Το BrightExplorer προσθέτει καρτέλες στην Εξερεύνηση αρχείων των Windows

Αισθάνεται έκπληξη το γεγονός ότι η Microsoft δεν έχει επανασχεδιάσει τον προεπιλεγμένο Εξερεύνηση αρχείων των Windows εδώ και πολύ καιρό. Παρόλο που ορισμένα χαρακτηριστικά όπως το Ribbon UI προστέθηκαν στα Windows 8 για βελτιωμένη πλοήγηση, τα βασικά ζητήματα χρηστικότητας παρέμειναν ανέγγιχτα. Η Εξερεύνηση των Windows, για παράδειγμα, δεν προσφέρει στους χρήστες τρόπο να ανοίξουν πολλούς καταλόγους μέσω καρτελών. Τώρα φανταστείτε εάν έπρεπε να περιηγηθείτε στον Ιστό χωρίς τη διεπαφή πολλαπλών καρτελών που βρίσκεται τώρα σε πολλά σύγχρονα προγράμματα περιήγησης ιστού όπως ο Firefox και ο Chrome. Τούτου λεχθέντος, εάν κάποιος χρειάζεται να εργαστεί με πολλούς καταλόγους, η Εξερεύνηση αρχείων των Windows δεν το κόβει. Το BrightExplorer είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για Windows που προσθέτει καρτέλες στην Εξερεύνηση των Windows και επιτρέπει σε κάθε παράθυρο να ανοίγει στη δική του καρτέλα που το πρόγραμμα συνδέει στην κορυφή ενός μεμονωμένου παραθύρου του Explorer. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

  Η νέα ενημέρωση των Windows 10 διαγράφει ξανά τα αρχεία των ανθρώπων

Η διεπαφή του BrightExplorer μπορεί να μην ακούγεται εντυπωσιακή, αλλά το γεγονός ότι ανοίγει κάθε φάκελο σε ξεχωριστή καρτέλα σίγουρα ακούγεται. Το πρόγραμμα δεν ανοίγει το δικό του πρόγραμμα περιήγησης αρχείων, αλλά ενσωματώνεται στην προεπιλεγμένη Εξερεύνηση αρχείων των Windows, η οποία φέρει μια γραμμή καρτελών που παραθέτει όλους τους ανοιχτούς φακέλους με το όνομά τους πάνω από το παράθυρο του προγράμματος. Αυτή η θέση διασφαλίζει ότι η γραμμή καρτελών δεν παρεμβαίνει σε υπάρχουσες γραμμές εργαλείων στην Εξερεύνηση αρχείων, όπως η διεπαφή χρήστη Ribbon. Μπορείτε εύκολα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ ανοιχτών καταλόγων κάνοντας κλικ στην καρτέλα τους. Κάνοντας κλικ στην κενή καρτέλα που βρίσκεται στα δεξιά των άλλων καρτελών σας, ανοίγει μια νέα καρτέλα στη μονάδα δίσκου C:/.

  Τι να κάνετε εάν δεν βλέπετε την εφαρμογή Αναβάθμιση σε Windows 10

Το BrightExplorer σάς επιτρέπει επίσης να αποσυνδέσετε μια καρτέλα από το κύριο παράθυρο κάνοντας κλικ και σύροντάς την έξω από τη γραμμή καρτελών. Επιπλέον, προσφέρει μια δυνατότητα που ονομάζεται Πίνακας Αγαπημένα, η οποία, όταν κάνετε κλικ, ανοίγει μια γραμμή σελιδοδεικτών στα αριστερά. Στη συνέχεια, μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε φακέλους που χρησιμοποιούνται συχνά στον πίνακα αγαπημένων για να προσθέσετε σελιδοδείκτες σε αυτές τις θέσεις αρχείων σε μια λογική δομή δέντρου. Ο πίνακας αγαπημένων φέρει επίσης ένα πλαίσιο αναζήτησης που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε γρήγορα στοιχεία που είχαν προηγουμένως σελιδοδείκτη.

  Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του υπολογιστή σας στα Windows 10

Μπορείτε να αγοράσετε διαφορετικά πρόσθετα για το BrightExplorer (διαθέσιμο για αγορά στον ιστότοπο προγραμματιστών) για να βοηθήσετε την ανάπτυξή του. Και τα τρία πρόσθετα που αναφέρονται επί του παρόντος στον ιστότοπο διατίθενται προσυσκευασμένα με την κύρια εφαρμογή.

Συνολικά, το BrightExplorer είναι ένα ωραίο μικρό πρόγραμμα που καθορίζει την Εξερεύνηση αρχείων των Windows με τον απλούστερο τρόπο. Το πρόγραμμα δεν είναι τέλειο όμως και χρειάζεται ακόμα πολλή βελτίωση. Λειτουργεί σε Windows XP, Windows Vista, Windows 7 και Windows 8.

Κατεβάστε το BrightExplorer