Τι είναι το Background App Refresh σε iPhone και Android;

Η ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο είναι μια σημαντική λειτουργία και στα τηλέφωνα iPhone και Android. Εάν έχετε δει αυτόν τον όρο να επιπλέει και δεν είστε σίγουροι τι σημαίνει, είμαστε εδώ για να σας εξηγήσουμε.

Ας δούμε τι σημαίνει η ανανέωση εφαρμογής στο παρασκήνιο, τι κάνει για εσάς και πώς να αλλάξετε τη συμπεριφορά της.

Τι είναι η Ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο;

Η ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο είναι μια λειτουργία του iOS και του Android που επιτρέπει στις εφαρμογές να ενημερώνουν το περιεχόμενό τους από το Διαδίκτυο, ακόμη και όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Αντίθετα, λέμε ότι οι εφαρμογές χρησιμοποιούν δεδομένα στο προσκήνιο όταν τις ανοίγετε και τις χρησιμοποιείτε ενεργά.

Η ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο είναι χρήσιμη καθώς κάνει τη χρήση εφαρμογών πιο απρόσκοπτη, αλλά έχει και μερικές αρνητικές παρενέργειες.

Τι κάνει η ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο;

Η ανανέωση φόντου επιτρέπει στις εφαρμογές να εκτελούν όλα τα είδη λειτουργιών στο παρασκήνιο. διαφορετικά θα έπρεπε να κρατήσετε μια εφαρμογή ανοιχτή για να τα εκτελέσει. Αλλά τι κάνει στην πραγματικότητα η ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο; Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα ενεργειών που χειρίζεται χωρίς να χρειάζεται να κάνετε μη αυτόματο έλεγχο:

  • Οι εφαρμογές ειδήσεων συγκεντρώνουν τους πιο πρόσφατους τίτλους, ώστε να ενημερώνονται όταν τις ανοίγετε
  • Οι εφαρμογές που παρακολουθούν τη χρήση των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας συλλέγουν πληροφορίες στο παρασκήνιο
  • Οι υπηρεσίες αποθήκευσης cloud συγχρονίζουν αυτόματα τα αρχεία σας
  • Οι εφαρμογές αγορών εντοπίζουν ότι βρίσκεστε σε ένα κατάστημα και προετοιμάζουν τα πιο πρόσφατα ψηφιακά κουπόνια
  • Οι εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης προφορτώνουν τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, ώστε να μην χρειάζεται να τις περιμένετε κατά το άνοιγμα

Σημειώστε ότι εάν σύρετε τις εφαρμογές κλειστές από το πρόγραμμα εναλλαγής εφαρμογών, ενδέχεται να μην ενημερωθούν ξανά μέχρι να τις ανοίξετε. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους που δεν πρέπει να σαρώνετε συνεχώς για να σκοτώσετε όλες τις εφαρμογές σας.

Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι για τις περισσότερες εφαρμογές στο iPhone, η ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο δεν επηρεάζει τις ειδοποιήσεις. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία για μηνύματα όπως το WhatsApp και θα συνεχίσετε να βλέπετε ειδοποιήσεις όταν λαμβάνετε ένα νέο μήνυμα. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για το Android, όπως θα δούμε σε λίγο.

  Πώς να αποκτήσετε Night Shift στο Android 7.0 [No Root]

Πρέπει να χρησιμοποιήσω την Ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο είναι βολική. Ωστόσο, υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να το απενεργοποιήσετε.

Πρώτον, από προεπιλογή, η ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο είναι ενεργή τόσο σε συνδέσεις δεδομένων κινητής τηλεφωνίας όσο και σε συνδέσεις Wi-Fi. Οι εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιούν αρκετά δεδομένα στο παρασκήνιο, επομένως, εάν βρίσκεστε σε περιορισμένο πρόγραμμα δεδομένων, η ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον χρεώσεις στον λογαριασμό σας. Αυτό είναι ένα πρόβλημα εάν προσπαθείτε να μειώσετε τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Ο άλλος λόγος για να απενεργοποιήσετε την ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο είναι για να εξοικονομήσετε διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Οι εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο καταναλώνουν ισχύ μπαταρίας όπως όταν τις εκτελείτε στο προσκήνιο. Αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια της συσκευής σας μεταξύ των φορτίσεων, πιθανότατα δεν θέλετε να σπαταλήσετε την μπαταρία σε εργασίες στο παρασκήνιο.

Όσον αφορά τις εφαρμογές που χρειάζονται ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο, αυτό εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας. Γενικά, θα πρέπει να το κρατάτε ενεργοποιημένο για όποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε συχνά και να το απενεργοποιείτε για εφαρμογές που σπάνια ανοίγετε.

Ευτυχώς, τόσο το Android όσο και το iOS σάς επιτρέπουν να απενεργοποιείτε και να τροποποιείτε την ανανέωση της εφαρμογής στο παρασκήνιο. Ας δούμε πώς να το κάνουμε αυτό.

Πώς να απενεργοποιήσετε την ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο στο iPhone

Για να αλλάξετε τις εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο στο iPhone σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ανανέωση εφαρμογής στο παρασκήνιο. Εδώ, θα δείτε μια λίστα εφαρμογών στο iPhone σας που χρησιμοποιούν ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο.

Απλώς απενεργοποιήστε το ρυθμιστικό για μια εφαρμογή και δεν θα ενημερώνεται πλέον στο παρασκήνιο. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να ανοίξετε την εφαρμογή για να συνδεθεί στο διαδίκτυο και να ελέγξετε για νέες πληροφορίες. Να είστε προσεκτικοί όταν το κάνετε αυτό για εφαρμογές όπου βασίζεστε σε ενημερωμένο περιεχόμενο.

Πατήστε το πεδίο Ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο στο επάνω μέρος για να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η λειτουργία παγκοσμίως. Εάν έχετε επιλέξει Wi-Fi & Δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, οι εφαρμογές θα ανανεωθούν σε οποιοδήποτε είδος δικτύου. Επιλέξτε Wi-Fi εάν δεν θέλετε οι εφαρμογές να ελέγχουν για νέο περιεχόμενο όταν χρησιμοποιείτε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, κάτι που είναι καλή ιδέα εάν έχετε περιορισμένο πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε Απενεργοποίηση για να μην ανανεώνονται ποτέ οι εφαρμογές στο παρασκήνιο στο iPhone σας. Αυτό θα εξοικονομήσει μπαταρία, αλλά επίσης κάνει τις εφαρμογές σημαντικά λιγότερο χρήσιμες, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε το με προσοχή.

  10+ καλύτερες εφαρμογές Aptitude για Android 2023 – [Top List Test]

Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και πρόσβαση κινητής τηλεφωνίας στο iPhone

Υπάρχουν δύο άλλες επιλογές iPhone που πρέπει να γνωρίζετε και σχετίζονται με την ανανέωση της εφαρμογής στο παρασκήνιο.

Ενα είναι Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, η οποία περιορίζει τις διαδικασίες του iPhone σας για εξοικονόμηση μπαταρίας. Βρίσκεται στην περιοχή Ρυθμίσεις > Μπαταρία ή χρησιμοποιώντας τη συντόμευση του Κέντρου Ελέγχου.

Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, το iPhone σας μειώνει τη φωτεινότητά του, απενεργοποιεί την προώθηση email και απενεργοποιεί πλήρως την ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο. Επομένως, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε διάρκεια ζωής της μπαταρίας για μικρό χρονικό διάστημα, είναι πιο βολικό να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης παρά να απενεργοποιήσετε την ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο με μη αυτόματο τρόπο. Όταν απενεργοποιείτε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, η ανανέωση φόντου θα ενεργοποιηθεί ξανά.

Τέλος, στο μενού Ρυθμίσεις > Κυψέλη, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το ρυθμιστικό για οποιαδήποτε εφαρμογή δεν θέλετε να χρησιμοποιεί δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να αποτρέψετε τις εφαρμογές που απαιτούν δεδομένα από τη χρήση πάρα πολλών δεδομένων με την ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο, επιτρέποντας παράλληλα σε άλλες εφαρμογές να επωφεληθούν από τη λειτουργία ακόμη και σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Λάβετε υπόψη ότι πολλές εφαρμογές προσφέρουν τις δικές τους ρυθμίσεις για να ελέγχουν πόσο συχνά γίνεται μια ανανέωση. Αξίζει να περιηγηθείτε στα μενού επιλογών εφαρμογών και να απενεργοποιήσετε συμπεριφορές στο παρασκήνιο που δεν χρησιμοποιείτε σε μια εφαρμογή.

Πώς να απενεργοποιήσετε την ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο στο Android

Το Android δεν διαθέτει δυνατότητα με το ακριβές όνομα “ανανέωση εφαρμογής στο παρασκήνιο”. αυτός είναι όρος iPhone. Ωστόσο, το Android προσφέρει επιλογές που εκτελούν σχεδόν τις ίδιες λειτουργίες. Η τοποθεσία και το όνομα της επιλογής θα εξαρτηθούν από τη συσκευή σας. οι παρακάτω οδηγίες αφορούν το stock Android 13 σε τηλέφωνο Pixel.

Για να αποτρέψετε μια εφαρμογή να χρησιμοποιεί δεδομένα κινητής τηλεφωνίας στο παρασκήνιο, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές (Εφαρμογές και ειδοποιήσεις σε παλαιότερες εκδόσεις) > Όλες οι εφαρμογές. Πατήστε την εφαρμογή στη λίστα για την οποία θέλετε να απενεργοποιήσετε την ανανέωση εφαρμογής στο παρασκήνιο.

Από αυτό το μενού, έχετε δύο διαφορετικές επιλογές για την απενεργοποίηση της δραστηριότητας παρασκηνίου στο Android. Εάν θέλετε να εμποδίσετε την εφαρμογή να χρησιμοποιεί τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας στο παρασκήνιο, επιλέξτε Δεδομένα κινητής τηλεφωνίας & Wi-Fi και απενεργοποιήστε το ρυθμιστικό δεδομένων φόντου.

Αυτό θα αποτρέψει την εφαρμογή από τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, εκτός εάν τη χρησιμοποιείτε στο προσκήνιο. Δεν επηρεάζεται η χρήση στο παρασκήνιο όταν είναι σε Wi-Fi.

  Πώς να ορίσετε μια διαφορετική ταπετσαρία για την οθόνη κλειδώματος και την αρχική οθόνη στο Android 7.0

Η άλλη επιλογή σας είναι να αποτρέψετε την πλήρη εκτέλεση της εφαρμογής στο παρασκήνιο. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε Μπαταρία στη σελίδα ρυθμίσεων της εφαρμογής (βρίσκεται στην ενότητα Για προχωρημένους στο Android 11 και παλαιότερες εκδόσεις).

Σε παλαιότερες εκδόσεις Android, πατήστε Περιορισμός φόντου, ακολουθούμενος από Περιορισμός, για να αποτρέψετε την κατανάλωση υπερβολικής ενέργειας της εφαρμογής στο παρασκήνιο. Σε Android 12 ή νεότερη έκδοση, πατήστε εδώ την επιλογή Περιορισμένη.

Σε αντίθεση με τη δυνατότητα ανανέωσης της εφαρμογής παρασκηνίου του iPhone, αυτό επηρεάζει τις ειδοποιήσεις. Επομένως, θα πρέπει να περιορίσετε τη χρήση μπαταρίας για εφαρμογές μόνο εάν δεν χρειάζεστε ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο από αυτές. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δυνατότητες Adaptive Battery του Android για να κατανοήσετε καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας αυτών των λειτουργιών εξοικονόμησης ενέργειας.

Συγχρονισμός λογαριασμού, Εξοικονόμηση μπαταρίας και Επιλογές μεμονωμένων εφαρμογών στο Android

Υπάρχουν μερικές άλλες επιλογές που σχετίζονται με την ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο που πρέπει να γνωρίζετε στο Android.

Το Android διατηρεί όλους τους συγχρονισμένους λογαριασμούς σας στο Διαδίκτυο σε μια ξεχωριστή σελίδα στις Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί (ή Κωδικοί πρόσβασης και λογαριασμοί σε Android 12 και μεταγενέστερες εκδόσεις) για να τους δείτε. Πατήστε έναν λογαριασμό και επιλέξτε Συγχρονισμός λογαριασμού για να ελέγξετε και να τροποποιήσετε αυτό που συγχρονίζει. Για παράδειγμα, μπορεί να μπορείτε να σταματήσετε την υπηρεσία να συγχρονίζει συνεχώς τις επαφές, τα αρχεία και άλλα δεδομένα σας.

Για ένα πιο δραστικό βήμα, απενεργοποιήστε το ρυθμιστικό Αυτόματος συγχρονισμός δεδομένων εφαρμογής στο κάτω μέρος αυτής της λίστας. Όταν είναι απενεργοποιημένο, οι λογαριασμοί θα συγχρονίζονται μόνο όταν ενεργοποιείτε με μη αυτόματο τρόπο μια ανανέωση.

Τα περισσότερα τηλέφωνα Android έχουν μια επιλογή που ονομάζεται Εξοικονόμηση μπαταρίας ή παρόμοια, που βρίσκεται στην περιοχή Ρυθμίσεις > Μπαταρία. Η ενεργοποίηση της εξοικονόμησης μπαταρίας μοιάζει πολύ με τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας στο iPhone—περιορίζει την εκτέλεση εφαρμογών στο παρασκήνιο για να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χυμό.

Τέλος, εάν καμία από τις παραπάνω επιλογές δεν περιορίζει την ανανέωση της εφαρμογής στο παρασκήνιο με τον τρόπο που θέλετε, αξίζει να ελέγξετε τις μεμονωμένες ρυθμίσεις στις εφαρμογές σας. Πολλές εφαρμογές σάς επιτρέπουν να επιλέξετε πόσο συχνά θα συγχρονίζονται οι ροές σας, θα λαμβάνονται νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και παρόμοια. Ίσως μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη μία συμπεριφορά που δεν χρησιμοποιείτε σε μια εφαρμογή.

Τώρα καταλαβαίνετε την ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο

Ενώ η ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο λειτουργεί κάπως διαφορετικά σε iPhone και Android, είναι μια εύχρηστη λειτουργία που επιτρέπει στις εφαρμογές να παραμένουν ενημερωμένες ακόμα και όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Αν και αυτό είναι βολικό τις περισσότερες φορές, τώρα γνωρίζετε επίσης πώς να απενεργοποιήσετε την ανανέωση φόντου για να αποτρέψετε τις εφαρμογές από τη χρήση υπερβολικής μπαταρίας ή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στο παρασκήνιο.

Είναι κρίμα που τα smartphones έχουν τόσο μικρή διάρκεια μπαταρίας σε σύγκριση με άλλες συσκευές, αλλά τουλάχιστον έχετε τρόπους να τη μεγιστοποιήσετε.