Τι είναι το Latency, το TTFB, το Bandwidth και η Throughput;

Η διατήρηση μιας υγιούς απόδοσης δικτύου είναι ζωτικής σημασίας, καθώς υπάρχουν δισεκατομμύρια μεταφορές δεδομένων καθημερινά.

Το έτος 2020 ξεκίνησε με περίπου 44 zettabytes δεδομένων, που είναι περίπου 40 φορές μεγαλύτερο από τον συνολικό αριθμό των αστεριών στο παρατηρήσιμο σύμπαν, σύμφωνα με το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ.

Και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί τις επόμενες μέρες.

Αυτός είναι ένας τρελός αριθμός, αλλά αλήθεια!

Επομένως, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να διασφαλίσετε ότι το δίκτυό σας παρουσιάζει επαρκή απόδοση για να καλύψει τις αυξανόμενες απαιτήσεις.

Τώρα, ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι η απόδοση του δικτύου, η οποία εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες, για να αναφέρουμε μερικούς – Latency, Time To First Byte (TTFB), Bandwidth και Throughput.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε ένα σταθερό και υψηλής απόδοσης δίκτυο, θα πρέπει να βελτιστοποιήσετε αυτούς τους παράγοντες. Επιπλέον, σας βοηθούν επίσης να αποφύγετε κυρώσεις από μεγάλα προγράμματα περιήγησης και μηχανές αναζήτησης.

Επομένως, προετοιμαστείτε να κατανοήσετε αυτές τις ορολογίες δικτύου και πώς μπορείτε να τις βελτιστοποιήσετε για υψηλή απόδοση.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το Latency;

Latency κυριολεκτικά σημαίνει καθυστέρηση.

Στο οικοσύστημα δικτύου, η καθυστέρηση είναι ο χρόνος που χρειάζεται ένα αίτημα ή δεδομένα για να ταξιδέψει από την πηγή του στον προορισμό. Εδώ, η ενέργεια ενός χρήστη είναι το αίτημα και ο χρόνος που χρειάζεται μια εφαρμογή Ιστού για να ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα.

Αυτή η χρονική καθυστέρηση περιλαμβάνει επίσης το χρόνο που χρειάζεται ένας διακομιστής για να επεξεργαστεί το αίτημα. Ως εκ τούτου, μετριέται ως το ταξίδι μετ’ επιστροφής – ο συνολικός χρόνος που χρειάζεται ένα αίτημα για λήψη και επεξεργασία μέσω πολλών συσκευών και στη συνέχεια λήψη από τον χρήστη όπου αποκωδικοποιείται.

Εάν οι καθυστερήσεις στη μετάδοση δεδομένων είναι σχετικά μικρές, είναι χαμηλή καθυστέρηση, κάτι που είναι επιθυμητό. Αλλά οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις ή η υψηλή καθυστέρηση δεν είναι επιθυμητές, καθώς επιδεινώνουν την εμπειρία του χρήστη.

Αλλά πώς θα ξέρετε εάν το δίκτυό σας παρουσιάζει υψηλή καθυστέρηση;

Μερικά τυπικά σημάδια περιλαμβάνουν:

  • Η φόρτωση του ιστότοπου ή της εφαρμογής «για πάντα».
  • Η πρόσβαση σε διακομιστές και εφαρμογές Ιστού γίνεται αργή.
  • Χρειάζεται περισσότερος χρόνος κατά την αποστολή ορισμένων πληροφοριών, για παράδειγμα, email με μεγάλα συνημμένα.

Έτσι, όταν συναντάτε ένα τέτοιο σημάδι, μάλλον οφείλεται στο δίκτυο υψηλής καθυστέρησης.

Η καθυστέρηση δικτύου υπολογίζεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου (ms) και είναι αναπόφευκτη καθώς πολλαπλές πτυχές επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο τα δίκτυα συνομιλούν μεταξύ τους. Ωστόσο, μπορείτε να μειώσετε την καθυστέρηση εφαρμόζοντας ορισμένα μέτρα τα οποία θα συζητήσω στις επόμενες ενότητες.

Πριν από αυτό, ας συζητήσουμε τον λόγο πίσω από την καθυστέρηση δικτύου.

Ποιες είναι οι αιτίες της καθυστέρησης;

  • Απόσταση μεταξύ του χρήστη που υποβάλλει αίτημα και της τοποθεσίας διακομιστή
  • Τα σφάλματα διακομιστή, όπως το Σφάλμα 50X, μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση των εφαρμογών και ενδέχεται επίσης να εμποδίσουν τους επισκέπτες να φτάσουν στον ιστότοπό σας.
  • Κακή βελτιστοποίηση βάσης δεδομένων backend, η οποία μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα υπερβολικής χρήσης βάσεων δεδομένων, μεγάλων πεδίων, μεγάλων πινάκων, ακατάλληλης χρήσης ευρετηρίου και περίπλοκων υπολογισμών.
  • Ζητήματα υλικού που προκύπτουν από δρομολογητές, σημεία πρόσβασης Wi-Fi, διακόπτες, συσκευές ασφαλείας, συσκευές εξισορρόπησης φορτίου, τείχη προστασίας, IPS κ.λπ.
  • Τα μέσα μετάδοσης όπως οι ασύρματες συνδέσεις, τα καλώδια οπτικών ινών κ.λπ. έχουν περιορισμούς.
  • Λόγω του χαμηλού χώρου μνήμης, τα λειτουργικά συστήματα δυσκολεύονται να διατηρήσουν τις απαιτήσεις RAM που χρησιμοποιούν τα προγράμματα, γεγονός που επηρεάζει την απόδοση του συστήματος.
  • Ζητήματα τελικού χρήστη, όπως χαμηλή CPU ή κύκλος μνήμης που απαιτούνται για να εντοπιστεί η απόκριση εντός λογικών χρονικών πλαισίων
  Τι είναι το Microsoft Editor και πώς το χρησιμοποιώ;

Πώς να μετρήσετε την ⏱️ καθυστέρηση;

Εάν χρησιμοποιείτε εργαλεία παρακολούθησης δικτύων από επωνυμίες όπως η SolarWinds και η Datadog, μπορείτε να εξετάσετε αυτόματα την καθυστέρηση δικτύου.

Υπάρχει όμως χειροκίνητος τρόπος για αυτό;

Η απάντηση είναι ναι.

Απλώς ανοίξτε τη γραμμή εντολών στο λειτουργικό σας σύστημα και πληκτρολογήστε αυτό – tracert και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον προορισμό που θέλετε να αναζητήσετε.

Αφού πληκτρολογήσετε την εντολή, θα εμφανιστεί μια λίστα με όλους τους δρομολογητές στη διαδρομή δικτύου που οδηγεί σε μια διεύθυνση τοποθεσίας. Θα εμφανίσει επίσης έναν υπολογισμό χρόνου σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Απλώς προσθέστε όλες τις μετρήσεις για να λάβετε τον λανθάνοντα χρόνο που σχετίζεται με το δίκτυό σας.

Υπάρχουν ορισμένες μέθοδοι για τη μέτρηση της καθυστέρησης:

Time To First Byte (TTFB)

Η χρονική διαφορά που καταγράφεται όταν ένα αίτημα φεύγει από τη συσκευή ενός χρήστη μέχρι τη στιγμή που φτάνει στον προορισμό με το «πρώτο» byte δεδομένων είναι γνωστή ως Time To First Byte (TTFB).

Το TTFB είναι ένα κρίσιμο μέτρο της καθυστέρησης δικτύου και της ανταπόκρισης του διακομιστή επίσης.

Ώρα μετ’ επιστροφής (RTT)

Ο συνολικός χρόνος που χρειάζεται ένα πακέτο δεδομένων ενώ ταξιδεύει από την πηγή στον προορισμό του και μετά πίσω στην πηγή του αναφέρεται ως Χρόνος Ταξιδίου μετ’ επιστροφής (RTT). Μπορεί να προσφέρει ακριβή αποτελέσματα, αλλά τα πράγματα μπορεί να είναι θολά όταν τα πακέτα δεδομένων ακολουθούν διαφορετική διαδρομή επιστροφής.

Δοκιμή Ping

Γενικά, το sysadmin χρησιμοποιεί δοκιμές ping για να μετρήσει πόσο χρόνο χρειάζονται 32 byte για να φτάσουν στον διακομιστή μαζί με το χρόνο που απαιτείται για τη λήψη της απάντησης. Αυτές οι μέθοδοι μπορούν να ελέγχουν διαφορετικούς διακομιστές σε ένα δίκτυο ταυτόχρονα και μπορούν να αναφέρουν τη συνολική καθυστέρηση και απόδοση.

Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε μια διαδικτυακή δοκιμή ping.

Πώς να βελτιώσετε την καθυστέρηση δικτύου;

Βελτιστοποιήστε τη δρομολόγηση

Χρησιμοποιήστε εργαλεία βελτιστοποίησης που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη συμφόρηση στο δίκτυό σας για να βελτιώσετε τη δρομολόγηση.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ενισχυτές ή αναγεννητές για να αυξήσετε την ταχύτητα του δικτύου, καθώς και εάν τα προβλήματα βρίσκονται στο μέσο μετάδοσης.

Συμπίεση και προσωρινή αποθήκευση

Ιδιαίτερα κατανεμημένα IP διανύουν μεγάλες αποστάσεις, οι οποίες προσθέτουν χρόνο μετάδοσης. Εάν διαχειρίζεστε έναν διακομιστή αιχμής που βρίσκεται κοντά στους τελικούς χρήστες σας, θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού και θα αυξήσει την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας.

Εκτός από αυτό, τεχνικές όπως η βελτιστοποίηση εικόνας και η συμπίεση αρχείων μειώνουν επίσης το εύρος ζώνης που απαιτείται για τη μεταφορά μεγάλων όγκων δεδομένων.

Peering

Ομοτίμηση σημαίνει ότι επιτρέπεται σε δύο ή περισσότερα δίκτυα να συνδέονται και να ανταλλάσσουν απευθείας κίνηση χωρίς να πληρώνετε τρίτους για τη μετάδοση της κίνησης στον ιστό.

Επομένως, διατηρήστε ένα σωστά συνδεδεμένο δίκτυο με πολλές διαδρομές δικτύου διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Βελτιστοποιήστε τα πρωτόκολλα δικτύου

Συμμορφωθείτε με τα ρυθμιστικά πρότυπα βελτιστοποιώντας τα πρωτόκολλα δικτύου για διαλειτουργικότητα και χαμηλότερη καθυστέρηση.

Χρησιμοποιήστε το HTTP/2

Το HTTP/2 βοηθά στη μείωση του λανθάνοντος χρόνου του διακομιστή μέσω μικρότερων μετακινήσεων μετ’ επιστροφής και παραλληλισμένων μεταφορών. Επιπλέον, πρέπει επίσης να εξασφαλίσετε έναν ελάχιστο αριθμό εξωτερικών αιτημάτων HTTP, συμπεριλαμβανομένων εικόνων και αρχείων JS και CSS.

Μέθοδοι προανάκτησης

Αν και μπορεί να μην μειώνει απαραίτητα την καθυστέρηση δικτύου, αλλά βελτιώνει την απόδοση του ιστότοπού σας όσον αφορά την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας.

Time To First Byte (TTFB)

Όπως έχω ήδη συζητήσει, το TTFB, το οποίο είναι μια μέτρηση για τον προσδιορισμό της ανταπόκρισης του διακομιστή, ας περάσουμε στις άλλες πτυχές του.

  Πώς να επανεκκινήσετε έναν δρομολογητή με τον σωστό τρόπο

Το TTFB μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε όλα τα αδύναμα σημεία που υπάρχουν στη διαδικασία σύνδεσής σας. Εάν μπορείτε να προσδιορίσετε πού συμβαίνουν οι καθυστερήσεις, μπορείτε να τροποποιήσετε τις υπηρεσίες σας για ταχύτερη και αξιόπιστη απόδοση.

Για να μην αναφέρουμε, το TTFB επηρεάζει επίσης το SEO. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας για την προβολή σας στο διαδίκτυο επίσης.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το TTFB;

Τρεις ενέργειες επηρεάζουν το TTFB:

Αποστολή αιτήματος διακομιστή

Μόλις ένας χρήστης υποβάλει ένα αίτημα, ο διακομιστής το λαμβάνει βάσει ορισμένων παραγόντων όπως ο χρόνος που απαιτείται για την αναζήτηση DNS, η ταχύτητα δικτύου, η απόσταση διακομιστή και άλλα. και ξεκινά το TTFB.

Επεξεργασία του αιτήματος

Μόλις λάβει το αίτημα, ο διακομιστής πρέπει να επεξεργαστεί το αίτημα και να δημιουργήσει μια απάντηση. Η διαδικασία ξεκινά με κλήσεις βάσης δεδομένων, επικοινωνίες με άλλα συστήματα εντός του δικτύου, εκτέλεση σεναρίων κ.λπ.

Απαντώντας πίσω

Στη συνέχεια, ο διακομιστής μεταδίδει την απόκρισή του που δημιουργήθηκε πίσω στον χρήστη που κάνει το αίτημα. Τώρα, εξαρτάται από την ταχύτητα σύνδεσης τόσο του χρήστη όσο και του δικτύου της επιχείρησης.

Εδώ, το TTFB είναι το μέτρο του χρόνου που ένας χρήστης αρχίζει να λαμβάνει την απάντηση ξεκινώντας από το πρώτο byte.

Πώς να βελτιώσετε το TTFB;

Μειώστε την καθυστέρηση

Η καθυστέρηση μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε πλευρά. διακομιστή ή/και χρήστη σας. Αν και δεν μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα σύνδεσης των χρηστών, μπορείτε σίγουρα να εργαστείτε στην ταχύτητα του διακομιστή σας. Προσπαθήστε να μειώσετε τη φόρτωση διακομιστή αξιοποιώντας τα CDN, τα οποία μπορούν να φέρουν στατικό περιεχόμενο κοντά στους χρήστες, γεγονός που αυξάνει την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας.

Γρήγορη επίλυση DNS

Η επίλυση DNS δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Όταν συμβεί αυτό, σκεφτείτε να βελτιστοποιήσετε τις ρυθμίσεις DNS. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον πάροχο DNS εάν τα ζητήματα εξακολουθούν να υφίστανται.

Αναβαθμίστε τη φιλοξενία της ιστοσελίδας σας

TTFB άνω των 200ms δεν είναι καλό για τον ιστότοπό σας. Ίσως ο λόγος για το αργό TTFB να είναι ο πάροχος φιλοξενίας του ιστότοπού σας λόγω συμφόρησης δικτύου και υπερβολικής εργασίας διακομιστών.

Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να συνομιλήσετε με τον πάροχο φιλοξενίας σχετικά με αυτό ή να αναβαθμίσετε το σχέδιό σας. Διαφορετικά, μπορείτε επίσης να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας σε άλλο πάροχο. Εάν χρησιμοποιείτε WordPress, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις premium πλατφόρμες φιλοξενίας.

Βελτιώστε την απόδοση του backend σας

Εάν δεν κανονικοποιήσετε ή δεν καταχωρήσετε σωστά τις βάσεις δεδομένων σας, θα μπορούσε να μειώσει τον χρόνο απόκρισης. Επομένως, κανονικοποιήστε και ευρετηριάστε τις βάσεις δεδομένων για άμεσα ερωτήματα. Θα ενημερώσει επίσης τη βάση δεδομένων σας να βρει γρήγορα στήλες πίνακα αντί να εξετάζει κάθε μία από αυτές.

Προσωρινή αποθήκευση από την πλευρά του διακομιστή

Μειώστε το φορτίο του επεξεργαστή και τα ερωτήματα της βάσης δεδομένων διατηρώντας τα αρχεία και τα δεδομένα που απαιτούνται συχνά και διαβάζονται για να μεταφερθούν στην κρυφή μνήμη διακομιστή.

Εξωτερική παρακολούθηση

Σε περίπτωση που έχετε βελτιστοποιήσει το TTFB σας εφαρμόζοντας μερικές τακτικές, αυτό είναι υπέροχο!

Και πάντα θα θέλετε να μείνετε έτσι.

Ωστόσο, αλλαγές σε ενημερώσεις λογισμικού, υλικό, ενημερώσεις ιστότοπου και άλλα ενδέχεται να προκαλέσουν αύξηση του TTFB. Οπότε, δώστε προσοχή σε αυτά πριν να είναι πολύ αργά.

Μπορείτε να εφαρμόσετε εργαλεία παρακολούθησης απόδοσης ιστότοπου. Θα σας βοηθήσει να διορθώσετε τα πράγματα γρήγορα εάν η απόδοση πάει νότια.

Τι είναι το εύρος ζώνης;

Η μέγιστη χωρητικότητα ενός δικτύου, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους του δικτύου και της ικανότητας επεξεργασίας διακομιστή, αναφέρεται ως Εύρος ζώνης.

Με απλά λόγια, είναι το μέτρο του όγκου των δεδομένων που μπορούν να σταλούν ή/και να ληφθούν σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Μετριέται σε bit/δευτερόλεπτο, megabit/δευτερόλεπτο ή gigabits/δευτερόλεπτο.

Παράγοντες που επηρεάζουν το εύρος ζώνης

Μια σύνδεση στο Διαδίκτυο αποτελείται από ένα συγκεκριμένο μέγιστο εύρος ζώνης. Ορισμένοι παράγοντες μπορούν να περιορίσουν το εύρος ζώνης για μια συγκεκριμένη συσκευή, γεγονός που οδηγεί σε πιο αργή σύνδεση. Αυτοί οι παράγοντες που αναφέρονται παρακάτω μπορεί να προέρχονται από τη φύση της σύνδεσης ή τον υπολογιστή του χρήστη.

Χρήση Διαδικτύου

Το εύρος ζώνης επηρεάζεται από τον συνολικό αριθμό εργασιών που εκτελείτε στη συσκευή σας. Με την ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των εργασιών, η ταχύτητα μειώνεται. Ως εκ τούτου, εξετάστε το ενδεχόμενο σειριοποίησης των εργασιών σας.

  Πώς να αλλάξετε λογαριασμούς Gmail από τη γραμμή URL

Εύρος ζώνης ανάντη & κατάντη

Τα δεδομένα που ρέουν ΑΠΟ μια συσκευή είναι ανάντη ενώ τα δεδομένα που ρέουν ΠΡΟΣ μια συσκευή είναι κατάντη.

Γενικά, οι διαδικασίες του Διαδικτύου περιλαμβάνουν περισσότερη χρήση κατάντη σε σύγκριση με την ανάντη χρήση. Ως εκ τούτου, οι συνδέσεις στο Διαδίκτυο δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο εύρος ζώνης κατάντη.

Έτσι, το εύρος ζώνης επηρεάζεται όταν η ανάγκη για αύξηση ανάντη κατά τη διάρκεια μεγάλης μετάδοσης δεδομένων, συνομιλιών βίντεο, απομακρυσμένης πρόσβασης, κλήσεων IP μέσω φωνής κ.λπ.

Κατανάλωση στο παρασκήνιο

Το εύρος ζώνης επηρεάζεται από τον αριθμό των ταυτόχρονων λήψεων και μεταφορτώσεων που πραγματοποιούνται στη συσκευή σας.

Μία σύνδεση, πολλαπλοί χρήστες

Καθώς ο αριθμός των χρηστών αυξάνεται σε ένα μεμονωμένο δίκτυο, αυξάνει τα φορτία των διακομιστών και οδηγεί σε πιο αργή μετάδοση δεδομένων.

Απόσταση δρομολογητή

Εάν η συσκευή σας τοποθετηθεί πιο κοντά στο δρομολογητή, θα έχετε μεγαλύτερο εύρος ζώνης σε σύγκριση με την περίπτωση που είναι τοποθετημένη πιο μακριά.

Πώς να βελτιώσετε το εύρος ζώνης;

Χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις QoS

Οι ρυθμίσεις Quality of Service (QoS) βοηθούν τα δίκτυα να υποστηρίζουν σημαντικές εφαρμογές και δίνουν εντολή στους κανόνες κυκλοφορίας να δίνουν προτεραιότητα σε ορισμένους τύπους κυκλοφορίας. Ως εκ τούτου, οι απαραίτητες εφαρμογές δεν χρειάζεται να αγωνίζονται για το εύρος ζώνης.

Οι εφαρμογές που βασίζονται στο cloud μπορεί να βοηθήσουν.

Μετακινηθείτε προς το cloud για να βελτιώσετε την απόδοση του δικτύου. Δοκιμάστε να αναθέσετε σε εξωτερικούς συνεργάτες ορισμένα τμήματα της επισκεψιμότητάς σας σε ιδιωτικά και δημόσια δίκτυα cloud και αυξήστε την πίεση από το δίκτυό σας.

Εξαλείψτε τη μη βασική κίνηση

Μπορείτε να αποκλείσετε τη μη βασική επισκεψιμότητα που δεν παρέχει καμία αξία στην παραγωγικότητά σας κατά τις εργάσιμες ώρες. Με αυτόν τον τρόπο, το εύρος ζώνης σας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο για την εκτέλεση βασικών λειτουργιών.

Περιοδικές ενημερώσεις και αντίγραφα ασφαλείας

Οι ενημερώσεις και τα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων και του λογισμικού σας είναι ζωτικής σημασίας για την απόδοση καθώς και για την ασφάλεια. Αλλά αυτές οι διαδικασίες καταλαμβάνουν ένα τεράστιο εύρος ζώνης δικτύου.

Γι’ αυτό θα πρέπει να τα προγραμματίσετε στρατηγικά, κατά προτίμηση εκτός των κανονικών ωρών λειτουργίας.

Τι είναι η Διακίνηση;

Η παροχή δικτύου είναι το μέτρο της συνολικής ποσότητας δεδομένων που μπορεί να μεταδοθεί από μια πηγή στον προορισμό σε ένα καθορισμένο χρονικό πλαίσιο.

Με άλλα λόγια, η απόδοση μετρά τον αριθμό των πακέτων που έφθασαν με επιτυχία σε έναν προορισμό. Υπολογίζεται σε bit/δευτερόλεπτο ή σε δεδομένα/δευτερόλεπτο.

Παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση

Περιορισμός μέσου μετάδοσης

Το εύρος ζώνης ή η θεωρητική χωρητικότητα που σχετίζεται με ένα μέσο μετάδοσης περιορίζει την παροχή.

Για παράδειγμα, εάν ο ρυθμός εύρους ζώνης είναι 100 Mbps, δεν θα ανέβει περισσότερο από αυτό, ανεξάρτητα από το τι. Στην πραγματικότητα, τα πρακτικά δεδομένα που θα σταλούν θα ήταν περίπου 95%, περισσότερο ή λιγότερο.

Συμφόρηση δικτύου 🚸

Σε ένα δίκτυο υψηλής συμφόρησης, η απόδοση θα μειωνόταν.

Αφάνεια

Εάν η καθυστέρηση σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο είναι μεγαλύτερη, η απόδοση θα υποφέρει.

Λειτουργία πρωτοκόλλου

Το πρωτόκολλο που μεταφέρει και παραδίδει τα πακέτα δεδομένων σε ένα δίκτυο μπορεί επίσης να επηρεάσει την απόδοση.

Απώλεια πακέτων ή σφάλματα

Σε ορισμένους τύπους κίνησης, τα σφάλματα και οι απώλειες πακέτων μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση. Είναι επειδή αυτά τα πακέτα πρέπει να επαναμεταδοθούν, γεγονός που μειώνει περαιτέρω την απόδοση.

Ο λόγος πίσω από τα παραβιασμένα πακέτα μπορεί να είναι επιθέσεις ασφαλείας, κατεστραμμένες συσκευές και πολλά άλλα.

Εάν θέλετε να μετρήσετε την απόδοση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα εργαλεία όπως SolarWinds, iPerf, Pingbκαι τα λοιπά.

Πώς να βελτιώσετε την απόδοση;

Ελαχιστοποιήστε την καθυστέρηση

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να ελαχιστοποιήσετε τον λανθάνοντα χρόνο δικτύου επειδή επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την απόδοση του δικτύου και οδηγεί σε κακή εμπειρία χρήστη.

Μπορείτε να λάβετε βοήθεια από τις παραπάνω ενότητες για να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα.

Καθαρίστε τα σημεία συμφόρησης δικτύου

Αποφύγετε τα σημεία συμφόρησης δικτύου αναβαθμίζοντας τους δρομολογητές, μειώνοντας τον συνολικό αριθμό των κόμβων που μειώνουν την απόσταση ταξιδιού των πακέτων. Ως εκ τούτου, μπορεί να μειώσει τη συμφόρηση για καλύτερη απόδοση.

Παρακολουθήστε την εφαρμογή που καταναλώνει πάρα πολύ εύρος ζώνης.

Εάν χρησιμοποιείτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο πολύ περισσότερο από ένα δίκαιο μερίδιο, η απόδοση θα μειωθεί. Επομένως, κλείστε αυτές τις εφαρμογές χρησιμοποιώντας υπερβολικό εύρος ζώνης, εκτός εάν είναι απαραίτητο.

Επανεκκινήστε το δίκτυο

Προγραμματίστε περιοδική επανεκκίνηση των συστημάτων δικτύου σας, όπως μόντεμ, δρομολογητές, κ.λπ. Έτσι, όταν αρχίσουν να λειτουργούν ξανά, μπορούν να παρουσιάσουν εξαιρετική απόδοση.

Ελέγξτε το υλικό σας

Μην αφήνετε το ελαττωματικό υλικό να θέσει σε κίνδυνο την απόδοση. Επομένως, ελέγξτε το υλικό του δικτύου σας για να βρείτε εάν υπάρχει κάποια ασυμφωνία σε αυτό το σημείο.

Πείτε μια λέξη με τον ISP σας

Εάν έχετε τα πάντα στη θέση τους και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε χαμηλό ρυθμό διεκπεραίωσης, εξετάστε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP). Ίσως το λάθος να είναι με το μέρος τους.

συμπέρασμα

Ελπίζω τα πράγματα να είναι λίγο ξεκάθαρα σχετικά με την καθυστέρηση, το TTFB, το εύρος ζώνης και την απόδοση στο τέλος σας. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε τις συμβουλές και τα κόλπα που ανέφερα παραπάνω για να βελτιώσετε την απόδοση του δικτύου σας.

Στη συνέχεια, γίνετε διαχειριστής δικτύου.