Τι, Τύποι, Εργασία [+4 Tools]

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη συνδυασμένη ανάλυση για να κατανοήσετε τα χαρακτηριστικά των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας που αγαπούν περισσότερο οι πελάτες σας.

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, μπορείτε να επιλέξετε ποιες λειτουργίες θέλετε να συμπεριλάβετε στα προϊόντα/υπηρεσίες σας. Αργότερα, πρέπει να πάτε στην αγορά και να συγκεντρώσετε κριτικές πελατών για να καταλάβετε εάν οι υπάρχουσες λειτουργίες είναι καλές για μακροπρόθεσμη χρήση ή εάν χρειάζονται βελτιώσεις.

Για να σας βοηθήσουμε με την ανάλυση τόσο τεράστιων δεδομένων πελατών, η συνδυασμένη ανάλυση είναι η κατάλληλη αναλυτική μέθοδος. Εξοικονομήστε χρόνο διαβάζοντας αυτόν τον απόλυτο οδηγό για συνδυαστική ανάλυση που σας βοηθά να κατανοήσετε την έννοια από το βασικό επίπεδο.

Τι είναι η Συνδυαστική Ανάλυση;

Η συνδυασμένη ανάλυση είναι μια κοινή στατιστική μέθοδος τιμολόγησης και έρευνας προϊόντων. Η μέθοδος αποκαλύπτει τις επιλογές των πελατών μέσω ερευνών αγοράς. Στη συνέχεια αναλύει τις απαντήσεις της έρευνας για να επιλέξει και να προβλέψει τα ακόλουθα:

  • Λειτουργίες και χαρακτηριστικά προϊόντος
  • Αξιολογήστε την ευαισθησία των τιμών
  • Μερίδιο αγοράς
  • Πότε οι πελάτες θα υιοθετήσουν νέες υπηρεσίες ή προϊόντα

Διαφορετικοί κλάδοι χρησιμοποιούν συχνά αυτήν τη στατιστική ανάλυση για όλους τους τύπους καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών όπως αυτά που αναφέρονται παρακάτω, αλλά η λίστα προχωρά πέρα ​​από αυτά:

  • Διαρκή καταναλωτικά
  • Smartphone και tablet
  • Έξυπνες οικιακές συσκευές και φορητές συσκευές
  • Ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά προϊόντα
  • Επενδυτικά προϊόντα

Ο πρωταρχικός στόχος της συνδυασμένης ανάλυσης είναι να προβλέψει ποια χαρακτηριστικά θέλουν οι πελάτες σε ένα νέο προϊόν. Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις δεν χρειάζεται να επενδύσουν επιπλέον προϋπολογισμό σε έρευνες αγοράς μετά την κυκλοφορία ενός προϊόντος που δεν ευθυγραμμίζεται με τις ανάγκες των πελατών.

Γιατί και πότε χρειάζεστε Συνδυαστική Ανάλυση;

Η ανάπτυξη, η δοκιμή και η εμπορία ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας είναι μια δαπανηρή υπόθεση. Μια αποτυχία προϊόντος μπορεί να σπάσει ολόκληρη την επιχείρηση και πιστέψτε μας αυτό συνέβη πολύ. Ως εκ τούτου, πρέπει να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα συνδυασμένης ανάλυσης γύρω από το πρωτότυπο προϊόν σας πριν το παραγάγετε σε τεράστια επίπεδα.

Εάν το αποτέλεσμα αυτής της ποσοτικής ανάλυσης είναι θετικό, μπορείτε να ξεκινήσετε τη μαζική παραγωγή. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, πρέπει να συμπεριλάβετε τα χαρακτηριστικά που θέλουν οι πελάτες και να διαθέσετε το προϊόν στο κοινό.

Γιατί όμως κοινή ανάλυση για έρευνα αγοράς και όχι άλλες μεθόδους; Αυτή είναι μια έγκυρη ερώτηση που κάνουν πολλοί διευθυντές επιχειρήσεων, ηγέτες και ιδιοκτήτες.

Επειδή οι συνήθεις έρευνες που βασίζονται σε αξιολογήσεις δεν είναι αποτελεσματικές για όλες τις δυνατότητες και τις λειτουργίες ενός προϊόντος. Ένα καταναλωτικό αγαθό περιέχει πολλά άσχετα χαρακτηριστικά και η σύγκριση όλων σε μια έρευνα θα γίνει σύγκριση μήλου-πορτοκαλιού.

Αντίθετα, η συνδυασμένη ανάλυση φιλτράρει τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα, όπως τις προτιμήσεις, τις αντιπάθειές τους κ.λπ., για διαφορετικά χαρακτηριστικά. Τελικά, παρέχει δεδομένα που μπορούν να πουν ομοιόμορφα τι αρέσει στους πελάτες και ποια στοιχεία θα οδηγήσουν τις πωλήσεις στην αγορά.

Τώρα, εδώ είναι τα επιχειρηματικά σενάρια όπου πρέπει να εφαρμόσετε κοινή ανάλυση:

  Πώς να αποκρύψετε ή να αφαιρέσετε σχόλια στα Έγγραφα Google

Ανακάλυψη τιμής προϊόντος

Όταν χρειάζεται να δημιουργήσετε μια νέα ή αναθεωρημένη τιμολόγηση προϊόντος, η συνδυαστική ανάλυση είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο. Κάνετε άμεσες ερωτήσεις στους πελάτες για να εκτιμήσετε διάφορα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος. Στη συνέχεια, αναλύστε τα δεδομένα της έρευνας και αυξήστε ή μειώστε την τιμή ανάλογα με το βάρος του χαρακτηριστικού που έχει τη μεγαλύτερη αξία.

Έρευνα και Ανάπτυξη (Ε&Α)

Δεδομένου ότι η Ε&Α προϊόντων είναι μια δαπανηρή υπόθεση, δεν μπορείτε απλώς να εκτελέσετε έργα Ε&Α για όλα τα χαρακτηριστικά. Εκτελώντας μια κοινή ανάλυση, καταλαβαίνετε ποια χαρακτηριστικά είναι πιο σημαντικά και αναπτύσσετε μόνο αυτά. Σας βοηθά να εκτελέσετε Ε&Α μέσω προϋπολογισμού.

Πωλήσεις και μάρκετινγκ

Εάν χρειάζεται να εκτελέσετε στοχευμένες καμπάνιες μάρκετινγκ για διαφορετικά τμήματα πελατών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνδυασμένη ανάλυση. Θα προτείνει πώς να διακρίνετε το υλικό μάρκετινγκ όπως φυλλάδια, σελίδες προορισμού ιστοτόπων, προσφορές εκπτώσεων, διαδικτυακή διαφήμιση και πολλά άλλα για διάφορες ομάδες πελατών.

Παραδείγματα Συνδυαστικής Ανάλυσης

Πρόγραμμα Freemium για Εφαρμογές

Σήμερα, οι εταιρείες λογισμικού ξεκινούν ένα πρόγραμμα freemium για τις εφαρμογές τους. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή δωρεάν και να χρησιμοποιούν μερικές σημαντικές λειτουργίες. Τώρα, οι προγραμματιστές πραγματοποιούν από κοινού ανάλυση για να καταλάβουν ποιες λειτουργίες είναι πιο δημοφιλείς.

Στη συνέχεια, θα τοποθετούσαν αυτές τις δυνατότητες πίσω από ένα paywall για να κερδίσουν χρήματα μέσω πληρωμένων συνδρομών.

Υποδοχές ακουστικών του iPhone

Το 2016, η Apple αφαίρεσε τις υποδοχές ακουστικών από όλα τα μοντέλα iPhone της. Ελευθέρωσε χώρο έτσι ώστε η Apple να μπορεί να εισάγει νέες λειτουργίες στα iPhone. Είναι δίκαιο να συμπεράνουμε ότι η Apple έκανε μια κοινή ανάλυση και ανακάλυψε ότι οι πελάτες προτιμούσαν άλλα χαρακτηριστικά από την υποδοχή ακουστικών.

Προσφορά υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας

Οι πάροχοι υπηρεσιών δικτύων κινητής τηλεφωνίας εκτελούν συχνά κοινές αναλύσεις για να αναθεωρήσουν τα χαρακτηριστικά του σχεδίου για να αποκομίσουν περισσότερα κέρδη χωρίς να χάσουν την πελατειακή βάση. Για παράδειγμα, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στέλνει έναν συνδυασμό χαρακτηριστικών όπως Τιμή, Κλήσεις, Δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, Διεθνή λεπτά και Κείμενα.

Μπορούν να περιλαμβάνουν διαφορετικά Επίπεδα για αυτά τα Χαρακτηριστικά. Ένας συνδυασμός θα μπορούσε να είναι Τιμή: $20? Κλήσεις: Απεριόριστες. Κείμενα: Απεριόριστα; Διεθνή Λεπτά: Μηδέν; Δεδομένα κινητής τηλεφωνίας: 10 GB με δυνατότητα κοινής χρήσης.

Τώρα, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας θα αναλύσει όλες τις εισροές από όλους τους συνδυασμούς για να καταλάβει ποιος συνδυασμός θα αποφέρει τα μέγιστα έσοδα.

Μια μάρκα εστιατορίου ή παγωτού θέλει να λανσάρει νέες γεύσεις παγωτού. Αντί να καθορίζουν τις γεύσεις μόνες τους, θα μπορούσαν να πάνε στο κοινό με έρευνες από κοινού ανάλυσης. Οι αναλύσεις τέτοιων δεδομένων έρευνας θα αποκάλυπταν ποια γεύση θα αρέσει περισσότερο στους πελάτες.

Πλεονεκτήματα της Συνδυαστικής Ανάλυσης

  • Η ανάλυση δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μετρήσουν τις ατομικές προτιμήσεις των πελατών τους.
  • Μπορείτε να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τα κρυφά προγράμματα οδήγησης και να τα συμπεριλάβετε ή να τα εφαρμόσετε στα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.
  • Αυτή η μελέτη των καταναλωτών και των χαρακτηριστικών σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια τμηματοποίηση της βάσης πελατών με βάση τις ανάγκες.
  • Σας ενημερώνει για τις ανταλλαγές που είναι πρόθυμοι να κάνουν οι άνθρωποι ενώ συγκρίνουν πολλαπλές λειτουργίες.

Μειονεκτήματα της συνδυαστικής ανάλυσης

  • Ο σχεδιασμός αυτής της ανάλυσης είναι πολύπλοκος στη φύση. Ως εκ τούτου, δεν μπορούν όλοι να το εκτελέσουν ή να αναλύσουν τα δεδομένα που προέρχονται από τις έρευνες.
  • Μια τέτοια ανάλυση πρέπει να γίνεται τακτικά. Δεν θα ωφελήσει εάν οι εταιρείες το κάνουν μία φορά το χρόνο.
  • Εάν οι έρευνες δεν έχουν σχεδιαστεί σωστά, μπορεί να καταλήξουν να περιέχουν υπερτιμημένες ή υποτιμημένες μεταβλητές.
  • Όταν περιλαμβάνονται νέες ή ασήμαντες κατηγορίες, οι ερωτηθέντες μπορεί να δυσκολεύονται να εξηγήσουν ή να μην αισθάνονται καθόλου ενδιαφέρον.
  5 Εργαλεία ελέγχου φιλοξενίας για να ελέγξετε ποιος φιλοξενεί έναν ιστότοπο

Τύποι Συνδυαστικής Ανάλυσης

Ανάλογα με την επιχείρηση και τα προϊόντα/υπηρεσίες της, θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλοί τύποι συνδυαστικής ανάλυσης. Ωστόσο, τα ακόλουθα είναι πολύ δημοφιλή:

Adaptive Cojoint Analysis

Εδώ, στέλνετε μια έρευνα σε μια ομάδα πελατών. Αναλύστε τα δεδομένα και στείλτε μια άλλη έρευνα προσαρμόζοντας τους συνδυασμούς χαρακτηριστικών με βάση τις προηγούμενες απαντήσεις.

Σε αυτόν τον τύπο, εμφανίζετε στους πελάτες ένα μενού λειτουργιών για ένα smartphone. Ο συμμετέχων στην έρευνα θα επιλέξει τα χαρακτηριστικά και, στη συνέχεια, θα εμφανιστεί η αρχική έρευνα.

Συνδυαστική Ανάλυση βάσει Επιλογών

Είναι το πιο βασικό, όπου στέλνετε μερικούς συνδυασμούς χαρακτηριστικών. Ο πελάτης επιλέγει ένα προϊόν από κάθε συνδυασμό.

MaxDiff Cojoint Analysis

Σε αυτή τη μέθοδο συνδυασμένης ανάλυσης, οι συμμετέχοντες στην έρευνα οργανώνουν συνδυασμούς λειτουργιών από το καλύτερο στο χειρότερο.

Συνδυαστική Ανάλυση Πλήρους Προφίλ

Εδώ, παρουσιάζετε στον πελάτη ένα πλήρες προφίλ χαρακτηριστικών για πολλά προϊόντα όπως smartphone. Ο πελάτης πρέπει να επιλέξει ένα από όλα τα προϊόντα.

Εργασία Συνδυαστικής Ανάλυσης

Αυτή η μέθοδος στατιστικής ανάλυσης λειτουργεί διασπώντας την υπηρεσία ή το προϊόν στα λειτουργικά του στοιχεία. Αυτά τα στοιχεία είναι Ιδιότητες και οι τιμές τους είναι τα Επίπεδα.

Στο επόμενο βήμα, πρέπει να δοκιμάσετε πολλούς συνδυασμούς των Χαρακτηριστικών και των Επιπέδων. Δοκιμή σημαίνει αποστολή 8 έως 12 ερωτήσεων έρευνας σε μια ομάδα πελατών και ζητώντας τους να επιλέξουν τα τελικά προϊόντα για διαφορετικά σετ συνδυασμών Ιδιοτήτων και Επιπέδων.

Οι ειδικοί καλούν τα αποτελέσματα από τέτοιες έρευνες Προτιμήσεις καταναλωτή. Θα χρησιμοποιήσετε δεδομένα Προτιμήσεων Καταναλωτή για να δημιουργήσετε μια Βαθμολογία προτίμησης.

Για παράδειγμα, μια κοινή ανάλυση για ένα νέο smartphone θα πρέπει να περιέχει αυτά τα χαρακτηριστικά: Μάρκα, Μέγεθος οθόνης, Χρώμα και Τιμή. Τα Επίπεδα για αυτήν τη μελέτη θα είναι τιμές για αυτά τα Χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, iPhone για Μάρκα. 6″ για μέγεθος οθόνης. Ασημί για χρώμα? 600 $ για την τιμή, κ.λπ.

Μόλις λάβετε τη Βαθμολογία προτίμησης, μπορείτε να την εισαγάγετε σε έναν Προσομοιωτή Μεριδίων Αγοράς για να κατανοήσετε την πιθανή αποτίμηση και τις πωλήσεις για ένα σύνολο χαρακτηριστικών. Και, έτσι ολοκληρώνετε τις δυνατότητες του νέου σας smartphone, ώστε να πουλάει καλά. Ας εξερευνήσουμε μερικά εργαλεία κοινής ανάλυσης παρακάτω:

από κοινού

Το Conjointly είναι μια ισχυρή πλατφόρμα που σας επιτρέπει να λαμβάνετε σίγουρες επιχειρηματικές αποφάσεις εκτελώντας από κοινού ανάλυση. Έρχεται με μια απλή διεπαφή που τόσο οι αρχάριοι όσο και οι έμπειροι χρήστες θα θεωρήσουν χρήσιμη.

Η χρήση αυτού του εργαλείου σημαίνει ότι δεν εξαρτάται πλέον μόνο από τα παλιά δεδομένα πωλήσεων — Προσφέρει όλες τις νέες πληροφορίες για τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών του προϊόντος και τη βέλτιστη τιμολόγηση. Χάρη στην προσομοίωση ανταγωνιστικού πλαισίου, μπορείτε να προβλέψετε απρόσκοπτα τα αποτελέσματα των αλλαγμένων χαρακτηριστικών, αξιώσεων και τιμολόγησης προϊόντων.

Στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Conjointly, μπορείτε να δώσετε προτεραιότητα σε προϊόντα και έννοιες που έχουν μεγαλύτερη αξία. Επιπλέον, αυτό το εργαλείο σάς παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για την εταιρεία σας. Είτε χρειάζεται να αναλύσετε προσαρμοσμένα και πολύπλοκα έργα είτε αυτοματοποιημένα ευέλικτα πειράματα, το λογισμικό μπορεί να το κάνει αυτό για εσάς.

  Πώς να παρακάμψετε τον διαχειριστή στο σχολικό Chromebook

Χρησιμοποιώντας αυτήν την εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν να συγκεντρώσουν ερωτηθέντες με διασφάλιση ποιότητας σε όλο τον κόσμο. Επίσης, βοηθά στην ανάπτυξη της μελέτης με την υποστήριξη έμπειρων ερευνητών. Ως εκ τούτου, γίνεται ευκολότερη η εφαρμογή των αποτελεσμάτων των μελετών με τα κορυφαία εργαλεία αναφοράς.

Οι πρόσθετες δυνατότητες αυτής της εφαρμογής βήμα προς βήμα περιλαμβάνουν προσαρμόσιμα πρότυπα, επιδείξεις εργαλείων σχεδίασης, εξατομικεύσιμο κείμενο και εικόνες, κατάταξη εννοιών προϊόντων και πολλά άλλα.

1000 μυαλά

Το 1000minds σας προσφέρει βραβευμένο λογισμικό για να μάθετε τι έχει σημασία για τους πελάτες και τους ενδιαφερόμενους. Με τη βοήθειά του, οι εταιρείες μπορούν να ανακαλύψουν τι πιστεύουν οι πελάτες για ορισμένα χαρακτηριστικά ή χαρακτηριστικά των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, μαζί με τις διαδικασίες διαχείρισης.

Αυτό το εργαλείο είναι επωφελές για τομείς όπως η έρευνα αγοράς, η χάραξη πολιτικής, οι διαδικασίες διαχείρισης και οι έρευνες εθνικών και διεθνών αγορών. Σας επιτρέπει να ρυθμίζετε και να διαχειρίζεστε την έρευνά σας χωρίς περίπλοκα προβλήματα σχεδιασμού.

Καθώς χρησιμοποιείτε τη διαισθητική τεχνολογία αυτού του λογισμικού, θα παρατηρήσετε ώθηση στα ποσοστά απαντήσεων στην έρευνα και θα λάβετε δεδομένα υψηλής ποιότητας. Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα για να αναπτύξουν καλύτερα προϊόντα και πολιτικές για σημαντικότερο μερίδιο αγοράς και επενδύσεις.

Η δυνατότητα εύκολης ενσωμάτωσής του σάς επιτρέπει να συγχωνεύσετε το εργαλείο με διάφορους πίνακες έρευνας και εργαλεία. Τα αποτελέσματα γίνονται διαθέσιμα σε αυτήν την πλατφόρμα όταν οι άνθρωποι ολοκληρώσουν τις έρευνές τους.

QuestionPro

Το QuestionPro είναι ένα εργαλείο συνδυασμένης ανάλυσης που συμβάλλει στις επιχειρήσεις με έρευνα αγοράς και βελτιστοποίηση προϊόντων. Είναι γεμάτο με χρήσιμες λειτουργίες που σας βοηθούν να μάθετε τι θέλουν οι άνθρωποι στα προϊόντα σας, ώστε να μπορείτε να επενδύσετε πόρους ανάλογα.

Με αυτό το εργαλείο, ο σχεδιασμός μιας έρευνας διαρκεί μόνο λεπτά με 300+ δωρεάν πρότυπα έρευνας και μια διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης. Η ασφαλής συλλογή δεδομένων πλούσια σε πληροφορίες είναι επίσης δυνατή με ταυτόχρονη συμμόρφωση με τους νόμους σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων.

Το QuestionPro σάς προσφέρει επίσης τα δεδομένα του φίλτρου ισχύος με βάση δημογραφικά στοιχεία και άλλα χαρακτηριστικά. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε 30+ διαδικτυακές αναφορές με αυτό το εργαλείο και να τις εξαγάγετε σε μορφές Excel, Word, SPSS και PDF.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να το ενσωματώσουν με άλλες επιχειρηματικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft Dynamics CRM, Tableau, SalesForce, Zapier και Marketo.

SightX

Για αυτοματοποιημένη συνδυαστική ανάλυση, μπορείτε να βασιστείτε στο ισχυρό λογισμικό SightX. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις δυνατότητες του προϊόντος σας και να αποφασίσετε για την τιμολόγηση ακόμη και πριν από την κυκλοφορία του προϊόντος.

Αυτή είναι μια πλατφόρμα για έρευνα αγοράς από άκρο σε άκρο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις για το σχεδιασμό έργων, τη διανομή ερευνών και την ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Είτε πρόκειται για καταναλωτικά προϊόντα είτε για πακέτα συνδρομής, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις δυνατότητες και την τιμολόγηση των προϊόντων σας με το SightX.

Τυλίγοντας

Περνώντας μια εις βάθος συζήτηση σχετικά με τη μέθοδο συνδυασμένης ανάλυσης, ίσως έχετε ήδη καταλάβει ότι είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο αναλυτικό εργαλείο. Σας βοηθά να ανακαλύψετε τα χαρακτηριστικά προϊόντος/υπηρεσίας που αρέσουν περισσότερο στους πελάτες.

Μόλις μάθετε τις προτιμήσεις των καταναλωτών σας, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε τις προσφορές σας ευθυγραμμίζοντας τα ενδιαφέροντα των χρηστών. Επίσης, μπορείτε να εξαλείψετε τις αχρησιμοποίητες λειτουργίες και να εξοικονομήσετε χρήματα για την ανάπτυξη προϊόντων.

Τα παραπάνω βασικά στοιχεία αυτής της στατιστικής τεχνικής που βασίζεται σε έρευνα θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε ένα έργο από κοινού ανάλυσης. Και οι παραπάνω εφαρμογές ιστού θα σας βοηθήσουν να εκτελέσετε τη συνδυασμένη ανάλυση για ένα προϊόν/υπηρεσία και να αποκτήσετε πληροφορίες για τους κύκλους ανάπτυξης και βελτίωσης προϊόντων.

Δεδομένου ότι ασχολείστε με τις συναλλαγές, πρέπει να σας αρέσουν οι καλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες δημιουργίας φορμών και πλατφόρμες ευφυΐας κοινού για επιχειρηματική επιτυχία.