Τι είναι το No-Code AI και πώς το χρησιμοποιείτε;

Βασικά Takeaways

  • Οι πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης χωρίς κώδικα δίνουν τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως τεχνικού υπόβαθρου, να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης με λίγα μόνο κλικ και χωρίς να γράψει κώδικα.
  • Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης χωρίς κώδικα προσφέρουν προεκπαιδευμένα μοντέλα μηχανικής εκμάθησης, εξαλείφοντας την ανάγκη για ανάπτυξη μοντέλων και επιτρέποντας ταχύτερους χρόνους ανάπτυξης και ανάπτυξης.
  • Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη χωρίς κώδικα φέρνει διάφορα οφέλη, όπως μειωμένο χρόνο ανάπτυξης και οικονομική αποδοτικότητα, έχει επίσης ορισμένους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της εξάρτησης από την πλατφόρμα και της μειωμένης ευελιξίας στα μοντέλα μικρορύθμισης.

Η κάποτε αποκλειστική γνώση της τεχνητής νοημοσύνης έχει γίνει πιο προσιτή από ποτέ. Χάρη στο πρόσφατο buzz με το AI και την άνοδο των πλατφορμών AI χωρίς κώδικα. Ακόμα κι αν δεν έχετε τεχνικό υπόβαθρο, μπορείτε τώρα να ξεκλειδώσετε τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης με μερικά κλικ χωρίς να γράψετε ούτε μια γραμμή κώδικα.

Τίποτα δεν σας εμποδίζει να εξερευνήσετε τις συναρπαστικές ευκαιρίες της τεχνητής νοημοσύνης χωρίς κώδικα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κατανοήσετε πώς λειτουργεί και μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως.

Πώς λειτουργεί το No-Code AI;

No-code AI απλά σημαίνει δημιουργία προγραμμάτων AI χωρίς εγγραφή κώδικα. Είναι μια αναδυόμενη ιδέα που καταργεί την ανάγκη να εκπαιδεύσετε μόνοι σας ένα μοντέλο μηχανικής εκμάθησης σε ορισμένα μεγάλα δεδομένα προτού μπορέσετε να δημιουργήσετε τις δικές σας εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως και ο προγραμματισμός χωρίς κώδικα, υπάρχουν πολλά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης χωρίς κώδικα που μπορείτε να εξερευνήσετε. Μερικά από αυτά τα εργαλεία έχουν μια τιμή, αλλά άλλα προσφέρουν δωρεάν δοκιμή. Οι περισσότερες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης χωρίς κώδικα σάς επιτρέπουν να ανεβάσετε το δικό σας σύνολο δεδομένων ή μπορούν να σας παρέχουν ένα σύνολο δεδομένων. Αλλά σίγουρα θα έχετε έναν θησαυρό προγραμμένων αλγορίθμων για να εκπαιδεύσετε το μοντέλο σας με απλά κλικ.

  Διαφοροποιήστε και μεγιστοποιήστε τα έσοδα από τις διαφημίσεις σας με την τεχνολογία AI

Οι περισσότερες πλατφόρμες σάς επιτρέπουν να συγκρίνετε μοντέλα για να προσδιορίσετε την καλύτερη προσαρμογή για μια περίπτωση χρήσης. Όπου η μη αυτόματη ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης απαιτεί συνήθως ημέρες, μερικές φορές μήνες, για να ολοκληρωθεί, η τεχνητή νοημοσύνη χωρίς κώδικα σάς επιτρέπει να αναπτύξετε και να αναπτύξετε ένα πλήρες λειτουργικό AI μέσα σε λίγα λεπτά.

Μερικά παραδείγματα πλατφορμών τεχνητής νοημοσύνης χωρίς κώδικα περιλαμβάνουν:

Η πτυχή της τεχνητής νοημοσύνης χωρίς κώδικα που αλλάζει το παιχνίδι είναι ότι δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε τη δύσκολη σύνταξη ή να μπείτε στον κόπο να βρείτε έναν δολοφονικό σταθμό εργασίας για να εκτελέσετε το υποκείμενο μοντέλο μηχανικής εκμάθησης. Όλα όσα χρειάζεστε—οπτικοποίηση, διαμάχη δεδομένων, επιλογή χαρακτηριστικών, μοντελοποίηση και όλες αυτές οι πολύπλοκες λειτουργίες—είναι μόνο μερικά κλικ μακριά.

Τα υπέρ και τα κατά της No-Code AI

Αν και η τεχνητή νοημοσύνη χωρίς κώδικα σημαίνει ότι το μοντέλο μηχανικής εκμάθησης θα βγει γρήγορα στην αγορά, δεν καταργεί όλη την πρόκληση. Ας επισημάνουμε εν συντομία τα θετικά και τα αρνητικά της τεχνητής νοημοσύνης χωρίς κώδικα για να το κατανοήσουμε καλύτερα.

Τα πλεονεκτήματα του No-Code AI

  • Σύντομος χρόνος ανάπτυξης και ανάπτυξης: Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης χωρίς κώδικα προσφέρουν προεκπαιδευμένα, έτοιμα προς χρήση μοντέλα μηχανικής εκμάθησης. Εφόσον δεν χρειάζεται να ασχολείστε με την ανάπτυξη μοντέλων, μπορείτε να αναπτύξετε και να αναπτύξετε τα μοντέλα σας πιο γρήγορα.
  • Δεν απαιτείται κωδικοποίηση ή τεχνική εξειδίκευση: Οι φάσεις προεπεξεργασίας δεδομένων και εκπαίδευσης απαιτούν μόνο να κάνετε κλικ στα κουμπιά ενεργειών.
  • Φθηνό: Η τεχνητή νοημοσύνη χωρίς κώδικα μπορεί να είναι λιγότερο ακριβή από τη μη αυτόματη ανάπτυξη μοντέλων. Με την τεχνητή νοημοσύνη χωρίς κώδικα, δεν χρειάζεται να προσλάβετε επιστήμονες δεδομένων ή μηχανικούς μηχανικής εκμάθησης.
  • Αποτελεσματική από άποψη πόρων: Επίσης, δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα για την αγορά σταθμών εργασίας ή επιπλέον υπολογιστική ισχύ ή πόρους για να εκτελέσετε ένα μοντέλο μηχανικής εκμάθησης.
  • Προσβασιμότητα: Οι πόροι για τεχνητή νοημοσύνη χωρίς κώδικα είναι πιο προσβάσιμοι, καθώς είναι διαθέσιμοι ως πλατφόρμα ως υπηρεσία και ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του μέσω του Διαδικτύου.
  • Δεν απαιτείται περιβαλλοντική ρύθμιση: Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη ρύθμιση ενός περιβάλλοντος ανάπτυξης τοπικά στον υπολογιστή σας. Όλα όσα χρειάζεστε είναι άμεσα διαθέσιμα.
  Η ασπίδα σας ενάντια στις κυβερνοαπειλές

Τα μειονεκτήματα του No-Code AI

  • Εξαρτάται από την πλατφόρμα: Η υπερβολική εξάρτηση από τον πάροχο υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης χωρίς κωδικό σημαίνει ότι μια ενημέρωση ή ο χρόνος διακοπής λειτουργίας στον διακομιστή του θα επηρεάσει το μοντέλο εργασίας σας. Μπορεί να μειώσει την εμπειρία χρήστη.
  • Μη ευέλικτη: Οι πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης χωρίς κώδικα προσφέρουν λιγότερη ευελιξία για να προσαρμόσετε τα μοντέλα στις επιχειρηματικές απαιτήσεις. Επιπλέον, η κλιμάκωση των μοντέλων σας μπορεί να είναι δύσκολη, δαπανηρή ή ακόμα και ανέφικτη με ορισμένους παρόχους.
  • Μη επαναχρησιμοποιήσιμα μοντέλα: Με πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης χωρίς κώδικα, δεν έχετε το δικό σας μοντέλο. Ως εκ τούτου, η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης του ίδιου μοντέλου για διαφορετικές εφαρμογές έχει επιπλέον κόστος.

Τι μπορείτε να δημιουργήσετε με τεχνητή νοημοσύνη χωρίς κώδικα;

Εάν γνωρίζετε τι μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη, γνωρίζετε ήδη τα πράγματα που μπορείτε να δημιουργήσετε με τεχνητή νοημοσύνη χωρίς κώδικα. η εφαρμογή του είναι τεράστια. Ακολουθούν μερικά πρακτικά παραδείγματα για το τι μπορείτε να δημιουργήσετε με τεχνητή νοημοσύνη χωρίς κώδικα:

  • Αναπτύξτε chatbot και εικονικούς βοηθούς χρησιμοποιώντας μοντέλα φυσικής γλώσσας.
  • Εργαλεία μάρκετινγκ με τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτίωση της ανάλυσης αγοράς και τον προγραμματισμό εκστρατειών αγοράς.
  • Ρομπότ συναλλαγών μετοχών και κρυπτογράφησης με δυνατότητα AI.
  • Προγραμματιστές προϋπολογισμού με τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιούν έτοιμα μοντέλα πρόβλεψης.
  • Προτάσεις προϊόντων για την προσαρμογή των προϊόντων στους χρήστες με βάση τους όρους αναζήτησής τους.
  • Δημιουργήστε γενετική τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιώντας έτοιμα μοντέλα μεγάλων γλωσσών για την ανάπτυξη εφαρμογών που δημιουργούν περιεχόμενο ή εικόνες.
  • Αναλυτής συναισθήματος και συστήματα ανίχνευσης απάτης.
  Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα εξαίρεσης υπηρεσίας συστήματος

Το μέλλον του No-Code AI

Λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλές λύσεις είναι ήδη διαθέσιμες, το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης χωρίς κώδικα είναι τώρα. Μπορείτε μόνο να περιμένετε ότι η τεχνολογία AI χωρίς κώδικα θα βελτιωθεί με τον καιρό. Θα πρέπει επίσης να περιμένετε να εμφανιστούν πολλές περισσότερες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης χωρίς κώδικα, καθώς η τεχνολογία κερδίζει έδαφος και περισσότερη αποδοχή.

Η τεχνητή νοημοσύνη χωρίς κώδικα μειώνει ήδη σημαντικά τον χρόνο ανάπτυξης, προσφέροντας προσβάσιμα, έτοιμα εργαλεία που απαιτούνται για την επιτυχή εκπαίδευση ενός μοντέλου. Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη χωρίς κώδικα συνοδεύεται από ορισμένους περιορισμούς, είναι βολικό για μικρές έως μεσαίες επιχειρήσεις και άτομα που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τους πόρους για να αναπτύξουν την τεχνητή νοημοσύνη τους.

Ωστόσο, παρόλο που δεν χρειάζεστε δεξιότητες κωδικοποίησης για να το χρησιμοποιήσετε, το γεγονός παραμένει ότι η τεχνητή νοημοσύνη χωρίς κώδικα θα εξακολουθεί να απαιτεί κάποιο επίπεδο τεχνογνωσίας στην ανάλυση. Πρέπει να κατανοήσετε τα επιθυμητά αποτελέσματα και να είστε σε θέση να ερμηνεύετε και να καθοδηγείτε αποτελεσματικά το εργαλείο AI.

Το No-Code AI είναι το νέο πρόγραμμα αλλαγής παιχνιδιών

Το No-code AI είναι μια αναδυόμενη τεχνολογία που βελτιώνει τη ροή εργασιών ανάπτυξης AI. Η διαμάχη δεδομένων και η μοντελοποίηση είναι μερικές από τις πιο απαιτητικές εργασίες στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό διευκολύνεται με την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης χωρίς κώδικα.

Ο μειωμένος χρόνος ανάπτυξης, η ευκολία πρόσβασης και η οικονομική προσιτότητα είναι μερικά οφέλη που θα αποκομίσετε από τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης χωρίς κώδικα.