Τι γνωρίζουμε για το M3 Apple Silicon Chip;

Βασικά Takeaways

  • Το τσιπ M3 της Apple φημολογείται ότι θα κάνει το ντεμπούτο του στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024, μετά την κυκλοφορία του iPhone 15 τον Σεπτέμβριο. Πιθανότατα θα βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια διαδικασία 3 nm.
  • Το τσιπ M3 αναμένεται να προσφέρει ένα σημαντικό άλμα στην απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές, με τους ειδικούς να προβλέπουν έως και 40 υπολογιστικούς πυρήνες και βελτιώσεις στην απόδοση ισχύος.
  • Σχεδόν κάθε Mac θα μπορούσε να διαθέτει το τσιπ M3, με προγραμματισμένες τρεις παραλλαγές. Τα βασικά μοντέλα Mac, όπως το Mac mini και το MacBook Air, θα μπορούσαν να διαθέτουν το βασικό τσιπ M3, ενώ τα μοντέλα υψηλότερης τεχνολογίας όπως το MacBook Pro και το Mac Pro ενδέχεται να έχουν πιο εξελιγμένες παραλλαγές.

Τα τσιπ πυριτίου της Apple έχουν κάνει μεγάλη εντύπωση από το ντεμπούτο του το 2020. Το τσιπ M1 άλλαξε το παιχνίδι, επαναπροσδιορίζοντας πλήρως την απόδοση και την απόδοση ισχύος των φορητών υπολογιστών με ουσιαστικό τρόπο. Ήταν μίλια μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Με τα τσιπ M2, γίναμε μάρτυρες σταδιακών αναβαθμίσεων στην απόδοση, αλλά αναμφισβήτητα εντυπωσιακές παρόλα αυτά. Ωστόσο, με τις φήμες για το τσιπ M3 να είναι σε παραγωγή, τι μπορούμε να περιμένουμε στη συνέχεια; Λοιπόν, εδώ είναι όλα όσα γνωρίζουμε για το τσιπ πυριτίου M3 της Apple.

  9 Χρήσιμα παραδείγματα εντολών κεντρικού υπολογιστή για την αναζήτηση λεπτομερειών DNS

Πότε θα κυκλοφορήσει η Apple το τσιπ M3;

Ο Mark Gurman, ένας φημισμένος δημοσιογράφος τεχνολογίας του οποίου οι προβλέψεις της Apple είναι συχνά επίκαιρες, λέει ότι τα τσιπ M3 ενδέχεται να κυκλοφορήσουν «στα τέλη του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου έτους» Έκθεση του Bloomberg. Και συμφωνούμε.

Το 2020, όταν η Apple ανακοίνωσε τη μετάβασή της από επεξεργαστές Intel σε προσαρμοσμένα τσιπ σιλικόνης Apple, όρισε ένα χρονοδιάγραμμα δύο ετών για τη μετάβαση. Το τσιπ M1 κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020 και ενάμιση χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο του 2022, η Apple κυκλοφόρησε το τσιπ M2.

Η Apple έχει ιστορία να κάνει κύματα στον κλάδο της τεχνολογίας και το τσιπ M3 δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Ενώ οι προηγούμενες προβλέψεις για μια κυκλοφορία τον Ιούνιο του 2023 έχουν παραμεριστεί, οι τρέχουσες αναφορές δείχνουν ότι ενδέχεται να δούμε τα νέα τσιπ M3 ήδη από τον Οκτώβριο του 2023.

Αυτή η έκδοση αναμένεται να ακολουθήσει την ανακοίνωση της Apple για το iPhone 15 τον Σεπτέμβριο. Διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων Bloombergυπαινίσσεται μια εκδήλωση του Οκτωβρίου που επικεντρώνεται σε νέους Mac με τσιπ M3.

Τι μπορείτε να περιμένετε από το τσιπ M3 της Apple;

Η Apple έστειλε ένα σαφές μήνυμα με τα εσωτερικά της τσιπ πυριτίου Apple: το Mac μπορεί να είναι ισχυρό και εξαιρετικά ενεργειακά αποδοτικό. Χτισμένοι σε σχεδίαση 5 nm, οι M1 Mac παρείχαν απίστευτη απόδοση ανά watt, ολοκληρώνοντας ομαλά εργασίες βαρέως τύπου με άφθονη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ακόμη και για ηλεκτρικούς χρήστες.

  KRA εναντίον KPI – Ορισμός, παραδείγματα και γιατί χρειάζεστε και τα δύο

Και το τσιπ M2, που βασίζεται σε σχεδιασμό 5 nm δεύτερης γενιάς, παρέχει ακόμη μεγαλύτερη απόδοση. Μπορείτε να ελέγξετε τον οδηγό μας για το πώς συγκρίνεται το τσιπ M2 με τις παραλλαγές M1.

Ωστόσο, οι ειδικοί του κλάδου πιστεύουν ότι τα τσιπ M3 θα βασίζονται σε μια ολοκαίνουργια διαδικασία 3nm. Σύμφωνα με αξιώσεις της TSMCο μικρότερος σχεδιασμός τσιπ θα παρείχε ένα σημαντικό άλμα στην απόδοση (περίπου 15 τοις εκατό) ενώ θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια (περίπου 30 τοις εκατό) σε σύγκριση με την τρέχουσα γενιά.

Οι αναλυτές της Apple όπως ο Ming-Chi Kuo είναι αισιόδοξοι ότι το τσιπ θα μπορούσε να είναι ο πιο προηγμένος επεξεργαστής 3nm στον κόσμο. Οι ειδικοί του κλάδου πιστεύουν ότι το τσιπ M3 θα μπορούσε να διαθέτει έως και τέσσερις μήτρες, επιτρέποντάς του να υποστηρίζει έως και 40 υπολογιστικούς πυρήνες. Με αυτόν τον ρυθμό, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει ένα καταπληκτικό άλμα στην απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, πολύ περισσότερο από οτιδήποτε μπορεί να έχετε βιώσει ποτέ με τα τσιπ M1 και M2.

Ποιοι Mac θα διαθέτουν το τσιπ M3;

Σχεδόν κάθε Mac θα μπορούσε να πάρει το τσιπ M3. Και σύμφωνα με Ενημερωτικό δελτίο Gurman’s Power On, η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τρεις παραλλαγές των τσιπ M3. Εάν αυτές οι παραλλαγές είναι παράλληλες με τις παραλλαγές M1 και M2, οι Mac αρχικού επιπέδου θα πρέπει να λάβουν το βασικό τσιπ M3. Αυτά περιλαμβάνουν το Mac mini, το MacBook Air, το MacBook Pro 13 ιντσών και ένα iMac.

  Πώς να βρείτε τις διαστάσεις ενός στρώματος ή ενός στοιχείου στο Photoshop

Φυσικά, οι πιο εξελιγμένες παραλλαγές τσιπ θα περιορίζονταν στα μοντέλα υψηλότερης ποιότητας. Για παράδειγμα, τα μοντέλα 14 ιντσών και 16 ιντσών του MacBook Pro θα μπορούσαν να λάβουν τα τσιπ M3 Pro και M3 Max, ενώ το M3 Ultra μπορεί να είναι αποκλειστικά στα Mac Studio και Mac Pro.

Ωστόσο, ενώ η Apple θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το βασικό τσιπ M3 κάποια στιγμή στο τελευταίο τρίμηνο του 2023, ίσως χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τις αρχές του 2024 για τις εκδόσεις υψηλότερης κατηγορίας. Εκτός από τους Mac, το iPad Pro και το iPad Air θα μπορούσαν επίσης να επωφεληθούν από το τσιπ M3.

Φήμες εναντίον πραγματικότητας

Η Apple δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει καμία επίσημη πληροφορία για το τσιπ M3. Ωστόσο, είτε είστε λάτρης της τεχνολογίας είτε απλώς ενδιαφέρεστε για τις πιο πρόσφατες προσφορές της Apple, προσέξτε τον Οκτώβριο, καθώς ενδέχεται να δούμε την αποκάλυψη της επόμενης γενιάς Mac από πυρίτιο της Apple.

Ενώ περιμένουμε να κυκλοφορήσουν αυτά τα προϊόντα για να σχηματίσουμε γνώμη, μπορείτε να εξετάσετε την τρέχουσα σειρά M1 και M2 των Mac που είναι επαρκώς εξοπλισμένα για να καλύψουν τις ανάγκες σας.