Το εφέ βάθους δεν λειτουργεί στην οθόνη κλειδώματος iOS 16; Δοκιμάστε αυτές τις 7 διορθώσεις

Η ενημέρωση για το iOS 16 της Apple έφερε μια σειρά από νέες δυνατότητες στα iPhone, αλλά η επανασχεδιασμένη οθόνη κλειδώματος με την υποστήριξή της για το εφέ βάθους παίρνει το κέικ. Όταν λειτουργεί, βελτιώνει την εμφάνιση της ταπετσαρίας σας.

Ωστόσο, μπορεί να αναρωτιέστε γιατί το Depth Effect δεν λειτουργεί κατά την επιλογή μιας ταπετσαρίας. Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να διορθώσετε το εφέ βάθους στην οθόνη κλειδώματος του iPhone σας εάν δεν λειτουργεί.

Τι είναι το εφέ βάθους στην οθόνη κλειδώματος iOS 16;

Πίστωση εικόνας: μήλο

Για να γίνει διάκριση μεταξύ του θέματος και του φόντου, το iPhone σας με iOS 16 χρησιμοποιεί επεξεργασία εικόνας που βασίζεται σε AI. Ως αποτέλεσμα, η οθόνη κλειδώματος έχει ένα αποτέλεσμα πολλαπλών επιπέδων.

Το κύριο θέμα έρχεται στο προσκήνιο και το ρολόι κινείται μεταξύ του προσκηνίου και του φόντου, κάνοντας το θέμα να ξεχωρίζει. Ωστόσο, ανάλογα με την τοποθέτηση του θέματος, ένα μικρό τμήμα του ρολογιού της οθόνης κλειδώματος κόβεται.

Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε μια ταπετσαρία με τον εαυτό σας στο προσκήνιο και ένα υπέροχο φόντο, το ρολόι της οθόνης κλειδώματος θα βρίσκεται ανάμεσα σε εσάς και το φόντο.

Απαιτήσεις για το εφέ βάθους οθόνης κλειδώματος στο iPhone

Πριν αντιμετωπίσετε το Depth Effect στο iPhone σας, βεβαιωθείτε ότι πληροίτε τις προϋποθέσεις. Αυτό που θα χρειαστείτε για να λειτουργήσει το Depth Effect στο iPhone σας είναι το εξής:

  • iOS 16 ή μεταγενέστερο εγκατεστημένο στο iPhone σας
  • iPhone SE (2020), iPhone XR ή νεότερη έκδοση
  • Μια κατάλληλη ταπετσαρία με εμφανές πρώτο πλάνο
  Πώς να ορίσετε μια προσαρμοσμένη λειτουργία "Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση" Αυτόματη απάντηση στο iOS 11

Το Depth Effect βασίζεται σε επεξεργαστές A12 Bionic ή νεότερους επεξεργαστές iPhone για να διαχωρίσει το προσκήνιο και το φόντο από την ταπετσαρία. Επομένως, εάν δεν έχετε υποστηριζόμενο iPhone, το Depth Effect απλά δεν θα λειτουργήσει.

Συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για τη διόρθωση του εφέ βάθους που δεν λειτουργεί στην οθόνη κλειδώματος iOS

Η λειτουργία Depth Effect απαιτεί κυρίως iPhone με επεξεργαστή A12 Bionic. Εάν πληροίτε όλες τις απαιτήσεις του εφέ βάθους και δεν μπορείτε να το κάνετε να λειτουργήσει, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί ξανά.

1. Ενημερώστε το iPhone σας

Δεδομένου ότι το Depth Effect είναι μια δυνατότητα λογισμικού, μπορεί να είναι προβληματικό καθώς βρίσκεται στα αρχικά στάδια. Μερικές φορές, η Apple κυκλοφορεί επιδιόρθωση για αυτά τα σφάλματα με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις iOS, κάτι που είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ενημερώσετε το iOS στο iPhone σας.

Επομένως, είναι καλύτερο να ελέγξετε για ενημερώσεις και να τις εγκαταστήσετε στο iPhone σας. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε για την πιο πρόσφατη έκδοση iOS και να την εγκαταστήσετε στο iPhone σας:

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
  • Μεταβείτε στα Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού.
  • Πατήστε Λήψη και εγκατάσταση εάν υπάρχει διαθέσιμη νέα ενημέρωση.
  • Περιμένετε να τελειώσει και επιλέξτε Εγκατάσταση μόλις πραγματοποιήσει λήψη της ενημέρωσης. Το iPhone σας θα επανεκκινήσει και θα εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη ενημέρωση iOS. Μετά την επανεκκίνηση, ελέγξτε εάν το Depth Effect λειτουργεί ή όχι.

    Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμη νέα ενημέρωση στο iPhone σας, δοκιμάστε τις ακόλουθες διορθώσεις.

    2. Ενεργοποιήστε το εφέ βάθους στην οθόνη κλειδώματος

    Μπορεί να έχετε απενεργοποιήσει την επιλογή Εφέ βάθους ακόμα κι αν έχετε ορίσει την κατάλληλη ταπετσαρία στην οθόνη κλειδώματος. Το εφέ βάθους δεν θα λειτουργήσει εάν έχετε απενεργοποιήσει την επιλογή. Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε:

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.
  • Επιλέξτε Ταπετσαρία και πατήστε Προσαρμογή κάτω από την ταπετσαρία Κλείδωμα οθόνης.
  • Πατήστε το μενού με τις τρεις κουκκίδες κάτω δεξιά και επιλέξτε Εφέ βάθους από το μενού περιβάλλοντος.
  • Πατήστε Τέλος μόλις ενεργοποιηθεί.
  • Το Depth Effect θα πρέπει να λειτουργεί στην ταπετσαρία της οθόνης κλειδώματος του iPhone σας, εάν το είχατε απενεργοποιήσει στο παρελθόν.

      Δημιουργήστε ένα κολάζ για κοινή χρήση στο Instagram με τη νέα του εφαρμογή διάταξης [iOS]

    3. Καταργήστε τα γραφικά στοιχεία κλειδώματος οθόνης

    Τα γραφικά στοιχεία οθόνης κλειδώματος αποτελούν επίσης μέρος των νέων λειτουργιών στο iOS 16. Εάν τοποθετήσετε γραφικά στοιχεία στην οθόνη κλειδώματος, το Εφέ βάθους δεν θα λειτουργήσει. Αυτό είναι ένα λάθος που φαίνεται να κάνουν πολλοί χρήστες του iOS 16. Θα πρέπει να αφαιρέσετε τα γραφικά στοιχεία από την οθόνη κλειδώματος και δείτε πώς:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
  • Μεταβείτε στην Ταπετσαρία και επιλέξτε Προσαρμογή κάτω από την Οθόνη κλειδώματος.
  • Πατήστε σε οποιοδήποτε γραφικό στοιχείο και, στη συνέχεια, το εικονίδιο μείον (-) για να αφαιρέσετε ένα γραφικό στοιχείο στην οθόνη κλειδώματος.
  • Πατήστε Τέλος μόλις καταργήσετε όλα τα γραφικά στοιχεία της οθόνης κλειδώματος.
  • Η κατάργηση των γραφικών στοιχείων της οθόνης κλειδώματος θα πρέπει να ενεργοποιήσει αυτόματα τη λειτουργία Εφέ βάθους. Εάν όχι, επιτρέψτε την επιλογή Εφέ βάθους από την οθόνη κλειδώματος.

    4. Δοκιμάστε μια διαφορετική ταπετσαρία οθόνης κλειδώματος

    Θα χρειαστείτε μια ταπετσαρία με ένα θέμα που μπορεί να φτάσει στο ρολόι στην οθόνη κλειδώματος. Επίσης, η ταπετσαρία θα πρέπει να έχει αποδεκτή ανάλυση για να λειτουργεί η λειτουργία Εφέ βάθους.

    Ορισμένες ταπετσαρίες, ακόμη και με εμφανές και καθαρό θέμα στο προσκήνιο, ενδέχεται να μην λειτουργούν με το εφέ βάθους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να μεταβείτε σε διαφορετική ταπετσαρία.

    Ωστόσο, εάν θέλετε να παραμείνετε με την τρέχουσα ταπετσαρία σας, πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικά εργαλεία για να θολώσετε μέρη της εικόνας, ειδικά το φόντο, για να κάνετε το προσκήνιο πιο εμφανές.

    Δοκιμάστε να ρυθμίσετε την επεξεργασμένη ταπετσαρία και το εφέ βάθους θα αρχίσει να λειτουργεί τώρα. Εάν όχι, θα πρέπει να μεταβείτε σε διαφορετική ταπετσαρία.

    Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο Google για μερικές εκπληκτικές ταπετσαρίες με εφέ βάθους. Ωστόσο, ελέγξτε το r/deptheffect wallpaper Η κοινότητα του Reddit για μερικές σίγουρες ταπετσαρίες που λειτουργούν με το εφέ βάθους.

    5. Ελέγξτε τη μορφή αρχείου της ταπετσαρίας

    Για κάποιο λόγο, η δυνατότητα Depth Effect στο iOS δεν λειτουργεί καλά με μορφές PNG. Προς το παρόν υποστηρίζει μόνο τις μορφές JPEG και HEIC χωρίς προβλήματα. Εάν δεν ξέρετε πώς να ελέγξετε τη μορφή αρχείου της ταπετσαρίας σας, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

      11 καλύτερες εφαρμογές Selfie για προσθήκη ειδικών εφέ για Android και iOS
  • Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες στο iPhone σας.
  • Επιλέξτε τη φωτογραφία της οποίας τη μορφή αρχείου θέλετε να ελέγξετε.
  • Πατήστε το κουμπί Πληροφορίες (i) στο κάτω μέρος ή σύρετε προς τα πάνω στην εικόνα.
  • Θα βρείτε τη μορφή αρχείου ακριβώς δίπλα στα μεταδεδομένα της εικόνας κάτω από την επιλογή Προσαρμογή. Εάν βλέπετε το PNG ως μορφή αρχείου, η μετατροπή της εικόνας PNG σε JPG στο iPhone σας θα ήταν ιδανική.

    6. Επανατοποθετήστε το θέμα της ταπετσαρίας

    Η ταπετσαρία θα πρέπει να μεταβεί αυτόματα στο Εφέ βάθους μόλις επιλέξετε την κατάλληλη ταπετσαρία. Ωστόσο, δεν λειτουργεί πάντα έτσι. Το iOS ενδέχεται να αποτύχει να διαχωρίσει το προσκήνιο από το παρασκήνιο, δεδομένου ότι πρόκειται για αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης.

    Μερικές φορές, θα χρειαστεί να επανατοποθετήσετε την ταπετσαρία προσεκτικά για να λειτουργήσει το εφέ βάθους. Δείτε πώς μπορείτε να μετακινήσετε την τρέχουσα ταπετσαρία της οθόνης κλειδώματος:

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
  • Μεταβείτε στην Ταπετσαρία και, στη συνέχεια, Προσαρμογή κάτω από την ταπετσαρία της οθόνης κλειδώματος.
  • Σύρετε την ταπετσαρία με δύο δάχτυλα αργά μέχρι να βρίσκεται ακριβώς κάτω από το ρολόι της οθόνης κλειδώματος.
  • Ως αποτέλεσμα, το Depth Effect θα πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί από μόνο του. Εάν όχι, θα πρέπει να αναζητήσετε μια καλύτερη ταπετσαρία για το εφέ βάθους.

    7. Επανεκκινήστε το iPhone σας

    Η επανεκκίνηση ή η επανεκκίνηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να διορθώσετε ένα σφάλμα λογισμικού σε οποιαδήποτε συσκευή. Ως έσχατη λύση, θα πρέπει να επανεκκινήσετε το iPhone σας για να δείτε αν διορθώνει το πρόβλημα. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να επανεκκινήσετε το iPhone σας, ακόμα κι αν τα κουμπιά δεν λειτουργούν.

    Μετά την επανεκκίνηση του iPhone σας, το Depth Effect θα πρέπει να λειτουργεί τέλεια. Εάν δεν λειτουργεί ακόμα, η καλύτερη επιλογή σας είναι να δοκιμάσετε διαφορετικές ταπετσαρίες.

    Χρησιμοποιήστε το εφέ βάθους στο iPhone σας χωρίς προβλήματα

    Ελπίζουμε να αποκτήσατε τελικά το Depth Effect για να δουλέψετε με την ταπετσαρία του iPhone σας. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να επαναπροσδιορίσετε την οθόνη κλειδώματος, καθιστώντας την μοναδική στα iPhone. Επιπλέον, το Depth Effect λειτουργεί με πολλαπλές μορφές εικόνας και φίλτρα.

    Ωστόσο, δεν είναι τέλειο, καθώς βρίσκεται στα αρχικά στάδια και μπορεί να έχει προβλήματα όπως αυτά για κάποιο χρονικό διάστημα. Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια κατάλληλη ταπετσαρία για το εφέ βάθους.

    Εκτός από αξιοσημείωτες λειτουργίες όπως η προσαρμογή της οθόνης κλειδώματος, το iOS 16 εισήγαγε επίσης μερικές εξαιρετικές λειτουργίες που θα βρείτε μόνο αν σκάψετε λίγο βαθιά.