Η νέα ενημέρωση των Windows 10 διαγράφει ξανά τα αρχεία των ανθρώπων

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας για τα Windows 10 την περασμένη εβδομάδα. Ορισμένοι χρήστες των Windows αναφέρουν ότι όλα τα αρχεία στην επιφάνεια εργασίας τους έχουν διαγραφεί. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου διόρθωσης του σφάλματος και επαναφοράς των αρχείων σας.

Ευτυχώς, αυτά τα αρχεία στην πραγματικότητα δεν διαγράφονται. Η ενημέρωση μόλις τα μετέφερε σε φάκελο άλλου λογαριασμού χρήστη. Αυτό είναι καλύτερο από τη στιγμή που η Microsoft διέγραψε πραγματικά τα αρχεία ατόμων με την ενημέρωση Οκτωβρίου 2018.

Ενημέρωση: Ορισμένοι χρήστες των Windows 10 έχουν τώρα έχουν αναφερθεί η ενημέρωση διέγραψε εντελώς τα αρχεία τους.

Γιατί εμφανίζεται το σφάλμα για τη διαγραφή αρχείων

Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν ότι τα αρχεία επιφάνειας εργασίας τους “διαγράφονται” μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης. Οι γραμμές εργασιών και τα μενού “Έναρξη” επαναφέρονται επίσης στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτά τα αρχεία στην πραγματικότητα δεν διαγράφηκαν και εξακολουθούν να υπάρχουν στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να τα πάρετε πίσω.

Τα αρχεία φαίνεται να διαγράφονται επειδή τα Windows 10 υπογράφουν ορισμένα άτομα σε διαφορετικό προφίλ χρήστη μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης. Οπως και Υπολογιστής BleepingΣύμφωνα με τον Lawrence Abrams, φαίνεται ότι τα Windows 10 «φορτώνουν ένα προσωρινό προφίλ που θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διαδικασία ενημέρωσης και αποτυγχάνει να επαναφέρει το προφίλ του χρήστη όταν τελειώσει».

  Πώς να διορθώσετε κατεστραμμένους τομείς στα Windows 10

Η Microsoft είπε στο Bleeping Computer ότι γνώριζε το ζήτημα στις 12 Φεβρουαρίου. Ο Woody Leonhard ανέφερε σχετικά Κόσμος του υπολογιστή στις 13 Φεβρουαρίου. Στις 17 Φεβρουαρίου, Windows Τελευταία έγραψε ότι πολλοί υπάλληλοι της Υποστήριξης της Microsoft είπαν ότι οι μηχανικοί της Microsoft εργάζονται για να το διορθώσουν. Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι ακριβώς προκαλεί το πρόβλημα σε ορισμένους υπολογιστές και όχι σε άλλους.

Κατηγορήστε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας KB4532693

Το buggy update είναι KB4532693, το οποίο η Microsoft κυκλοφόρησε για Windows 10 στις 11 Φεβρουαρίου 2020. Το Windows Update θα το εγκαταστήσει αυτόματα στον υπολογιστή σας. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, πιθανότατα τα έχετε ήδη εγκαταστήσει.

Έχουμε εγκαταστήσει αυτήν την ενημέρωση σε πολλούς υπολογιστές και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το σφάλμα. Εάν ο υπολογιστής σας έχει ήδη εγκαταστήσει την ενημέρωση και δεν έχετε αντιμετωπίσει το σφάλμα, δεν χρειάζεται να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση ή να προβείτε σε κάποια ενέργεια. Το σφάλμα φαίνεται να παρουσιάζεται κατά τη διαδικασία εγκατάστασης της ενημέρωσης.

Πώς να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση και να επαναφέρετε τα αρχεία σας

Εάν αντιμετωπίσατε το σφάλμα, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να το διορθώσετε και να επαναφέρετε τα αρχεία σας: Απεγκαταστήστε την ενημέρωση που προκάλεσε το πρόβλημα. Αρκετοί χρήστες των Windows έχουν αναφέρει ότι αυτό τους έλυσε το πρόβλημα.

  Πώς να βρείτε την έκδοση του BIOS και να την ενημερώσετε στα Windows 10

Για να απεγκαταστήσετε μια ενημέρωση, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια > Windows Update > Προβολή ιστορικού ενημερώσεων > Απεγκατάσταση ενημερώσεων.

Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στον Πίνακα Ελέγχου > Προγράμματα > Προβολή εγκατεστημένων ενημερώσεων. Και οι δύο ακολουθίες σας μεταφέρουν στο ίδιο παράθυρο.

Αντιγράψτε και επικολλήστε το “KB4532693” (χωρίς εισαγωγικά) στο πλαίσιο αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία της λίστας ενημερώσεων και πατήστε Enter.

Θα δείτε τη “Ενημέρωση για Microsoft Windows (KB4532693)” να εμφανίζεται στη λίστα, εάν έχετε εγκαταστήσει την ενημέρωση με σφάλματα. Κάντε κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Κατάργηση εγκατάστασης”.

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας μετά την απεγκατάσταση της ενημέρωσης. Συνδεθείτε κανονικά και ο υπολογιστής σας θα πρέπει να λειτουργεί κανονικά.

Εάν αυτό δεν λειτουργεί για κάποιο λόγο, μπορείτε επίσης να μεταβείτε στο C:Users στον File Explorer. Πιθανότατα θα δείτε ότι ο κύριος φάκελος του προφίλ χρήστη σας έχει μετονομαστεί. Για παράδειγμα, εάν ο φάκελος χρήστη σας είναι συνήθως “C:UsersChris”, ενδέχεται να δείτε έναν φάκελο “C:UsersChris.bak” ή “C:UsersChris.000”. Μπορείτε να ανοίξετε αυτόν τον μετονομασμένο φάκελο για να βρείτε όλα τα αρχεία σας.

Οι υπάλληλοι της υποστήριξης της Microsoft είπαν στο Windows Latest ότι κατάφεραν να επιλύσουν το πρόβλημα για ορισμένα άτομα δημιουργώντας έναν νέο τοπικό λογαριασμό χρήστη και μεταφέροντας τα αρχεία από τον παλιό φάκελο λογαριασμού χρήστη στον νέο.

  Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση για την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 10

Ωστόσο, συνιστούμε απλώς να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση σφαλμάτων. Είναι πολύ πιο εύκολο και φέρεται να διορθώσει και το πρόβλημα. Η Microsoft πιθανότατα θα επανακυκλοφορήσει την ενημέρωση στο μέλλον όταν λυθεί το πρόβλημα.

Μια άλλη πρόσφατη ενημέρωση προκαλεί επίσης προβλήματα

Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά σφάλματα στις ενημερώσεις του Φεβρουαρίου 2020. Η Microsoft τράβηξε το KB4524244 από τους διακομιστές της την περασμένη εβδομάδα μετά την ενημέρωση προκαλούσε διάφορα προβλήματα σε ορισμένους υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής της λειτουργίας “Επαναφορά αυτού του υπολογιστή”.

Δυστυχώς, η Microsoft δεν έχει ανακτήσει ακόμη την ενημερωμένη έκδοση KB4532693 που μετακινεί τα αρχεία των χρηστών. Η Microsoft δεν έχει καν αναφέρει αυτό το πρόβλημα στα Windows 10 της.Γνωστά προβλήματα», η οποία θα πρέπει να παραθέτει γνωστά προβλήματα όπως αυτά μαζί με τυχόν προγραμματισμένες επιδιορθώσεις.

Σε άλλες πρόσφατες ειδήσεις σφαλμάτων ενημέρωσης, η Microsoft διόρθωσε τουλάχιστον το σφάλμα μαύρης ταπετσαρίας που παρουσίασε με αυτό που υποτίθεται ότι ήταν η τελική ενημέρωση κώδικα ασφαλείας των Windows 7.

Αρχικά, η Microsoft είπε ότι μόνο τα συμβόλαια που είναι οργανωμένα με επί πληρωμή Εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας θα λαμβάνουν μια ενημέρωση κώδικα για το σφάλμα. Όλοι οι άλλοι, συμπεριλαμβανομένων όλων των οικιακών χρηστών, θα έπρεπε απλώς να το αντιμετωπίσουν. Στη συνέχεια, η Microsoft άλλαξε πορεία και έκανε την ενημέρωση διαθέσιμη σε όλους.