Τι είναι το iCloud της Apple και τι δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας;

Το iCloud είναι ο γενικός όρος της Apple για κάθε δυνατότητα συγχρονισμού cloud. Βασικά, οτιδήποτε έχει αντίγραφο ασφαλείας ή συγχρονίζεται με τους διακομιστές της Apple θεωρείται μέρος του iCloud. Αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι αυτό; Ας το αναλύσουμε.

Τι είναι το iCloud;

Το iCloud είναι το όνομα της Apple για όλες τις υπηρεσίες της που βασίζονται σε σύννεφο. Εκτείνεται από την αλληλογραφία iCloud, τα ημερολόγια, το Find My iPhone, έως τις Φωτογραφίες iCloud και τη Βιβλιοθήκη μουσικής Apple (για να μην αναφέρουμε, αντίγραφα ασφαλείας συσκευών).

Επίσκεψη iCloud.com στη συσκευή σας και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Apple για να δείτε όλα τα συγχρονισμένα με cloud δεδομένα σας σε ένα μέρος.

Ο σκοπός του iCloud είναι να αποθηκεύει δεδομένα και σημαντικές πληροφορίες με ασφάλεια στους απομακρυσμένους διακομιστές της Apple (σε αντίθεση με το iPhone ή το iPad σας). Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας όλων των πληροφοριών σας σε μια ασφαλή τοποθεσία και συγχρονίζονται μεταξύ όλων των συσκευών σας.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των πληροφοριών σας στο cloud έχει δύο πλεονεκτήματα. Εάν χάσετε ποτέ τη συσκευή σας Apple, οι πληροφορίες σας (από επαφές έως φωτογραφίες) θα αποθηκευτούν στο iCloud. Στη συνέχεια, μπορείτε να μεταβείτε στο iCloud.com για να ανακτήσετε αυτά τα δεδομένα ή να συνδεθείτε με το Apple ID σας για να επαναφέρετε αυτόματα όλα αυτά τα δεδομένα στη νέα σας συσκευή Apple.

  Πώς να εγκαταστήσετε ή να κάνετε αναβάθμιση σε Ubuntu 17.10

Το δεύτερο όφελος είναι απρόσκοπτο και σχεδόν αόρατο. Μπορεί να είναι κάτι που το θεωρείτε ήδη δεδομένο. Είναι το iCloud που συγχρονίζει τις συναντήσεις σας με τις Σημειώσεις και το Ημερολόγιο μεταξύ του iPhone, του iPad και του Mac σας. Αυτό το κάνει για πολλές στοκ εφαρμογές της Apple και ακόμη και εφαρμογές τρίτων που έχετε συνδέσει στο iCloud.

Τώρα που έχουμε μια ξεκάθαρη κατανόηση του iCloud, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας.

Τι δημιουργεί το iCloud Backup;

Ακολουθούν όλα όσα μπορεί να δημιουργήσει το iCloud και να συγχρονίσει στους διακομιστές του από το iPhone, το iPad ή το Mac σας:

Επαφές: Εάν χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό σας iCloud ως τον προεπιλεγμένο λογαριασμό του βιβλίου επαφών σας, θα συγχρονίσει όλες τις επαφές σας με τους διακομιστές iCloud.
Ημερολόγιο: Όλα τα ραντεβού ημερολογίου που πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας iCloud θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας σε διακομιστές iCloud.
Σημειώσεις: Όλες οι σημειώσεις και τα συνημμένα στην εφαρμογή Apple Notes σε όλες τις συσκευές σας συγχρονίζονται και αποθηκεύονται στο iCloud. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε αυτά από το iCloud.com.
Εφαρμογές iWork: Όλα τα δεδομένα που έχετε στην εφαρμογή Pages, Keynote και Numbers θα μεταφορτωθούν και θα αποθηκευτούν στο iCloud, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα έγγραφά σας είναι ασφαλή ακόμα κι αν χάσετε το iPhone ή το iPad σας.
Φωτογραφίες: Εάν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία iCloud Photos από τις Ρυθμίσεις > Φωτογραφίες, όλες οι φωτογραφίες από το Camera Roll θα μεταφορτωθούν και θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας στο iCloud (δεδομένου ότι έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο). Μπορείτε να κάνετε λήψη αυτών των φωτογραφιών από το iCloud.com.
Μουσική: Εάν έχετε ενεργοποιήσει τη Βιβλιοθήκη μουσικής Apple, η τοπική μουσική συλλογή σας θα συγχρονιστεί και θα μεταφορτωθεί σε διακομιστές iCloud και θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές.
iCloud Drive: Όλα τα αρχεία και οι φάκελοι που είναι αποθηκευμένα στο iCloud Drive συγχρονίζονται αυτόματα με τους διακομιστές iCloud. Ακόμα κι αν χάσετε το iPhone ή το iPad σας, αυτά τα αρχεία θα είναι ασφαλή (απλώς βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία δεν είναι αποθηκευμένα στην ενότητα Στο iPhone ή στο iPad μου στην εφαρμογή Αρχεία).
Δεδομένα εφαρμογής: Εάν είναι ενεργοποιημένα, η Apple θα δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων της εφαρμογής για τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Όταν επαναφέρετε το iPhone ή το iPad σας από ένα αντίγραφο ασφαλείας iCloud, η εφαρμογή μαζί με τα δεδομένα της εφαρμογής θα αποκατασταθούν.
Ρυθμίσεις συσκευής και συσκευής: Εάν έχετε ενεργοποιήσει το iCloud Backup (Ρυθμίσεις > Προφίλ > iCloud > Αντίγραφο ασφαλείας iCloud), όλα τα απαραίτητα δεδομένα από τη συσκευή σας, όπως συνδεδεμένοι λογαριασμοί, διαμόρφωση αρχικής οθόνης, ρυθμίσεις συσκευής, iMessage και άλλα θα μεταφορτωθούν στο iCloud. Όλα αυτά τα δεδομένα μπορούν να ληφθούν ξανά όταν επαναφέρετε το iPhone ή το iPad σας χρησιμοποιώντας το iCloud.
Ιστορικό αγορών: Το iCloud καταγράφει επίσης όλες τις αγορές σας από το App Store και το iTunes Store, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε ανά πάσα στιγμή και να κατεβάσετε ξανά μια εφαρμογή, βιβλίο, ταινία, μουσική ή τηλεοπτικές εκπομπές.
Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας Apple Watch: Εάν έχετε ενεργοποιήσει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας iCloud για το iPhone σας, θα δημιουργήσει αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και του Apple Watch σας.
Μηνύματα: Το iCloud δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας του περιεχομένου στην εφαρμογή Μηνύματα, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων iMessage, SMS και MMS.
Visual Voicemail Password: Το iCloud θα δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας του κωδικού πρόσβασης του Visual Voicemail που μπορείτε να επαναφέρετε αφού εισαγάγετε την ίδια κάρτα SIM που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.
Φωνητικά σημειώματα: Όλες οι ηχογραφήσεις από την εφαρμογή Voice Memos μπορούν επίσης να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας στο iCloud.
Σελιδοδείκτες: Όλοι οι σελιδοδείκτες στο Safari δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας στο iCloud και συγχρονίζονται μεταξύ όλων των συσκευών σας.
Δεδομένα υγείας: Η Apple δημιουργεί πλέον και με ασφάλεια αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων υγείας στο iPhone σας. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν χάσετε ένα iPhone, δεν θα χάσετε δεδομένα παρακολούθησης για χρόνια υγείας, όπως προπονήσεις και

  Πώς να διαβάσετε μια δισκέτα σε σύγχρονο υπολογιστή ή Mac