Τι σημαίνει το Funimation Folding Into Crunchyroll για τους συνδρομητές

Βασικά Takeaways

  • Η Sony κλείνει το Funimation και ενσωματώνει το περιεχόμενό του στο Crunchyroll μετά την εξαγορά του τελευταίου έναντι 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021.
  • Οι συνδρομητές του Crunchyroll δεν θα δουν πολλές αλλαγές, αλλά οι χρήστες του Funimation θα μεταφέρουν τις συνδρομές τους στο Crunchyroll.
  • Οι χρήστες του Funimation ενδέχεται να χάσουν την πρόσβαση σε ψηφιακά αντίγραφα φυσικών μέσων και μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν υψηλότερα τέλη συνδρομής στο Crunchyroll.

Το τέλος του Funimation πλησιάζει, με τη Sony να δύει τον ιστότοπο Funimation και εφαρμογή υπέρ του Crunchyroll. Τι σημαίνει όμως αυτή η «συνεργασία» για τους χρήστες;

Η Sony σκοτώνει το Funimation υπέρ του Crunchyroll

Το 2021, η Sony εξαγόρασε το Crunchyroll για περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Sony κατείχε ήδη και διαχειριζόταν το Funimation, επομένως αυτή η συμφωνία αντιπροσώπευε τη συνένωση των δύο μεγαλύτερων υπηρεσιών ροής anime.

  Πώς να ανακτήσετε τον λογαριασμό Kik

Το 2022, η Sony ανακοίνωσε ότι το Funimation και το Crunchyroll θα ενοποιηθούν και αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα από τότε. Οι συνδρομητές μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση και στις δύο υπηρεσίες και το περιεχόμενο του Funimation εναλλάχθηκε εντός και εκτός του Crunchyroll.

Τώρα, το 2024, το Funimation κλείνει οριστικά, με την υπηρεσία να τελειώνει στις 2 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι οι συνδρομητές του Funimation θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν στο Crunchyroll, καθώς η εφαρμογή και ο ιστότοπος Funimation εξαφανίζονται στον αιθέρα.

Τι σημαίνει αυτό για τους συνδρομητές Funimation;

Οι υφιστάμενοι συνδρομητές του Crunchyroll δεν θα παρατηρήσουν πολλές αλλαγές. Το μεγαλύτερο μέρος του καταλόγου Funimation έχει ήδη μεταφερθεί στο Crunchyroll, οπότε το πολύ, μπορεί να δουν μερικά ακόμη anime να εμφανίζονται στην υπηρεσία.

Ωστόσο, όποιος έχει εγγραφεί επί του παρόντος στο Funimation θα επηρεαστεί με βαθύτερους τρόπους. Και θα πρέπει πιθανώς να εξερευνήσετε πώς να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Crunchyroll πριν ολοκληρωθεί η αλλαγή.

Πρώτον, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων, οι χρήστες του Funimation θα μεταφέρουν αυτόματα τις συνδρομές τους στο Crunchyroll. Και το τίμημα που πληρώνουν θα αλλάξει ανάλογα.

  22 Εργαλεία εργασίας από το σπίτι (WFH) για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Δεύτερον, οι χρήστες του Funimation ενδέχεται να χάσουν την πρόσβαση στις ψηφιακές εκδόσεις των φυσικών μέσων (DVD/Blu-Ray) που έχουν αγοράσει προηγουμένως. Αυτό συμβαίνει επειδή το Crunchyroll δεν υποστηρίζει τα ψηφιακά αντίγραφα που συνοδεύουν τα μέσα Funimation.

Στο Σελίδα βοήθειας Funimation End of Servicesλέει η εταιρεία:

Λάβετε υπόψη ότι το Crunchyroll δεν υποστηρίζει επί του παρόντος ψηφιακά αντίγραφα Funimation, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υποστηρίζεται η πρόσβαση σε προηγούμενα διαθέσιμα ψηφιακά αντίγραφα. Ωστόσο, εργαζόμαστε συνεχώς για να βελτιώσουμε τις προσφορές περιεχομένου μας και να σας παρέχουμε μια εξαιρετική εμπειρία ροής anime. Εκτιμούμε την κατανόησή σας και σας ενθαρρύνουμε να εξερευνήσετε την εκτενή βιβλιοθήκη anime που είναι διαθέσιμη στο Crunchyroll.

Τα καλά νέα είναι ότι είτε έχετε ενεργό λογαριασμό Crunchyroll είτε μετακινείστε πρόσφατα από το Funimation, θα μπορείτε να μεταφέρετε τη λίστα παρακολούθησης και το ιστορικό σας μαζί σας.

Οι συνδρομητές της Funimation θα πληρώσουν περισσότερα για το Crunchyroll;

Υπήρξε μεγάλη σύγχυση στο διαδίκτυο σχετικά με το τι σημαίνει αυτό για τα μελλοντικά ποσοστά συνδρομής. Εν μέρει λόγω της τεράστιας διαφοράς της τιμής των δύο υπηρεσιών μεταξύ των χωρών και εν μέρει λόγω του ότι ορισμένοι χρήστες του Funimation απολαμβάνουν τιμές παλαιού τύπου.

  16 ειδησεογραφικές πύλες για τις χρηματοοικονομικές αγορές για να είστε ενημερωμένοι ως επενδυτής

Η αλήθεια είναι ότι, στο εξής, τα τέλη συνδρομής θα ακολουθούν την τιμολόγηση του Crunchyroll. Έτσι, η συνδρομή σας στο Funimation θα μεταφερθεί αυτόματα στο Crunchyroll και θα πληρώνετε τις τιμές του Crunchyroll από τον επόμενο κύκλο χρέωσης μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς.

Εάν είστε ήδη συνδρομητής του Funimation, για να μάθετε πώς ακριβώς θα σας επηρεάσει αυτό στο οικονομικό τμήμα, θα πρέπει να εξετάσετε τη διαφορά μεταξύ του ποσού που πληρώνετε αυτήν τη στιγμή για το Funimation και της τιμής μιας συνδρομής Crunchyroll στην περιοχή σας .

Είναι αλήθεια, ωστόσο, ότι για ορισμένους χρήστες του Funimation, η τιμή μιας συνδρομής έχει οριστεί να διπλασιαστεί σχεδόν από 55 $/έτος σε 100 $/έτος. Και χωρίς τίποτα νέο να εξηγήσει την άνοδο πέρα ​​από την εξασφάλιση ισοτιμίας για όλους τους συνδρομητές.

Το Funimation θα εξαφανιζόταν πάντα κάποια στιγμή, με τη μοίρα του να σφραγίζεται μόλις η Sony απέκτησε το Crunchyroll έναντι 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021. Ωστόσο, τώρα που συμβαίνει στην πραγματικότητα, οι θαυμαστές των anime συνειδητοποιούν τον πλήρη αντίκτυπο αυτής της συμφωνίας.