Πώς να ρυθμίσετε ένα έξυπνο υπνοδωμάτιο

Μπορεί να περνάτε τον περισσότερο χρόνο στην κρεβατοκάμαρά σας στον ύπνο, αλλά εξακολουθεί να μπορεί να επωφεληθεί από την τεχνολογία smarthome. Ένα πιο έξυπνο υπνοδωμάτιο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε και να ξυπνήσετε το πρωί.

Γιατί ένα έξυπνο υπνοδωμάτιο;

Τα υπνοδωμάτια είναι ένα μοναδικό δωμάτιο στον χώρο διαβίωσής σας, ξοδεύετε πολύ χρόνο σε αυτό, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του συνήθως ξοδεύεται στον ύπνο. Η προσθήκη τεχνολογίας smarthome μπορεί να βελτιώσει την κρεβατοκάμαρα, αρκεί να σκεφτείτε τις επιλογές σας. Με μερικές συσκευές, μπορείτε να κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας πιο άνετη για ύπνο και χαλάρωση. Μια έξυπνη οθόνη, φώτα, έξυπνες σκιές και έξυπνες πρίζες μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε και να ξυπνήσετε ανανεωμένοι.

Προσθέστε Smart Lights για να ξεκινήσετε και να τελειώσετε την ημέρα

Μερικές φορές θέλετε να χαλαρώνετε στην κρεβατοκάμαρα πριν θελήσετε να κοιμηθείτε. Έτσι, μπορείτε να διαβάσετε ή να παρακολουθήσετε τηλεόραση στο κρεβάτι. Το πρόβλημα είναι ότι όταν είστε έτοιμοι να κοιμηθείτε, οι διακόπτες φώτων μπορεί να μην είναι προσβάσιμοι. Ή τα φώτα μπορεί να είναι πολύ φωτεινά για τον σύζυγο ή τον σύντροφό σας.

Τα έξυπνα φώτα είναι εξαιρετικά για έλεγχο από την άνεση του κρεβατιού σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε χρονόμετρα, να τα ενεργοποιείτε και να τα απενεργοποιείτε με τη φωνή ή το τηλέφωνό σας και, αν χρησιμοποιείτε έξυπνους λαμπτήρες, μπορείτε να μειώσετε τη φωτεινότητα ή να αλλάξετε τα χρώματα σε κάτι λιγότερο σκληρό για το βράδυ. Και με μερικές ρουτίνες, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εφέ ανατολής χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε ένα ακριβό ρολόι.

Και αν έχετε ένα μεγάλο κεφαλάρι, μπορείτε να προσθέσετε φως περιβάλλοντος περνώντας λωρίδες LED γύρω από το πίσω μέρος του. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με μια τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρά σας.

Για έξυπνους λαμπτήρες και ταινίες LED, προτείνουμε Philips Hue για μερικούς λόγους. Εξέρχονται από το Zigbee, επομένως είναι λιγότερο πιθανό να παρέμβουν στις συσκευές Wi-Fi σας. Το Philips Hue είναι συμβατό τόσο με την Alexa όσο και με το Google Assistant. Η εφαρμογή Hue διαθέτει μια ενσωματωμένη ρουτίνα αφύπνισης που φροντίζει τη λειτουργία ανατολής του ηλίου χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίσετε πολλές ρουτίνες. Και μπορείτε να αντιστοιχίσετε τα φώτα Hue με ένα Lutron Aurora διακόπτης φώτων, ο οποίος γλιστράει πάνω από τους τυπικούς διακόπτες φωτός.

  Προσθέστε ισχυρές προσαρμογές στην εφαρμογή υπενθυμίσεων στο iPhone [Jailbreak]

Το κύριο ζήτημα με το Philips Hue είναι το κόστος. Ένα κιτ εκκίνησης με δύο λευκούς λαμπτήρες και ένα κέντρο θα σας κοστίσει 70 $. Για το κόστος, παίρνετε μια καλύτερη κατηγορία λαμπτήρων, συνήθως πιο φωτεινή και πιο ζωντανή εάν αγοράζετε έγχρωμους λαμπτήρες. Οι λαμπτήρες Hue χρησιμοποιούν επίσης Zigbee, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργούν ακόμα και όταν το Διαδίκτυο είναι απενεργοποιημένο. Άλλοι έξυπνοι λαμπτήρες μπορεί να βασίζονται σε Bluetooth ή Wi-Fi και, επομένως, μπορεί να έχουν προβλήματα εμβέλειας ή να χάσουν την ευφυΐα τους όταν σβήσει το διαδίκτυο. Αλλά αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, μαζευτήκαμε επίσης φθηνότερες εναλλακτικές μπορεί να θέλετε να εξετάσετε.

Οι έξυπνες αποχρώσεις μπορούν να μειώσουν τα φώτα

Αφού φροντίσετε τα φώτα σας, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να πάρετε την άλλη πηγή φωτός στην κρεβατοκάμαρά σας: τα παράθυρά σας. Οι έξυπνες αποχρώσεις είναι παρόμοιες με τα έξυπνα φώτα: μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτά και δεν παρέχουν μια κρίσιμη λειτουργία. Αλλά μόλις τα αποκτήσετε, ίσως να μην θέλετε να ζήσετε ξανά χωρίς αυτά.

Δεν μπορείτε μόνο να ανεβάσετε και να χαμηλώσετε τις αποχρώσεις με τη φωνή ή το τηλέφωνό σας, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε χρονόμετρα και ρουτίνες που τις φροντίζουν για εσάς. Η ρουτίνα σας θα μπορούσε να ανεβάσει τις αποχρώσεις όταν είναι ώρα να τις σηκώσετε ή να τις κατεβάσετε ως μέρος ενός πρωτοκόλλου «καληνύχτα». Αυτή είναι η δύναμη των έξυπνων σπιτιών. μια εντολή μπορεί να φροντίσει για πολλά πράγματα.

του Lutron Serena Shades λειτουργούν καλά και είναι συμβατά με την Alexa, το Google Assistant, ακόμη και τα Apple Watches. Αλλά είναι ακριβά, συχνά κοστίζουν εκατοντάδες δολάρια.

Εάν θέλετε να ξοδέψετε λιγότερα, μπορεί να θέλετε να προσέχετε το Iοι αποχρώσεις Fyrtur της kea . Ενώ η εταιρεία δεν θα τα κυκλοφορήσει μέχρι τον Οκτώβριο, η τιμή θα κυμαίνεται μεταξύ 129 και 179 $ ανάλογα με το μέγεθος, πολύ φθηνότερα από τα περισσότερα ανταγωνιστικά προϊόντα. Και θα είναι συμβατά τόσο με την Alexa όσο και με το Google Assistant.

Σκεφτείτε έναν Φωνητικό Βοηθό με οθόνη

Τα υπνοδωμάτια έχουν συνήθως ξυπνητήρι, αλλά μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε κάτι καλύτερο. Μια έξυπνη οθόνη μπορεί να ελέγχει τα άλλα έξυπνα προϊόντα σας σε όλο το σπίτι και να παρέχει πληροφορίες όπως ο καιρός και τα ραντεβού στο ημερολόγιο.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 0x97 σε εκτυπωτές Epson

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν φωνητικό βοηθό χωρίς οθόνη, αλλά θα χάσετε ένα ρολόι που μπορείτε να διαβάσετε και άλλες οπτικές πληροφορίες. Μερικές φορές είναι απλώς πιο γρήγορο να διαβάσετε τα ραντεβού του ημερολογίου σας παρά να τα ακούσετε ένα προς ένα, για παράδειγμα.

Η Amazon προσφέρει και τα δύο Echo Show και Σημείο, και από τα δύο, το Spot ταιριάζει καλύτερα στα υπνοδωμάτια. Είναι μικρότερο και έχει σχεδιαστεί για να μιμείται ένα ξυπνητήρι, το οποίο το βοηθά να ταιριάζει ακριβώς στην κρεβατοκάμαρά σας.

Αλλά προτιμάμε το Nest Hub της Google. Σε αντίθεση με τις συσκευές Echo, το Nest Hub δεν διαθέτει κάμερα, η οποία προσθέτει μια αίσθηση ιδιωτικότητας στην κρεβατοκάμαρά σας. Και λειτουργεί ως ψηφιακή κορνίζα, ένα χαρακτηριστικό που αγαπάμε. Το Home Hub κάνει επίσης καλύτερη δουλειά στη μείωση της φωτεινότητας της οθόνης του από το Spot, μια δυνατότητα που μπορεί να εκτιμήσετε αν προτιμάτε ένα μαύρο δωμάτιο όταν κοιμάστε.

Εάν προτιμάτε να έχετε τον Βοηθό Google, αλλά σε μορφή ρολογιού, όπως το Amazon’s Spot, ο αδελφός μας ιστότοπος Review Geek αποκαλεί το Lenovo Clock σχεδόν τέλειο. Στα 80 $, είναι σχεδόν η μισή τιμή από το Nest hub, μικρότερο και πάλι χάνει την κάμερα για περισσότερη ιδιωτικότητα στην κρεβατοκάμαρα.

Εάν είστε όλοι μέσα στο ένα ή το άλλο οικοσύστημα, αυτό θα πρέπει τελικά να καθοδηγήσει την απόφασή σας για το ποια συσκευή θα αγοράσετε.

Χρησιμοποιήστε έξυπνες πρίζες για όλα τα χαζά σας πράγματα

Η κρεβατοκάμαρά σας πιθανότατα έχει μια μυριάδα ηλεκτρονικών ειδών, είτε είναι φορτιστές, ανεμιστήρες, θερμάστρες, υγραντήρες ή τηλεοράσεις. Τα έξυπνα βύσματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσφέρετε σε αυτές τις συσκευές ευφυΐα χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε μια νέα τηλεόραση ή να επανασυνδέσετε μια πρίζα.

Τα έξυπνα βύσματα είναι επίσης εύκολο να ρυθμιστούν. απλά συνδέστε το ένα σε μια πρίζα και μετά συνδέστε κάτι σε αυτό. Θα χρειαστεί να το ρυθμίσετε με μια εφαρμογή και στη συνέχεια να το συνδέσετε με τον Βοηθό Google ή την Alexa, αλλά μόλις το κάνετε, θα έχετε τον έλεγχο τηλεφώνου και φωνής.

Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να κοιμηθείτε με έναν ανεμιστήρα ή έναν θερμαντήρα χώρου σε λειτουργία, αλλά δεν θέλετε να λειτουργούν όλη τη νύχτα. Και όταν χρησιμοποιούνται σωστά, τα έξυπνα βύσματα μπορούν ενδεχομένως να σας εξοικονομήσουν χρήματα. Εάν έχετε τη συνήθεια να αφήνετε έναν υγραντήρα σε λειτουργία όλη την ημέρα, ένα απλό χρονόμετρο μπορεί να επιλύσει αυτό το πρόβλημα.

  Privacy Eraser Καθαρίζει και βελτιστοποιεί τον υπολογιστή σας, τεμαχίζει με ασφάλεια τα αρχεία

Με τα έξυπνα βύσματα, δεν χρειάζεται πάντα να αγοράζετε μια εντελώς νέα συσκευή για να προσφέρετε αυτό που έχετε ευφυΐα και φωνητικό έλεγχο. Καλύψαμε πολλές φθηνές επιλογές στο παρελθόν, για παράδειγμα, μπορεί να είναι φθηνότερο από την αγορά ενός νέου θερμαντήρα. Προτού αγοράσετε ένα έξυπνο βύσμα, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τις συσκευές σας, να τις αποσυνδέσετε και, στη συνέχεια, να τις συνδέσετε ξανά. Εάν δεν ενεργοποιηθούν και αρχίσουν να λειτουργούν αυτόματα, δεν είναι κατάλληλες για έξυπνο βύσμα.

Στρογγυλοποίηση της κρεβατοκάμαρας

Το να έχετε έναν ασύρματο φορτιστή που να είναι στο ίδιο επίπεδο με το κομοδίνο είναι εξαιρετικά βολικό.

Κάποια τεχνολογία smarthome ενδέχεται να μην υπάρχει φυσικά στην κρεβατοκάμαρα. Αν και ένας έξυπνος θερμοστάτης μπορεί να μην σας εξοικονομήσει χρήματα, η ευκολία αλλαγής της ρυθμισμένης θερμοκρασίας από την άνεση του κρεβατιού σας είναι κάτι που θα εκτιμήσετε στις τρεις το πρωί. Και τα δυο Φωλιά και Ecobee προσφέρουν αισθητήρες θερμοκρασίας και μπορεί να σας βοηθήσει να τοποθετήσετε έναν στην κρεβατοκάμαρα. Ανάλογα με το μοντέλο του θερμοστάτη που θα επιλέξετε και με πόσους αισθητήρες θέλετε, θα ξοδέψετε κάπου μεταξύ 180 και 350 $ για να εξοπλίσετε το σπίτι σας.

Και μπορεί να θέλετε να προσθέσετε ανέσεις στην κρεβατοκάμαρά σας που δεν εμπίπτουν ακριβώς στην κατηγορία του smarthome. Οι ασύρματοι φορτιστές είναι εξαιρετικοί όταν τα φώτα είναι χαμηλά και η προσπάθεια εύρεσης της θύρας φόρτισης στο τηλέφωνό σας είναι δύσκολη. Μας αρέσει επιθέματα φόρτισης που βυθίζονται σε ένα κομοδίνο, το οποίο μειώνει την ακαταστασία τόσο των καλωδίων όσο και των επιφανειών. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πριόνι για τρύπες και ένα τρυπάνι και ένα κομοδίνο που θα σας επιτρέψει να περάσετε το καλώδιο σε μια έξοδο κάτω από την επάνω επιφάνεια. Οι ασύρματοι φορτιστές είναι επίσης σχετικά φθηνοί, συνήθως γύρω στα $20. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να παρέχετε τον δικό σας προσαρμογέα τοίχου.

Η έξυπνη συσκευή ενός υπνοδωματίου που δεν προτείνουμε είναι οπαδοί Zigbee. Επί του παρόντος, το οι πιο γνωστοί θαυμαστές έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με το Wink, έναν έξυπνο κόμβο που δεν συνιστούμε πλέον. Ακόμα κι αν αισθάνεστε άνετα να αναλάβετε αυτόν τον κίνδυνο, η ενσωμάτωση της Alexa σάς παρέχει μόνο φωνητικό έλεγχο του ενσωματωμένου φωτός. Πρέπει να ελέγχετε όλες τις λειτουργίες του ανεμιστήρα από το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο ή την εφαρμογή Wink. Μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα και να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα με τηλεχειριστήριο.

Δεν είναι όλες οι προτάσεις ιδανικές για κάθε υπνοδωμάτιο. Κάντε απολογισμό της κατάστασής σας και παραμείνετε με την τεχνολογία smarthome που λειτουργεί καλά για την κρεβατοκάμαρά σας. Θυμηθείτε, ο στόχος είναι να προσθέσετε ευκολία, όχι προβλήματα και απογοήτευση.