Τι είναι το Pinterest και πώς το χρησιμοποιείτε;

Το Pinterest υπάρχει εδώ και καιρό, αλλά δεν το έχουν χρησιμοποιήσει όλοι. Ακόμη περισσότερο, δεν γνωρίζουν όλοι τι είναι πραγματικά.

Το Pinterest σάς επιτρέπει να κάνετε περισσότερα από το να κοιτάτε εικόνες. Μπορείτε να βρείτε συνταγές που θα λατρέψει η οικογένειά σας. Μπορείτε να αναζητήσετε εικόνες για να εμπνεύσετε το επόμενο τατουάζ σας. Μπορείτε ακόμη και να ανεβάσετε τις δικές σας καρφίτσες ιδεών για να τις μοιραστείτε με τον κόσμο.

Αυτό εγείρει το ερώτημα – τι ακριβώς είναι το Pinterest και πώς το χρησιμοποιείτε; Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε τα βασικά του Pinterest και πώς να δημιουργήσετε τους δικούς σας πίνακες και καρφίτσες.

Τι είναι το Pinterest;

Τελικά, το Pinterest είναι ένας ιστότοπος που καρφιτσώνει εικόνες. Οι δυνατότητές του για συλλογή εικόνων είναι σχεδιασμένες για να επιμελούνται και να μοιράζονται οπτικές ιδέες, ενώ παράλληλα συνδέουν άτομα με ομοϊδεάτες. Από την κυκλοφορία του στο κοινό το 2012, ο ιστότοπος έχει αυξηθεί ώστε να χρησιμοποιείται για τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Pinterest ως εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης — ωστόσο, δεν το κάνουν όλοι. Μπορείτε ακόμη και να το χρησιμοποιήσετε ως τρόπο για να προωθήσετε τις αναρτήσεις σας από άλλους ιστότοπους κοινωνικών μέσων. Για παράδειγμα, η προσθήκη μιας καρφίτσας βίντεο YouTube στο Pinterest με έναν σύνδεσμο προς το ίδιο το βίντεο.

Ωστόσο, είναι πιο συνηθισμένο να το χρησιμοποιείτε ως πηγή έμπνευσης για τη συλλογή ιδεών για όλους τους τύπους πραγμάτων όπως η μόδα, τα έργα DIY, η τέχνη, ακόμη και οι δημοφιλείς τάσεις. Ακόμα καλύτερα, πολλές από τις εικόνες έχουν συνδέσμους που συνδέονται με άρθρα, οπότε θα έχετε περισσότερο υλικό αν βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει.

  Πώς να διαγράψετε έναν πίνακα στο Pinterest

Το Pinterest σάς βοηθά να βρείτε γρήγορα τους οπτικούς πόρους που χρειάζεστε, όποιο κι αν είναι το έργο σας. Η ευκολία του μαζί με τη φιλική προς τον χρήστη διεπαφή είναι ο λόγος που παραμένει δημοφιλής. Μπορείτε κυριολεκτικά να ξοδέψετε ώρες απλά κάνοντας κύλιση.

Πώς λειτουργεί το Pinterest;

Το Pinterest αποτελείται από πολλά διαφορετικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για να το χρησιμοποιήσετε στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

1. Η ροή του σπιτιού σας

Όταν συνδέεστε για πρώτη φορά, είτε ως νέος είτε ως επανερχόμενος χρήστης, θα δείτε έναν ατελείωτο, κυλιόμενο τοίχο με εικόνες που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά σας.

Αυτός ο ατελείωτος τοίχος φωτογραφιών ονομάζεται Αρχική σας ροή και η Αρχική ροή—όπως και άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης—είναι όπου συγκεντρώνονται αναρτήσεις από άτομα που παρακολουθείτε.

Η μεγάλη διαφορά εδώ είναι ότι είναι σε μεγάλο βαθμό οπτικό με μόνο τίτλους για λέξεις. Έχει σχεδιαστεί για να σας επιτρέπει να κάνετε συνεχή κύλιση ενώ μπορείτε να λαμβάνετε όσο το δυνατόν περισσότερες καρφίτσες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το θέμα στην Αρχική ροή σας θα αλλάξει καθώς ο αλγόριθμος μαθαίνει τι είδους θέματα σας ενδιαφέρουν αυτήν τη στιγμή.

Για παράδειγμα, αν θέλατε να φτιάξετε ένα κέικ, θα πληκτρολογούσατε “chocolate cake” στη γραμμή αναζήτησης για να βρείτε φωτογραφίες τους. Μαζί με την εμφάνιση διαφορετικών εικόνων κέικ σοκολάτας, ο αλγόριθμος του Pinterest θα αποφασίσει να σας δείξει και άλλες μορφές κέικ στο Home Feed σας, όπως cupcakes ή μαθήματα για το σχεδιασμό ενός κέικ.

Στο επάνω μέρος της οθόνης σας, θα δείτε τη γραμμή αναζήτησης. Πληκτρολογώντας μια λέξη-κλειδί σε αυτήν τη γραμμή, μπορείτε να αναζητήσετε συγκεκριμένες ετικέτες ή θέματα που ενδέχεται να μην εμφανίζονται στη ροή σας.

  Πώς να κάνετε μάρκετινγκ συνεργατών στο Pinterest: Καρφίτσωμα για κέρδος –

Πριν πληκτρολογήσετε μια λέξη, το Pinterest σας δίνει τις πιο πρόσφατες αναζητήσεις σας μαζί με ορισμένες προτάσεις “Ιδέες για εσάς” και “Δημοφιλείς στο Pinterest”.

Μόλις ξεκινήσετε να πληκτρολογείτε, το Pinterest θα προτείνει άλλα θέματα που μπορεί να σχετίζονται με αυτό, καθώς και άτομα που ακολουθείτε και των οποίων το όνομα είναι παρόμοιο με τη πληκτρολογημένη λέξη.

3. Οι καρφίτσες σας

Το επόμενο πιο σημαντικό μέρος του Pinterest είναι η ικανότητά σας να “καρφιτσώνετε” ή να αποθηκεύετε καρφιτσωμένα αντικείμενα. Το καρφίτσωμα ουσιαστικά σημαίνει ότι αποθηκεύετε μια συλλογή εικόνων μαζί σε αυτό που το Pinterest ονομάζει Πίνακες.

Όταν βλέπετε μια εικόνα που θέλετε να αποθηκεύσετε σε έναν πίνακα, είτε από την Αρχική ροή είτε από τα αποτελέσματα αναζήτησής σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλώς να την καρφιτσώσετε.

Για να αποθηκεύσετε μια καρφίτσα, μπορείτε είτε να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την εικόνα είτε να κάνετε κλικ σε αυτήν για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες. Πρώτα, επιλέξτε τον πίνακα στον οποίο θέλετε να τοποθετηθεί η καρφίτσα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση.

Για να δημιουργήσετε μια καρφίτσα, απλώς κάντε κλικ στο Δημιουργία στην επάνω γραμμή εργαλείων. Έχετε την επιλογή να δημιουργήσετε μια καρφίτσα ιδεών ή μια καρφίτσα. Επιλέξτε Καρφίτσωμα.

Προσθέστε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου, της εικόνας, της περιγραφής και του συνδέσμου εάν υπάρχει. Επιλέξτε τον πίνακα στον οποίο θέλετε να τοποθετήσετε την καρφίτσα σας και κάντε κλικ στην Αποθήκευση.

4. Οι πίνακες σας

Οι πίνακες είναι όπου αποθηκεύετε μεμονωμένες καρφίτσες, είτε για ιδιωτική χρήση είτε για να δει το κοινό τι έχετε συγκεντρώσει μαζί. Συνήθως, κάθε πίνακας θα έχει ένα θέμα με το οποίο αντιστοιχούν οι καρφίτσες μέσα.

Για να δημιουργήσετε έναν πίνακα, κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία. Στην επόμενη σελίδα, θα δείτε τη σελίδα του προφίλ σας με όλους τους πίνακες σας και όλα όσα έχετε καρφιτσώσει ποτέ. Κάντε κλικ στο σύμβολο +. Επιλέξτε πίνακα.

  Πώς να κερδίσετε χρήματα στο Pinterest και να ευδοκιμήσετε στην πλατφόρμα

Από εκεί, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πίνακα με ένα συγκεκριμένο θέμα ή σκοπό και να τον ορίσετε σε ιδιωτικό ή δημόσιο.

5. Το προφίλ σας

Το προφίλ σας είναι όπου οποιοσδήποτε κάνει κλικ στο όνομά σας μπορεί να δει τους δημόσιους πίνακες σας, το avatar σας και τους συνδέσμους σας. Μπορούν επίσης να δουν τον συνολικό αριθμό των ακολούθων σας και τον αριθμό των ατόμων που παρακολουθείτε.

Λάβετε υπόψη ότι η σχέση ακολούθων έναντι της ακόλουθης μπορεί να διαφέρει από χρήστη σε χρήστη, καθώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν είτε το Pinterest για προσωπικό ενδιαφέρον είτε για κοινωνική δικτύωση. Μπορείτε να βρείτε ολόκληρες εταιρείες που δημιουργούν ένα οικοσύστημα επιμελημένων πινάκων στις σελίδες προφίλ τους—έτσι φυσικά, θα είχαν περισσότερους ακόλουθους.

Υπάρχει επίσης μια επιλογή για αναβάθμιση σε έναν επαγγελματικό επαγγελματικό λογαριασμό, ο οποίος σας δίνει πρόσβαση σε εργαλεία ανάλυσης και τη δυνατότητα προβολής διαφημίσεων μέσω του δικτύου.

Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε εικόνες από το Pinterest!

Το Pinterest είναι ένας απίστευτα διασκεδαστικός, εύκολος και χωρίς άγχος τρόπος αναζήτησης έμπνευσης στο διαδίκτυο. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Pinterest δεν είναι ένας καλός τρόπος για να βρείτε στοκ εικόνες για χρήση στο blog ή τον ιστότοπό σας.

Πολλές από τις εικόνες εξακολουθούν να έχουν συνημμένα τα πνευματικά τους δικαιώματα. Εάν αποθηκεύσετε αυτές τις εικόνες στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια τις ανεβάσετε ξανά για δική σας χρήση χωρίς να ζητήσετε άδεια για να το κάνετε, μπορεί να βρεθείτε σε μεγάλο πρόβλημα.

Αντίθετα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν από τους πολλούς διαθέσιμους ιστότοπους φωτογραφιών χωρίς δικαιώματα.

Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το Pinterest για όλες τις εμπνευσμένες σας ανάγκες

Το Pinterest μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αλλά όλα συνοψίζονται στο να εμπνεύσουν τους χρήστες του. Είτε ψάχνετε για το επόμενο έργο ανακαίνισης σας είτε απλά θαυμάζετε την τέχνη με τη μορφή πλακιδίων, το Pinterest μπορεί να σας παρακινήσει να είστε δημιουργικοί.

Δοκιμάστε να συνδεθείτε στο Pinterest για να δείτε τι σας επιφυλάσσει ο αλγόριθμος.