Τι να κάνετε εάν είστε αποκλεισμένοι στο Instagram

Εάν έχετε παρατηρήσει μια δραστική και ξαφνική πτώση της αφοσίωσης σας στο Instagram, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας έχουν κάνει shadowbann. Εάν συμβαίνει αυτό, ορίστε τι πρέπει να κάνετε για να απαλλαγείτε από τον περιορισμό του λογαριασμού.

1. Ελέγξτε την κατάσταση του λογαριασμού σας Instagram

Προτού λάβετε οποιαδήποτε δραστικά μέτρα, καλό είναι να επιβεβαιώσετε αν σας έχουν κάνει shadowbann στο Instagram. Ευτυχώς, το Instagram διαθέτει ένα ενσωματωμένο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε εάν έχετε δημοσιεύσει κάτι που παραβιάζει τις Οδηγίες κοινότητας του Instagram.

Αν και αυτός είναι ένας οριστικός τρόπος για να ελέγξετε εάν η ορατότητα του λογαριασμού σας έχει περιοριστεί από το τέλος του Instagram, το μόνο αιχμή είναι ότι πρέπει να έχετε έναν λογαριασμό δημιουργού ή επαγγελματία στο Instagram για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία.

Για να ελέγξετε την κατάσταση του λογαριασμού σας Instagram, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Μεταβείτε στο προφίλ σας πατώντας στην εικόνα του προφίλ σας στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.
  • Πατήστε το εικονίδιο τριών γραμμών στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και πατήστε Ρυθμίσεις και απόρρητο.
  • Συνεχίστε να κάνετε κύλιση μέχρι να δείτε την Κατάσταση λογαριασμού κάτω από την κεφαλίδα Περισσότερες πληροφορίες και υποστήριξη.
  • Τώρα θα μπορείτε να δείτε αν έχετε δημοσιεύσει κάτι που παραβαίνει τις Οδηγίες κοινότητας του Instagram. Εάν έχετε, μπορείτε να ασκήσετε έφεση κατά της απόφασης. Ή μπορείτε να επεξεργαστείτε την ανάρτηση και να βεβαιωθείτε ότι είναι σύμφωνη με τις οδηγίες. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να διαγράψετε εντελώς την ανάρτηση.

    Το shadowbanned στο Instagram είναι συχνά συνέπεια της παραβίασης Οδηγίες κοινότητας του Instagram και η συνεχής παραβίασή τους μπορεί ακόμη και να το παρατείνει. Ένας από τους απλούστερους αλλά και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάνετε το shadowban σας είναι να παίζετε σύμφωνα με τους κανόνες του Instagram.

      Πώς να δείτε το ιστορικό του λογαριασμού σας στο Instagram

    Αυτό σημαίνει να μοιράζεστε συνεχώς πρωτότυπο και μη προσβλητικό περιεχόμενο, να αναπτύσσετε οργανικά τον λογαριασμό σας και να αποφεύγετε οποιοδήποτε υλικό που μπορεί να αντίκειται σε αυτές τις οδηγίες.

    Περάστε προσεκτικά το προφίλ σας στο Instagram και εξετάστε τις αναρτήσεις σας. Αναζητήστε οποιοδήποτε περιεχόμενο που ενδέχεται να παραβιάζει τις οδηγίες του Instagram. Αυτό περιλαμβάνει αναρτήσεις με ρητό ή ακατάλληλο υλικό, ρητορική μίσους ή οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης.

    Αφού αποφασίσετε τι πρέπει να ακολουθήσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Πατήστε στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία της ανάρτησης.
  • Επιλέξτε Διαγραφή από το μενού που εμφανίζεται.
  • Πατήστε Διαγραφή για να καταργήσετε οριστικά την ανάρτηση από τον λογαριασμό σας. Πατήστε ξανά Διαγραφή για να επιβεβαιώσετε την απόφασή σας.
  • Ομοίως, προσδιορίστε εάν οτιδήποτε έχετε μοιραστεί στην ιστορία σας στο Instagram παραβιάζει τις οδηγίες του Instagram και διαγράψτε τη δημοσίευση από το Instagram Story σας. Αυτό περιλαμβάνει εικόνες, βίντεο και αναρτήσεις που μπορεί να έχετε μοιραστεί.

    Αν και η αντιστοίχιση των αναρτήσεών σας με hashtags είναι σημαντική και διασφαλίζει ότι το περιεχόμενό σας είναι ανιχνεύσιμο στο Instagram, η χρήση hashtag που σχετίζονται με ακατάλληλο περιεχόμενο θα μπορούσε να μειώσει την ορατότητα του λογαριασμού σας. Εάν δεν μπορέσατε να αναγνωρίσετε μια συγκεκριμένη ανάρτηση χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Κατάσταση λογαριασμού, ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να περάσετε από τις αναρτήσεις σας στο Instagram και να ελέγξετε αν έχετε χρησιμοποιήσει απαγορευμένα hashtags.

    Παραδόξως, το Instagram έχει απαγορεύσει τα hashtags όπως #snapchat και #alone. Επομένως, είναι πιθανό να έχετε χρησιμοποιήσει ακούσια ένα απαγορευμένο hashtag του Instagram απλώς και μόνο επειδή δεν ξέρατε ότι δεν είχε απαγορευτεί.

    Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν ένα hashtag παραβιάζει τις οδηγίες της κοινότητας του Instagram, ένας απλός τρόπος για να ελέγξετε είναι να το πληκτρολογήσετε στη γραμμή αναζήτησης. Εάν το hashtag δεν εμφανίζεται εξ ολοκλήρου στα αποτελέσματα ή αναφέρει ότι παραβιάζει τις οδηγίες του Instagram, καλό είναι να το αφαιρέσετε από τις υπάρχουσες αναρτήσεις σας και να αποφύγετε τη χρήση του στο μέλλον.

      Πώς να διαγράψετε το ιστορικό κλήσεων Instagram

    4. Ανάκληση της πρόσβασης του Instagram σε εφαρμογές τρίτων

    Σύμφωνα με τις οδηγίες της κοινότητας του Instagram, η δημιουργία μη αυθεντικής δραστηριότητας απαγορεύεται. Οι χρήστες μπορεί να παρατηρήσουν ότι ορισμένα τμήματα του λογαριασμού τους στο Instagram είναι περιορισμένα, εάν συνεχίσουν να χρησιμοποιούν εφαρμογές τρίτων.

    Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή τρίτου μέρους για να προγραμματίσετε αναρτήσεις ή μια εφαρμογή παρακολούθησης ακολούθων, η χρήση μιας εφαρμογής τρίτου κατασκευαστή που δεν σχετίζεται με το Meta είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους ενδέχεται να σας αποκλείσουν. Ευτυχώς, μπορείτε να ανακαλέσετε την πρόσβαση του Instagram σε εφαρμογές τρίτων και ελπίζουμε ότι το shadowban σας θα αρθεί.

    Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

  • Μεταβείτε στο προφίλ σας στο Instagram πατώντας την εικόνα του προφίλ σας. Πατήστε το εικονίδιο τριών γραμμών στο κάτω μέρος της οθόνης.
  • Τώρα, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και απόρρητο > Δικαιώματα ιστότοπου > Εφαρμογές και ιστότοποι.
  • Πατήστε Ενεργό για να δείτε τυχόν εφαρμογές που είναι συνδεδεμένες αυτήν τη στιγμή στον λογαριασμό σας στο Instagram. Για να ανακαλέσετε την πρόσβαση του Instagram σε αυτά, πατήστε Κατάργηση.
  • 5. Χρησιμοποιήστε μια προειδοποίηση περιεχομένου για τυχόν ευαίσθητες αναρτήσεις στο Instagram

    Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είστε προσεκτικοί και προσεκτικοί όταν δημοσιεύετε γραφικές εικόνες ή βίντεο που μπορεί να αναστατώσουν το κοινό σας. Τα άτομα που σας αναφέρουν όταν η προσέγγισή σας είναι ήδη περιορισμένη δεν θα βοηθήσει την υπόθεσή σας. Για παράδειγμα, η διάδοση της ευαισθητοποίησης σχετικά με έναν σεισμό που συνέβη είναι εντάξει. Ωστόσο, εάν επιλέξετε να μοιραστείτε γραφικά κλιπ τραυματισμένων ατόμων, είναι βέβαιο ότι θα αναστατώσετε το κοινό σας.

    Επομένως, εάν επιλέξετε να συνεχίσετε να δημοσιεύετε αναρτήσεις παρά το ότι έχετε αποκλειστεί από σκιά, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε προειδοποιήσεις περιεχομένου σε οποιεσδήποτε ευαίσθητες αναρτήσεις για να αποφύγετε την αναφορά. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε θεατής θα έχει την ευκαιρία να αποφασίσει εάν θα ήθελε να αλληλεπιδράσει με την ανάρτησή σας ή όχι.

      Πώς να βγείτε ζωντανά στο Instagram

    Ενώ το Instagram εμφανίζει αυτόματα προειδοποιήσεις περιεχομένου σε αναρτήσεις που θεωρεί ευαίσθητες, αυτή η δυνατότητα δεν είναι άμεσα επεξεργάσιμη από τους χρήστες. Αντίθετα, συνιστούμε να συμπεριλάβετε μια διαφάνεια ή ένα κλιπ στην αρχή του τροχού ή της ανάρτησής σας, δηλώνοντας ρητά ότι το επερχόμενο περιεχόμενο μπορεί να είναι ευαίσθητο για ορισμένους χρήστες.

    6. Σταματήστε οποιεσδήποτε δραστηριότητες τύπου Bot και Spamming στο Instagram

    Παρόμοια με την αγορά ακολούθων στο Instagram, η ενασχόληση με δραστηριότητες όπως η ταχεία παρακολούθηση εκατοντάδων λογαριασμών, ο μαζικός σχολιασμός και η αρεστή σε πολλές αναρτήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να κάνει τα συστήματα του Instagram να επισημάνουν τον λογαριασμό σας ως δυνητικά αυτοματοποιημένο ή ανεπιθύμητο.

    Ενώ μπορεί να το δείτε ως έναν τρόπο για να αποκτήσετε γρήγορα οπαδούς στο Instagram, τελικά θα θέσετε σε κίνδυνο την προσέγγιση χρηστών του λογαριασμού σας στο Instagram. Αντίθετα, συνιστούμε την αλληλεπίδραση με δημιουργούς που δημοσιεύουν περιεχόμενο που ευθυγραμμίζεται με τα ενδιαφέροντά σας.

    7. Κάντε ένα διάλειμμα από τη δημοσίευση στο Instagram

    Εάν δεν μπορείτε να προσδιορίσετε την αιτία του shadowban σας στο Instagram, σας συνιστούμε να κάνετε ένα προσωρινό διάλειμμα από τις αναρτήσεις στην πλατφόρμα. Εάν η αφοσίωση σας έχει ήδη μειωθεί, κάθε νέο περιεχόμενο που δημοσιεύετε δεν θα είναι ορατό στους περισσότερους από τους ακόλουθούς σας, ανεξάρτητα από την ποιότητά του. Επομένως, είναι καλή ιδέα να κάνετε ένα διάλειμμα από την ανάρτηση ιστοριών, τροχών ή αναρτήσεων.

    Αν και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια ενός shadowban, τελικά αίρεται αυτόματα. Συνιστούμε να ξεκινήσετε με ένα σύντομο διάλειμμα τριών ημερών και να το επεκτείνετε σε 14 ημέρες το πολύ εάν το shadowban σας είναι ακόμα στη θέση του.

    Δυστυχώς, η διάρκεια ενός shadowban του Instagram μπορεί να ποικίλλει, από μια ημέρα έως αρκετές εβδομάδες. Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν και έχετε κάνει ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων από την ανάρτηση στο Instagram, αξίζει να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης του Instagram.