εάν το ιστορικό τοποθεσίας σας είναι ενεργοποιημένο.

Ζεύξη εκτός σύνδεσης

Το Google Fast Pair τώρα επιτρέπει επίσης τη σύζευξη εκτός σύνδεσης όταν βρίσκεστε σε καταστάσεις χαμηλού δικτύου.

Ρύθμιση Google Fast Pair με συμβατή συσκευή

Το Google Fast Pair καθιστά απίστευτα εύκολη τη ρύθμιση και τη λειτουργία με οποιαδήποτε συμβατή συσκευή. Εδώ είναι τα βήματα για αυτό:

Βήμα 1: Ενεργοποιήστε την τοποθεσία του τηλεφώνου σας Android.

  Τι είναι οι κωδικοί Google Meet;

Βήμα 2: Ενεργοποιήστε το Bluetooth.

Βήμα 3: Θέστε το αξεσουάρ σας σε λειτουργία σύζευξης.

Βήμα 4: Ανοίξτε τη θήκη φόρτισης της συμβατής συσκευής/αξεσουάρ, η οποία θα ανοίξει αυτόματα ένα νέο αναδυόμενο παράθυρο. Πατήστε πάνω του. (Ορισμένες άλλες συσκευές ενδέχεται να εμφανίζουν ένα κουμπί “Σύνδεση”, οπότε προχωρήστε και πατήστε σε αυτό).

Βήμα 5: Το Google Fast Pair θα αρχίσει να συνδέεται.

Μόλις ολοκληρωθεί η φόρτωση, το τηλέφωνό σας θα συνδεθεί στο αξεσουάρ. Να θυμάστε ότι το τηλέφωνό σας πρέπει να είναι έκδοση Android 6.0 ή νεότερη.

Δημοφιλείς συσκευές που επιτρέπουν το Google Fast Pair

Κάθε μέρα που περνά, το Google Fast Pair γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Αυτό σημαίνει ότι πολλές εταιρείες ενσωματώνουν πλέον τα προϊόντα τους με αυτήν την τεχνολογία.

Υπάρχουν ήδη πολλές δημοφιλείς συσκευές που επιτρέπουν το Google Fast Pair. Μερικά από αυτά είναι:

  • Google Pixel Buds Pro
  • One Plus Buds Z2
  • Fitbit Trackers
  • Ακουστικά ακύρωσης θορύβου Bose 700
  • Samsung Galaxy Buds
  • Ασύρματα ακουστικά ANC πάνω από το αυτί Harman Kardon fly
  • JBL live 660 NC

Στο μέλλον, μπορείτε να περιμένετε μια ευρύτερη γκάμα συσκευών συμβατών με το Google Fast Pair. Επίσης, τις επόμενες στιγμές, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα στο Google TV, στο Android TV, ακόμη και στο Chromebook.

Τελικές Λέξεις

Η τεχνολογία Fair Pair της Google μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και ενέργεια και να σας προσφέρει μερικές ενδιαφέρουσες λειτουργίες – ειδικά τη δυνατότητα να βρείτε το χαμένο σας αξεσουάρ. Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία αμέσως.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε τις εφαρμογές παρακολούθησης για να εντοπίσετε το τηλέφωνό σας.