Πώς να παίξετε αντίστροφα στο TikTok

Αν δεν είστε ειδικός στην πλατφόρμα που τραγουδάει και χορεύει, που είναι το Tik Tok, πιθανότατα πιστεύετε ότι ο μόνος τρόπος αναπαραγωγής βίντεο αντίστροφα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο. Και ενώ θεωρητικά, θα μπορούσατε να κατεβάσετε ένα δωρεάν εργαλείο όπως το Blender και να επεξεργαστείτε την ταινία αντίστροφα, υπάρχει στην πραγματικότητα μια μέθοδος που απαιτεί λιγότερο κόπο.

Η προεπιλεγμένη αντίστροφη λειτουργία

Ξεκινήστε πατώντας το εικονίδιο εγγραφής, το οποίο είναι συνήθως το εικονίδιο “+”. Εγγράψτε το βίντεό σας και πατήστε το εικονίδιο “Έλεγχος”. Αυτό θα σας επιτρέψει να ελέγξετε/προεπισκόπηση του βίντεό σας.

Τώρα πατήστε το εικονίδιο «Εφέ» που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης σας. Μοιάζει λίγο με σπασμένο σύμβολο ρολογιού ή χρονόμετρου.

Κάνοντας αυτό θα εμφανιστεί η λειτουργία εφέ. Υπάρχουν “Εφέ χρόνου” από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Ένα από αυτά είναι το “Reverse”. Επιλέξτε αυτό και εφαρμόστε το στο βίντεό σας. Με τη σειρά του, το βίντεό σας θα εκτελείται αντίστροφα.

  Πώς να βρείτε τα βίντεο που σας αρέσουν στο TikTok

Πότε χρειάζεστε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο;

Το Tik Tok δεν είναι φτιαγμένο για εξελιγμένα βίντεο. Είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να κόψουν βίντεο και να προσθέσουν περιορισμένα εφέ. Δεν είναι εξελιγμένο γιατί απευθύνεται σε άτομα με smartphone και όχι σε άτομα με κάμερες 4K.

Τα εφέ που μπορείτε να προσθέσετε με το Tik Tok είναι περιορισμένα. Επομένως, ίσως αξίζει να φορτώσετε το βίντεό σας στην επιφάνεια εργασίας σας και να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο. Εάν χρησιμοποιείτε Windows, τότε έχετε ήδη ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο. Τοποθετήστε το βίντεό σας στην επιφάνεια εργασίας σας και κάντε δεξί κλικ για να ανοίξετε το αναπτυσσόμενο μενού. Επιλέξτε “Άνοιγμα με Φωτογραφίες”.

Παραδόξως, αυτό φέρνει ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο. Κοντά στην κορυφή, λέει, “Επεξεργασία & Δημιουργία”. Κάντε κλικ σε αυτό και θα εμφανιστεί το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο.

Όταν χρειάζεστε κάτι πιο προηγμένο

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε το βίντεό σας να εκτελείται κανονικά και, στη συνέχεια, να το αντιστρέψετε για επανάληψη δράσης. Ή, ίσως θέλετε να το κάνετε να τρέχει προς τα εμπρός και μετά προς τα πίσω και μετά πάλι προς τα εμπρός. Σε ένα σενάριο, για παράδειγμα, όπου πέφτετε, αναρρώνετε και μετά πέφτετε ξανά σε αργή κίνηση.

  Πώς να ελέγξετε το TikTok Analytics και τα στατιστικά σας

Ένα τέτοιο εφέ θα χρειαστεί ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο επί πληρωμή ή ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο υψηλής ποιότητας όπως Μίξερ. Πάρτε το βίντεό σας, επεξεργαστείτε το, κάντε το τέλειο και, στη συνέχεια, φορτώστε το ξανά στο τηλέφωνό σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να φορτώσετε το βίντεό σας στο Tik Tok, όπου θα εξακολουθείτε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα εργαλεία του Tik Tok και να προσθέτετε τις μουσικές παρτιτούρες του Tik Tok.

Δοκιμάστε το εφέ αργής κίνησης

Εφόσον αναφέρθηκαν οι επεξεργαστές βίντεο, αξίζει να δοκιμάσετε τη λειτουργία “Αργή κίνηση” του Tik Tok, επειδή είναι πιο εύχρηστη από ό,τι οι περισσότεροι επαγγελματίες επεξεργαστές βίντεο. Επιπλέον, μπορείτε να το βάλετε και μετά να το αφαιρέσετε, χωρίς να καταστρέψετε το βίντεό σας με κανέναν τρόπο. Μια καλή στιγμή για να χρησιμοποιήσετε αργή κίνηση είναι εάν τα πράγματα κινούνται λίγο γρήγορα και θέλετε να διατηρήσετε ορισμένες από τις οπτικές λεπτομέρειες.

Πειραματιστείτε λίγο καθώς δοκιμάζετε τα εφέ αργής κίνησης, αλλά να θυμάστε ότι οι καλύτερες λήψεις συχνά καταγράφονται τυχαία.

Η ταχύτητα και η ορμή είναι το παν

Εάν θέλετε πραγματικά ένα καλό βίντεο Tik Tok αντίστροφα, τραβήξτε το βίντεό σας πολλές φορές και πειραματιστείτε με τον ρυθμό. Εδώ πειραματίζεσαι όπου κινείσαι με διαφορετικές ταχύτητες. Θα ανακαλύψετε πράγματα όπως το πώς μια περίεργη βόλτα φαίνεται σχεδόν φυσιολογική στα βίντεό σας που αντιστρέφονται.

  Πώς να δείτε το ιστορικό ρολογιών σας στο TikTok

Για παράδειγμα, όταν περπατάτε κανονικά, το πόδι σας κινείται πιο γρήγορα όταν κατεβαίνετε από ότι όταν το σηκώνετε. Βάλτε αυτήν την κίνηση αντίστροφα και φαίνεται λίγο τσιμπημένη. Ωστόσο, αν σκόπιμα μετακινήσατε τα πόδια σας με τον ίδιο ρυθμό ανεβάζοντας προς τα πάνω όπως όταν υποχωρούσατε, τότε δημιουργείτε ένα πολύ πιο ενδιαφέρον αντίστροφο βίντεο.

Τελικές σκέψεις

Πειραματιστείτε με τα εφέ που προσφέρει το Tik Tok, αλλά εξοικειωθείτε με τα βίντεο πριν αρχίσετε να δημιουργείτε τα δικά σας. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν την αντίστροφη λειτουργία εγγράφουν τα ίδια βίντεο και κάνουν το ίδιο πράγμα με εκατοντάδες άλλα άτομα, και γίνεται λίγο βαρετό. Ωστόσο, όπως είπαμε, η έξυπνη χρήση οποιουδήποτε από τα εφέ Tik Tok μπορεί να είναι θρυλική. Αλλά ελέγξτε τι κάνουν οι άλλοι πριν το δοκιμάσετε μόνοι σας.

Έχετε βαρεθεί τα κλισέ βίντεο Tik Tok, κάθε νέο βίντεο προσθέτει μια εντελώς νέα γεύση; Δοκίμασες να κορυφώσεις μερικά από τα πιο θρυλικά βίντεο Tik Tok; Πείτε μας τη γνώμη σας στις παρακάτω ενότητες σχολίων.