Το Do Not Disturb έρχεται στο Android Lollipop ως διακοπές

Όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το Android Lollipop, ένα Do Not Disturb ήταν μέρος της σειράς δυνατοτήτων. Τώρα που το Android Lollipop άρχισε να κυκλοφορεί σε συσκευές Nexus, εξετάζουμε πιο προσεκτικά μερικές από τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες Android Lollipop στην τελική τους μορφή. Όταν επισκεφτήκαμε τη λειτουργία τον Ιούνιο, αρχικά ονομαζόταν Do Not Disturb, αλλά στην τελική έκδοση, ονομάστηκε Διακοπές και βρίσκεται στην ενότητα Ήχος της εφαρμογής Ρυθμίσεις. Δεν είμαστε σίγουροι πόσο καιρό θα χρειαστεί για να αποβάλει την ετικέτα «Μην ενοχλείτε», καθώς είναι ήδη τόσο δημοφιλές από το iOS, αλλά οι διακοπές ως δυνατότητα έχουν δημιουργηθεί για να εντυπωσιάζουν. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Γρήγορη πρόσβαση

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις Διακοπών αυξάνοντας ή μειώνοντας την ένταση από τα ειδικά πλήκτρα έντασης στη συσκευή σας. Υπάρχουν τρεις τρόποι για τις διακοπές. “Καμία” που θα σταματήσει τη συσκευή σας από το να ηχεί οποιονδήποτε τύπο ειδοποιήσεων, συμπεριλαμβανομένων των συναγερμών. «Προτεραιότητα» που σας επιτρέπει να ορίσετε ποιες εφαρμογές και ποιες κλήσεις και μηνύματα θα πραγματοποιούνται. Και τέλος, «Όλα» που επιτρέπει την αποστολή όλων των ειδοποιήσεων. Η λειτουργία προτεραιότητας, όταν προσπελάζεται από τις γρήγορες ρυθμίσεις της, σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία επ’ αόριστον ή για μία (ή περισσότερες) ώρες.

  Καταγράψτε Screencast, Google Hangouts και κλήσεις Skype στο Android

Προσαρμογή διακοπών

Η προεπιλεγμένη ρύθμιση θα μπλοκάρει όλες τις κλήσεις εκτός από αυτές που υποδεικνύετε ότι είναι διακοπές προτεραιότητας. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση μπορεί να αλλάξει ώστε να επιτρέπονται πάντα διακοπές, να επιτρέπονται μόνο διακοπές προτεραιότητας ή να μην επιτρέπεται κανενός είδους περίοδος διακοπών.

Για να προσαρμόσετε τις διακοπές σημαίνει κυρίως να προσαρμόσετε απλώς τη λειτουργία προτεραιότητας. Από προεπιλογή, οι διακοπές για συμβάντα και υπενθυμίσεις είναι ήδη ενεργοποιημένες και οι ειδοποιήσεις θα εξακολουθούν να ηχούν. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για κλήσεις και μηνύματα. Αυτό μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω ώστε να επιτρέπει κλήσεις και μηνύματα από οποιονδήποτε, επαφές με αστέρι ή για όλες τις επαφές.

  Προσθέστε πληροφορίες που έχουν χαθεί και βρέθηκαν στην οθόνη κλειδώματος του τηλεφώνου σας [Android]

Μπορείτε φυσικά να προγραμματίσετε πότε η συσκευή σας μεταβαίνει σε λειτουργία προτεραιότητας επιλέγοντας ημέρες και τη διάρκεια για την ενεργοποίηση της λειτουργίας. Πατήστε ημέρες για να επιλέξετε οποιαδήποτε ή πολλές ημέρες της εβδομάδας και χρησιμοποιήστε την ώρα έναρξης και λήξης για να ορίσετε την περίοδο για την ενεργοποίηση της λειτουργίας προτεραιότητας κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών.

Εικονίδιο περιοχής ειδοποιήσεων

Και οι δύο λειτουργίες «Καμία» και «Προτεραιότητα» συνοδεύονται από ένα εικονίδιο περιοχής ειδοποιήσεων (φωτογραφία παρακάτω με αυτή τη σειρά).

Διαχείριση ειδοποιήσεων σε λειτουργία διακοπής με βάση την εφαρμογή

Για να διαχειριστείτε τις ειδοποιήσεις ανά εφαρμογή, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Στην περιοχή Ήχος και ειδοποιήσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω στις Ειδοποιήσεις εφαρμογών και επιλέξτε μια εφαρμογή για να διαχειριστείτε τις ειδοποιήσεις για αυτήν. Μπορείτε να διαχειριστείτε τις ειδοποιήσεις μόνο για τη λειτουργία «Προτεραιότητας», καθώς η λειτουργία «Καμία» δεν θα επιτρέψει τη διέλευση κανενός είδους ειδοποιήσεων και η λειτουργία «Όλες» θα τις ενεργοποιήσει όλες αδιακρίτως.

  Πώς να προσθέσετε έναν διακόπτη Μην ενοχλείτε στα στοιχεία ελέγχου έντασης στο Android 7

Συγκρίσεις

Οι διακοπές έκαναν το ντεμπούτο τους στο iOS με τη μορφή Do Not Disturb, οπότε θα κάνουμε μια μικρή σύγκριση μεταξύ των δύο. Το Android Lollipop κερδίζει με τη δυνατότητα γρήγορης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης στις ρυθμίσεις γρήγορης πρόσβασης. Μπορείτε να προσαρμόσετε πόσο χρόνο θα είναι ενεργοποιημένη οποιαδήποτε από τις λειτουργίες και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές λειτουργίες. Το iOS κερδίζει με τον καλύτερο χειρισμό των ειδοποιήσεων ανά εφαρμογή, η οποία αντιμετωπίζεται με την ίδια προτίμηση με τις ρυθμίσεις Μην ενοχλείτε.