Τι είναι το Finsta και πώς το χρησιμοποιείτε;

Τα Finstas είναι ένα μεγάλο σημείο συζήτησης για τους εφήβους και τα τοπικά ειδησεογραφικά κανάλια, αλλά ποια είναι αυτά; Γιατί τα φτιάχνουν τα παιδιά και πώς το χρησιμοποιείτε;

Τι είναι αυτό?

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μόνο έναν λογαριασμό Instagram, αλλά μερικές φορές, οι άνθρωποι δημιουργούν έναν επιπλέον. Αυτοί οι ψεύτικοι λογαριασμοί Instagram αναφέρονται ως “Finstas”. Συνήθως είναι μυστικές, ανώνυμες ή γεμάτες εικόνες που δεν σχετίζονται με τον κύριο λογαριασμό ενός ατόμου.

Μερικοί άνθρωποι δημιουργούν Finstas για να μην είναι δημόσιες ορισμένες αναρτήσεις ή ιστορίες. Ενώ οποιοσδήποτε—συμπεριλαμβανομένων αγνώστων ή συναδέλφων—μπορεί να δει έναν κανονικό λογαριασμό Instagram («Rinsta»), το Finsta είναι διαθέσιμο μόνο για επιλεγμένους φίλους ή συγγενείς.

Φυσικά, μερικά Finsta είναι απολύτως μυστικά. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα για να αποκρύψετε φωτογραφίες, ιστορίες ή δραστηριότητες από συγκεκριμένους φίλους ή μέλη της οικογένειας ή για να περιηγηθείτε και να σχολιάσετε ανώνυμα σε αναρτήσεις στο Instagram.

  Δεν μπορείτε να συνδέσετε το χειριστήριο Xbox 360 στον υπολογιστή; Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε

Μερικές φορές, ωστόσο, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα Finsta για να φιλοξενήσουν μιμίδια, βίντεο διακοπών ή εντυπωσιακά έργα τέχνης. Αποτελούν μέρος της εμπειρίας του Instagram και έχουν κάνει δυνατά πράγματα όπως τους λογαριασμούς κατοικίδιων ζώων. Λοιπόν, γιατί οι Finstas έχουν τόσο κακό τύπο;

Οι Finstas δεν είναι κακό

Οι επιπλέον λογαριασμοί ήταν πάντα ένας χρήσιμος τρόπος για να διατηρήσετε το απόρρητο, να ενεργήσετε ανώνυμα ή να διασκεδάσετε λίγο στο διαδίκτυο. Τα Finstas δεν είναι κάτι καινούργιο. είναι απλώς μια άλλη επανάληψη μιας τάσης που υπάρχει από τους πίνακες ανακοινώσεων και τα IRC.

Ωστόσο, αυτό δεν κάνει τον Finstas να φαίνεται λιγότερο αμφίβολος. Γιατί κάποιος —ειδικά ένας έφηβος— χρειάζεται να κρατήσει μυστικές ή ιδιωτικές φωτογραφίες στο Διαδίκτυο; Δεν μπορείτε απλώς να ορίσετε τον λογαριασμό σας στο Instagram σε “ιδιωτικό” ή “μόνο για φίλους;”

  Πώς να ρυθμίσετε ένα έξυπνο υπνοδωμάτιο

Οι περισσότερες ιδιωτικές φωτογραφίες δεν είναι ενοχλητικές, προσβλητικές ή ενοχλητικές — είναι απλώς ιδιωτικές. Το Instagram είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μοιράζεστε φωτογραφίες με φίλους ή μέλη της οικογένειάς σας, αλλά είναι επίσης ένα ανοιχτό φόρουμ για γνωστούς, αγνώστους ή πιθανούς εργοδότες που μπορούν να εξετάσουν τη ζωή σας. Ένα Finsta επιτρέπει στους ανθρώπους να μοιράζονται προσωπικές εικόνες που, στο παρελθόν, θα είχαν κοινοποιηθεί σε λεύκωμα ή κορνίζα.

Λοιπόν, δεν ακούγεται πολύ άσχημο, σωστά; Ίσως ήρθε η ώρα να φτιάξετε το δικό σας Finsta!

Πώς να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε ένα Finsta

Η δημιουργία και η διαχείριση ενός Finsta είναι πιο εύκολη από ποτέ. Όπως το Twitter, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πολλούς λογαριασμούς Instagram από την εφαρμογή Instagram χωρίς να χορεύετε μέσω των οθονών σύνδεσης. Είναι τόσο εύκολο όσο το πάτημα ενός κουμπιού.

Δείτε πώς να φτιάξετε ένα Finsta:

  Πώς να απενεργοποιήσετε και να καταργήσετε τις ρυθμίσεις συγχρονισμού λογαριασμού Windows 10

Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram.
Μεταβείτε στο προφίλ σας (το εικονίδιο κάτω δεξιά δίπλα στην καρδιά).
Πατήστε τις τρεις γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία του “Το προφίλ σας” για να ανοίξετε το μενού Προφίλ.
Πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις στο κάτω μέρος του μενού Προφίλ.
Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη λογαριασμού».
Δημιούργησε νέο λογαριασμό.

Τώρα που έχετε νέο λογαριασμό Instagram, δείτε πώς κάνετε εναλλαγή μεταξύ των λογαριασμών στην εφαρμογή σας:

Μεταβείτε στο προφίλ σας.
Πατήστε το όνομα χρήστη σας στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης.
Επιλέξτε τον λογαριασμό στον οποίο θέλετε να μεταβείτε.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό! Εάν θέλετε να κρύψετε τον λογαριασμό σας από αγνώστους, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις απορρήτου και ορίστε τον λογαριασμό σας σε ιδιωτικό.

Μπορείτε να έχετε έως και πέντε λογαριασμούς στην εφαρμογή Instagram, γι’ αυτό μη διστάσετε να δημιουργήσετε ένα Finsta για φωτογραφίες των κατοικίδιων σας. Ποτέ δεν ξέρεις – η γάτα σου μπορεί να γίνει Instafamous!