Τα Bright Datacenter Proxies βοηθούν στην αντιμετώπιση των αποκλεισμών ιστότοπων

Οι διακομιστής μεσολάβησης λειτουργούν ως μεσολαβητές μεταξύ του υπολογιστή σας και του πόρου στον οποίο προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση.

Συγκαλύπτουν τη διεύθυνση IP σας με τη δική τους IP, έτσι ώστε ο διακομιστής στο άλλο άκρο να μην γνωρίζει ποιος πραγματικά προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στον πόρο.

Οι διακομιστής μεσολάβησης κέντρου δεδομένων δεν είναι παρά ένας τύπος διακομιστών μεσολάβησης που βρίσκονται σε κέντρα δεδομένων αντί να συνδέονται με έναν πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου ή έναν πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου. Είναι ένα μεγάλο δίκτυο διακομιστών που βρίσκεται σε διάφορα μέρη του κόσμου, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση σε πόρους του Διαδικτύου χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Φωτεινά δεδομένα προσφέρει περίπου 770.000 πλήρως συμβατούς διακομιστή μεσολάβησης κέντρου δεδομένων, οι οποίοι μπορούν να σας εξασφαλίσουν τον βέλτιστο χρόνο λειτουργίας δικτύου καθώς και την ταχύτητα.

Οφέλη από τη χρήση διαμεσολαβητών δεδομένων κέντρου δεδομένων Bright Data

#1. Αποδοτική

Οι πληρεξούσιοι κέντρου δεδομένων, ειδικότερα, είναι οικονομικά αποδοτικοί επειδή ζουν σε ένα μεγάλο κέντρο δεδομένων με χιλιάδες άλλους διακομιστές.

Μπορεί να υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός διευθύνσεων IP για να διαλέξετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι διακομιστής μεσολάβησης κέντρων δεδομένων είναι πιο οικονομικά αποδοτικοί από τους οικιακούς διακομιστές με περιορισμένες διευθύνσεις IP που μπορούν να εκχωρηθούν.

#2. Ταχύτερος χρόνος απόκρισης

Οι proxies του κέντρου δεδομένων Bright Data είναι γνωστοί για τους γρήγορους χρόνους απόκρισης. Το να λαμβάνετε υπόψη τον χρόνο απόκρισης είναι σημαντικό γιατί όταν χρησιμοποιείτε έναν διακομιστή μεσολάβησης, αυτό που κάνετε ουσιαστικά είναι ότι κάνετε ένα επιπλέον βήμα στο δίκτυο, το οποίο σας κοστίζει χρόνο.

  Πώς να δημιουργήσετε δημοσκοπήσεις σε ομαδικές συνομιλίες iMessage σε iPhone και iPad

Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για περιπτώσεις χρήσης όπως η απόξεση ιστού, η ανάλυση αγοράς και η ανάλυση δεδομένων.

#3. Μεγάλη γκάμα IP

Οι χρήστες μπορούν να κάνουν εναλλαγή μεταξύ IP από μια μεγάλη ομάδα διευθύνσεων IP που υπάρχουν για έναν διακομιστή μεσολάβησης κέντρου δεδομένων. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν θα αποκλείεστε κατά την πρόσβαση σε οποιονδήποτε πόρο Διαδικτύου.

Επίσης, οι IP σε έναν διακομιστή μεσολάβησης κέντρου δεδομένων είναι στατικές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τις IP που αλλάζουν συχνά.

#4. Μεγάλη γκάμα τοποθεσιών

Οι πληρεξούσιοι κέντρου δεδομένων που προσφέρονται από την Bright Data βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πόρους του Διαδικτύου χωρίς να αποκλειστούν γεωλογικά. Είναι χρήσιμο για την εκτέλεση λειτουργιών που περιλαμβάνουν γεωγραφική πρόσβαση.

Χαρακτηριστικά των Διαμεσολαβητών Datacenter της Bright Data

❇️ Κορυφαία Ταχύτητα Δικτύου: Οι διακομιστής μεσολάβησης πρέπει να είναι εξαιρετικά γρήγοροι λόγω των πρόσθετων αναπηδήσεων δικτύου. Το Bright Data διασφαλίζει ότι οι διακομιστές μεσολάβησης έχουν πρόσβαση με τις βέλτιστες ταχύτητες και είναι αξιόπιστοι. Παρέχει 99,99% χρόνο λειτουργίας δικτύου και παρακολούθηση κατάστασης δικτύου σε πραγματικό χρόνο.

❇️ Εξαιρετική υποδομή: Το Bright Data διαθέτει επεκτάσιμη υποδομή που παρέχει απεριόριστες δυνατότητες προσαρμογής σε διάφορα μέρη του κόσμου. Δεν θα πρέπει να περιμένετε χρόνο διακοπής λειτουργίας κατά τη χρήση διακομιστή μεσολάβησης κέντρου δεδομένων που προσφέρονται από το Bright Data.

❇️ Τεράστιο δίκτυο IP: Το δίκτυο διακομιστή μεσολάβησης του κέντρου δεδομένων είναι χτισμένο σε 98 χώρες με περισσότερες από 770.000 διευθύνσεις IP. Περιστρέψτε τις IP σας σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και μειώστε την πιθανότητα αποκλεισμού.

❇️ Ασφάλεια και συμμόρφωση: Σύμφωνα με το Bright Data, το δίκτυο διακομιστή μεσολάβησης του κέντρου δεδομένων του είναι 100% συμβατό με τους τοπικούς νόμους δεδομένων, όπως ο GDPR και ο CCPA, για τη διασφάλιση του απορρήτου και της ακεραιότητας των δεδομένων.

  Samsung Galaxy S20: Πώς να απενεργοποιήσετε πλήρως το Bixby

❇️ Διαχειριστής μεσολάβησης: Το Bright Data προσφέρει έναν φιλικό προς το χρήστη πίνακα ελέγχου για τη διαχείριση των διακομιστών μεσολάβησης, ενσωμάτωση χωρίς προβλήματα και πολλές άλλες ανάγκες προγραμματιστών. Μπορείτε επίσης να ορίσετε προσαρμοσμένους κανόνες για καλύτερα αποτελέσματα και παρέχει επίσης αρχεία καταγραφής για εντοπισμό σφαλμάτων.

Σημαντικές τοποθεσίες διακομιστή μεσολάβησης κέντρων δεδομένων

Μεταξύ αυτών των 98 χωρών, εδώ είναι μερικές από τις κορυφαίες τοποθεσίες διακομιστή μεσολάβησης του Bright Data:

  • Ηνωμένες Πολιτείες: 476.515 IP
  • Γερμανία: 39.165 IP
  • Ιταλία: 19.200 IP
  • Αυστραλία: 43.506 IP
  • Καναδάς: 33.022 IP
  • Ιαπωνία: 23.804 IP

Χρήση διακομιστή μεσολάβησης κέντρου δεδομένων

Μόλις εγγραφείτε στο Bright Data, λαμβάνετε μια πίστωση 5 $, χρησιμοποιώντας την οποία μπορείτε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε διακομιστή μεσολάβησης κέντρου δεδομένων για επίδειξη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στην καρτέλα “Οι Διακομιστές μεσολάβησης μου” στο μενού “Διακομιστές μεσολάβησης και απόξεση Υπέρ” και να δημιουργήσετε ένα νέο διακομιστή μεσολάβησης.

Κατά τη δημιουργία ενός νέου διακομιστή μεσολάβησης κέντρου δεδομένων, υπάρχουν πολλοί τύποι IP από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε.

Αν μόλις ξεκινάτε, ο τύπος IP «κοινόχρηστος (πληρωμή ανά χρήση)» είναι πολύ λογικός επειδή βασίζεται σε πληρωμή ανά χρήση και οι IP είναι δωρεάν.

Εάν μια IP είναι απενεργοποιημένη, μπορείτε πάντα να επαναδρομολογήσετε το αίτημα χρησιμοποιώντας την πλησιέστερη διαθέσιμη IP. Λαμβάνετε περίπου 20.000 IP με τον τύπο IP «κοινόχρηστο (πληρωμή ανά χρήση)».

Υπάρχει επίσης μια επιλογή για να επιτρέπεται η δρομολόγηση αιτημάτων μέσω θυρών εκτός των 80 και 443, οι οποίες χρησιμοποιούνται για αιτήματα HTTP/S.

Αφού «αποθηκεύσετε και ενεργοποιήσετε» τον διακομιστή μεσολάβησης, μπορείτε να μεταβείτε στην καρτέλα «Παράμετροι πρόσβασης», όπου θα βρείτε τα διαπιστευτήρια και τη διεύθυνση URL για να συνδεθείτε στον διακομιστή μεσολάβησης. Ο ευκολότερος τρόπος για να στείλετε ένα αίτημα στον διακομιστή μεσολάβησης είναι να χρησιμοποιήσετε το cURL. Η εντολή παρέχεται ήδη από το Bright Data στην καρτέλα «παράμετροι πρόσβασης».

curl --proxy brd.superproxy.io:22225 --proxy-user brd-customer-<CUSTOMER_ID>-zone-<ZONE_NAME>:<ZONE_PASSWORD>  https://lumtest.com/myip.json

Μπορείς να πας Παραδείγματα ενσωμάτωσης διακομιστή μεσολάβησης και δημιουργήστε κώδικα API για πρόσβαση στον διακομιστή μεσολάβησης σε πολλές γλώσσες προγραμματισμού.

  Πώς να βρείτε το πρώτο σας Tweet

Περιπτώσεις χρήσης

🔷 Web Scraping: Οι διακομιστής μεσολάβησης Datacenter είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη συλλογή δεδομένων από διάφορους ιστότοπους που φιλοξενούνται σε διάφορες χώρες χωρίς καν να αποκλειστούν. Μπορείτε επίσης να κάνετε εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών IP για να αποφύγετε τις πιθανότητες αποκλεισμού. Ωστόσο, η Bright Data δεν συνιστά τη χρήση της για στόχευση μηχανών αναζήτησης. Αντίθετα, είναι το SERP API για αυτό.

🔷 Διαφημίσεις: Οι διαδικτυακοί διαφημιστές χρησιμοποιούν διακομιστή μεσολάβησης κέντρων δεδομένων για να επαληθεύσουν ότι οι διαφημίσεις τους εμφανίζονται σωστά σε διάφορες πλατφόρμες σε διάφορα μέρη του κόσμου.

🔷 Ανάλυση δεδομένων: Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν διακομιστές μεσολάβησης κέντρων δεδομένων για να συλλέξουν δεδομένα από τον ανταγωνισμό τους ή τους χρήστες τους στην αγορά και να τα αναλύσουν για να ανεβάσουν επίπεδο το παιχνίδι τους. Συχνά αναφέρεται ως έρευνα αγοράς ή ανάλυση αγοράς.

🔷 Συλλογή γεωλογικών δεδομένων: Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν διακομιστή μεσολάβησης κέντρων δεδομένων για τη συλλογή δεδομένων καιρού από διάφορα μέρη του κόσμου. Οι πλατφόρμες συγκέντρωσης περιεχομένου χρησιμοποιούν επίσης τέτοιους διακομιστή μεσολάβησης για τη συλλογή τοπικών ειδήσεων και ενημερώσεων.

Τελικές Λέξεις

Οι πληρεξούσιοι κέντρου δεδομένων που παρέχονται από τη Bright Data προσφέρουν πολλά οφέλη μαζί τους. Από το να είναι οικονομικά αποδοτικό λόγω του μοντέλου πληρωμής ανά χρήση έως την παροχή βέλτιστου χρόνου λειτουργίας δικτύου λόγω περιστροφής IP και ταχύτερους χρόνους απόκρισης, οι διακομιστής μεσολάβησης κέντρου δεδομένων είναι μια εξαιρετική λύση για τις περιπτώσεις χρήσης που αναφέρονται παραπάνω.

Αυτό που βελτιώνει περαιτέρω τη διαχείριση των διακομιστών μεσολάβησης είναι ο Διαχειριστής μεσολάβησης του Bright Data, μέσω του οποίου μπορείτε να διαχειριστείτε όχι μόνο τους διακομιστή μεσολάβησης του κέντρου δεδομένων, αλλά όλους τους διακομιστές μεσολάβησής σας σε μία διεπαφή.

‘Ηταν αυτό το άρθρο χρήσιμο?

Ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας!