Το Cache Killer εκκαθαρίζει την προσωρινή μνήμη σας κάθε φορά πριν φορτώσει μια ιστοσελίδα [Chrome]

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των σύγχρονων προγραμμάτων περιήγησης ιστού είναι η προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης ιστού. Όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο όπως το wdzwdz, για παράδειγμα, το πρόγραμμα περιήγησής σας θα αποθηκεύει αυτόματα αρχεία όπως εικόνες, λογότυπα, CSS κ.λπ. προκειμένου να επιταχύνει τα πράγματα και να μειώσει το εύρος ζώνης του Διαδικτύου. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το πρόγραμμα περιήγησης καθιστά δυνατή την εμφάνιση αρχείων ιστότοπου που είναι αποθηκευμένα στην κρυφή μνήμη του προγράμματος περιήγησης πολύ πιο γρήγορα από ό,τι μπορεί να τραβήξει νέα αρχεία από τον διακομιστή ιστότοπου. Έτσι, κάθε φορά που επισκέπτεστε το wdzwdz, το πρόγραμμα περιήγησης θα χρησιμοποιεί τα “αποθηκευμένα αρχεία” για να μειώσει το χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδας. Ωστόσο, ενώ η προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης είναι χρήσιμη για τη φόρτωση περιεχομένου σελίδας από τον τοπικό αποθηκευτικό χώρο, μπορεί επίσης να είναι κακή για τον ίδιο ακριβώς λόγο, επειδή τυχόν ενημερωμένο περιεχόμενο στον ζωντανό ιστότοπο ενδέχεται να μην εμφανιστεί αμέσως και να σας κάνει να δείτε την παλιά σελίδα. Ωστόσο, επεκτάσεις όπως το Cache Killer για το Chrome στοχεύουν να απαλλαγούν από αυτήν την ενόχληση.

  Παράβλεψη δικαιωμάτων και επιτρέψτε στα προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο σε οποιονδήποτε ιστότοπο να εμφανίζονται σε πλήρη οθόνη [Chrome]

Διατίθεται δωρεάν στο Chrome Web Store, όταν γίνει λήψη και εγκατάσταση, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή του Cache Killer μέσω του εικονιδίου Omnibar και θα εκκαθαρίσει αυτόματα την προσωρινή μνήμη πριν φορτώσει μια νέα σελίδα, επιτρέποντας τη φόρτωση του περιεχομένου από τον πραγματικό διακομιστή του ιστότοπου και όχι από τον τοπική προσωρινή μνήμη. Η επέκταση δεν διαθέτει επιπλέον επιλογές και η απλή σχεδίασή της την καθιστά εύκολη στη χρήση από οποιονδήποτε. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ότι λειτουργεί.

Όταν το Cache Killer είναι ενεργοποιημένο – μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιό του για να το ενεργοποιήσετε – το κουμπί γίνεται αυτόματα πράσινο υποδεικνύοντας ότι η επέκταση είναι ενεργή και ότι περιηγείστε σε ιστοσελίδες με μηδενική προσωρινή μνήμη. Οποιαδήποτε νέα ιστοσελίδα από αυτήν θα φορτωθεί νέα και το πρόγραμμα περιήγησης δεν θα χρησιμοποιεί τα στοιχεία που είχαν αποθηκευτεί στην προσωρινή μνήμη προηγουμένως.

  Πώς να εμφανίσετε σελιδοδείκτες για φορητές συσκευές Chrome στην επιφάνεια εργασίας Chrome

Μπορείτε να κάνετε ξανά κλικ για να απενεργοποιήσετε την επέκταση, η οποία υποδηλώνεται με κόκκινο χρώμα. Ενώ μπορείτε επίσης να πατήσετε Ctrl + F5 για να αναγκάσετε το Google Chrome να φορτώσει ξανά περιεχόμενο από τον διακομιστή, το Cache Killer μάλλον παρέχει έναν ευκολότερο τρόπο σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξετε προσωρινά τη λειτουργία προσωρινής μνήμης για να δοκιμάσετε έναν ζωντανό ιστότοπο.

Παρά το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά μικρό σε μέγεθος, το Cache Killer είναι μια πολύ εύχρηστη επέκταση που κάνει μόνο μία εργασία και την κάνει εξαιρετικά καλά.

Εγκαταστήστε το Cache Killer από το Chrome Web Store

  Διορθώστε το ERR_CONNECTION_RESET στο Chrome