Διορθώστε το ERR_CONNECTION_RESET στο Chrome

Όταν κάνετε αναζήτηση για έναν ιστότοπο και δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε σωστά, θα αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτό το σφάλμα αναφέρεται πιο συχνά στο Google Chrome. Όταν αντιμετωπίζετε αυτό το σφάλμα, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε άλλους ιστότοπους και όχι σε αυτόν από τον οποίο αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα. Διάφοροι λόγοι προκαλούν το εν λόγω πρόβλημα. Εσφαλμένες ρυθμίσεις μητρώου, ασυμβατότητα δικτύου, διένεξη προστασίας από ιούς και προβλήματα τείχους προστασίας συχνά οδηγούν σε αυτά τα σφάλματα με το Chrome. Εάν αντιμετωπίσετε σφάλμα ERR_CONNECTION_RESET Chrome κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να το επιλύσετε. Επομένως, συνεχίστε την ανάγνωση για να διορθώσετε το σφάλμα ERR Connection Reset Windows 10.

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να διορθώσετε τα Windows 10 ERR_CONNECTION_RESET στο Chrome

Σε αυτήν την ενότητα, έχουμε συγκεντρώσει όλα τα πιθανά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα. Ακολουθήστε τα για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Το κύριο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων για την επιδιόρθωση είναι να διασφαλίσετε ότι έχετε σταθερή σύνδεση δικτύου. Όταν έχετε αστάθεια δικτύου, θα αντιμετωπίσετε το σφάλμα σε οποιονδήποτε ιστότοπο στον οποίο έχετε πρόσβαση. Επομένως, κάθε φορά που αντιμετωπίζετε το σφάλμα, ανοίξτε μια νέα καρτέλα και αναζητήστε έναν άλλο ιστότοπο.

  • Εάν αντιμετωπίζετε το σφάλμα σε όλους τους ιστότοπους στους οποίους αποκτάτε πρόσβαση στο πρόγραμμα περιήγησης, αυτό σημαίνει ότι η σύνδεσή σας στο δίκτυο δεν είναι σταθερή. Βεβαιωθείτε ότι η ταχύτητα εύρους ζώνης δικτύου είναι η βέλτιστη.
  • Εάν αντιμετωπίζετε το σφάλμα μόνο σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, δεν υπάρχει πρόβλημα με τη σύνδεση στο διαδίκτυο και μπορείτε να ακολουθήσετε τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων που αναφέρονται εδώ για να τα διορθώσετε.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε παλιό, κατεστραμμένο ή αναξιόπιστο καλώδιο, η σύνδεση στο Διαδίκτυο θα συνεχίσει να αποσυνδέεται από τη συσκευή. Ακόμα κι αν η ταχύτητα του διαδικτύου σας είναι πολύ υψηλή, δεν θα έχετε αδιάλειπτη εξυπηρέτηση όταν σπάσουν τα καλώδια. Ελέγξτε εάν τα καλώδια σύνδεσης είναι μέχρι το σημείο.

Μέθοδος 1: Επανεκκίνηση του δρομολογητή

Εάν έχετε διενέξεις δικτύου, μπορείτε να τις διορθώσετε επανεκκινώντας το δρομολογητή. Ωστόσο, η επανεκκίνηση του δρομολογητή θα επανεκκινήσει τη συνδεσιμότητα δικτύου και λίγοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι όλες οι αλλαγές που επισημαίνονται στις ρυθμίσεις διαμόρφωσης θα είναι αποτελεσματικές κατά την επανεκκίνηση του δρομολογητή. Επομένως, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας.

1. Βρείτε το κουμπί λειτουργίας στο πίσω μέρος του δρομολογητή σας.

2. Πατήστε το κουμπί μία φορά για να το απενεργοποιήσετε.

3. Τώρα, αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας του δρομολογητή και περιμένετε έως ότου αποστραγγιστεί πλήρως η τροφοδοσία από τους πυκνωτές.

4. Στη συνέχεια, επανασυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας και ενεργοποιήστε το μετά από ένα λεπτό.

5. Περιμένετε μέχρι να αποκατασταθεί η σύνδεση δικτύου και δοκιμάστε να συνδεθείτε ξανά.

Μέθοδος 2: Διαγράψτε το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης Chrome

Τα προβλήματα μορφοποίησης και τα προβλήματα φόρτωσης μπορούν να επιλυθούν εκκαθαρίζοντας την προσωρινή μνήμη και τα cookie στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να τα καταργήσετε για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα με το Chrome, εφαρμόζοντας τα παρακάτω βήματα.

1. Εκκινήστε το Google Chrome.

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες > Περισσότερα εργαλεία > Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης… όπως φαίνεται παρακάτω.

3. Ελέγξτε τις ακόλουθες επιλογές.

  • Cookies και άλλα δεδομένα ιστότοπου
  • Αποθηκευμένες εικόνες και αρχεία

4. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή All time για το Time range.

5. Τέλος, κάντε κλικ στο Clear data.

Μέθοδος 3: Επαναφορά ipconfig

Λίγοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι θα μπορούσατε να διορθώσετε το σφάλμα κατά την επαναφορά της διαμόρφωσης TCP/IP. Ακολουθήστε και εφαρμόστε τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε το κλειδί των Windows, πληκτρολογήστε Command Prompt και κάντε κλικ στο Run as administrator.

  Γιατί το Chrome λέει ότι "Διαχειρίζεται ο οργανισμός σας;"

2. Τώρα, πληκτρολογήστε μία προς μία τις ακόλουθες εντολές και πατήστε Enter.

ipconfig/flushdns
ipconfig/release
ipconfig/release6
ipconfig/renew

3. Τέλος, περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί τώρα.

Μέθοδος 4: Καταργήστε τις καταχωρήσεις καταλόγου Winsock

Το Winsock επιτρέπει στο λειτουργικό σύστημα σας να ορίζει μια σύνδεση TCP/IP κάθε φορά που συνδέεστε στο δίκτυο/ιστότοπο. Ωστόσο, πολλές εγγραφές δημιουργούνται για καθιερωμένες συνδέσεις που οδηγούν σε τέτοια σφάλματα. Μπορείτε να τα καθαρίσετε χρησιμοποιώντας τις παρακάτω οδηγίες.

1. Πατήστε τα πλήκτρα των Windows, πληκτρολογήστε γραμμή εντολών και κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Πληκτρολογήστε την εντολή netsh winsock reset και πατήστε Enter.

3. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Μέθοδος 5: Διαγραφή προφίλ WLAN

Κάθε φορά που συνδέεστε σε οποιοδήποτε ασύρματο δίκτυο, θα δημιουργούνται προφίλ WLAN (Wireless). Αυτό το προφίλ περιέχει ένα μοναδικό όνομα δικτύου, κλειδιά και άλλες σχετικές ρυθμίσεις που βοηθούν το σύστημά σας να συνδεθεί στο δίκτυο. Στο σύστημα Windows 7, μπορείτε να εκκινήσετε το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης στον Πίνακα Ελέγχου και να καταργήσετε τα αποθηκευμένα δίκτυα μέσω της επιλογής Διαχείριση ασύρματων δικτύων. Στο σύστημα Windows 8, δεν έχετε αυτήν την επιλογή και σκοπεύετε να αφαιρέσετε τα προφίλ μόνο με εντολές της γραμμής εντολών. Στο σύστημα Windows 10, μπορείτε να καταργήσετε προφίλ WLAN ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στη ρύθμιση Network & Internet.

3. Τώρα, κάντε κλικ στο μενού Wi-Fi από το αριστερό παράθυρο.

4. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση γνωστών δικτύων.

5. Εδώ θα εμφανιστεί στην οθόνη μια λίστα με τα ασύρματα δίκτυα που έχετε συνδέσει με επιτυχία νωρίτερα. Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε ασύρματο δίκτυο που φαίνεται περιττό και επιλέξτε την επιλογή Forget.

Τώρα, το προφίλ WLAN θα αφαιρεθεί από το σύστημά σας. Στη συνέχεια, συνδεθείτε σε μια ιστοσελίδα και ελέγξτε εάν αντιμετωπίζετε ξανά πρόβλημα ERR Connection Reset Windows 10.

Μέθοδος 6: Αλλαγή διεύθυνσης διακομιστή DNS

Η διεύθυνση IPv4 έχει μεγαλύτερα πακέτα και ως εκ τούτου η σύνδεσή σας στο δίκτυο θα σταθεροποιηθεί όταν τα αλλάξετε. Επομένως, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αλλάξετε τη διεύθυνση IPv4 για να διορθώσετε το σφάλμα ERR_CONNECTION_RESET.

Σημείωση: Εδώ, παρουσιάζονται τα βήματα για ένα δίκτυο Wi-Fi. Εάν χρησιμοποιείτε σύνδεση Ethernet, ακολουθήστε τη ανάλογα.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Ορίστε Προβολή κατά: > Μεγάλα εικονίδια και κάντε κλικ στο Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης από τη λίστα.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στον υπερσύνδεσμο Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα που υπάρχει στο αριστερό παράθυρο.

4. Κάντε δεξί κλικ στην τρέχουσα σύνδεση δικτύου (π.χ. Wi-Fi) και επιλέξτε Ιδιότητες, όπως απεικονίζεται.

5: Στην περιοχή Αυτή η σύνδεση χρησιμοποιεί τα ακόλουθα στοιχεία: λίστα, εντοπίστε και κάντε κλικ στο Πρωτόκολλο Internet Έκδοση 4 (TCP/IPv4).

6. Κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες, όπως τονίστηκε παραπάνω.

7. Εδώ, επιλέξτε Χρήση των ακόλουθων διευθύνσεων διακομιστή DNS: και πληκτρολογήστε τα εξής:

Προτιμώμενος διακομιστής DNS: 8.8.8.8

Εναλλακτικός διακομιστής DNS: 8.8.4.4

8. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Μέθοδος 7: Τροποποίηση ρυθμίσεων LAN

Πολλά ζητήματα συνδεσιμότητας δικτύου ενδέχεται να οδηγήσουν σε σφάλμα ERR_CONNECTION_RESET του Chrome και μπορείτε να τα διορθώσετε επαναφέροντας τις ρυθμίσεις τοπικού δικτύου όπως συζητείται παρακάτω.

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου από το μενού αναζήτησης των Windows.

2. Τώρα, ορίστε την επιλογή Προβολή κατά σε Κατηγορία.

3. Επιλέξτε τις ρυθμίσεις δικτύου και Internet.

4. Εδώ, κάντε κλικ στις Επιλογές Internet όπως φαίνεται παρακάτω.

5. Τώρα, στο παράθυρο Ιδιότητες Internet, μεταβείτε στην καρτέλα Συνδέσεις.

6. Επιλέξτε ρυθμίσεις LAN, όπως επισημαίνεται παρακάτω.

7. Εδώ, επιλέξτε το πλαίσιο Αυτόματος εντοπισμός ρυθμίσεων και βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο Χρήση διακομιστή μεσολάβησης για το LAN σας δεν είναι επιλεγμένο.

Σημείωση: Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά την επιλογή όταν τη χρειάζεστε.

8. Τέλος, κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να ελέγξετε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Μέθοδος 8: Αύξηση της μέγιστης μονάδας μετάδοσης (MTU)

Μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου αυξάνοντας τις παραμέτρους Μέγιστη μονάδα μετάδοσης (MTU) και λήψη παραθύρου TCP (RWIN). Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να τα εφαρμόσετε.

1. Πατήστε παρατεταμένα τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο Δίκτυο & Διαδίκτυο όπως φαίνεται.

3. Τώρα, σημειώστε το όνομα δικτύου (dharani) με το οποίο είστε συνδεδεμένοι.

4. Τώρα, ανοίξτε τη Γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή. Στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Enter.

netsh interface IPv4 set subinterface "dharani" mtu=1472 store=persistent

Σημείωση: Αντικαταστήστε το κείμενο που αναφέρεται με το όνομα του δικτύου σας.

  Πώς να μεταφέρετε καρτέλες Chrome μεταξύ iPhone, iPad και Mac

5. Τέλος, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα.

Μέθοδος 9: Καταργήστε την επιλογή AppEx Networks Accelerator (για προσαρμογέα Ethernet)

Το AppEx Networks Accelerator διατίθεται στη δέσμη προγραμμάτων οδήγησης APU σε συστήματα με επεξεργαστές AMD και συνήθως αποτελεί εμπόδιο στις ταχύτητες Διαδικτύου. Εάν χρησιμοποιείτε ενσύρματη σύνδεση, η λειτουργία AppEx Networks Accelerator επιβραδύνει την ταχύτητα του δικτύου, οδηγώντας έτσι σε αυτό το σφάλμα. Απενεργοποιήστε αυτήν τη δυνατότητα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα για να διορθώσετε το σφάλμα ERR_CONNECTION_RESET του Chrome.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στη ρύθμιση Δίκτυο και Διαδίκτυο.

2. Τώρα, κάντε κλικ στην καρτέλα Ethernet και επιλέξτε Αλλαγή επιλογών προσαρμογέα στην περιοχή Σχετικές ρυθμίσεις όπως φαίνεται παρακάτω.

3. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο δίκτυό σας και κάντε κλικ στις Ιδιότητες όπως φαίνεται.

4. Στην καρτέλα Networking, αναζητήστε το AppEx Networks Accelerator και καταργήστε την επιλογή του.

5. Τέλος, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει αυτό το ζήτημα.

Σημείωση: Εάν η δυνατότητα δεν υπάρχει στη λίστα, το σύστημά σας είτε διαθέτει επεξεργαστή Intel είτε δεν συμπεριλήφθηκε στην προσαρμοσμένη εγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης. Μπορείτε ούτως ή άλλως να προχωρήσετε αν και αυτό δεν σας λειτούργησε με την επόμενη μέθοδο.

Μέθοδος 10: Ενημέρωση ή επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης δικτύου

Μπορείτε να δοκιμάσετε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης του δικτύου σας ή να επαναφέρετε τις ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης για να διορθώσετε το πρόβλημα ERR Connection Reset Windows 10. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το κάνετε.

Επιλογή 1: Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης

Ακολουθούν τα βήματα για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης του δικτύου σας για να διορθώσετε το πρόβλημα ERR_CONNECTION_RESET του Chrome.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Device Manager και κάντε κλικ στο Open.

2. Κάντε διπλό κλικ στους Προσαρμογείς δικτύου για να το αναπτύξετε.

3. Κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης ασύρματου δικτύου σας (π.χ. Qualcomm Atheros QCA9377 Wireless Network Adapter) και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης, όπως απεικονίζεται παρακάτω.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Αναζήτηση αυτόματα για προγράμματα οδήγησης για αυτόματη λήψη και εγκατάσταση του καλύτερου διαθέσιμου προγράμματος οδήγησης.

5Α. Τώρα, τα προγράμματα οδήγησης θα ενημερώσουν και θα εγκατασταθούν στην πιο πρόσφατη έκδοση, εάν δεν ενημερωθούν.

5Β. Εάν βρίσκονται ήδη σε ενημερωμένο στάδιο, θα εμφανιστεί το μήνυμα που λέει Τα καλύτερα προγράμματα οδήγησης για τη συσκευή σας είναι ήδη εγκατεστημένα.

6. Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο για έξοδο από το παράθυρο και επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Επιλογή 2: Επαναφορά ενημερώσεων προγράμματος οδήγησης

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε τις ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης για να διορθώσετε το σφάλμα ERR_CONNECTION_RESET του Chrome.

1. Μεταβείτε στη Διαχείριση Συσκευών > Προσαρμογείς δικτύου όπως προηγουμένως.

2. Κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης δικτύου (π.χ. Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3168) και επιλέξτε Ιδιότητες, όπως απεικονίζεται.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα Driver και επιλέξτε Roll Back Driver, όπως επισημαίνεται.

Σημείωση: Εάν η επιλογή Roll Back Driver είναι γκριζαρισμένη, σημαίνει ότι ο υπολογιστής σας δεν έχει τα προεγκατεστημένα αρχεία προγραμμάτων οδήγησης ή ότι δεν έχει ενημερωθεί ποτέ.

4. Δώστε τον λόγο σας γιατί κάνετε πίσω; στο Driver Package rollback. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ναι, όπως φαίνεται παρακάτω.

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK για να εφαρμόσετε αυτήν την αλλαγή. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 11: Επανεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης δικτύου

Εάν η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης δεν διόρθωσε το σφάλμα ERR_CONNECTION_RESET του Chrome, μπορείτε να απεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης δικτύου και να τα εγκαταστήσετε ξανά. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το εφαρμόσετε.

1. Εκκινήστε τη Διαχείριση Συσκευών χρησιμοποιώντας τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω.

2. Αναπτύξτε τους προσαρμογείς δικτύου κάνοντας διπλό κλικ πάνω τους.

3. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης και επιλέξτε Απεγκατάσταση συσκευής.

4. Τώρα, θα εμφανιστεί ένα προειδοποιητικό μήνυμα στην οθόνη. Επιλέξτε το πλαίσιο «Διαγραφή του λογισμικού προγράμματος οδήγησης για αυτήν τη συσκευή» και επιβεβαιώστε την προτροπή κάνοντας κλικ στην Κατάργηση εγκατάστασης.

5. Κατεβάστε και εγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης στη συσκευή σας είτε με μη αυτόματη ενημέρωση είτε με αυτόματη ενημέρωση.

6. Τώρα, επισκεφτείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή (π.χ Intel) για μη αυτόματη λήψη του προγράμματος οδήγησης.

7. Μετά τη λήψη, κάντε διπλό κλικ στο ληφθέν αρχείο και ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται στην οθόνη για να το εγκαταστήσετε.

  Πώς να αναγκάσετε το Chrome να ανοίξει αρχεία PDF σε μια εξωτερική εφαρμογή

Μέθοδος 12: URL λίστας επιτρεπόμενων ή Απενεργοποιήστε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς (εάν υπάρχει)

Μερικές φορές, το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στο σύστημά σας μπορεί να σας εμποδίσει να αποκτήσετε πρόσβαση σε οποιοδήποτε URL, θεωρώντας το ως απειλή. Για να επιλύσετε το πρόβλημα της επαναφοράς σύνδεσης ERR των Windows 10, μπορείτε είτε να προσθέσετε στη λίστα επιτρεπόμενων τον ιστότοπο είτε να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς όπως περιγράφεται παρακάτω.

Σημείωση: Εδώ, το Avast Free Antivirus λαμβάνεται ως παράδειγμα. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα σύμφωνα με την εφαρμογή προστασίας από ιούς.

Επιλογή 1: Διεύθυνση URL ιστότοπου στη λίστα επιτρεπόμενων

Εάν δεν θέλετε η Avast να αποκλείει κάποιον συγκεκριμένο ιστότοπο, μπορείτε επίσης να προσθέσετε στη λίστα επιτρεπόμενων τη διεύθυνση URL ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα και να διορθώσετε το σφάλμα ERR_CONNECTION_RESET του Chrome.

1. Μεταβείτε στο μενού αναζήτησης, πληκτρολογήστε Avast και κάντε κλικ στο Άνοιγμα, όπως φαίνεται.

2. Κάντε κλικ στην επιλογή Μενού στην επάνω δεξιά γωνία.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις από την αναπτυσσόμενη λίστα.

4. Στην καρτέλα Γενικά, μεταβείτε στην καρτέλα Εξαιρέσεις και κάντε κλικ στο ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ για προχωρημένους όπως φαίνεται παρακάτω.

5. Τώρα, στο νέο παράθυρο, κάντε κλικ στο Website/Domain όπως επισημαίνεται παρακάτω.

6. Τώρα, επικολλήστε τη διεύθυνση URL στην ενότητα “Πληκτρολογήστε τη διαδρομή διεύθυνσης url”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ. Ανατρέξτε στην εικόνα.

7. Εάν θέλετε να καταργήσετε τη διεύθυνση URL από τη λίστα επιτρεπόμενων του Avast, μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις > Γενικά > Εξαιρέσεις και κάντε κλικ στο εικονίδιο του Κάδου απορριμμάτων όπως φαίνεται παρακάτω.

Επιλογή 2: Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus

Εάν δεν επιλύσατε το πρόβλημα ERR_CONNECTION_RESET του Chrome προσθέτοντας μια εξαίρεση της διεύθυνσης URL στο πρόγραμμα προστασίας από ιούς, θα μπορούσατε να τα απενεργοποιήσετε εφαρμόζοντας τα βήματα όπως περιγράφονται παρακάτω.

1. Μεταβείτε στο εικονίδιο Antivirus στη γραμμή εργασιών και κάντε δεξί κλικ πάνω του.

2. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή ελέγχου Avast shields και μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το Avast χρησιμοποιώντας τις παρακάτω επιλογές:

  • Απενεργοποιήστε για 10 λεπτά
  • Απενεργοποιήστε για 1 ώρα
  • Απενεργοποιήστε μέχρι να γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή
  • Μόνιμη απενεργοποίηση

3. Ορίστε την επιλογή ανάλογα με την άνεσή σας και επιβεβαιώστε την προτροπή που εμφανίζεται στην οθόνη.

4. Τώρα, επιστρέψτε στο κύριο παράθυρο. Εδώ, έχετε απενεργοποιήσει όλες τις ασπίδες από το Avast. Για να ενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο TURN ON.

Μέθοδος 13: Χρησιμοποιήστε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο

Εάν το πρόβλημά σας δεν επιλυθεί ακολουθώντας τις μεθόδους που αναφέρθηκαν παραπάνω, υπάρχουν λίγες πιθανότητες να έχετε προβλήματα συνδεσιμότητας με το δίκτυό σας. Οι διακομιστές προγράμματος περιήγησης και ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου ενδέχεται να έχουν οποιεσδήποτε διενέξεις κατά τη μετάδοση και, επομένως, εάν χρησιμοποιείτε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα. Πολλά VPN προσφέρουν μια δοκιμαστική έκδοση πριν τα κατεβάσετε. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιήστε τα και περιηγηθείτε στον ιστότοπο εάν είναι δυνατόν.

1. Πατήστε μαζί τα πλήκτρα Windows + I για να ξεκινήσετε τις Ρυθμίσεις.

2. Επιλέξτε Δίκτυο και διαδίκτυο, όπως φαίνεται.

3. Κάντε κλικ στο VPN στο αριστερό παράθυρο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση που αντιστοιχεί στον πελάτη VPN σας.

Μέθοδος 14: Επαναφέρετε το Chrome

Η επαναφορά του Chrome θα επαναφέρει το πρόγραμμα περιήγησης στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του και υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες για να διορθώσετε το πρόβλημα που συζητήθηκε. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επαναφέρετε το Google Chrome και ελέγξτε εάν το πρόβλημα ERR_CONNECTION_RESET του Chrome έχει επιλυθεί.

1. Ανοίξτε το Google Chrome και μεταβείτε στο chrome://settings/reset

2. Κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά ρυθμίσεων στις αρχικές προεπιλογές τους, η οποία φαίνεται επισημασμένη.

3. Τώρα, επιβεβαιώστε την ενέργειά σας κάνοντας κλικ στο κουμπί Επαναφορά ρυθμίσεων.

Μέθοδος 15: Μετάβαση σε άλλο πρόγραμμα περιήγησης

Όπως αναφέρθηκε, εάν είστε χρήστης του Google Chrome και δεν λάβατε καμία επιδιόρθωση για το πρόβλημα ERR Connection Reset Windows 10, ακόμη και αφού δοκιμάσετε όλες τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω, η καλύτερη επιλογή είναι να αλλάξετε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Μερικά από τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης παρατίθενται παρακάτω.

Αφού αλλάξετε το πρόγραμμα περιήγησής σας, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα.

Μέθοδος 16: Επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου

Εάν καμία από αυτές τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω δεν λειτουργεί για να διορθώσει το πρόβλημα ERR Connection Reset Windows 10, επαληθεύστε εάν ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) λειτουργεί αποτελεσματικά. Δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα με το δίκτυο και ο ISP συχνά αποκλείει τη λειτουργία του. Σε αυτές τις περιπτώσεις, επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου και ελέγξτε εάν η σύνδεσή σας είναι αποκλεισμένη ή εάν υπάρχουν διακοπές. Μερικά επιπλέον σημεία που μπορείτε να ακολουθήσετε παρατίθενται παρακάτω.

  • Εάν ο ISP σας είναι αποκλεισμένος, μπορείτε να το ελέγξετε συνδέοντας το δίκτυο σε ένα smartphone 3G.
  • Όταν δεν υπάρχουν διακοπές στην υπηρεσία, υποδεικνύει ότι ο ISP σας είναι αποκλεισμένος και πρέπει να αλλάξετε τη σύνδεση δικτύου. Μπορείτε να διορθώσετε αυτό το ζήτημα με μια ενημέρωση δικτύου.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και θα μπορούσατε να διορθώσετε το σφάλμα ERR_CONNECTION_RESET του Chrome. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Επίσης, εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες/προτάσεις σχετικά με αυτό το άρθρο, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.