Τι σημαίνει “OTOH” και πώς το χρησιμοποιείτε;

Το OTOH είναι ένα κομμάτι διαδικτυακής αργκό που υπάρχει για πάντα, αλλά εξακολουθεί να εμφανίζεται στο Reddit και στο Twitter μέχρι σήμερα. Τι σημαίνει λοιπόν OTOH, από πού προήλθε και πώς το χρησιμοποιείτε;

Αφ ‘ετέρου

Το OTOH είναι μια άμεση συντομογραφία της φράσης του πραγματικού κόσμου «από την άλλη πλευρά». Χρησιμοποιείται όταν κάποιος θέλει να εξετάσει μια άλλη πλευρά μιας συζήτησης ή επιχειρήματος.

Ενώ ρωτά τους φίλους σας πού να συναντηθείτε για μεσημεριανό γεύμα, κάποιος μπορεί να πει: “Το Hardee’s έχει τις καλύτερες πατάτες!” Μπορεί να απαντήσετε, “Μου αρέσει το Hardee’s, αλλά το OTOH, είναι 20 λεπτά μακριά από το σπίτι μου.” Και πάλι, το OTOH είναι μια άμεση συντομογραφία, επομένως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε “από την άλλη πλευρά”.

  Τα 15 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης δικτύου που τέθηκαν σε δοκιμή το 2020

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το OTOH μπορεί επίσης να σημαίνει “από τη μία πλευρά”, το οποίο ορισμένοι χρησιμοποιούν στη θέση του “από την άλλη πλευρά”.

Ετυμολογία

Το OTOH δεν είναι το πιο δημοφιλές κομμάτι της διαδικτυακής αργκό, επομένως είναι δύσκολο να παρακολουθήσετε την προέλευση της λέξης. Το παλαιότερο παράδειγμα που μπορούμε να βρούμε του OTOH εμφανίζεται στο α Σελίδα θαυμαστών του Grateful Dead στα μέσα της δεκαετίας του ’90, το οποίο είναι διαθέσιμο σε αρχείο UC Berkeley. (Αυτό το αρχείο περιλαμβάνει μερικά άλλα πετράδια, όπως MSWS—Men Smart, Woman Smarter.)

Τέλος πάντων, πρωτοεμφανίστηκε το OTOH στο Urban Dictionary τον Αύγουστο του 2003, και έχει διατηρήσει σταθερή δημοτικότητα στο Google Trends (μια υπηρεσία που παρακολουθεί δημοφιλείς όρους αναζήτησης) από το 2004. Θα εξακολουθείτε να βρίσκετε τον όρο στο Reddit, αν και όχι τόσο όσο κάποιες παρόμοιες εξειδικευμένες συντομογραφίες, όπως το FTFY ή το DAE.

  Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα Hooli GTK

Πώς χρησιμοποιείτε το OTOH;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το OTOH όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φράση “από την άλλη πλευρά”. Ακολουθεί τους ίδιους γραμματικούς κανόνες με τη μητρική του φράση, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εκμάθηση οποιωνδήποτε περίεργων νέων πρακτικών. Τούτου λεχθέντος, αξίζει να σημειωθεί ότι το OTOH μπορεί να γραφτεί με όλα τα κεφαλαία ή με πεζά.

Χρειάζεστε ένα παράδειγμα OTOH; Ας υποθέσουμε ότι στέλνετε μηνύματα στον αγαπημένο σας για την αγορά ενός νέου κατοικίδιου. Είστε έτοιμοι να αγοράσετε έναν σκύλο, αλλά αυτοί θέλουν μια γάτα. Θα μπορούσατε να αναφέρετε τους λόγους για τους οποίους θέλετε ένα σκύλο λέγοντας: «Τα κουτάβια είναι γλυκά και έξυπνα», αλλά να παραδεχτείτε λίγο συνεχίζοντας «OTOH, οι γάτες είναι χαμηλής συντήρησης».

  Χρησιμοποιήστε ένα σενάριο Google ως εναλλακτικό Unroll.me ανοιχτού κώδικα

Ή, ας πούμε ότι μαλώνετε για το ποιος πρόεδρος είχε τα καλύτερα μαλλιά. Ο σημαντικός σας άλλος μπορεί να πει: «Μου αρέσουν τα μαλλιά του JFK περισσότερο». Μπορεί να απαντήσετε λέγοντας: «Νομίζω ότι ο Τζορτζ Ουάσιγκτον είχε τα καλύτερα μαλλιά, αλλά OTOH, νομίζω ότι μπορεί να ήταν περούκα».