Το CoreWeave εξασφαλίζει άλλα $200 εκατομμύρια, το Lightmatter συγκεντρώνει $154 εκατομμύρια

Γειά σου! 🙋 Έχουμε τις παρακάτω ενημερώσεις για εσάς σήμερα! 📣

Ο εξειδικευμένος πάροχος Cloud CoreWeave εξασφαλίζει άλλα 200 εκατομμύρια δολάρια

Το CoreWeave είναι ένας εξειδικευμένος πάροχος εγγενούς cloud της Kubernetes που έχει δημιουργηθεί για μεγάλης κλίμακας φόρτους εργασίας με επιτάχυνση GPU. Το Coreweave μειώνει την καθυστέρηση κατά 50%, βελτιώνει την ταχύτητα 35 φορές πιο γρήγορα και μειώνει το κόστος κατά 80%.

Συγκέντρωσαν επιπλέον χρηματοδότηση 200 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Magnetar Capital, έναν μήνα μετά τον κύκλο χρηματοδότησης της σειράς Β των 221 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής την εταιρεία, ανεβάζοντας το σύνολο σε 421 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τους πόρους, η Microsoft υπέγραψε συμφωνία δισεκατομμυρίων δολαρίων με το CoreWeave που υποστηρίζεται από την Nvidia, η οποία ενοικίασε κάρτες γραφικών Nvidia και εκτιμήθηκε στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο, με επένδυση 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Nvidia.

  8 Καλύτερες πρακτικές εξετάσεις GRE που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε

Το επίπεδο ενορχήστρωσής του χωρίς διακομιστές είναι δημοφιλές για startups με τεχνητή νοημοσύνη, καθώς επιτρέπει τη γρήγορη εκκίνηση του φόρτου εργασίας, ενώ μειώνει την πολυπλοκότητα της διαχείρισης.

Η υποδομή cloud του CoreWeave έχει μεγάλη ζήτηση λόγω της αύξησης της γενετικής τεχνολογίας AI. Η εταιρεία προσφέρει γρήγορες και οικονομικά αποδοτικές λύσεις για βαρύ υπολογιστικό φόρτο εργασίας.

Το Photonic AI Hardware της Lightmatter συγκεντρώνει $154 εκατομμύρια

Η startup Lightmatter χρησιμοποιεί φως για να δημιουργήσει φωτονικά υπολογιστικά τσιπ εξειδικευμένα για AI. Συνδυάζει ηλεκτρονικά, φωτονικά και αλγόριθμους για να δημιουργήσει μια νέα υπολογιστική πλατφόρμα AI.

Το Lightmatter δημιουργεί φωτονικούς επεξεργαστές που ξεπερνούν τους παραδοσιακούς επεξεργαστές σε ταχύτητα, απόδοση και θερμικές ιδιότητες, ικανοποιώντας τις ανάγκες για βελτιωμένη υπολογιστική ταχύτητα, χαμηλότερη ενεργειακή πυκνότητα και μειωμένη θέρμανση τσιπ.

Η Lightmatter συγκεντρώνει 154 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση της σειράς C με επικεφαλής τους SIP Global, Fidelity, Viking Global, GV, HPE Pathfinder και τρέχοντες επενδυτές, λαμβάνοντας πάνω από 270 εκατομμύρια δολάρια σε συνολική χρηματοδότηση.

  11 Γεννήτριες Selfie AI που πρέπει να δοκιμάσετε

Η πλατφόρμα του Lightmatter βοηθά στην αντιμετώπιση της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις με την αποδοτική χρήση ενέργειας στους υπολογιστές.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανάρτηση στο ιστολόγιο της Meta, ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg αποκάλυψε το τελευταίο ακουστικό εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας, το Quest 3.

Η ανάρτηση ιστολογίου αναφέρει ότι το Quest 3 είναι το πιο προηγμένο ακουστικό της Meta μέχρι σήμερα, με έγχρωμη οθόνη μικτής πραγματικότητας υψηλής ανάλυσης, μείωση πάχους 40% σε σύγκριση με το Quest 2 και βελτιωμένο chipset Qualcomm, το οποίο παρέχει διπλάσια απόδοση γραφικών για βέλτιστη άνεση και ανάλυση οθόνης.

Αναμένεται ότι η Apple θα αποκαλύψει τα ακουστικά VR την επόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης WWDC του Ιουνίου, καθώς εισέρχονται στον ανταγωνισμό σε αυτόν τον τομέα.

Το Quest 3 περιλαμβάνει οπτικά τηγανίτες και οθόνη υψηλής ανάλυσης για καλύτερη προβολή περιεχομένου. Διαθέτει νέο chipset Snapdragon για αυξημένη πυκνότητα pixel.

  Πώς να διαγράψετε όλες τις επαφές από το iPhone 5 χωρίς iCloud

Εγγραφείτε στο Meta για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις σχετικά με αυτήν την έκδοση.

Η Microsoft ανακοινώνει κοινότητες σε ομάδες στα Windows 11

Η Microsoft ενημερώνει τη δωρεάν έκδοση του Teams στα Windows 11 με υποστήριξη για τη λειτουργία κοινοτήτων.

Οι χρήστες των Windows 11 μπορούν πλέον να δημιουργούν και να διαχειρίζονται κοινότητες στο Teams. Οι κάτοχοι κοινότητας μπορούν να προσκαλούν, να φιλοξενούν εκδηλώσεις και να εποπτεύουν περιεχόμενο με χαρακτηριστικά ασφαλείας. Η Microsoft θα επεκτείνει σύντομα την υποστήριξη σε πλατφόρμες Windows 10, macOS και web.

Υποστηρίζει επίσης το Microsoft Designer, μια δημιουργική εφαρμογή με τεχνητή νοημοσύνη που επιτρέπει τη δημιουργία οπτικού υλικού, όπως αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή προσκλήσεις για εκδηλώσεις, με βάση κειμενικά στοιχεία.

Θεωρείται η απάντηση της Microsoft σε εργαλεία οργάνωσης ομάδων όπως αυτά που εμφανίζονται στο Facebook, το Discord, το WhatsApp, το Reddit και άλλα.

Η Microsoft βελτιώνει το Teams για Windows 11 και κινητές συσκευές, επιτρέπει εργαλεία σήμανσης και φίλτρα και προσφέρει προτάσεις κοινότητας για iOS και Android.

Οι κοινότητες ομάδων θα έχουν σύντομα πρόσβαση σε δημοσκοπήσεις και βελτιωμένους ελέγχους εποπτείας μελών για τους κατόχους.

Για περισσότερες ενημερώσεις, ανατρέξτε στην κατηγορία Τελευταία τεχνολογία.