Τι είναι οι ενημερώσεις ταχείας απόκρισης ασφαλείας; (και πώς να τα ενεργοποιήσετε)

Βασικά Takeaways

  • Οι ενημερώσεις Rapid Security Response παρέχουν σημαντικές ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας μεταξύ των τυπικών ενημερώσεων iOS.
  • Από προεπιλογή, μια ενημέρωση γρήγορης απόκρισης ασφαλείας θα εγκατασταθεί αυτόματα στη συσκευή σας Apple.
  • Μπορείτε να επιλέξετε να καταργήσετε μια ενημέρωση γρήγορης απόκρισης ασφαλείας μετά την εγκατάστασή της, αλλά είναι ασφαλέστερο να τη διατηρήσετε για να προστατεύσετε τη συσκευή σας.

Συνήθως, λαμβάνετε κρίσιμες επιδιορθώσεις ασφαλείας κάθε φορά που ενημερώνετε τη συσκευή σας Apple. Ωστόσο, αυτό άλλαξε ελαφρώς με την κυκλοφορία των ενημερώσεων για γρήγορη απόκριση ασφαλείας. Εδώ, θα συζητήσουμε πώς διαφέρουν αυτές από τις κανονικές ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος και θα σας δείξουμε πώς να τις ενεργοποιήσετε.

Τι είναι οι ενημερώσεις ταχείας απόκρισης ασφαλείας σε συσκευές Apple;

Η ενημέρωση Rapid Security Response είναι μια μικρή ενημέρωση ασφαλείας που η Apple κυκλοφορεί για να επιδιορθώσει τα τρωτά σημεία που εμφανίζονται μεταξύ των τυπικών ενημερώσεων iOS ή macOS. Θεωρήστε τις ως επείγουσες επιδιορθώσεις για την αποκατάσταση ελαττωμάτων ασφαλείας. Η Apple υποδηλώνει αυτές τις ενημερώσεις με την έκδοση iOS ακολουθούμενη από ένα γράμμα σε παρένθεση—για παράδειγμα, iOS 16.5.1 (α).

  Πώς να ανταλλάξετε τιμές μεταξύ κελιών, σειρών ή στηλών στο MS Excel

Πώς διαφέρουν από τις κανονικές ενημερώσεις iOS; Αυτές οι ενημερώσεις έχουν μικρότερο μέγεθος αρχείου, θα εγκατασταθούν αυτόματα και οι περισσότερες δεν απαιτούν επανεκκίνηση της συσκευής. Αυτό διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους χρήστες της Apple να ασφαλίσουν τις συσκευές τους χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουν ένα μεγάλο αρχείο ενημέρωσης.

Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τις ενημερώσεις ταχείας απόκρισης ασφαλείας

Οι ενημερώσεις Rapid Security Response είναι διαθέσιμες σε όλες τις συσκευές Apple που εκτελούν τουλάχιστον iOS/iPadOS 16.4.1 ή macOS 13.3.1. Από προεπιλογή, αυτές οι ενημερώσεις είναι ενεργοποιημένες στη συσκευή σας. Εάν η συσκευή σας δεν τις λαμβάνει, μπορείτε να ελέγξετε εάν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη.

Σε iPhone ή iPad, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού > Αυτόματες ενημερώσεις. Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Security Response & System Files είναι ενεργοποιημένη.

  Η απορρόφηση δεδομένων εξηγείται με τους απλούστερους όρους

Σε Mac, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Κάντε κλικ στο κουμπί Πληροφορίες (i) δίπλα στην επιλογή Αυτόματες ενημερώσεις. Ελέγξτε ότι είναι ενεργοποιημένη η επιλογή Εγκατάσταση αποκρίσεων ασφαλείας και αρχείων συστήματος.

Εάν η πιο πρόσφατη ενημέρωση της γρήγορης απόκρισης ασφαλείας δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί στη συσκευή σας για οποιονδήποτε λόγο, μπορείτε να την εγκαταστήσετε όπως συνήθως ενημερώνετε το iPhone ή το Mac σας. Στο iPhone, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, πατήστε Λήψη και εγκατάσταση.

Σε Mac, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού και επιλέξτε Ενημέρωση τώρα εάν είναι διαθέσιμη μια νέα έκδοση.

Για να απενεργοποιήσετε τις ενημερώσεις γρήγορης απόκρισης ασφαλείας σε οποιαδήποτε συσκευή, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία παραπάνω, αλλά αντ’ αυτού, απενεργοποιήστε τη ρύθμιση Απόκριση ασφαλείας και Αρχεία συστήματος.

Είναι ασφαλές να καταργήσετε μια ενημέρωση γρήγορης απόκρισης ασφαλείας;

Μπορείτε να καταργήσετε τις ενημερώσεις του Rapid Security Response εάν υποψιάζεστε ότι προκαλούν προβλήματα αμέσως μετά την εγκατάσταση. Ωστόσο, εκτός εάν το αποτέλεσμα είναι σοβαρό, είναι ασφαλέστερο να διατηρήσετε τις ενημερώσεις, καθώς περιέχουν βασικές διορθώσεις ασφαλείας για τη συσκευή σας.

  Οι καλύτεροι ασύρματοι εκτυπωτές

Για παράδειγμα, εάν πιστεύετε ότι η μπαταρία του iPhone σας εξαντλείται πιο γρήγορα μετά την ενημέρωση, αξίζει να αναθεωρήσετε τις συνήθειες χρήσης σας και να εφαρμόσετε συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε πρώτα την υγεία της μπαταρίας του iPhone σας σωστά.

Ωστόσο, εάν θέλετε να συνεχίσετε και να καταργήσετε την ενημέρωση γρήγορης απόκρισης ασφαλείας στο iPhone ή το iPad σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες > Έκδοση iOS > Κατάργηση Απόκρισης ασφαλείας.

Σε Mac, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικά > Πληροφορίες. Κάντε κλικ στο κουμπί Πληροφορίες (i) δίπλα στην έκδοση macOS. Στη συνέχεια, στην ενότητα Τελευταία απόκριση ασφαλείας, κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση και επανεκκίνηση > Κατάργηση απάντησης και επανεκκίνησης.

Μετά την κατάργηση της ενημέρωσης, μπορείτε να την εγκαταστήσετε ξανά αργότερα ή να περιμένετε την επόμενη τυπική ενημέρωση λογισμικού από την Apple, η οποία στη συνέχεια θα περιλαμβάνει αυτόματα και την ενημέρωση γρήγορης απόκρισης ασφαλείας.

Οι ενημερώσεις Rapid Security Response είναι μόνο μία από τις λειτουργίες ασφαλείας της Apple που διατηρούν τις συσκευές σας ασφαλείς. Διαθέτοντας τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας, μπορείτε να προστατεύσετε καλύτερα τη συσκευή και τα προσωπικά σας δεδομένα.