Τι είναι το Dark Web και πώς να αποκτήσω πρόσβαση σε αυτό;

Ο σκοτεινός ιστός είναι ένα μικρό μέρος του βαθύ ιστού, το οποίο μπορεί να αξιολογηθεί μόνο μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων περιήγησης. Είναι μικρότερο από τον επιφανειακό ιστό και θεωρείται το κατώτατο στρώμα του Διαδικτύου. Η πρόσβαση στο σκοτεινό ιστό είναι μια επικίνδυνη εργασία εάν δεν γίνει προσεκτικά. Οι μηχανές αναζήτησης Google και τα κανονικά προγράμματα περιήγησης ιστού δεν μπορούν να εμφανίσουν τα αποτελέσματα στον σκοτεινό ιστό. Το μοναδικό μητρώο του σκοτεινού ιστού το καθιστά απρόσιτο στα παραδοσιακά προγράμματα περιήγησης. Τα τείχη προστασίας και διάφορες κρυπτογραφήσεις κάνουν πιο δύσκολη την πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό και για αυτούς τους λόγους, είναι ένα ανώνυμο καταφύγιο. Σας παρέχουμε αυτό το άρθρο για να σας κάνουμε να κατανοήσετε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε βίντεο σκοτεινού ιστού και ποιες είναι οι εφαρμογές σκοτεινού ιστού που χρησιμοποιούνται για να το κάνουν αυτό με επιτυχία.

Τι είναι το Dark Web και πώς να αποκτήσω πρόσβαση σε αυτό;

Θα μάθετε πώς μπορείτε να εκτελέσετε με επιτυχία την πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό και θα δείτε βίντεο σκοτεινού ιστού περαιτέρω σε αυτό το άρθρο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό λεπτομερώς.

Τι είναι το Dark Web;

Το κατώτατο στρώμα του διαδικτύου, που ονομάζεται επίσης σκοτεινός ιστός, ξεκίνησε το 2000, παράλληλα με την κυκλοφορία του Freenet. Δημιουργήθηκε για κοινή χρήση αρχείων και ανώνυμη επικοινωνία. Αρχικά, χρησιμοποιήθηκε από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις για ανώνυμη επικοινωνία. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και χρησιμοποιείται από χρήστες σε όλο τον κόσμο που επιθυμούν να είναι ανώνυμοι. Η πρόσβαση στο σκοτεινό ιστό γίνεται τόσο για νόμιμους όσο και για παράνομους σκοπούς. Η δρομολόγηση κρεμμυδιού γίνεται για να προστατεύσει τον χρήστη από την παρακολούθηση. Περιέχει παράνομες πληροφορίες, παράνομο περιεχόμενο, ιστότοπους όπως ο δρόμος του μεταξιού, που θεωρούνται το κέντρο παράνομων δραστηριοτήτων και άλλα πράγματα.

  Πώς λειτουργεί το Bring Your Own Phone Assurance Wireless;

Ποιες είναι οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στο Dark Web;

Το στρώμα σκοτεινού ιστού περιέχει παράνομο περιεχόμενο στο οποίο δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση τα κανονικά προγράμματα περιήγησης ιστού. Απαιτούνται μοναδικά προγράμματα περιήγησης για πρόσβαση σε παράνομες βάσεις δεδομένων και πληροφορίες. Πολλές χώρες χρησιμοποιούν εφαρμογές σκοτεινού ιστού για να κατασκοπεύουν άλλες χώρες. Χρησιμοποιήθηκε και είχε πρόσβαση μόνο για νόμιμους σκοπούς, αλλά τώρα τα περισσότερα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο συμβαίνουν στον σκοτεινό ιστό. Μερικές εφαρμογές σκοτεινού ιστού παρατίθενται παρακάτω:

1. Tor Browser

Tor Browser παρέχει εύκολη πρόσβαση στους χρήστες του σκοτεινού ιστού. Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση σε πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στο τρίτο επίπεδο του Διαδικτύου. Έχετε την επιλογή λήψης βίντεο σκοτεινού ιστού και άλλων εγγράφων, μπορείτε να προβάλετε το ιστορικό σας, η επιλογή πολλαπλών καρτελών σάς βοηθά να έχετε πρόσβαση σε διάφορα θέματα κάτω από ένα κεφάλι και μπορείτε ακόμη και να αποθηκεύσετε σελιδοδείκτες των τοποθεσιών στους οποίους θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση αργότερα. Το Tor δεν αποθηκεύει τα προσωπικά σας στοιχεία και προστατεύει την ταυτότητα χρήστη σας.

2. Dark Web Tor Browser: Darknet

Darknet Η εφαρμογή είναι συμβατή με συσκευές Android και το παράνομο περιεχόμενο στον σκοτεινό ιστό μπορεί να αξιολογηθεί χωρίς αποκάλυψη ταυτότητας. Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να έχει εύκολη πρόσβαση σε παράνομες αγορές.

3. Tob Browser + Private Browser

Tob Browser + Private Browser είναι συμβατό με συσκευές iOS και αποκρύπτει την ταυτότητα του χρήστη. Η δωρεάν εφαρμογή προγράμματος περιήγησης ανοιχτού κώδικα σάς παρέχει εύκολη πρόσβαση στους ιστότοπους Onion. Ο πάροχος διαδικτύου σας δεν μπορεί να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας εάν χρησιμοποιείτε το Tob.

4. Onion TOR Browser + VPN Privacy

Onion TOR Browser + VPN Privacy Η εφαρμογή είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης δικτύου συμβατό με iOS που αλλάζει τη διεύθυνση IP όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο σκοτεινού ιστού. Το πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται σε TOR είναι εντελώς χωρίς διαφημίσεις, δίνοντάς σας έτσι αδιάλειπτη πρόσβαση. Έχετε μια ποικιλία λειτουργιών με αυτό, όπως δυνατότητα αποκλεισμού και ανίχνευση popover. Η συσκευή σας προστατεύεται από ανασφαλή δίκτυα Wi-Fi και παρέχει εξαιρετική πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό και στα βίντεο του σκοτεινού ιστού.

  7 Εργαλεία υπενθύμισης λήξης για να λαμβάνετε έγκαιρα ειδοποιήσεις ημερομηνιών λήξης

5. Μηχανή Αναζήτησης Onion

ο Μηχανή Αναζήτησης Onion Το πρόγραμμα περιήγησης προστατεύει τη συσκευή του χρήστη από ανασφαλή δίκτυα και παρακολούθηση. Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης βοηθά στην πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό δημιουργώντας ένα ασφαλές κανάλι. Πολλοί έφηβοι και ενήλικες συμμετέχουν στην παράνομη αγορά που υπάρχει στο δίκτυο.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο Dark Web;

Αρχικά, μόνο λίγα άτομα, όπως χάκερ, κυβερνοεγκληματίες και αξιωματικοί επιβολής του νόμου, είχαν πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό. Αλλά με την έναρξη του Tor, έγινε προσβάσιμο και στο ευρύ κοινό. Το πρόγραμμα περιήγησης Tor παρέχει πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό στους χρήστες. Δημιουργήθηκε από το εργαστήριο Ναυτικής Έρευνας των ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και η αρχική έκδοση δημιουργήθηκε για να κρύψει τις κατασκοπευτικές επικοινωνίες. Αλλά τώρα μπορείτε να κάνετε λήψη του προγράμματος περιήγησης Tor εντελώς δωρεάν.

Το Tor μπορεί να θεωρηθεί σαν το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome ή το Mozilla. Η μόνη διαφορά είναι ότι χρησιμοποιεί την τυχαία διαδρομή των κόμβων. Οι κόμβοι είναι οι κρυπτογραφημένοι διακομιστές που χρησιμοποιούνται από το Tor. Επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό χωρίς να φοβούνται ότι θα τους παρακολουθήσουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα προγράμματα περιήγησης που αναφέρονται στην παραπάνω επικεφαλίδα για να αποκτήσετε πρόσβαση και να περιηγηθείτε ελεύθερα στον σκοτεινό ιστό, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης αποκλεισμένων βίντεο ή ειδήσεων.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Deep Web και του Dark Web;

Deep Web
Dark Web
Θεωρείται το δεύτερο επίπεδο του Διαδικτύου που δεν μπορεί να αξιολογηθεί από τα κανονικά προγράμματα περιήγησης ιστού.
Θεωρείται το τρίτο στρώμα του διαδικτύου και αποτελεί μέρος του Deep web. Για πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό, χρειάζεται εξειδικευμένο λογισμικό και εξουσιοδότηση.
Αυτό το τμήμα του Διαδικτύου δεν είναι ορατό στους κανονικούς χρήστες, καθώς μόνο λίγα άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό.
Θεωρείται το κέντρο όλων των παράνομων, εγκληματικών και τρομοκρατικών δραστηριοτήτων που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο.
Μπορεί να προσπελαστεί μέσω επαληθευμένου ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης χρησιμοποιώντας κανονικές μηχανές αναζήτησης.

Για την πρόσβαση σε αυτό απαιτείται εξειδικευμένο λογισμικό περιήγησης.
Η πρόσβαση σε βάθος ιστού δεν είναι συγκεκριμένη για το πρόγραμμα περιήγησης.
Η πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό είναι συγκεκριμένη για το πρόγραμμα περιήγησης.
Ολόκληρο το Διαδίκτυο βρίσκεται στο δεύτερο στρώμα του Διαδικτύου που ονομάζεται βαθύς ιστός.
Είναι ένα μικρό μέρος του βαθύ ιστού.
Μπορεί να μετρηθεί λόγω του δημόσιου χαρακτήρα του.
Το μέγεθος του σκοτεινού ιστού δεν μπορεί να μετρηθεί λόγω του περιορισμένου εύρους του.
Περιέχει πληροφορίες που σχετίζονται με τραπεζικά στοιχεία, κρατικά αρχεία, αρχεία υγείας, στρατιωτικά έργα υποδομής κ.λπ.
Περιέχει πληροφορίες που σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με εγκληματικές και τρομοκρατικές δραστηριότητες.

  6 καλύτερες πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτογράφησης για αγορά Bitcoin στην Ινδία

Ποιες είναι οι νομικές χρήσεις του Dark Web;

Υπάρχουν πολλές αμφιβολίες σχετικά με τη νομιμότητα του σκοτεινού ιστού, αλλά θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι είναι νόμιμη η πρόσβαση σε αυτόν. Μερικές νομικές χρήσεις του δίνονται παρακάτω:

  • Μπορείτε να συνεργαστείτε ανώνυμα με δημοσιογράφους παρέχοντάς τους άκρως απόρρητες πληροφορίες για διάφορα θέματα που βρήκατε στον Ιστό.
  • Υπάρχουν πολλοί ανώνυμοι ιστότοποι αποστολής email στο τρίτο επίπεδο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή ανώνυμων email.
  • Η ελευθερία του λόγου μπορεί να διευκολυνθεί επειδή οι κυβερνώντες κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο προσπαθούν να ελέγξουν τι παρακολουθούν οι άνθρωποι στο διαδίκτυο. Η ανωνυμία που προσφέρει η Tor, όπως και τα προγράμματα περιήγησης ιστού, επέτρεψε στους ανθρώπους να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους.

  • Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη CIA στο dark web. Αν και είναι κυβερνητικός οργανισμός, η CIA έχει παρουσία στον σκοτεινό ιστό. Τα άτομα που θέλουν να συνδεθούν μαζί τους μπορούν να το κάνουν ανώνυμα στο κάτω επίπεδο του Διαδικτύου.
  • Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στους ιστότοπους που είναι αποκλεισμένοι στη χώρα σας από καταπιεστικές κυβερνήσεις.

Ποιες είναι οι παράνομες χρήσεις του Dark Web;

Λόγω της ανώνυμης φύσης του, χρησιμοποιείται και για παράνομες δραστηριότητες. Μερικές παράνομες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται παρατίθενται παρακάτω:

  • Αγορά και πώληση ναρκωτικών
  • Παράνομα όπλα και εμπορία εκρηκτικών
  • Η ενασχόληση με τα προσωπικά στοιχεία πολιτών ή συγκεκριμένων ομάδων
  • Εμπόριο παράνομης πορνογραφίας και άλλου δυνητικά επιβλαβούς και ενοχλητικού περιεχομένου
  • Έχουν σημειωθεί επίσης απειλές στον κυβερνοχώρο και άλλες παραβιάσεις δεδομένων

Σημείωση: Πολλοί παράνομοι ιστότοποι έχουν απαγορευτεί ή κλείσει εντελώς από την κυβέρνηση που λειτουργούσε ομαλά νωρίτερα, όπως οι Hansa, Alphabay και Silk Road.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Τι είναι παράνομο στον σκοτεινό ιστό;

Απ. Η παιδική πορνογραφία, η εμπορία ναρκωτικών και το εμπόριο όπλων είναι παράνομες στον σκοτεινό ιστό.

Ε2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σκοτεινό ιστό νόμιμα;

Απ. Είναι απολύτως νόμιμο να χρησιμοποιείτε τον σκοτεινό ιστό, απλώς βεβαιωθείτε ότι το χρησιμοποιείτε για νόμιμο σκοπό.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε πώς να έχετε πρόσβαση σε σκοτεινό ιστό. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας για το τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.