Τι είναι και ποιες είναι οι δυνατότητές του;

Η ρομποτική cloud δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές λύσεων υλικού και λογισμικού ρομποτικής να παράγουν ρομπότ σε προσιτές τιμές για επαγγελματικές ή οικιακές εφαρμογές.

Το cloud computing έχει γίνει το επόμενο μεγάλο πράγμα στο φάσμα της τεχνολογίας πληροφορικής. Όλα αυτά τα λογισμικά επιτραπέζιων υπολογιστών με γκρινιάρικο εμφάνιση είναι πλέον διαθέσιμα στο cloud με καλύτερη εμφάνιση και εμπειρία χρήστη.

Ομοίως, οι σχεδιαστές και οι προγραμματιστές ρομπότ αποφάσισαν επίσης να μετακινήσουν ένα μέρος των διαδικασιών ρομποτικής στο cloud για να εξοικονομήσουν το κόστος παραγωγής με πολλούς τρόπους.

Εάν ασχολείστε με τη ρομποτική, το cloud computing και το Internet of Things (IoT), πρέπει να διαβάσετε αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος για να μάθετε τις βασικές γνώσεις της ρομποτικής cloud.

Cloud Computing και Ρομποτική

Ο αγώνας για μια ανώτερη υποδομή τεχνολογίας υπολογιστικού νέφους ξεκίνησε με τη χρηματοδότηση του Project MAC στο MIT της Μασαχουσέτης, από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF) και την Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Έργων του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DARPA) στις ΗΠΑ το 1963.

Το έργο έπρεπε να θέσει τα θεμέλια για μια φυλή υπολογιστών που θα επέτρεπε σε πολλούς ανθρώπους να τους χρησιμοποιούν ταυτόχρονα.

Αργότερα, η ανάπτυξη και η δημοσίευση του ARPANET το 1969 έκανε την κοινή χρήση πόρων και δεδομένων μεταξύ των υπολογιστών μέσω ενός δικτύου ευρείας περιοχής να βοηθήσουν στην προώθηση των τεχνολογικών εξελίξεων του σύγχρονου υπολογιστικού νέφους.

Επίσημα, οι σύγχρονες υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους ξεκίνησαν με την κυκλοφορία του λογισμικού Salesforce στο cloud το 1999. Από τότε, υπήρξε ταχεία ανάπτυξη σε αυτήν την εξειδικευμένη τεχνολογία με την εμφάνιση λύσεων cloud όπως το Microsoft Azure, το Google Cloud, το Amazon AWS και άλλα.

Η ιστορία και η ανάπτυξη της ρομποτικής χρονολογούνται από το 1954, δεκαετίες πριν από την πρώτη ιδέα του cloud computing. Η Robotics ξεκίνησε με το ρομπότ Unimate που πωλήθηκε στη General Motors από την πρώτη εταιρεία ρομποτικής στον κόσμο, την Unimation.

Το Unimate ήταν ένας υδραυλικός, μηχανικός βραχίονας που μπορούσε να σηκώσει και να μετακινήσει βαριά φορτία που δεν μπορούσαν να κάνουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο. Από τότε, η ρομποτική έχει ταξιδέψει πολύ μέχρι σήμερα, και τώρα υπάρχουν ρομπότ υπηρεσιών που κατασκευάζονται από προηγμένες εταιρείες ρομποτικής όπως η Robotnik, η KUKA Robotics, η Triowin κ.λπ.

Αυτά τα ρομπότ υπηρεσίας μπορούν να είναι πλήρως ή εν μέρει αυτόματα και να εκτελούν διάφορες εργασίες πιο γρήγορα και χωρίς σφάλματα.

Χωρίς αμφιβολία, το cloud computing έχει βοηθήσει εκτενώς τη βιομηχανία της ρομποτικής να αναπτυχθεί. Και στις μέρες μας, οι ειδικοί της ρομποτικής και του cloud σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν τη ρομποτική cloud για να κάνουν τα ρομπότ εξαιρετικά προσιτά για οποιαδήποτε ανάγκη.

Τι είναι η Cloud Robotics;

Η ρομποτική cloud είναι μια ισχυρή και επιτυχημένη συγχώνευση τεχνολογιών cloud και ρομποτικής. Εδώ, τα ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υποδομή υπολογιστικού νέφους για να χρησιμοποιήσουν υπολογιστικούς πόρους όπως επεξεργασία δεδομένων, πληροφορίες δεδομένων, εικονικά λειτουργικά συστήματα, IoT, ηλεκτρονική αποθήκευση δεδομένων και πολλά άλλα για να εκτελούν τις κανονικές τους εργασίες.

  Πώς να επιταχύνετε το Cinnamon Desktop

Με την έναρξη της ρομποτικής cloud, οι προγραμματιστές υλικού και λογισμικού για τη βιομηχανία της ρομποτικής δεν χρειάζεται πλέον να βασίζονται στις δυνατότητες του ρομπότ που αναπτύσσεται.

Η βιομηχανία της ρομποτικής θα είναι σε θέση να μειώσει τη χρήση τσιπ ημιαγωγών και ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων κατά την παραγωγή ρομπότ για επαγγελματική ή οικιακή χρήση. Αυτά τα ρομπότ θα γίνουν μικρότερα, ελαφρύτερα και πιο ευκίνητα.

Στη ρομποτική cloud, η κύρια ιδέα είναι πολύ παρόμοια με εσάς που χρησιμοποιείτε τα Adobe Express, Canva, Salesforce, Procreate, YouTube, επιχειρηματικά CRM, ERP κ.λπ., στο cloud χρησιμοποιώντας απλώς ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Ομοίως, τα ρομπότ μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα από το διαδίκτυο, το intranet και τις συσκευές IoT για να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους.

Δεν χρειάζεται να διαθέτουν βαρείς ενσωματωμένους υπολογιστές και μνήμες για να κάνουν τους υπολογισμούς οι ίδιοι. Μπορούν να δανειστούν νοημοσύνη από λύσεις τεχνητής νοημοσύνης (AI) και μηχανικής μάθησης (ML) που βασίζονται σε σύννεφο.

Δυνατότητες της Cloud Robotics

#1. Εξωτερική ανάθεση Υπολογιστικών-Απαιτητικές Διεργασίες

Ένας προγραμματιστής ρομπότ μπορεί να επικεντρωθεί στη σχεδίαση, τη μηχανική, τα χαρακτηριστικά, την ευελιξία και την αξιοπιστία, ενώ παράλληλα αναθέτει τις δυνατότητες επεξεργασίας σε μια πλατφόρμα ρομποτικής cloud. Έτσι, περισσότερες εταιρείες μπορούν να εισέλθουν στην επιχείρηση ανάπτυξης ρομπότ.

#2. Ταχεία ανάπτυξη ρομπότ υπηρεσιών

Οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να αναπτύξουν ρομπότ στην πρώτη γραμμή γρηγορότερα, καθώς η ρομποτική σύννεφο επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση ενός ρομπότ για πολλαπλές εργασίες.

#3. Ηλεκτρονική αντιμετώπιση προβλημάτων

Με αυτή τη δυνατότητα μιας λύσης ρομποτικής cloud, μια επιχείρηση δεν χρειάζεται να απασχολεί εσωτερική ομάδα τεχνικών ρομποτικής.

Ο κατασκευαστής μπορεί να αντιμετωπίσει τα ρομπότ χρησιμοποιώντας λύσεις cloud. Επίσης, αυτό επιτρέπει τη χρήση ρομποτικής σε δυσπρόσιτα μέρη όπου είναι διαθέσιμο το διαδίκτυο. Εάν τα ρομπότ αποτύχουν για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από τη φυσική καταστροφή του ενσωματωμένου υλικού/υλικολογισμικού, οι τεχνικοί από τον κατασκευαστή μπορούν να επισκευάσουν το ρομπότ ηλεκτρονικά.

Σημασία της Cloud Robotics

Η ρομποτική στο σύννεφο είναι η ανάγκη της ώρας για τους ακόλουθους λόγους:

Πρώτον, οι πρώτες ύλες για την παραγωγή τσιπ ημιαγωγών και άλλα ευαίσθητα ηλεκτρονικά εξαρτήματα γίνονται σπάνια. Εάν η ρομποτική cloud μπορεί να μειώσει την απαίτηση υλικού εκτός συσκευασίας για ένα ρομπότ, τότε η ρομποτική cloud είναι η απαραίτητη τεχνολογία για τη βιομηχανία της ρομποτικής.

Δεύτερον, η κατασκευή ενός αυτοσυντηρούμενου ρομπότ είναι δαπανηρή. Ωστόσο, αυτό δεν προσθέτει αξία στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού για ρομπότ σε επιχειρηματική χρήση. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται προσιτά ρομπότ μαζικά για τη διαχείριση μεγάλων αποθηκών, συσκευασίας, κατασκευής κ.λπ. Δεν χρειάζονται αυτοσυντηρούμενα συστήματα. χρειάζονται ευελιξία και την ικανότητα να ελέγχουν χιλιάδες ρομπότ από έναν μόνο υπολογιστή χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο cloud.

Τέλος, με τους παρόχους λύσεων ρομποτικής cloud που φροντίζουν τον προγραμματισμό, τη μηχανική μάθηση και τη ρομποτική νοημοσύνη, οι κατασκευαστές ρομπότ μπορούν απλώς να επικεντρωθούν στη βελτίωση του σχεδιασμού και στην προσθήκη περισσότερων λειτουργιών.

Συστατικά της Cloud Robotics

Τα παρακάτω είναι τα τυπικά στοιχεία για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής λύσης ρομποτικής cloud:

  • Ένα φυσικό δίκτυο και ένα δίκτυο λογισμικού για τη δημιουργία συνδεσιμότητας από μηχανή σε μηχανή ή M2M και από μηχανή σε σύννεφο ή M2C. Το M2M και το M2C θα βοηθήσουν έναν χειριστή λύσεων ρομποτικής cloud να ελέγχει μεμονωμένα ρομπότ και όλα τα ρομπότ μιας ομάδας.
  • Μια παγκόσμια βάση δεδομένων ψηφιακού περιεχομένου που μπορούν να κατανοήσουν οι μηχανές, όπως εικόνες, κείμενα, αριθμοί, τύποι, δυαδικά δεδομένα, βίντεο, συντεταγμένες, δεδομένα πλοήγησης, βάσεις γνώσεων και ούτω καθεξής.
  • Γιγαντιαίοι υπερυπολογιστές που μπορούν να χειριστούν πολλαπλά αιτήματα εισερχόμενης σύνδεσης για να τους εξυπηρετήσουν με στατιστικά δεδομένα, οδηγίες κίνησης, προγραμματισμό, οδηγίες εργασιών και συντονισμό.
  • Προγράμματα νευρωνικών μηχανών μέσα στα ρομπότ για να τα κάνουν συμβατά με τη μηχανική μάθηση.
  • Λογισμικό ανοιχτού κώδικα και αποκλειστικό λογισμικό ή κώδικες για λύσεις ρομποτικής cloud.
  • Μια κονσόλα GUI για ανθρώπινους τεχνικούς που επιβλέπουν τα ρομπότ cloud και παρεμβαίνουν εξ αποστάσεως όταν χρειάζεται.
  Πού είναι το αντίγραφο ασφαλείας του iPhone ή του iPad μου σε υπολογιστή ή Mac;

Τώρα, ας διερευνήσουμε τη διαφορά μεταξύ αυτοματισμού και ρομποτικής cloud.

Αυτοματισμός Vs. Cloud Robotics

Αν και η αυτοματοποίηση και η ρομποτική cloud μπορεί να φαίνονται παρόμοια, υπάρχουν ορισμένες θεμελιώδεις διαφορές. Αυτά περιγράφονται σε αυτόν τον πίνακα:

ΧαρακτηριστικάAutomationCloud RoboticsΟρισμός Η αυτοματοποίηση είναι η αντικατάσταση των ανθρώπων με μηχανές για την αποτελεσματική επίλυση επαναλαμβανόμενων και χειρωνακτικών εργασιών Η ρομποτική cloud είναι ένα πλαίσιο για τη σύνδεση ρομπότ με το cloud και την παροχή αυτών των μηχανημάτων με πληροφορίες δεδομένων και οδηγίες από το cloudScope Η αυτοματοποίηση θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε, όπως στον εικονικό κόσμο ή στον πραγματικό Η ρομποτική worldCloud είναι ως επί το πλείστον πραγματικού κόσμου Αυτοματισμός σκοπού οργανώνει καθαρά και απλοποιεί βαρετές επαναλαμβανόμενες εργασίες Αν και τα ρομπότ είναι αποτελεσματικά στην επίλυση επαναλαμβανόμενων εργασιών, είναι επίσης χρήσιμα για το χειρισμό λεπτών εργασιών καθώς και εργασιών που απαιτούν τεράστια δύναμη Απαίτηση Αυτοματισμού υλικού μπορεί να απαιτεί ή να μην απαιτεί υλικό. Για παράδειγμα, η αυτοματοποίηση που εκτελείται με τα Zapier, IFTTT και Power Automate αυτοματοποιεί ψηφιακές εργασίες Η ρομποτική Cloud μιλά συγκεκριμένα για ρομπότ φυσικών υπηρεσιών και απαιτούν πάντα υλικό

Πλεονεκτήματα της Cloud Robotics

Βρείτε μερικά πρακτικά πλεονεκτήματα της ρομποτικής cloud παρακάτω:

#1. Συνεργατική Ανάπτυξη

Αρκετοί προγραμματιστές λογισμικού και κατασκευαστές υλικού για τη βιομηχανία της ρομποτικής μπορούν άνετα να σχηματίσουν κοινοπραξίες για την ταχεία ανάπτυξη και ανάπτυξη ρομπότ υπηρεσιών.

Οι παραγωγοί υλικού μπορούν να εργαστούν στα φυσικά στοιχεία, ενώ οι προγραμματιστές λογισμικού μπορούν να εργαστούν στο τμήμα cloud των ρομπότ.

Διαφορετικά μέρη μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους σύστημα εσόδων και να εξασφαλίσουν πρόσβαση για να κατασκευάσουν ρομπότ μαζί, αλλά να αποκομίσουν κέρδη με το άξιο επιτόκιο.

#2. Ανάπτυξη λύσεων και εξωτερική ανάθεση

Οι εταιρείες που είναι καλές στο σχεδιασμό, τη διαμόρφωση και την κατασκευή υλικού μπορούν να εισέλθουν στη βιομηχανία της ρομποτικής χωρίς να εμβαθύνουν στην ανάπτυξη λογισμικού ή υλικολογισμικού.

Μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη υποδομή cloud από εταιρείες εξωτερικής ανάθεσης, να εγκαταστήσουν τα εργαλεία σε ρομπότ και να τα συνδέσουν στο διαδίκτυο για ευφυΐα δεδομένων κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων πρώτης γραμμής.

#3. Κάντε τα ρομπότ φθηνά και προσβάσιμα

Όταν τα ρομπότ μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα και τις οδηγίες που χρειάζονται από έναν υπολογιστή cloud, δεν χρειάζεται να περιέχουν προηγμένους υπολογιστικούς πόρους επί του σκάφους.

Ένας ελάχιστος υπολογιστής που μπορεί να αναλύει δεδομένα cloud και να καθοδηγεί τους ενεργοποιητές και τους αισθητήρες του πλοίου να εκτελούν τις εργασίες τους θα είναι αρκετός. Έτσι, τα ρομπότ θα περιέχουν λιγότερο υλικό και η τιμή θα είναι επίσης μικρότερη.

#4. Ευκινησία στα ρομπότ

Τα πρώτα ρομπότ έμοιαζαν απαίσια και ογκώδη. Γιατί έπρεπε να χωρέσουν πολλές μηχανές στο σασί τους. Σήμερα, με τη ρομποτική cloud, τα ρομπότ γίνονται μικρά, ευκίνητα και ελκυστικά.

#5. Ανακύκλωση

Οι επιχειρήσεις δεν χρειάζεται να αγοράζουν εξειδικευμένα ρομπότ για διαφορετικούς σκοπούς. Μπορούν να αποκτήσουν ρομπότ υπηρεσιών για όλες τις χρήσεις που μπορούν να τροποποιηθούν χρησιμοποιώντας λύσεις cloud για να ταιριάζουν σε συγκεκριμένες απαιτήσεις αυτοματοποιημένης διαδικασίας.

Φυσικά και η γραμμή παραγωγής θα πρέπει να σχεδιαστεί ανάλογα. Οποιαδήποτε απαίτηση για νέο υλικό σε ένα ρομπότ δεν θα εξυπηρετεί τον σκοπό της ανακύκλωσης ρομπότ χρησιμοποιώντας απλώς υποδομές cloud. Οι τεχνικοί πρέπει να έχουν πρόσβαση στο ρομπότ και να τροποποιήσουν τα φυσικά του στοιχεία.

  Λάβετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχει ένα νέο παιχνίδι Google Doodle

Προκλήσεις της Cloud Robotics

Δεδομένου ότι η ρομποτική cloud βρίσκεται ακόμη στο αρχικό στάδιο ανάπτυξής της, είναι προφανές ότι η εξειδικευμένη εταιρεία θα παλέψει με προκλήσεις και εμπόδια.

Βρείτε παρακάτω μερικά κοινά ζητήματα ρομποτικής cloud που μπορείτε να λύσετε για να δημιουργήσετε και να προωθήσετε νέες λύσεις που θα μπορούσαν να σας αποφέρουν μια περιουσία:

#1. Προσβασιμότητα δικτύου

Το εγγενές πρόβλημα του δικτύου Διαδικτύου είναι η έλλειψη εύρους ζώνης όταν πολλές συσκευές προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στον ίδιο πόρο στο cloud.

Ως εκ τούτου, τα ρομπότ υπηρεσίας με δυνατότητα ρομποτικής cloud μπορεί να μην λειτουργούν εάν η υποδομή του δικτύου χαλάσει κατά τη διάρκεια της συντήρησης και των προγραμματισμένων χρόνων διακοπής λειτουργίας.

#2. Edge Analytics

Οι ιεροκήρυκες της ρομποτικής cloud βρήκαν ένα ασφαλές για αστοχίες ρομπότ που βασίζονται σε σύννεφο με την ανάπτυξη της ανάλυσης άκρων. Γίνεται αντιληπτό ότι το σύστημα υπολογιστών άκρων μπορεί να παρέχει στα ρομπότ τις τοπικές πληροφορίες δεδομένων που χρειάζονται για να λειτουργήσουν όταν το δίκτυο cloud δεν είναι διαθέσιμο.

Ωστόσο, αυτό θα αύξανε και πάλι την εξάρτηση από περισσότερο υλικό. Η ρομποτική cloud εισήχθη για να μειώσει τη χρήση τοπικού υλικού και να αυξήσει τη χρήση της δικτυακής νοημοσύνης που παρέχεται μέσω intranet ή διαδικτύου.

#3. Cloud Security

Η πιο ανησυχητική πρόκληση της ασφάλειας του cloud είναι η ασφάλεια δικτύου. Εννοείται ότι οτιδήποτε στο δίκτυο μπορεί να χακαριστεί. Ως εκ τούτου, οι λύσεις ρομποτικής cloud θα τεθούν υπό βαρείς στόχους phishing, hacking, κοινωνικής μηχανικής κ.λπ.

Εάν οι χάκερ δεν μπορούν να εισέλθουν στην κονσόλα cloud που ελέγχει χιλιάδες ρομπότ, μπορεί να καταστήσουν ολόκληρο το δίκτυο στόχο επίθεσης Denial-of-service (επίθεση DoS).

#4. Ταχύτητα ρομπότ

Τα ρομπότ που βασίζονται σε σύννεφο ενδέχεται να έχουν διαφορετική ευελιξία στην ίδια συσκευή υπό διαφορετικές συνθήκες. Για παράδειγμα, όταν το δίκτυο cloud είναι απασχολημένο, τα ρομπότ ενδέχεται να ανταποκρίνονται πιο αργά από τον αναμενόμενο ρυθμό απόκρισης. Αντίθετα, τα ίδια ρομπότ μπορούν να προσφέρουν βέλτιστη ταχύτητα και ακρίβεια όταν το δίκτυο cloud δεν είναι πλέον απασχολημένο.

Ως εκ τούτου, τα εργοστάσια παραγωγής θα πρέπει να προσαρμόσουν την αυτοματοποιημένη διαδικασία σύμφωνα με το τρέχον επίπεδο καθυστέρησης των αποκρίσεων των ρομπότ σε δράση.

Πόροι μάθησης

Cloud Robotics: Ένας πλήρης οδηγός

Αυτό το βιβλίο για τη Ρομποτική Cloud σάς βοηθά να γίνετε ειδικός προγραμματιστής λύσεων για διαδικασίες ρομπότ που βασίζονται σε σύννεφο.

Σας καθοδηγεί επίσης να κατανοήσετε πώς να εκσυγχρονίσετε την υπάρχουσα διαδικασία ανάπτυξης ρομπότ ώστε να ταιριάζει με το αντίστοιχο του cloud computing.

Εφαρμογή Cloud Robotics

Το βιβλίο για την Εφαρμογή της Ρομποτικής Cloud εξετάζει τα τρέχοντα εμπόδια στην πλήρη εφαρμογή της ρομποτικής cloud και τρόπους επίλυσης τέτοιων κοινών προκλήσεων.

Προτείνει επίσης μια μεθοδολογία για την ανάπτυξη λειτουργικών ρομπότ υπηρεσιών χρησιμοποιώντας ρομπότ εκτός ραφιού και την τροποποίηση του υλικολογισμικού τους χρησιμοποιώντας ιδιοκτησιακές ή ανοιχτού κώδικα λύσεις ρομποτικής cloud.

Τυλίγοντας

Μέχρι τώρα, θα έπρεπε να έχετε αναπτύξει μια βασική και ημι-προηγμένη ιδέα για τη ρομποτική cloud. Με λίγα λόγια, αυτή είναι μια αναπτυσσόμενη τεχνολογία στον αυτοματισμό διεργασιών.

Ως εκ τούτου, γίγαντες πληροφορικής όπως η Microsoft, η Amazon Robotics, η IBM Corporation, η C2RO Cloud Robotics, η Hit Robot Group, η V3 Smart Technologies, η Intel, η Google, η Omron Adept Technologies, η Fetch Robotics κ.λπ., αυξάνουν ήδη την επιρροή τους στην αγορά της ρομποτικής cloud.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Research and Markets, η βιομηχανία ρομποτικής cloud ήταν μια βιομηχανία 7,52 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά θα αυξηθεί σε μια αγορά με έσοδα 23,59 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2026.

Ως εκ τούτου, η θέση θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας και επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Εάν είστε άτομο που αναζητά καριέρα, μεμονωμένος προγραμματιστής ή επιχείρηση που επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τη ρομποτική cloud προς όφελός σας για να κερδίσετε μια περιουσία, πρέπει να προετοιμαστείτε αμέσως.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε το Robotic Process Automation (RPA).