Τι πρέπει να γνωρίζετε για το View-Once Media στο WhatsApp

Βασικά Takeaways

  • Η δυνατότητα View Once Media του WhatsApp σάς επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες και βίντεο που εξαφανίζονται μετά την προβολή τους, παρέχοντας άνεση και απόρρητο.
  • Οι παραλήπτες μπορούν να καταγράφουν ή να αποθηκεύουν μέσα προβολής μία φορά μέσω μεθόδων όπως η λήψη φωτογραφίας της οθόνης ή η χρήση εργαλείων εγγραφής οθόνης.
  • Ενώ το WhatsApp λέει ότι δεν έχει πρόσβαση σε μέσα προβολής μία φορά, η εταιρεία ενδέχεται να λάβει ένα αντίγραφο εάν αναφερθεί ότι παραβιάζει τους όρους παροχής υπηρεσιών.

Η δυνατότητα View Once Media του WhatsApp είναι ένας βολικός τρόπος αποστολής φωτογραφιών και βίντεο που εξαφανίζονται μετά την προβολή τους. Έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το απόρρητό σας και να εξοικονομεί χώρο αποθήκευσης. Υπάρχουν όμως ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη χρήση του, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων.

Μέσα προβολής μία φορά είναι οποιαδήποτε φωτογραφία ή βίντεο που στέλνετε στο WhatsApp με ενεργοποιημένη την επιλογή προβολής μία φορά. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή πατώντας στο εικονίδιο “1” δίπλα στο κουμπί αποστολής όταν επιλέγετε ένα αρχείο πολυμέσων από τη συλλογή σας.

  15 Καλύτερη αυτόματη απάντηση για WhatsApp

Όταν στέλνετε φωτογραφίες και βίντεο μια φορά προβολής στο WhatsApp, ο παραλήπτης θα δει ένα μήνυμα που λέει “Φωτογραφία” ή “Βίντεο” με ένα εικονίδιο “1” δίπλα του. Όταν ο παραλήπτης πατήσει το μήνυμα, θα μπορεί να δει το μέσο μία φορά και, στη συνέχεια, θα εξαφανιστεί από τη συνομιλία.

Μπορείτε επίσης να στείλετε φωνητικές σημειώσεις στο WhatsApp, κάτι που είναι ουσιαστικά ένας τρόπος να αυτοκαταστραφούν οι φωνητικές σας σημειώσεις αφού τις ακούσετε.

Μπορεί κάποιος να αποθηκεύσει ή να στιγμιότυπο οθόνης ενός μηνύματος που προβάλλεται;

Ενώ τα μέσα προβολής έχουν σχεδιαστεί για να είναι εφήμερα και ιδιωτικά, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους κάποιος μπορεί να αποθηκεύσει ή να καταγράψει ένα αντίγραφό τους. Για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια άλλη συσκευή για να τραβήξουν μια φωτογραφία ή ένα βίντεο της οθόνης κατά την προβολή των πολυμέσων.

Η πιο πρόσφατη έκδοση του WhatsApp αποκλείει τους χρήστες από τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης ή την εγγραφή μέσων προβολής μία φορά. Ωστόσο, δεν μπορείτε πάντα να πείτε ποια έκδοση του WhatsApp χρησιμοποιεί ο δέκτης. Ορισμένες συσκευές ενδέχεται επίσης να υποστηρίζουν προβολή εγγραφής οθόνης όταν τα πολυμέσα.

  Πώς να κατεβάσετε και να στείλετε νέα αυτοκόλλητα στο WhatsApp

Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε την προβολή μόνο μία φορά για την αποστολή πολυμέσων που εμπιστεύεστε τον παραλήπτη και που δεν σας πειράζει να αποθηκεύονται ή να κοινοποιούνται από αυτόν. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τους κινδύνους και τους περιορισμούς της προβολής μόλις εμφανιστεί και να μην βασίζεστε σε αυτήν για πλήρη απόρρητο ή ασφάλεια.

Γιατί δεν μπορώ να ανοίξω μια εικόνα View-Once στο WhatsApp;

Εάν λάβετε μια εικόνα μιας φοράς προβολής στο WhatsApp, αλλά δεν μπορείτε να την ανοίξετε, μπορεί να οφείλεται στο ότι χρησιμοποιείτε την επιτραπέζια έκδοση ή την έκδοση ιστού του WhatsApp. Οι εικόνες μιας φοράς προβολής μπορούν να ανοίξουν μόνο με την εφαρμογή για κινητά σε συσκευές Android ή iOS. Αυτό γίνεται για τη διασφάλιση του απορρήτου και αποτρέπει τους παραλήπτες από τη χρήση συσκευής εγγραφής οθόνης ή εργαλείο αποκοπής στον υπολογιστή τους για την αποθήκευση των μέσων.

  Διορθώστε ότι η βιντεοκλήση WhatsApp δεν λειτουργεί σε iPhone και Android

Το WhatsApp λέει ότι δεν έχει πρόσβαση για προβολή μέσων μία φορά χάρη στην κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Ωστόσο, υπάρχει μια εξαίρεση: εάν κάποιος αναφέρει το μήνυμά σας στο WhatsApp για παραβίαση των όρων παροχής υπηρεσιών ή των κοινοτικών προτύπων.

Εάν κάποιος αναφέρει ένα μέσο προβολής στο WhatsApp, το WhatsApp θα λάβει ένα αντίγραφο του αρχείου πολυμέσων μαζί με την αναφορά. Αυτό βοηθά το WhatsApp να ελέγξει και να λάβει μέτρα κατά του καταχρηστικού ή παράνομου περιεχομένου στην πλατφόρμα του.

Σύμφωνα με Συχνές ερωτήσεις του WhatsAppτα πολυμέσα προβολής που δεν έχουν ανοίξει αποθηκεύονται για έως και δύο εβδομάδες στους διακομιστές του πριν λήξουν από τη συνομιλία.

Προβολή-Μια φορά τα μηνύματα και το απόρρητό σας

Η δυνατότητα View Once του WhatsApp σάς επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες και βίντεο που εξαφανίζονται αφού τα ανοίξει ο παραλήπτης. Μπορεί να είναι χρήσιμο για την κοινή χρήση ευαίσθητων ή ιδιωτικών πληροφοριών ή απλώς για την προσθήκη κάποιου επιπλέον απορρήτου στις συνομιλίες σας.

Ωστόσο, τα μέσα προβολής μιας φοράς στο WhatsApp δεν είναι αλάνθαστα. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα γνωρίζοντας ότι τα πολυμέσα σας μπορούν να αναδημοσιευθούν εάν το θέλει ο παραλήπτης. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να στείλετε οτιδήποτε παράνομο, επιβλαβές ή προσβλητικό.