Τι είναι το Fractional NFT και σε τι διαφέρει;

Θέλετε να αποκτήσετε μέρος ενός ακριβού NFT; Τότε, το κλασματικό NFT θα κάνει το κόλπο για εσάς.

Η βιομηχανία κρυπτογράφησης επεκτείνεται ταχύτερα και τα μη ανταλλάξιμα μάρκες (NFT) παίζουν εξέχοντα ρόλο. Αυτά τα διακριτικά χρησιμοποιούνται για να αντιπροσωπεύουν ένα φυσικό περιουσιακό στοιχείο. Η μετατροπή ενός περιουσιακού στοιχείου σε NFT βοηθά στην απόδειξη της ιδιοκτησίας αυτού του περιουσιακού στοιχείου.

Τα δημοφιλή NFT που διατίθενται στις αγορές είναι ακριβά. Ως αποτέλεσμα, μόνο οι πλούσιοι επενδυτές αγοράζουν τέτοια περιουσιακά στοιχεία. Μην ανησυχείς. μπορείτε να κατέχετε ένα μέρος του με τη βοήθεια κλασματικών NFT.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κλασματικών NFT είναι περίπου 32 εκατομμύρια δολάρια. Το Doge NFT είναι το πιο ακριβό, με αγοραία αξία άνω των 11,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αρχικά, ας ρίξουμε μια ματιά στο κλασματικό NFT.

Τι είναι το Fractional NFT;

Τα κλασματικά NFT ή F-NFT είναι τα μικρότερα τμήματα ενός ολόκληρου NFT. Εδώ, ένα NFT χωρίζεται σε πολλά μέρη. Αυτή η διαίρεση θα επιτρέψει σε περισσότερα άτομα να αποκτήσουν ιδιοκτησία αντί για ένα μόνο άτομο.

Σκεφτείτε να αγοράσετε πίτσα με τους φίλους σας, όπου ο καθένας από εσάς έχει ίσο μερίδιο. Εδώ, ολόκληρη η πίτσα μπορεί να θεωρηθεί ως πλήρες NFT. Ταυτόχρονα, κάθε φέτα της πίτσας αντιπροσωπεύει τα κλασματικά NFT.

Ίσως γνωρίζετε για τα ακριβά NFT που διατίθενται στην αγορά. Επομένως, είναι εφικτό μόνο για λίγα άτομα να κατέχουν ένα μόνο ακριβό NFT. Ως αποτέλεσμα, εισήχθησαν κλασματικά NFT για την επίλυση αυτού του ζητήματος.

Ακούγεται ενδιαφέρον, σωστά;

Κάθε κάτοχος κλασματικών NFT λαμβάνει την κυριότητα του κομματιού του NFT. Η αξία ενός κομματιού NFT υπολογίζεται διαιρώντας τη συνολική αξία του πλήρους NFT με τον συνολικό αριθμό των διαιρέσεων.

Πηγή: Binance

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα NFT υψηλής αξίας έχουν μεγαλύτερο αριθμό τμημάτων. Αυτοί οι μεγάλοι αριθμοί τμημάτων βοηθούν στην απόκτηση περισσότερων ιδιοκτητών σε περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, είναι εύκολο για τους ιδιοκτήτες να ανταλλάξουν τα κλασματικά NFT τους καθώς η τιμή είναι χαμηλή. Επιπλέον, τα F-NFT έχουν υψηλότερη ρευστότητα και μπορούν να ανταλλάσσονται ή να διαπραγματεύονται σε όλες τις μεγάλες δευτερεύουσες αγορές.

Η Fractionalization του NFT βοήθησε το μιμίδιο Doge NFT να πουληθεί για σχεδόν 4 εκατομμύρια δολάρια. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό το NFT χωρίστηκε σε 16.969.696.969 μέρη.

Όπως γνωρίζετε για τα κλασματικά NFT, ας ελέγξουμε πώς λειτουργούν.

Πώς λειτουργούν τα κλασματικά NFT;

Τα NFT κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας το πρότυπο ERC-721 της Ethereum. Αυτά τα διακριτικά είναι μη ανταλλάξιμα και δεν μπορούν να διαχωριστούν.

Τώρα μπορείτε να σκεφτείτε, πώς δημιουργούνται τα κλασματικά NFT; Ας μπούμε κατευθείαν σε αυτό!

Πρώτον, το NFT που πρέπει να κλασματοποιηθεί κλειδώνεται χρησιμοποιώντας ένα έξυπνο συμβόλαιο. Αυτά τα έξυπνα συμβόλαια χωρίζουν στη συνέχεια τα μάρκες ERC-721 σε κλάσματα μάρκες που ακολουθούν το πρότυπο ERC-20.

Ο κάτοχος του αρχικού διακριτικού ERC-721 παρέχει τις οδηγίες που σχετίζονται με την κλασματοποίηση του διακριτικού. Η κύρια οδηγία περιλαμβάνει την τιμή κάθε διακριτικού ERC-20, τον αριθμό των απαιτούμενων κουπονιών και άλλες ιδιότητες.

Πηγή: fractional.art

Ας υποθέσουμε ότι μια τέχνη NFT έχει τιμή 1 εκατομμυρίου $. Σε αυτήν την περίπτωση, μόνο λίγοι πιθανοί αγοραστές θα είναι διαθέσιμοι. Για να αυξήσετε την πιθανότητα της πώλησης, τα κλασματικά NFT μπορούν να βοηθήσουν.

  Πώς να φορτώσετε τον ιστότοπο Balance μεταξύ GCP και AWS χρησιμοποιώντας το Cloudflare;

Έτσι, αντί να βρείτε έναν μόνο αγοραστή για μια τεράστια τιμή, μπορείτε να πουλήσετε τα NFT σε μικρότερα κομμάτια. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαιρέσετε αυτό το NFT σε 1.000 μάρκες ERC-20 και να τα πουλήσετε για 1.000 $ χώρια. Στο τέλος της πώλησης, θα μπορείτε να συλλέξετε το απαιτούμενο 1 εκατομμύριο $.

Η κλασματοποίηση NFT μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει στο σχηματισμό εκατομμυρίων μικρότερων τμημάτων. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να είστε κάτοχος ενός ανταλλακτικού NFT για μόλις 1 $.

Επιπλέον, τα κλασματικά NFT δημιουργούν υψηλή ρευστότητα στην αγορά. Επιπλέον, τώρα οι μικρομεσαίοι επενδυτές μπορούν επίσης να αγοράσουν ακριβά NFT.

Regular Vs. Κλασματικά NFT

Τα κλασματοποιημένα NFT σας επιτρέπουν να κατέχετε ένα μικρό μέρος του NFT. Εδώ η κύρια διαφορά είναι τα κριτήρια ιδιοκτησίας.

Στην περίπτωση κανονικών ή παραδοσιακών NFT, μπορείτε να αγοράσετε μόνο NFT συνολικά. Επίσης, θα υπάρχει μόνο ένας ιδιοκτήτης για ένα NFT. Αντίθετα, τα κλασματικά NFT επιτρέπουν πολλαπλές ιδιοκτησίες για ένα μόνο NFT.

Τι γίνεται αν θέλετε να αντιστρέψετε τα F-NFT πίσω σε ολόκληρο το NFT; Μην ανησυχείτε, είναι πιθανό. Ο ιδιοκτήτης NFT μπορεί να επιλέξει την επιλογή εξαγοράς για να μετατρέψει τα F-NFT του σε ολόκληρο το αρχικό NFT.

Η διαδικασία εξαγοράς διεξάγεται μέσω δημοπρασίας επαναγοράς. Εδώ, παρέχεται στους κατόχους κλασματικών NFT περιορισμένος χρόνος για να αποφασίσουν και να πουλήσουν τα ERC-20 token τους.

Οφέλη των κλασματικών NFT

Τα οφέλη των κλασματικών NFT είναι τα εξής:

Υψηλή Ρευστότητα

Τα κλασματικά NFT είναι χρήσιμα για τους μικρούς επενδυτές. Ως αποτέλεσμα, θα υπάρχουν πολλοί αγοραστές και πωλητές.

Στην περίπτωση ενός πλήρους NFT, η πώλησή του είναι μεγάλη υπόθεση. Ενώ η τιμή είναι συγκριτικά χαμηλότερη για τα F-NFT, δεν χρειάζεται να περιμένετε έναν πιθανό αγοραστή. Εδώ, μπορείτε να ανταλλάξετε τα κομμάτια NFT σας παρόμοια με τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Νωρίτερα, χρειάζονταν ακριβά NFT μέρες ή και εβδομάδες για να πουληθούν. Με την εισαγωγή των κλασματικών NFT, η χρονική διάρκεια μειώνεται σε λεπτά.

Ανακάλυψη Τιμής

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλασματικά NFT για να προσδιορίσετε τη συνολική αξία ολόκληρου του NFT. Αυτό, επίσης, χωρίς να πουλήσετε εντελώς το NFT σας. Ακούγεται ενδιαφέρον, σωστά;

Ας υποθέσουμε ότι σχεδιάζετε να βρείτε την τιμή που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι αγοραστές για το NFT σας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να κλασματοποιήσετε το NFT σας και να πουλήσετε το 5% του. Μόλις πουληθεί, μπορείτε να υπολογίσετε την αξία ολόκληρου του NFT.

Η ανακάλυψη τιμών βοηθά τους δημιουργούς NFT να κατανοήσουν τη ζήτηση στην αγορά NFT. Επιπλέον, μπορούν επίσης να δοκιμάσουν και να δοκιμάσουν διάφορα μάρκετινγκ NFT με βάση την ανακάλυψη τιμών.

Διαποικίληση

Η διαφοροποίηση θεωρείται ένας από τους χρυσούς κανόνες στην περίπτωση οποιουδήποτε πολύτιμου περιουσιακού στοιχείου. Χρησιμοποιείται συνήθως στο χρηματιστήριο, σε ακίνητα και σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τις συναλλαγές. Σήμερα, αυτή η έννοια χρησιμοποιείται επίσης ευρέως σε περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται σε κρυπτογράφηση.

Η διαφοροποίηση NFT φαινόταν να είναι μια δαπανηρή συμφωνία πριν από την κλασματοποίηση. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλασματικά NFT ως εργαλείο διαφοροποίησης.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι σκοπεύετε να διαθέσετε $1000 για να αγοράσετε ένα NFT. Σε αυτή την περίπτωση, έχετε δύο επιλογές.

  • Αγοράστε ένα NFT αξίας 1000 $.
  • Αγοράστε δέκα διαφορετικά κλασματικά NFT για 100 $ το καθένα.
  • Ποια επιλογή θα διαλέξεις; Εάν επιλέξετε τη δεύτερη επιλογή, τότε αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή. Θα σου πω γιατί.

    Η δεύτερη επιλογή παρέχει καλή διαφοροποίηση για τα περιουσιακά σας στοιχεία NFT. Ακόμα κι αν η τιμή ενός ή δύο κλασματικών NFT μηδενιστεί, δεν θα επηρεαστείτε πολύ. Αυτή είναι η ομορφιά της διαφοροποίησης NFT.

      Πώς να εισαγάγετε ένα PDF στο Microsoft PowerPoint

    Τώρα που συζητήσαμε τα πλεονεκτήματα των F-NFT, ας ελέγξουμε τις περιπτώσεις χρήσης τους στον πραγματικό κόσμο.

    Περιπτώσεις χρήσης κλασματικών NFT

    Τα NFT έχουν ευρεία εφαρμογή σε διάφορους κλάδους που βασίζονται σε κρυπτογράφηση. Το NFT αντιπροσωπεύει ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο κρυπτογράφησης για τους χρήστες του. Ας ελέγξουμε τις βιομηχανίες που θα επωφεληθούν από τα F-NFT.

    Παιχνίδι

    Τα NFT έχουν εξελιχθεί σε σημαντικό στοιχείο της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών. Τα παιχνίδια για να κερδίσουν ανταμείβουν τους παίκτες τους σε NFT και κρυπτονομίσματα.

    Η εισαγωγή των κλασματικών NFT βοηθά τους προγραμματιστές να επιβραβεύουν περισσότερους παίκτες. Επιπλέον, θα είναι πιο εύκολο για τους παίκτες να αποκτήσουν ένα μέρος του πολύτιμου NFT.

    Το Axie Infinity, ένα δημοφιλές έργο κρυπτογραφικών παιχνιδιών, δοκιμάζει επίσης F-NFT στην πλατφόρμα τους. Σκοπεύουν να παράσχουν κλασματικά NFT του gaming στοιχείου τους, τον εξαιρετικά σπάνιο Άξονα.

    Metaverse

    Το Metaverse έχει υψηλές δυνατότητες ανάπτυξης και αυτός ο εικονικός χώρος και τα NFT πάνε χέρι-χέρι. Δημοφιλείς πλατφόρμες metaverse όπως το Decentraland και το The Sandbox επωφελούνται ήδη από την εφαρμογή NFT.

    Στην εικονική πλατφόρμα της Decentraland, μπορείτε να τοποθετήσετε το NFT σας και να το παρουσιάσετε σε άλλους. Με τα κλασματικά NFT, μπορείτε να αγοράσετε πολύ πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία με τους φίλους σας ή άλλα μέλη της κοινότητας.

    Η πλατφόρμα Sandbox πουλά την εικονική της ΓΗ ως NFT. Τα οικόπεδα που βρίσκονται σε σημαντικές περιοχές είναι πολύ ακριβά και απρόσιτα για τους μικρούς επενδυτές. Η εφαρμογή των F-NFTs μπορεί να προσελκύσει περισσότερους χρήστες να αγοράσουν ακριβή εικονική γη.

    Ακίνητα

    Η μετατροπή της φυσικής ακίνητης περιουσίας σε NFTs μπορεί να μειώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να πουληθεί ένα ακίνητο ή ένα κομμάτι γης. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις αμοιβές και τις προμήθειες του μεσίτη.

    Η εφαρμογή του F-NFT επιτρέπει τη διαίρεση της γης μεταξύ διαφορετικών ιδιοκτητών. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από τη ρευστότητα και τη διαφοροποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων.

    Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές κλασματικές αγορές NFT:

    Κορυφαίες κλασματικές αγορές NFT

    #1. Otis

    Η Otis είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να επενδύουν σε διάφορα κλασματικά περιουσιακά στοιχεία. Τα κύρια περιουσιακά στοιχεία που υποστηρίζονται από αυτήν την πλατφόρμα περιλαμβάνουν NFT, κρυπτογράφηση, μετοχές και ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα.

    Η φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα της Otis κάνει την αγορά κλασματικών NFT απλή. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να πουλήσετε τα F-NFT σας αμέσως.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή τους για κινητά για γρήγορες συναλλαγές F-NFT. Οι εφαρμογές τους είναι διαθέσιμες στο Google Play και στο App Store.

    Η πλατφόρμα Otis παρέχει επίσης στους επενδυτές της τη δυνατότητα να διαχειρίζονται όλα τα κλασματικά NFT τους σε ένα μέρος. Επιπλέον, οι άμεσες πληροφορίες για τις τιμές και τα νέα ενημερώνονται για τους χρήστες.

    #2. Μοναδικά

    Το Unicly είναι ένα πρωτόκολλο που αναπτύχθηκε για την κλασματοποίηση, την εμπορία και τον συνδυασμό NFT. Αυτή η πλατφόρμα παρέχει καλή ρευστότητα για τις συναλλαγές F-NFT.

    Μπορείτε επίσης να κλασματοποιήσετε ολόκληρο το NFT σας με τη βοήθεια του πρωτοκόλλου Unicly. Χρειάζεται μόνο να καταθέσετε τα κουπόνια ERC-721 ή ERC-1155 στα θησαυροφυλάκια. Μετά την κλασματοποίηση, θα λάβετε μάρκες ERC-20.

    Οι χρήστες της πλατφόρμας Unicly μπορούν να υποβάλουν προσφορές για τα αναγραφόμενα κλασματικά NFT. Θα λάβετε το F-NFT σας μόλις η τιμή σας ταιριάζει με την τιμή του πωλητή.

    Το Unicly έχει επίσης ένα διακριτικό διακυβέρνησης και εγγενές, UNIC. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το διακριτικό για να ψηφίσετε και να διεξάγετε δραστηριότητες πονταρίσματος εντός του οικοσυστήματος Unicly.

      Λάβετε καλύτερα αποτελέσματα με σωστές στρατηγικές καθαρισμού δεδομένων [+5 Tools]

    #3. Κλασματικός.τέχνη

    Το Fractional.art είναι ένα πρωτόκολλο blockchain που παρέχει διακυβέρνηση και συλλογική ιδιοκτησία των NFT. Εδώ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρωτόκολλο για να αγοράσετε ένα μικρό ποσοστό των καταχωρισμένων NFT.

    Οι ιδιοκτήτες NFT ενθαρρύνονται και ανταμείβονται να καταχωρίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία προς πώληση. Η αύξηση του αριθμού των περιουσιακών στοιχείων παρέχει υψηλότερη ρευστότητα για την πλατφόρμα.

    Οι επιμελητές των NFT λαμβάνουν αμοιβή για το κλείδωμα των περιουσιακών τους στοιχείων. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες μπορούν να απαριθμήσουν ένα μικρό μέρος των κουπονιών τους για να ελέγξουν την αγοραία αξία. Αυτή η ευελιξία επιτρέπει μεγαλύτερη συμμετοχή για κλασματικά NFT.

    #4. LIQNFT

    Το LIQNFT είναι μια αγορά NFT που βασίζεται στη Σολάνα. Αυτή η αγορά διευθύνεται από την κοινότητά της.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το LIQNFT για να αγοράσετε και να πουλήσετε κλασματικά NFT. Εδώ, η ιδιοκτησία ενός ενιαίου ολόκληρου NFT κατανέμεται σε διαφορετικά F-NFT. Επιπλέον, ο κάτοχος του token μπορεί να αφήσει στην άκρη μια συγκεκριμένη μερίδα για τον εαυτό του.

    Οι χρήστες αυτής της πλατφόρμας μπορούν να αγοράσουν F-NFT κατά τις κύριες πωλήσεις. Μόλις γίνει η καταχώριση, οι αγοραστές και οι πωλητές συναλλάσσονται τα περιουσιακά στοιχεία με βάση την τιμή αγοράς.

    Εάν είστε ο κάτοχος του αρχικού NFT, μπορείτε να αποφασίσετε τον αριθμό των κλασματικών διακριτικών. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να αποφασίσετε την τιμή κάθε διακριτικού.

    #5. Nftfy

    Το Nftfy απλοποιεί τη διαδικασία κλασματοποίησης και αγοράς κλασμάτων NFT. Αυτό το πρωτόκολλο σάς επιτρέπει να ποντάρετε και να δημιουργήσετε ένα εκατομμύριο κλάσματα NFT.

    Μόλις ολοκληρωθεί η κλασματοποίηση NFT, το πορτοφόλι σας πιστώνεται με F-NFT. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία για συναλλαγές στην αγορά Nftfy.

    Το κύριο πλεονέκτημα του Nftfy είναι ότι υποστηρίζει πολλαπλά δίκτυα blockchain. Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να αγοράσετε κλασματικό NFT που υποστηρίζεται από το δίκτυο που προτιμάτε.

    Προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κλασματικά NFT

    Καθώς έχουμε συζητήσει τα οφέλη και τις περιπτώσεις χρήσης των κλασματικών NFT, είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε μερικές προκλήσεις που σχετίζονται με τα F-NFT.

    Αστάθεια της αγοράς

    Τα κλασματικά NFT είναι πολύ υγρά και αυτό το χαρακτηριστικό είναι επίσης ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά τους. Από την άλλη πλευρά, η τιμή της αγοράς μπορεί να έχει εξαιρετικά ασταθείς κινήσεις.

    Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν αρνητικά νέα που σχετίζονται με ένα έργο NFT. Σε αυτήν την περίπτωση, οι άνθρωποι αρχίζουν να πωλούν τα κλασματικά NFT τους. Αυτή η πίεση πώλησης μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια πτώση της τιμής.

    Ρυθμιστικά Θέματα

    Οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει ακόμα να καταγράφουν τα NFT σε μια κατάλληλη κατηγορία. Οι αξιωματούχοι πρέπει να εξακολουθήσουν να προσδιορίζουν εάν τα NFT είναι πνευματικές ιδιότητες, τίτλοι ή εμπορεύματα.

    Στην περίπτωση αγοράς NFTs με τεράστιο κεφάλαιο, οι ρυθμιστικές ανησυχίες μπορεί να είναι ένα ζήτημα. Αυτές οι ανησυχίες θα έχουν επίσης αρνητικό αντίκτυπο στα κλασματικά NFT.

    Προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων

    Σήμερα, είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα NFT με ελάχιστο προϋπολογισμό. Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ένα NFT με λίγα απλά βήματα. Ως αποτέλεσμα, είναι επίσης δυνατή η δημιουργία πλαστών NFT.

    Καθώς τα κλασματικά NFT κερδίζουν δημοτικότητα, οι απατεώνες τείνουν να κάνουν κατάχρηση αυτής της ευκαιρίας. Επομένως, πριν αγοράσετε ένα F-NFT, βεβαιωθείτε ότι έχετε επαληθεύσει την ιδιοκτησία.

    Τελικές σκέψεις

    Τα κλασματικά NFT ήταν ζωτικής σημασίας για την προσέλκυση περισσότερων μικρών επενδυτών στον χώρο NFT. Με την εμφάνιση των έργων κρυπτογράφησης, η ζήτηση για F-NFT θα αυξηθεί.

    Ενώ αγκαλιάζετε τις θετικές πτυχές, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την αστάθεια της αγοράς και τα ρυθμιστικά ζητήματα που σχετίζονται με τα F-NFT. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε ή να πουλήσετε κλασματικά NFT από τις αγορές που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

    Στη συνέχεια, ελέγξτε τις καλύτερες πλατφόρμες για να κόψετε και να πουλήσετε NFT.