Η προληπτική συντήρηση επεξηγείται σε 5 λεπτά ή λιγότερο

Στον κόσμο της ανάπτυξης λογισμικού, η προληπτική συντήρηση αναφέρεται στη διαδικασία του βλέμματος στο μέλλον για να διασφαλιστεί ότι το λογισμικό/σύστημά σας θα συνεχίσει να λειτουργεί όσο επιθυμείτε για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μπορεί να έχετε αποκτήσει ένα εξελιγμένο και δαπανηρό σύστημα για τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να έχετε μια εσωτερική ομάδα προγραμματιστών για τη δημιουργία ενός συστήματος που θα βοηθά στις λειτουργίες.

Δυστυχώς, το κόστος του λογισμικού δεν τελειώνει στο στάδιο της απόκτησης. Εάν θέλετε αυτό το λογισμικό να λειτουργεί ομαλά, πρέπει να επενδύσετε στη συντήρηση.

Η συντήρηση μπορεί να εμπίπτει σε τέσσερις κατηγορίες. προσαρμοστική, διορθωτική, τελειωτική και προληπτική. Παρόλο που κάθε τύπος συντήρησης έχει πλεονεκτήματα, η εστίασή μας σήμερα θα είναι η προληπτική συντήρηση.

Στον σύγχρονο κόσμο, η προληπτική συντήρηση αναφέρεται σε αναλύσεις επιχειρησιακών δεδομένων, μηχανική εκμάθηση και προγνωστική παρακολούθηση της υγείας των περιουσιακών στοιχείων για τη βελτιστοποίηση της συντήρησης και τη μείωση των κινδύνων αξιοπιστίας για τις επιχειρηματικές λειτουργίες ή μια μονάδα.

Πίνακας περιεχομένων

Γιατί είναι σημαντική η προληπτική συντήρηση;

Ο κύριος σκοπός της προληπτικής συντήρησης λογισμικού είναι η βελτίωση και η διόρθωση σφαλμάτων. Η προληπτική συντήρηση είναι μια φυσική συνέπεια της εξέλιξης του λογισμικού.

Ως εταιρεία, πρέπει να παραμένετε στην κορυφή των μεταβαλλόμενων τάσεων λογισμικού για να παρουσιάσετε την καλύτερη εντύπωση στους πελάτες σας και να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητα της πλατφόρμας σας.

Πριν να συντηρηθεί πλήρως ένα σύστημα, περνά από τις ακόλουθες φάσεις:

#1. Φάση αναγνώρισης προβλήματος

Τα αιτήματα για τροποποίηση προσδιορίζονται και αποδίδεται ένας αριθμός κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης. Κάθε Αίτημα Τροποποίησης (MR) αξιολογείται στη συνέχεια για να καθοριστεί ο τύπος συντήρησης που του ταιριάζει. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο καθώς υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αιτημάτων συντήρησης λογισμικού όπου κάθε τροποποίηση πρέπει να αποθηκευτεί στο αποθετήριο του με βάση τον τύπο και την προτεραιότητά του. Εάν η προληπτική συντήρηση προσδιορίζεται ως η λύση, προχωράμε στο επόμενο βήμα.

  Οι 10 καλύτερες συσκευές δημιουργίας αντιγράφων διαφημίσεων της Google και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες του μάρκετινγκ

#2. Φάση ανάλυσης προβλήματος

Το εύρος και η σκοπιμότητα κάθε επικυρωμένης αίτησης τροποποίησης προετοιμάζονται και καθορίζεται ένα σχέδιο κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος. Η αρχική εκτίμηση των πόρων, οι πληροφορίες αποθετηρίου και η τεκμηρίωση του έργου καθορίζονται σε αυτό το στάδιο.

Στο στάδιο της ανάλυσης προβλήματος συντάσσεται έκθεση σκοπιμότητας. Μια τέτοια έκθεση θα περιέχει τα ακόλουθα:

  • Αναμενόμενος αντίκτυπος των αλλαγών
  • Οι οργανωτικοί βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι
  • Διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις
  • Επιπτώσεις ασφάλειας και ασφάλειας της άσκησης

#3. Φάση σχεδίασης

Όταν αποφασίστηκε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές, είναι πλέον καιρός να σχεδιάσουμε πώς θα πραγματοποιηθούν αλλαγές όπως η προληπτική συντήρηση. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης γίνονται τα ακόλουθα.

  • Προσδιορισμός των επηρεαζόμενων λειτουργικών μονάδων λογισμικού
  • Τροποποίηση της τεκμηρίωσης της αναγνωρισμένης ενότητας λογισμικού. Αξιολογούνται πράγματα όπως η γλώσσα σχεδιασμού του προγράμματος και τα διαγράμματα ροής δεδομένων.
  • Ανάπτυξη δοκιμών για το νέο σχέδιο
  • Τεκμηρίωση των επικαιροποιημένων απαιτήσεων.

#4. Φάση υλοποίησης

Οι πραγματικές τροποποιήσεις στον κώδικα γίνονται κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης ακολουθούνται τα ακόλουθα βήματα.

  • Κωδικοποίηση και δοκιμή μονάδας.
  • Ενσωμάτωση. Το κωδικοποιημένο λογισμικό είναι ενσωματωμένο στο υπάρχον σύστημα.
  • Ανάλυση και ανασκόπηση κινδύνου. Δεν χρειάζεται να περιμένετε τη δοκιμαστική φάση για να αναλύσετε τους κινδύνους που σχετίζονται με τη συντήρηση. Μερικοί από τους κινδύνους που μπορείτε να αξιολογήσετε είναι η παροχή αντιγράφων ασφαλείας και η αποτυχία δεδομένων.

#5. Δοκιμαστική φάση

Αυτή η φάση διασφαλίζει ότι δεν θα εισαχθούν νέα σφάλματα στο υπάρχον σύστημα. Το χαρακτηριστικό εισαγωγής θα περιλαμβάνει την ενημερωμένη τεκμηρίωση λογισμικού, το ενημερωμένο σύστημα και την αναφορά ανασκόπησης προετοιμασίας δοκιμής. Το τροποποιημένο πακέτο λογισμικού θα εκτεθεί σε λειτουργικές δοκιμές συστήματος, δοκιμή παλινδρόμησης και δοκιμή διεπαφής.

#6. Φάση δοκιμής αποδοχής

Αφού ελεγχθεί η τροποποιημένη μονάδα λογισμικού, είναι καιρός να ελέγξετε εάν το πλήρως ενσωματωμένο σύστημα λειτουργεί όπως αναμένεται. Ο ρόλος αυτής της φάσης είναι να ανιχνεύει σφάλματα και να επαληθεύει εάν οι τροποποιήσεις έχουν γίνει σύμφωνα με αποδεκτά πρότυπα.

Μερικά από τα πράγματα που θα ελεγχθούν είναι το πλήρως ενσωματωμένο σύστημα, οι διαδικασίες δοκιμών αποδοχής, τα σχέδια δοκιμών αποδοχής και οι περιπτώσεις δοκιμών αποδοχής. Μια αναφορά FCA και η αναφορά δοκιμής αποδοχής δημιουργούνται στο τέλος αυτής της φάσης.

#7. Φάση παράδοσης

Το τροποποιημένο λογισμικό παρουσιάζεται στους τελικούς χρήστες κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης. Οι χρήστες λαμβάνουν επίσης χρήσιμα αρχεία και ενημερωμένη τεκμηρίωση για να περιγράψουν τον τρόπο λειτουργίας του λογισμικού. Αυτά είναι τα τυπικά βήματα στη φάση παράδοσης.

  • Έλεγχος φυσικής διαμόρφωσης (PCA)
  • Οι χρήστες ενημερώνονται για τις νέες αλλαγές
  • Το τροποποιημένο σύστημα έχει εγκατασταθεί και οι χρήστες ενημερώνονται
  • Παρέχεται πρόβλεψη για την επιστροφή του συστήματος
  Πώς να εξαναγκάσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης Google από τις ΗΠΑ

Τύποι Προληπτικής Συντήρησης

#1. Με βάση τη χρήση

Η προληπτική συντήρηση με βάση τη χρήση γίνεται μετά από τη συνήθη χρήση ενός συστήματος. Μια τέτοια προσέγγιση λαμβάνει υπόψη την καθημερινή χρήση ενός συστήματος και τη χρησιμοποιεί για να ορίσει ή να προβλέψει μια ημερομηνία συντήρησης ή επιθεώρησης.

#2. Με βάση το χρόνο

Προληπτική συντήρηση βάσης χρόνου/ημερολογίου μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα. Μπορεί να είναι εβδομαδιαία, δύο φορές την εβδομάδα, μηνιαία, τριμηνιαία, εξαμηνιαία ή ακόμα και ετήσια. Η ενέργεια συντήρησης ενεργοποιείται αυτόματα όταν πλησιάζει η ημερομηνία λήξης και έχουν δημιουργηθεί όλες οι απαραίτητες εντολές εργασίας.

#3. Προφητικός

Η προγνωστική συντήρηση προγραμματίζει διορθωτικές ενέργειες συντήρησης πριν παρουσιαστεί πρόβλημα/αστοχία. Η ομάδα πρέπει να αξιολογήσει την κατάσταση του συστήματος για να εκτιμήσει πότε πρέπει να γίνει συντήρηση. Τέτοιες εργασίες συντήρησης έχουν προγραμματιστεί για την πρόληψη απροσδόκητης βλάβης του συστήματος.

#4. Εντεταλμένος

Η προκαθορισμένη συντήρηση προχωρά ένα βήμα παραπέρα και δείχνει πότε θα συμβεί μια αστοχία και τα αίτια. Μια τέτοια προσέγγιση προληπτικής συντήρησης αναλύει τις διαφορετικές επιλογές και τα πιθανά αποτελέσματα για τον μετριασμό των κινδύνων.

Πότε χρειάζεται προληπτική συντήρηση;

Για να διορθώσετε σφάλματα και σφάλματα

Ενδέχεται να υπάρχουν σφάλματα και σφάλματα σε ένα σύστημα λογισμικού. Τέτοια σφάλματα ενδέχεται να μην επηρεάζουν τις λειτουργίες τώρα. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχει πρόβλεψη που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όταν εισάγετε νέες δυνατότητες. Επομένως, η προληπτική συντήρηση θα είναι χρήσιμη για την επιδιόρθωση αυτών των σφαλμάτων για την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων.

Δημιουργήστε σταθερές λειτουργίες

Τα συστήματα τείνουν να αποτυγχάνουν όταν δεν το περιμένεις. Ενδέχεται, κατά καιρούς, να αναγκαστείτε να σταματήσετε τις λειτουργίες καθώς προσπαθείτε να διορθώσετε προβλήματα, να ενοχλήσετε άλλους και να χάσετε χρήματα στη διαδικασία. Η προληπτική συντήρηση μειώνει τέτοιες διακοπές και διασφαλίζει ότι η επιχείρησή σας λειτουργεί όπως αναμένεται.

Επιλύστε ζητήματα που επηρεάζουν τις λειτουργίες πριν προκύψουν

Ορισμένες απλές ρουτίνες συντήρησης ενδέχεται να μειώσουν τα ζητήματα που σχετίζονται με τη γραμμή παραγωγής σας. Για παράδειγμα, εάν αναμένετε αιχμές στην επισκεψιμότητα σε έναν συγκεκριμένο μήνα, μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές για να διασφαλίσετε ότι τέτοια ενδεχόμενα δεν θα καταργήσουν τους διακομιστές σας.

Εξασφαλίζει τη συμμόρφωση με τις εγγυήσεις

Μπορεί να έχετε προμηθευτεί ένα προϊόν/σύστημα από άλλο προμηθευτή. Εάν αυτό το σύστημα/προϊόν είναι υπό εγγύηση και αποτύχει, οι περισσότεροι προμηθευτές θα χρειαστούν να αποδείξετε ότι δεν ήταν από αμέλεια ότι το σύστημα/το προϊόν απέτυχε. Η προληπτική συντήρηση είναι χρήσιμη όταν θέλετε να εξαλείψετε περιπτώσεις αμέλειας εκ μέρους σας.

Παραδείγματα Προληπτικής Συντήρησης

Ανακατασκευή του κώδικα

Η προληπτική συντήρηση λογισμικού μπορεί να περιλαμβάνει μετασχηματισμό της δομής του κώδικα μέσω της μείωσης του πηγαίου κώδικα. Μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να κάνει τον κώδικα πιο κατανοητό ή ακόμα και συμβατό με τα προϊόντα υλικού/λογισμικού που σκοπεύετε να εισαγάγετε.

  14 Λύσεις Φωτιστικών Αυτοκινήτων Εσωτερικού και Λάμψης για να Αναδείξετε το Αυτοκίνητό σας

Βελτιστοποίηση του κώδικα

Μπορεί να έχετε ένα σύστημα που εκτελεί όλες τις εργασίες που δεν έχουν ακόμη βελτιστοποιηθεί. Η βελτιστοποίηση κώδικα επιτρέπει στο πρόγραμμά σας να καταναλώνει λιγότερους πόρους, όπως CPU και μνήμη. Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τον κώδικά σας ως μηχανισμό προληπτικής συντήρησης εάν σκοπεύετε να εισαγάγετε νέο υλικό ή ακόμα και να μειώσετε το κόστος που σχετίζεται με ένα τέτοιο σύστημα.

Ενημέρωση τεκμηρίωσης

Η τεκμηρίωση είναι ένα σημαντικό μέρος ενός συστήματος καθώς εξηγεί πώς λειτουργεί το πρόγραμμα και τις αλλαγές που έχουν γίνει με την πάροδο του χρόνου. Η ενημέρωση της τεκμηρίωσης διασφαλίζει ότι είναι ενημερωμένη με την τρέχουσα κατάσταση του συστήματος.

Εργαλεία Προληπτικής Συντήρησης

Η συντήρηση λογισμικού, ανεξαρτήτως τύπου, δεν γίνεται τυχαία. Πρέπει να οπλιστείτε με αυτά τα εργαλεία εάν θέλετε μια ομαλή εμπειρία.

  • Συγκριτής αρχείων. Ένα τέτοιο εργαλείο συγκρίνει δύο συστήματα/αρχεία και παρέχει μια αναφορά των διαφορών. Ο συγκριτής αρχείων καθορίζει επίσης εάν τα δύο συστήματα ή αρχεία είναι πανομοιότυπα.
  • Μεταγλωττιστής και σύνδεσμος. Οι μεταγλωττιστές ελέγχουν τα συντακτικά σφάλματα. Σε άλλες περιπτώσεις, τέτοια εργαλεία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο της πηγής των σφαλμάτων. Το εργαλείο σύνδεσης χρησιμοποιείται για τη σύνδεση του μεταγλωττισμένου κώδικα με άλλα στοιχεία για εκτέλεση.
  • Εντοπιστής σφαλμάτων. Ένα πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων παρακολουθεί τη λογική του προγράμματος. Ορισμένα προγράμματα περιήγησης, όπως το Google Chrome, διαθέτουν ένα εργαλείο εντοπισμού σφαλμάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.
  • Γεννήτρια διασταυρούμενης αναφοράς. Οι αλλαγές που κάνετε στον κώδικά σας πρέπει να συμμορφώνονται με το υπάρχον σύστημα. Αυτό το εργαλείο θα καθορίσει πώς θα επηρεαστούν διάφορα στοιχεία κώδικα και σχέδια όταν απαιτείται αλλαγή σε μια απαίτηση.

Πόροι μάθησης

#1. Πλήρης οδηγός για την προληπτική και προληπτική συντήρηση

Ο Πλήρης Οδηγός Προληπτικής και Πρόβλεψης Συντήρησης μοιράζεται τις βέλτιστες πρακτικές, τα βασικά βήματα επιτυχίας, τα λάθη και τις νίκες στην προληπτική συντήρηση που έχει κερδίσει ο συγγραφέας όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτό το βιβλίο εστιάζει στις τέσσερις πτυχές της προληπτικής συντήρησης: ψυχολογική, μηχανική, διαχείριση και οικονομική.

#2. Maintenance Strategy Series Volume 1 – Preventive Maintenance

Η Στρατηγική Συντήρησης διερευνά τη σημασία της προληπτικής συντήρησης στη συνολική στρατηγική συντήρησης των συστημάτων μιας εταιρείας.

Το βιβλίο έχει ένα ενδεικτικό διάγραμμα ροής με όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε όταν κάνετε προληπτική συντήρηση.

#3. Οδηγός Μηχανικού για Προληπτική Συντήρηση

Αυτό το βιβλίο καθοδηγεί την τεκμηρίωση των τρόπων λειτουργίας αστοχίας και της ανάλυσης επιπτώσεων κατά την εκτέλεση προληπτικής συντήρησης.

Μερικά από τα πράγματα που θα μάθετε περιλαμβάνουν? τεκμηρίωση κωδικών αποτυχίας και ιεραρχιών συστημάτων/στοιχείων, αξιολόγηση κινδύνων και ανάλυση τρόπων αστοχίας.

#4. Βασικές αρχές Προληπτικής Συντήρησης

Το Fundamentals of Preventive Maintenance παρέχει οικονομικά λογικά και εύκολα βήματα στην προληπτική συντήρηση.

Ο οδηγός βάσει αποτελεσμάτων περιγράφει λεπτομερώς τις αιτίες της αστοχίας, τον τρόπο αναγνώρισης και διόρθωσης σφαλμάτων και τη διαδικασία συντήρησης.

συμπέρασμα

Είναι προφανές ότι η προληπτική συντήρηση είναι σημαντική εάν δεν θέλετε τα συστήματά σας να σπάσουν και να διασφαλίσετε τη συνέχεια στις λειτουργίες. Το κόστος που σχετίζεται με την προληπτική συντήρηση θα ποικίλλει ανάλογα με τις αλλαγές που έχουν θεσπιστεί. Η ύπαρξη ενός σχεδίου συντήρησης διασφαλίζει ότι η διαδικασία είναι ομαλή.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικά καλύτερα εργαλεία δοκιμών λογισμικού.