Πώς να ορίσετε μια διαφορετική ταπετσαρία για την οθόνη κλειδώματος και την αρχική οθόνη στο Android 7.0

Εδώ και πολύ καιρό, το Android έχει μια πολιτική “μία ταπετσαρία για να κυβερνά όλους”. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι χρήστες Android έχουν κολλήσει για πάντα χρησιμοποιώντας την ίδια ταπετσαρία χωρίς επιλογή να την αλλάξουν. Αντίθετα, σημαίνει ότι η ταπετσαρία που ορίζετε για την αρχική σας οθόνη θα οριστεί επίσης για την οθόνη κλειδώματος. Επιφανειακά, αυτό φαίνεται σαν ένας αρκετά λογικός περιορισμός. Όταν ξεκλειδώνετε την οθόνη σας και μεταβαίνετε στην αρχική οθόνη, η μη αλλαγή της ταπετσαρίας κάνει τη μετάβαση να φαίνεται πολύ πιο ομαλή. Εάν, ωστόσο, θέλετε να ορίσετε μια διαφορετική ταπετσαρία για την αρχική οθόνη και την οθόνη κλειδώματος, έχετε τελικά την επιλογή να το κάνετε στο Android 7.0. Να πώς.

  Οι αυτόματες ρυθμίσεις δημιουργούν προφίλ ήχου βάσει τοποθεσίας [Android]

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην επιλογή Εμφάνιση>Ταπετσαρία. Επιλέξτε τη θέση από την οποία θέλετε να επιλέξετε την εικόνα της ταπετσαρίας. Μπορείτε να επιλέξετε μια εικόνα από το Google Now Launcher, τις Ζωντανές ταπετσαρίες και τις Φωτογραφίες σας.

Επιλέξτε την ταπετσαρία που θέλετε να ορίσετε. Πατήστε «Ορισμός ταπετσαρίας» στο επάνω μέρος όταν η εφαρμογή Ρυθμίσεις το ανοίξει για να κάνετε προεπισκόπηση. Όταν πατάτε «Ορισμός ταπετσαρίας», θα εμφανιστεί ένα μενού που θα σας ρωτά εάν θέλετε να ορίσετε την ταπετσαρία για την αρχική οθόνη, για την οθόνη κλειδώματος ή και για τα δύο.

  Πώς να προσθέσετε μια υπογραφή σε μηνύματα κειμένου στο Android

Πατώντας «Αρχική οθόνη» θα οριστεί η επιλεγμένη εικόνα ως ταπετσαρία της αρχικής οθόνης σας. Η παλιά σας ταπετσαρία θα συνεχίσει να εμφανίζεται στην οθόνη κλειδώματος.

Πατώντας «Κλείδωμα οθόνης» στο μενού, η επιλεγμένη εικόνα θα οριστεί ως ταπετσαρία της οθόνης κλειδώματος, αφήνοντας την ταπετσαρία στην αρχική οθόνη αμετάβλητη.

Εάν προτιμάτε να εμφανίζεται η ίδια εικόνα με την ταπετσαρία τόσο στην οθόνη κλειδώματος όσο και στην αρχική οθόνη, πατήστε «Αρχική οθόνη και οθόνη κλειδώματος». Αυτό θα ενημερώσει την ταπετσαρία και στις δύο οθόνες.

Αυτή η επιλογή υπήρχε εδώ και καιρό στο iOS. Στην πραγματικότητα, το iOS δεν ανάγκασε ποτέ τους χρήστες να ορίσουν την ίδια ταπετσαρία τόσο στην οθόνη κλειδώματος όσο και στην αρχική οθόνη. Για προσωπική μου χρήση, χρησιμοποιούσα πάντα την ίδια ταπετσαρία και για τις δύο οθόνες, επειδή κάνει τη μετάβαση μεταξύ των δύο πολύ πιο ομαλή.

  Εκκινήστε την εφαρμογή κάμερας με μια περιστροφή του καρπού σας [Android]

Τούτου λεχθέντος, το να επιτρέπεται στους χρήστες να ορίζουν διαφορετικές ταπετσαρίες σημαίνει ότι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους όταν προσαρμόζουν την αρχική τους οθόνη. Το Android προσφέρει εύκολα πολύ καλύτερες επιλογές προσαρμογής για την αρχική οθόνη από το iOS. Είναι πιθανό αυτή η δυνατότητα να είναι πιο χρήσιμη στο Android από ό,τι ήταν ποτέ στο iOS.