Πώς να βρείτε το πρώτο σας Tweet

Το Twitter γιορτάζει την όγδοη επέτειό του επιτρέποντας σε όλους να δουν τις πρώτες τους αναρτήσεις στο Twitter. Μπορείτε να μάθετε τι δημοσίευσε για πρώτη φορά οποιοσδήποτε στο Twitter. Θέλετε να μάθετε πώς ξεκίνησαν οι ήρωές σας στο Twitter; Δείτε πώς μπορείτε να μάθετε. Θα σας δείξουμε επίσης πώς μπορείτε να διαβάζετε τα παλιά σας Tweet ανά μήνα ή θα αναζητήσετε στο αρχείο σας για να βρείτε Tweets με συγκεκριμένες λέξεις, φράσεις, hashtags ή @usernames.

Σας λέμε επίσης γιατί πρέπει να γνωρίζετε τι δημοσιεύσατε πριν από πολύ καιρό στο Twitter. (Διαβάστε όλους τους οδηγούς μας στο Twitter, το Facebook και το YouTube.)

Πώς να βρείτε το πρώτο σας Tweet

Αυτό το κομμάτι είναι εύκολο. Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης ιστού με το οποίο είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας στο Twitter, απλώς επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο:

https://discover.twitter.com/first-tweet#

Θα δείτε το πρώτο σας Tweet (στην περίπτωσή μου, μια μάλλον βαρετή –αν αξίζει– παράκληση να ακολουθήσετε το @pcadvisor). Για περισσότερες συναρπαστικές ενημερώσεις, ρίξτε μια ματιά @mattjegan.

  Είναι ασφαλές να αντιγράψετε/επικολλήσετε κωδικούς πρόσβασης από το πρόχειρό σας;

Πώς να βρείτε το πρώτο tweet κάποιου

Επισκεφτείτε τον ίδιο σύνδεσμο και πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη τους. Ακολουθεί το πρώτο tweet του PC Advisor:

Ξέρουμε να ζούμε.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε παλιά Tweet

Τώρα ας προχωρήσουμε στο πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε παλιά Tweet και πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να αρχειοθετήσετε τις αναρτήσεις σας στο Twitter.

Είμαι εθισμένος στο Twitter. Το αγαπώ. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να παρακολουθείτε τι συμβαίνει – αν και μέσα από το φίλτρο των ανθρώπων και των πραγμάτων που σας αρέσουν (ακολουθήστε τις γενικές εκλογές μέσω Twitter και θα είστε πεπεισμένοι ότι η πλευρά σας θα κερδίσει: δεν τείνετε να τα ακολουθείτε με τους οποίους διαφωνείτε). Το Twitter είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο με ολόκληρο τον κόσμο. Ως αποτέλεσμα μπορεί να αισθάνεται παροδικό, εφήμερο. Αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι: αυτό που μοιάζει με συνομιλία στην πραγματικότητα δημοσιεύεται. Όταν δημοσιεύετε στο Twitter, κάνετε μια μικρή ανάρτηση ιστολογίου, και αυτό σημαίνει ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο είστε νομικά υπεύθυνοι για όσα είπατε για ένα χρόνο μετά την ημέρα που διαγράψατε αυτήν την ανάρτηση. Και αυτό είναι εάν κανείς άλλος δεν τα ξανα-Tweet ή τα αναδημοσιεύει – εσείς είστε υπεύθυνοι για τα λόγια σας όπου κι αν εμφανίζονται. Οπότε αυτό που δημοσιεύεις έχει σημασία.

  Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αλλά το Twitter δεν μοιάζει με άλλα ιστολόγια, καθώς μόνο τα τελευταία 3.000 Tweet σας παραμένουν ζωντανά ανά πάσα στιγμή. Τα υπόλοιπα είναι αρχειοθετημένα – επομένως, αν έχετε δημοσιεύσει κάτι που πιθανόν να σας οδηγήσει σε νόμιμο ζεστό νερό, μπορείτε είτε να το διαγράψετε είτε να δημοσιεύσετε 3.000 φορές περισσότερο (διαγράψτε το, ψευδεπίγραφο).

Γιατί μπορεί να θέλετε να έχετε πρόσβαση σε παλιά Tweet

Πρόσφατα ήρθε σε επαφή ένας φίλος μου δικηγόρος. Ρώτησε: «Υπάρχει κάποιος τρόπος να αναζητήσω παλιά tweets; Έχω δει μερικούς ιστότοπους που λένε ότι μπορούν να τους αναζητήσουν, αλλά η λειτουργία αναζήτησης δεν μου δίνει αυτό που ξέρω ότι υπάρχει.

“Γνωρίζω τον χρήστη που θέλω να αναζητήσω και το εύρος ημερομηνιών – πηγαίνει πίσω στον Ιούνιο του 2011.”

Σε αυτό το σενάριο, δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά τα Tweet – καλά νέα για τον χαλαρό Tweeter που τρολάρει τον πελάτη του φίλου μου. Αλλά αν ήσασταν στην άλλη πλευρά αυτού του σεναρίου, μπορεί να είναι σημαντικό να βρείτε και να διατηρήσετε τα παλιά σας Tweet, ώστε να μπορείτε να αποδείξετε τι κάνατε και τι δεν είπατε. Είναι επίσης διασκεδαστικό: το καλύτερο υλικό μου πηγαίνει στο Twitter. Έκανα μεγάλη προσπάθεια στα πρώτα 12.000 Tweets που δημοσίευσα και θέλω να μπορώ να τα μελετήσω με ένα ποτήρι κρασί ή επτά.

  Το Zoom παρακολουθεί πραγματικά ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε σε μια κλήση;

Έτσι, ορίστε πώς μπορείτε να διαβάσετε όλες αυτές τις παλιές αναρτήσεις στο Twitter.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στα παλιά σας Tweet

Μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου σας στο Twitter. Το Twitter εξηγεί βοηθητικά όλα σε αυτό ανάρτηση ιστολογίου. Θα σας τα εξηγήσω ακόμα πιο βοηθητικά (απλώς θυμηθείτε ότι το ακούσατε πρώτα εδώ). Κάντε κλικ στις εικόνες για να τις κάνετε μεγαλύτερες.

Πρόσβαση σε παλιά Tweets βήμα 1. Συνδεθείτε στο Twitter. Κάντε κλικ στο γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο αναπτυσσόμενο μενού (όπως απεικονίζεται παραπάνω).

Πρόσβαση στα παλιά Tweets βήμα 2. Στο κάτω μέρος θα βρείτε μια επιλογή για να ζητήσετε το αρχείο σας στο Twitter. Κάντε κλικ στο κουμπί… και αυτό είναι, λίγο πολύ.

Πρόσβαση στα παλιά Tweets βήμα 3. Θα λάβετε ένα μήνυμα που θα σας λέει να περιμένετε ένα email. Στην περίπτωσή μας το email έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά.

Πρόσβαση στα παλιά Tweets βήμα 4. Μέσα σε αυτό το email υπάρχει ένας σύνδεσμος, κάντε κλικ στον σύνδεσμο και μεταβείτε σε μια σελίδα με ένα κουμπί λήψης. Χτυπήστε το και κατεβάστε τα παλιά σας Tweet ως αρχείο zip.

Τώρα μπορείτε να προβάλετε τα Tweet σας ανά μήνα ή να κάνετε αναζήτηση στο αρχείο σας για να βρείτε Tweet με συγκεκριμένες λέξεις, φράσεις, hashtags ή @usernames. Μπορείτε ακόμη και να αλληλεπιδράσετε με τα παλιά σας Tweet όπως ακριβώς θα κάνατε με τα τρέχοντα μέσω μιας διεπαφής HTML ή να τα δείτε σε ένα υπολογιστικό φύλλο ως CSV.