KRA εναντίον KPI – Ορισμός, παραδείγματα και γιατί χρειάζεστε και τα δύο

Στην εποχή των επιχειρήσεων που βασίζονται σε δεδομένα, όροι όπως η απόδοση και τα αποτελέσματα που κάποτε ήταν απλώς μεμονωμένες προοπτικές καθορίζονται τώρα με την ανάλυση πολλών ακατέργαστων δεδομένων.

Από σήμερα, η ανάλυση της απόδοσης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων γίνεται εύκολα μέσω διαφόρων μετρήσεων KPI και δεικτών KRA.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τους KPI και τους KRA – ορισμούς, παραδείγματα και σύγκριση KRA έναντι KPI.

Πίνακας περιεχομένων

Το τρίτο τρίμηνο του 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν μάρτυρες του σχηματισμού του over 356 Χιλ νέες επιχειρήσεις. Αυτό είναι 3869 εταιρείες που εγγράφονται καθημερινά.

Η διατήρηση της επιχείρησής σας στο σημερινό και δυναμικό επιχειρηματικό περιβάλλον είναι ένας εφιάλτης.

Τι είναι ακόμα χειρότερο; Εάν δεν έχετε τις κατάλληλες μετρήσεις για να μετρήσετε την ανάπτυξη, η επιχείρησή σας θα μπορούσε να βρεθεί μεταξύ των Το 50% των startups που αποτυγχάνουν τα πρώτα 5 χρόνια.

Όταν πρόκειται για τη μέτρηση της προόδου, οι KPI και οι KRA είναι δύο σημαντικές μετρήσεις που βοηθούν τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να αναλύσουν το ποσοστό επιτυχίας της επιχείρησής τους.

Αλλά, ίσως σκέφτεστε: Τι είναι οι KPI και οι KRA;

Το KRA σημαίνει Key Responsibility Areas. Ενώ οι KPI αναφέρονται σε Βασικούς Δείκτες Απόδοσης.

Αλλά αυτοί οι όροι είναι κάτι περισσότερο από συντομογραφίες. Είναι οι τροχοί που οδηγούν την επιχείρησή σας (ανεξάρτητα από το πόσο μικρή ή μεγάλη) σε όλες τις πιθανότητες.

Ας κατανοήσουμε και τις δύο βασικές μετρήσεις, ξεκινώντας από τους KPI.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το KPI

Τι είναι ο KPI;

Οι βασικοί δείκτες απόδοσης (KPI) είναι ένα σύνολο μετρήσιμων μετρήσεων που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση της απόδοσης μιας εταιρείας σε μια δεδομένη περίοδο.

Μπορείτε να έχετε μακροπρόθεσμους KPI που εστιάζουν στους συνολικούς επιχειρηματικούς στόχους του οργανισμού σας ή βραχυπρόθεσμους KPI που εστιάζουν σε συγκεκριμένα άτομα ή τμήματα.

Οι KPI βοηθούν στη στρατηγική ανάπτυξη κάθε τομέα της επιχείρησής σας – HR, χρηματοοικονομικά, μάρκετινγκ και πωλήσεις.

Τύποι KPI

Οι βασικοί δείκτες απόδοσης διατίθενται σε διάφορες μορφές για να ταιριάζουν στους επιχειρηματικούς σας στόχους. Ενώ μερικά χρησιμοποιούνται συνήθως για τον υπολογισμό της μηνιαίας προόδου, άλλα καθορίζουν αποτελεσματικά τη μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Αλλά μεταξύ των ποικιλιών, ένα πράγμα παραμένει κοινό – η μέτρηση των στρατηγικών στόχων. Ας δούμε τους τύπους KPI που μπαίνουν στο παιχνίδι.

#1. Στρατηγικοί KPI

Οι στρατηγικοί βασικοί δείκτες απόδοσης χρησιμοποιούνται για να προσδιοριστεί η κατάσταση του οργανισμού σε κάθε δεδομένη στιγμή. Παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάλυση των μακροπρόθεσμων επιχειρηματικών στόχων.

Παραδείγματα: Απόδοση επένδυσης (ROI), Ετήσια έσοδα, Μερίδιο αγοράς κ.λπ.

#2. Λειτουργικοί KPI

Οι λειτουργικοί KPIs μετρούν την αποτελεσματικότητα, την ποιότητα και τη συνέπεια των καθημερινών λειτουργιών. Μετρούν την απόδοση των βραχυπρόθεσμων στόχων. Κυρίως, οργανωτικές διαδικασίες και αποτελεσματικότητες.

Παραδείγματα: Μηνιαίες πωλήσεις, Μέσο μηνιαίο κόστος μεταφοράς, Πωλήσεις ανά περιοχή, Κόστος ανά απόκτηση (CPA)

#3. Καθυστερημένοι και κορυφαίοι KPI

Τα καθυστερημένα KPI παρακολουθούν την απόδοση των εργασιών που έχουν ήδη συμβεί. Τα στελέχη το χρησιμοποιούν για να μετρήσουν τα επιτεύγματα ενός συγκεκριμένου στόχου σε μια χρονική περίοδο.

  Πώς να διαγράψετε όλες τις αναρτήσεις στο Reddit

Παραδείγματα: Μέτρηση της επισκεψιμότητας ιστότοπου, του αριθμού των ατόμων που παρακολουθούν μια εκδήλωση και των εσόδων που αποκτήθηκαν μέσω ενός προγράμματος ή μιας καμπάνιας.

Από την άλλη πλευρά, οι κορυφαίοι KPI βοηθούν στην πρόβλεψη των αποτελεσμάτων ή της μελλοντικής κατάστασης μιας επιχείρησης.

Για παράδειγμα, οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν δείκτες όπως η αύξηση της απασχόλησης, το ενδιαφέρον για νέες αγορές ή τα επίπεδα ανεργίας για να προβλέψουν διάφορα αποτελέσματα για τον οργανισμό τους.

Τι εννοείτε με τους ποιοτικούς και ποσοτικούς KPI;

Οι ποιοτικοί KPI έχουν ένα «περιγραφικό χαρακτηριστικό», γενικά μια άποψη ή ένα χαρακτηριστικό. Χρησιμοποιούνται ευρέως για τη μέτρηση της ικανοποίησης πελατών ή εργαζομένων μέσω ερευνών.

Ωστόσο, η ίδια η έρευνα έχει ποιοτικό χαρακτήρα. Όμως, τα μέτρα βασίζονται σε μεμονωμένες απόψεις και ερμηνείες.

Οι ποσοτικοί KPI, από την άλλη πλευρά, έχουν μετρήσιμα χαρακτηριστικά. Έχουν να κάνουν με τους αριθμούς – τον ​​αριθμό των ειδών που πωλήθηκαν, τις μηνιαίες εκπτώσεις, τα μαθήματα που παρακολουθήθηκαν, τις κλήσεις που διεκπεραιώθηκαν. Είναι οι πιο δημοφιλείς και ευρέως χρησιμοποιούμενοι δείκτες απόδοσης.

Και οι δύο έχουν το δικό τους βαθμό μέτρησης.

Βασικοί δείκτες απόδοσης προς μέτρηση για οποιονδήποτε οργανισμό

Αν και διάφοροι δείκτες μπορούν να μετρήσουν την απόδοση μιας εταιρείας, έχουμε παραθέσει πέντε βασικούς δείκτες απόδοσης για κάθε οργανισμό.

  • Αύξηση εσόδων: Η παρακολούθηση και η παρακολούθηση της αύξησης των εσόδων σας είναι μια ζωτική πτυχή. Μπορεί να σας βοηθήσει να προβλέψετε τη βιωσιμότητα και την πρόοδο της επιχείρησής σας στο εγγύς μέλλον.
  • Ροές εισοδήματος: Η παρακολούθηση της απόδοσης κάθε ροής εισοδήματος, όπως έσοδα ανά πελάτη, έσοδα ανά πώληση και άλλες σημαντικές ροές εσόδων, μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε την ακριβή εικόνα της ανάπτυξης
  • Κερδοφορία με την πάροδο του χρόνου: Η επιχείρησή σας βρίσκεται σε τυφλό σημείο χωρίς αυτόν τον KPI. Σας επιτρέπει να μετράτε τα έσοδα και τα έξοδα που πραγματοποιούνται με την πάροδο του χρόνου και να υπολογίζετε το συνολικό κέρδος (και είναι αρκετό για να επιβιώσετε;), βοηθώντας σας έτσι στη μείωση του κόστους όπως απαιτείται.
  • Ικανοποίηση πελατών: Είναι απλό, ο οργανισμός σας δεν θα επιβιώσει χωρίς πελάτες. Είτε κερδοσκοπικός είτε μη κερδοσκοπικός, οποιοσδήποτε οργανισμός πρέπει να διασφαλίσει ότι παραδίδει στους πελάτες.
  • Το Κεφάλαιο Κίνησης αναφέρεται στα κεφάλαια που απαιτούνται για την εκτέλεση καθημερινών επιχειρηματικών λειτουργιών. Η παρακολούθηση αυτής της μέτρησης διασφαλίζει ότι ο οργανισμός είναι καλά χρηματοδοτούμενος και αυτάρκης για να επιβιώσει.

Πώς να αναπτύξετε KPI;

Μπορεί να είναι συντριπτικό να μετράτε τα πάντα με τόσα πολλά ανεπεξέργαστα δεδομένα.

Ωστόσο, είναι συνετό να μετράτε μόνο τους βασικούς δείκτες απόδοσης για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους επιθυμητούς επιχειρηματικούς στόχους. Ακολουθούν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την ανάπτυξη KPI.

#1. Ορίστε τη χρήση των KPIs

Μιλήστε με υφισταμένους ή στελέχη που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στη διαδικασία. Ρωτήστε τους τι θέλουν να επιτύχουν σε ένα δεδομένο χρονικό διάστημα και πώς θα το κάνουν. Αυτό θα σας βοηθήσει να ορίσετε τους KPI που είναι πολύτιμοι και αξιόπιστοι.

#2. Συμπίπτουν με τους επιχειρηματικούς σας στόχους

Εάν οι KPI σας δεν συμπίπτουν με τους βέλτιστους επιχειρηματικούς σας στόχους, μπορεί να πηγαίνετε σε λάθος κατεύθυνση.

Είτε χρησιμοποιείτε KPI για συγκεκριμένες λειτουργίες είτε συγκεκριμένες καμπάνιες, πρέπει να συνδέονται με τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Άλλωστε, κάθε λειτουργία είναι αφιερωμένη στο μακροπρόθεσμο όραμα της εταιρείας. Και το ίδιο θα πρέπει και οι KPI σας.

#3. Γράψτε SMART KPI

Το SMART με επιχειρηματικούς όρους αναφέρεται σε συγκεκριμένα, μετρήσιμα, εφικτά, ρεαλιστικά και χρονικά δεσμευμένα.

Για παράδειγμα, «Αυξήστε τις πωλήσεις κατά 20% μέχρι το τέλος αυτού του οικονομικού έτους και μειώστε τα ποσοστά Churn κατά 5% σε 5 μήνες».

#4. Να είστε σαφείς και ακριβείς

Τελικά, οι KPI βασίζονται σε ακατέργαστα δεδομένα και γι’ αυτό είναι σημαντική η παιδεία στα δεδομένα.

Όλοι στον οργανισμό πρέπει να κατανοήσουν τι είναι οι KPI, πώς να εργάζονται με δεδομένα και να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων που επηρεάζουν θετικά τους συνολικούς επιχειρηματικούς στόχους.

  Usenet ή Torrents, ποιο είναι καλύτερο για λήψη;

#5. Αποφύγετε τη γέμιση KPI

Το να έχετε άφθονα ακατέργαστα δεδομένα δεν σημαίνει ότι πρέπει να εξερευνήσετε κάθε γνωστό KPI.

Οι KPI θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τους πιο σημαντικούς στόχους. Αποφύγετε τη μέτρηση ανεπιθύμητων KPI για να έχετε σαφή σχέδια και σημεία αναφοράς για την επιχείρησή σας.

Ποιοι είναι οι στόχοι SMART;

Το SMART στους έξυπνους στόχους αναφέρεται σε συγκεκριμένους, μετρήσιμους, επιτεύξιμους, σχετικούς και χρονικά περιορισμένους. Αυτές οι παράμετροι διασφαλίζουν ότι οι στόχοι σας βασίζονται σε ρεαλιστικές προσδοκίες και είναι επιτεύξιμοι μέσα σε ένα δεδομένο χρονικό διάστημα. Η δημιουργία SMART στόχων εξαλείφει τις εικασίες, θέτει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, κάνει τους στόχους σας μετρήσιμους και οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα.

Τώρα που γνωρίζετε πολλά για τους KPI, ας καταλάβουμε το KRA.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το KRA

Τι είναι το KRA;

Ο τομέας βασικής ευθύνης ή ο τομέας βασικών αποτελεσμάτων αναφέρεται σε μια σύντομη λίστα μετρήσιμων στόχων για τους εργαζόμενους σε έναν οργανισμό.

Οι KRA κάθε εργαζομένου ποικίλλουν ανάλογα με το εργασιακό προφίλ, την εμπειρία και τις προσδοκίες του, όπως:

  • Το KRA για έναν διευθυντή πωλήσεων μπορεί να είναι ο συνολικός αριθμός πωλήσεων σε ένα τρίμηνο
  • Το KRA για έναν Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού μπορεί να είναι το ποσοστό φθοράς και η ικανοποίηση των εργαζομένων
  • Το KRA για έναν Διαχειριστή Οικονομικών μπορεί να είναι περικοπή κόστους και λογιστική

Οι KRA βοηθούν τους υπαλλήλους να κατανοήσουν καλύτερα τι αναμένεται από αυτούς και τους ενθαρρύνουν να εργαστούν για την επίτευξη ενός προορισμένου στόχου.

Γιατί είναι σημαντικές για τις επιχειρήσεις οι βασικές περιοχές αποτελεσμάτων (KRAs);

Το 80% των συνεπειών προέρχεται από το 20% των αιτιών, λέει ο Αρχή Pareto.

Εφαρμόζοντας αυτή την αρχή στις επιχειρήσεις, το 80% της αξίας της εργασίας σας προέρχεται από το 20% της εργασίας που ολοκληρώνεται από εσάς και τους υπαλλήλους σας.

Ως εκ τούτου, πρέπει να κατανοήσετε και να προσδιορίσετε τα αποτελέσματα που αναμένονται από κάθε εργαζόμενο, δηλαδή το 20% της εργασίας σας.

Μόλις προσδιορίσετε τους βασικούς τομείς αποτελεσμάτων, έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν τη μακροπρόθεσμη επιτυχία σας ευθυγραμμίζοντας τις ενέργειες των εργαζομένων με τους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας σας.

Εκτός από αυτό, ο καθορισμός των KRA συμβάλλει επίσης με πολλούς άλλους τρόπους στον οργανισμό.

  • Οι εκπρόσωποι εργάζονται ομοιόμορφα
  • Διαχειρίζεται εργασίες και παρακολουθεί την απόδοση
  • Αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων
  • Περιοδική μέτρηση των αποτελεσμάτων
  • Εξασφαλίζει ομοιομορφία προς τους στόχους της εταιρείας

Εμπόδια στον εντοπισμό, την κατανόηση και τη χρήση των KRA

Αν και η ανάπτυξη καλών KRA δεν είναι επιστήμη πυραύλων, τα κοινά εμπόδια μερικές φορές δημιουργούν προβλήματα.

  • Έλλειψη σαφήνειας: Δημιουργία KRA που εμπλέκουν δύο μέρη – τον ​​εργαζόμενο και τον εργοδότη. Αυτό μερικές φορές δημιουργεί σύγχυση σχετικά με τα καθήκοντα και τα αποτελέσματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθούν οι εργαζόμενοι.
  • Περισπασμοί: Οι άνθρωποι συχνά αποσπώνται από το να κάνουν καθημερινές εργασίες που φαίνονται σημαντικές. Αλλά τελικά, αυτές οι εργασίες προσθέτουν πολύ μικρή αξία στη συνολική επιτυχία του οργανισμού.
  • Ανάθεση εργασίας: Οι ανώτεροι που δημιουργούν KRAs για κατώτερους επιβάλλουν άμεσα ευθύνες αντί να τις συζητούν με τους υφισταμένους για να λάβουν τη γνώμη τους. Αυτό το σύστημα αναγνώρισης των KRA συχνά αποτυγχάνει πολύ.

Πώς να προσδιορίσετε Βασικούς Τομείς Υπευθυνότητας;

Δεν υπάρχει ένα ενιαίο μέγεθος για τον καθορισμό βασικών τομέων ευθύνης. Διαφέρει ανάλογα με τους οργανισμούς, τα τμήματα και τους υπαλλήλους. Και έτσι, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τους KRA και να εργαστείτε ανάλογα.

Ακολουθούν ορισμένες παραμέτρους που πρέπει να έχετε υπόψη κατά τον προσδιορισμό των KRA.

#1. Οργανωτικοί Στόχοι

Πριν από την ανάθεση εργασιών και ευθυνών, είναι υποχρεωτική η γνώση μιας επιχείρησης και του οράματός της.

Βεβαιωθείτε ότι οι υποψήφιοι γνωρίζουν καλά σε τι θα εργαστούν και πώς η δουλειά τους θα συμβάλει στους μακροπρόθεσμους στόχους του οργανισμού.

Είναι ακόμη καλύτερο εάν επιτρέψετε στους υπαλλήλους να λάβουν θέση και να προσδιορίσουν τους βασικούς τομείς ευθύνης για τον εαυτό τους (μπορείτε πάντα να προσθέσετε τους προτεινόμενους KPI στα επιθυμητά).

  8 τρόποι για να διορθώσετε μια ενημέρωση απαιτείται για την ενεργοποίηση του iPhone

Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι θα είναι πιο αφοσιωμένοι στις ευθύνες τους. Θα τους παρακινήσει να σπεύδουν και να εργαστούν σκληρότερα, ενώ θα προσφέρουν επανειλημμένα την απόδοση του υπαλλήλου του μήνα.

#2. Εκπαιδευτικά Προσόντα

Μια άλλη παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά τον προσδιορισμό των KRA είναι η ακαδημαϊκή υπεροχή των υπαλλήλων ή των υποψηφίων.

Δεν έχουν όλοι τις ίδιες δυνατότητες και δεν θα έχουν όλοι τα ίδια αποτελέσματα.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να αξιολογήσετε τα εκπαιδευτικά προσόντα, την προηγούμενη εμπειρία, το σύνολο δεξιοτήτων και τα ενδιαφέροντα των υποψηφίων πριν αναθέσετε βασικούς τομείς ευθύνης.

Αφού εξετάσετε αυτά τα πράγματα, αποφασίστε ποιο προφίλ τους ταιριάζει καλύτερα και περιγράψτε τους βασικούς τομείς ευθύνης τους.

Συμβουλή μπόνους: Η αναγνώριση των δυνατών σημείων των εργαζομένων και η προσθήκη τους στις KRA τους θα τονώσει το ηθικό τους και θα τους παρακινήσει να τα πάνε καλύτερα στον οργανισμό σας.

#3. Προθυμία αποδοχής KRA

Παρά την εξέταση των οργανωτικών στόχων και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών προσόντων των υποψηφίων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να κατανοούν και να αποδέχονται τις KRA τους πρόθυμα.

Η αποδοχή των βασικών ευθυνών από έναν υπάλληλο θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να τον βοηθήσει να αποδώσει καλύτερα στον οργανισμό σας. Ωστόσο, πρέπει να καταλάβετε ότι η λεκτική επικοινωνία στερείται αυθεντικότητας και νομιμότητας στο σημερινό περιβάλλον.

Επομένως, βεβαιωθείτε ότι κάθε ευθύνη που συζητάτε με έναν υπάλληλο είναι πλήρως τεκμηριωμένη.

KRA εναντίον KPI: Ποια είναι η διαφορά;

Οι KRA και KPI είναι δύο κρίσιμες μετρήσεις που σας βοηθούν να καταλάβετε εάν ο οργανισμός σας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ή όχι.

Προφανώς, και οι δύο μετρήσεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό η μία από την άλλη. Λοιπόν, ας αναλύσουμε τη βασική διαφορά μεταξύ KRA και KPI.

Βασική Διαφορά

Οι KRA επικεντρώνονται σε ένα σύνολο προσδοκιών που καθορίζονται στους εργαζόμενους. Παρέχει λεπτομέρειες για όλα τα καθήκοντα που έχουν ανατεθεί στους υπαλλήλους και τι αναμένεται από αυτά τα καθήκοντα μέσα σε ένα οικονομικό έτος.

Οι KPI μπαίνουν στο παιχνίδι για να μετρήσουν αποτελεσματικά την ανάπτυξη και την απόδοση αυτών των KRA προς τους οργανωτικούς στόχους,

Οι βασικοί δείκτες απόδοσης μετρούν την απόδοση των βασικών περιοχών αποτελεσμάτων που ορίζονται σε μεμονωμένους υπαλλήλους ή τμήματα και καθορίζουν εάν ο οργανισμός προχωρά προς τους στόχους του.

Για παράδειγμα, ένας HR καλείται να προσλάβει στελέχη πωλήσεων σε ένα μήνα. Τώρα, ας δούμε τα KRA και KPI αφιερωμένα σε αυτήν την εργασία.

Στόχος: Να προσληφθούν 10 στελέχη πωλήσεων σε ένα μήνα

KRA: Πρόσληψη και ενσωμάτωση κορυφαίων στελεχών

KPI: Αριθμός προσληφθέντων στελεχών.

Ελπίζουμε ότι μπορείτε τώρα να διακρίνετε μεταξύ KPI και KRA. Θα συζητήσουμε περιγραφικά περισσότερα τέτοια παραδείγματα αργότερα στο άρθρο.

Ρόλοι

Οι τομείς βασικών αποτελεσμάτων παίζουν σημαντικό ρόλο στην κατανόηση του πόσο καλά ο οργανισμός, τα τμήματα ή οι υπάλληλοί του έχουν επιτύχει τους γενικούς του στόχους.

Είναι ένα πλαίσιο που περιγράφει το εύρος των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρει ο οργανισμός.

Ενώ οι βασικοί δείκτες απόδοσης είναι μετρήσιμα μέτρα που χρησιμοποιούνται από οργανισμούς για την ανάλυση της απόδοσης των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους. Αυτό, σε αντάλλαγμα, βοηθά τον οργανισμό να επιτύχει μακροπρόθεσμους στόχους.

Οι KPI είναι οι πιο συνιστώμενες επιχειρηματικές μετρήσεις για να κρίνετε την επιτυχία του οργανισμού σας με την πάροδο του χρόνου.

Παραδείγματα KRA και KPI για διάφορα προφίλ εργασίας

Διευθυντής πωλήσεων

KRAsKPIsGoalsΔυνατότητα προβολής συνολικής αξίας προϊόντων και προσφορών υποστήριξης που ευθυγραμμίζονται με τις ανάγκες των πελατών Νέος πελάτης Προσεγγίστε 5 υποψήφιους πελάτες με έσοδα > 10 εκατομμύρια $ Διεξαγωγή εργαστηρίων και δραστηριοτήτων στρατηγικού σχεδιασμού πωλήσεων Προγράμματα ανάπτυξης εργαζομένων Διεξαγωγή 2 εργαστηρίων για τις βέλτιστες πρακτικές για «Αποτελεσματικές πωλήσεις».

Διεξάγετε 3 συνεδρίες «εκπαίδευσης για τη γενιά των δυνάμεων» κάθε μήνα

Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού

KRAsKPIsGoalsΑνάπτυξη στρατηγικών στελέχωσης για τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους του οργανισμού Πρόσληψη νέου υπαλλήλου Πρόσληψη και ενσωμάτωση της ομάδας πωλήσεων (5 υπάλληλοι) για το δυτικό γραφείο έως τα μέσα Νοεμβρίου

Ατομικές συνεδρίες προσανατολισμού

Ασχοληθείτε με κοινά προβλήματα και ανησυχίες των εργαζομένων Ανάπτυξη και δέσμευση εργαζομένων Δημιουργήστε και μοιραστείτε φόρμες σχολίων εργαζομένων κάθε 4 εβδομάδες

Διεξάγετε μηνιαίες έρευνες αφοσίωσης των εργαζομένων

Διευθυντές Πληροφορικής

KRAsKPIsGoals Οδηγήστε τις φάσεις προμήθειας, ανάπτυξης, δοκιμών και παράδοσης για προϊόντα τεχνολογίαςΜετάβαση στο νέο σύστημα
Μεταφορά όλων των παλαιών δεδομένων στο νέο σύστημα χωρίς λανθασμένο χειρισμό έως τα μέσα ΝοεμβρίουΔιασφαλίστε τη διαθεσιμότητα του συστήματος 24*7, 365 ημέρες το χρόνο. Μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας του συστήματοςΒεβαιωθείτε ότι ο χρόνος διακοπής λειτουργίας του συστήματος είναι μικρότερος από 10 λεπτά την εβδομάδα.

Τυλίγοντας

Οι KRA και οι KPI πάνε χέρι-χέρι, καθώς και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά για την επιτυχία της επιχείρησής σας.

Η συγκόλληση των ενεργειών των εργαζομένων σας με τους στρατηγικούς στόχους του οργανισμού μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές σας να επιτύχετε μακροπρόθεσμους στόχους.

Η χρήση KRA και KPI σε συνδυασμό θα κάνει την επιχείρησή σας επιτυχημένη.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει πώς να δημιουργήσετε πίνακες εργαλείων KPI.