Τι είναι το Instagram Reels και είναι ένας κλώνος TikTok;

Το Reels είναι μια νέα δυνατότητα στο Instagram που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν βίντεο 15 δευτερολέπτων á la Vine και TikTok. Είναι όμως το Instagram Reels απλώς ένας κλώνος του TikTok;

Τα εύκολα εύπεπτα, σύντομα βίντεο κλιπ σίγουρα δεν είναι καινούργια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το TikTok είναι η πιο πρόσφατη πλατφόρμα που το χρησιμοποιεί και έχει γίνει απίστευτα δημοφιλές. Τώρα, το Instagram ανέβηκε στο δυναμικό με τους Reels. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς συγκρίνονται οι δύο εφαρμογές.

Τι είναι το Instagram Reels;

Πρώτα και κύρια, το Reels είναι ένα εργαλείο δημιουργίας βίντεο. Είναι μια νέα λειτουργία στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω της κάμερας Instagram Stories. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα καρούλι από ένα μόνο ή μια σειρά κλιπ, αλλά μπορεί να είναι το πολύ 15 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, το Instagram αναμένει ότι οι περισσότεροι τροχοί θα περιλαμβάνουν πολλά κλιπ. Υπάρχει ακόμη και ένα εύχρηστο εργαλείο για την ευθυγράμμιση ενός νέου κλιπ με το προηγούμενο για να δημιουργήσετε μια απρόσκοπτη μετάβαση.

Τα εργαλεία επεξεργασίας του Instagram Reels.

Όπως ένα Instagram Story, υπάρχει μια σειρά από εργαλεία επεξεργασίας διαθέσιμα για Reels. Μπορείτε να προσθέσετε μουσική, να προσαρμόσετε την ταχύτητα αναπαραγωγής και να χρησιμοποιήσετε την υπάρχουσα βιβλιοθήκη εφέ επαυξημένης πραγματικότητας του Instagram. Το Reels διαθέτει επίσης χρονόμετρο και αντίστροφη μέτρηση για εγγραφή βίντεο hands-free. Αφού εγγράψετε ένα κλιπ, μπορείτε να προσθέσετε αυτοκόλλητα, κείμενο και σκετσάκια.

  Το Instagram παραβιάστηκε και το email άλλαξε – Βήματα για την ανάκτηση του λογαριασμού σας

Το να μοιράζεσαι ένα καρούλι είναι σχεδόν το ίδιο με το να μοιράζεσαι οτιδήποτε άλλο στο Instagram. Οι λογαριασμοί που έχουν οριστεί ως δημόσιοι μπορούν να μοιράζονται τους κυλίνδρους σε έναν ειδικό χώρο στην καρτέλα “Εξερεύνηση”. Οι ιδιωτικοί λογαριασμοί μπορούν απλώς να μοιράζονται το Reel στη ροή τους. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε ένα Reel ως το Instagram Story σας.

Μόλις δημιουργήσετε έναν κύλινδρο, θα εμφανιστεί μια νέα καρτέλα “Κυλίστρες” στο προφίλ σας και θα εμφανιστούν επίσης στο κύριο πλέγμα προφίλ σας.

Οι τροχοί του Instagram Μπορείτε να περιηγηθείτε και να μοιραστείτε τα Reels του Instagram όπως και κάθε άλλη ανάρτηση.

Και πάλι, τα Reels μπορούν επίσης να αναρτηθούν στη δημόσια καρτέλα “Discover”, ώστε να μπορείτε να περιηγηθείτε σε βίντεο από λογαριασμούς που ενδέχεται να μην ακολουθήσετε. Μπορείτε να κάνετε κύλιση και να κάνετε like, σχόλιο ή κοινή χρήση όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε ανάρτηση στο Instagram.

Μπορεί να πιστεύετε ότι το Reels μοιάζει πολύ με τις ιστορίες Instagram. Ενώ και τα δύο εργαλεία δημιουργίας λειτουργούν παρόμοια, εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. Οι ιστορίες προορίζονται να είναι περισσότερο μια κοινωνική λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται σύντομα βίντεο ή φωτογραφίες, τα οποία είναι ορατά μόνο για 24 ώρες. Οι τροχοί αφορούν περισσότερο τη δημιουργία και την ψυχαγωγία.

  Πώς να παίξετε αντίστροφα στο TikTok

Είναι το Reels κλώνος TikTok;

Οι τροχοί συγκέντρωσαν αμέσως συγκρίσεις με το TikTok. Εξάλλου, το TikTok είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα βίντεο 15 έως 60 δευτερολέπτων. Είναι δίκαιο να πούμε ότι το Reels δεν είναι τίποτα άλλο από ένας κλώνος TikTok;

Ενώ οι διεπαφές των δύο εργαλείων είναι αρκετά διαφορετικές, είναι αλήθεια ότι η λειτουργικότητα είναι ως επί το πλείστον η ίδια. Η πλειονότητα των κλιπ TikTok είναι κάτω από 15 δευτερόλεπτα, αλλά μπορεί να διαρκέσει έως και 60.

Υπάρχει μια χούφτα διαθέσιμα εργαλεία επεξεργασίας, όπως η ταχύτητα αναπαραγωγής, τα φίλτρα ομορφιάς και φωτογραφιών και τα εφέ επαυξημένης πραγματικότητας. Μετά την εγγραφή ενός κλιπ, μπορείτε να προσθέσετε κείμενο, ήχους, αυτοκόλλητα και να επεξεργαστείτε περαιτέρω το κλιπ σας.

Τα εργαλεία επεξεργασίας του TikTok είναι πιο ισχυρά.

Σε αυτό το γράψιμο, ωστόσο, το TikTok έχει μια ευρύτερη επιλογή εργαλείων επεξεργασίας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε εφέ αλλαγής φωνής, ή ακόμα και φωνητική φωνή, σε κλιπ μετά την εγγραφή τους. Το TikTok διαθέτει επίσης μερικά πρότυπα για την κοινή χρήση φωτογραφιών με δημιουργικό τρόπο. Το TikTok είναι η πιο ώριμη πλατφόρμα και σας αρέσει όταν κάνετε επεξεργασία.

  Το Gif δεν λειτουργεί στο Instagram – Τι να κάνετε

Η μεγαλύτερη διαφορά ωστόσο βρίσκεται στις ίδιες τις πλατφόρμες. Το Reels είναι απλώς μια δυνατότητα στην εφαρμογή Instagram, όχι μια αυτόνομη πλατφόρμα.

Το TikTok είναι ένα δίκτυο κοινωνικών μέσων που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για σύντομα βίντεο κλιπ. Όταν ανοίγετε την εφαρμογή, σας καλωσορίζει αμέσως με μια κυλιόμενη ροή κλιπ.

ο Οι επιλογές δημοσίευσης και περιήγησης στο TikTok.

Αν και η διαδικασία δημιουργίας κλιπ Reels και TikTok μπορεί να είναι παρόμοια, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις εφαρμογές με πολύ διαφορετικούς τρόπους. Εάν ακολουθείτε κάποιον στο Instagram, βλέπετε τις κανονικές αναρτήσεις ροών, τις ιστορίες και τους τροχούς του.

Αν ακολουθήσετε κάποιον στο TikTik, θα δείτε απλώς τα βίντεο κλιπ του. Το Reels είναι μόνο ένα από μια αυξανόμενη λίστα χαρακτηριστικών του Instagram, ενώ το TikTok είναι δικό του.

Φυσικά, τα Reels δεν θα υπήρχαν αν το TikTok δεν ήταν δημοφιλές. Όπως το Instagram Stories εμπνεύστηκε από το Snapchat Stories, έτσι και το Reels εμπνεύστηκε το TikTok. Ωστόσο, το να αποφασίσετε ποιο είναι για εσάς εξαρτάται περισσότερο από το τι προσφέρει κάθε πλατφόρμα και το περιεχόμενο που προτιμάτε.