Τα 8 καλύτερα προγράμματα περιήγησης στο iOS

Το «έξυπνο» στο smartphone προέκυψε λόγω της ικανότητάς του να επικοινωνεί με άλλες συσκευές. Αυτή η επικοινωνία κατέστη δυνατή μέσω του Διαδικτύου και τα τηλέφωνα δεν έμειναν χωρίς πρόγραμμα περιήγησης από τότε. Τα προγράμματα περιήγησης είναι αυτά που μετατρέπουν αυτή τη σύνθετη σύνδεση σε κάτι σημαντικό για τους χρήστες. Όλες οι συσκευές διαθέτουν τα δικά τους προγράμματα περιήγησης, αλλά μερικές φορές το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης είναι ανεπαρκές για τις ανάγκες μας, γεγονός που μας αναγκάζει να κατεβάσουμε περισσότερα προγράμματα περιήγησης. Ωστόσο, στο iOS, αυτό σημαίνει καλύτερη απόδοση του Safari. Αυτό δεν είναι ένα κατόρθωμα που μπορούν να επιτύχουν τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης. Ακολουθεί μια λίστα με τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης στο iOS. Αυτά τα προγράμματα περιήγησης δοκιμάστηκαν σε iPad Pro με iOS 10.3.2. Εάν είστε άτομο Android, ρίξτε μια ματιά στη λίστα μας με τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης για Android.

Σημείωση: Με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί το iOS, τα προγράμματα περιήγησης χρησιμοποιούν μόνο ένα προσαρμοσμένο κέλυφος πάνω από τον υποκείμενο κώδικα Safari, επομένως ένα σημείο αναφοράς δεν θα αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα και κανένα πρόγραμμα περιήγησης iOS δεν θα είναι ποτέ τόσο γρήγορο όσο το Safari.

1. Σαφάρι

Το πρόγραμμα περιήγησης Safari είναι αποκλειστικό για συσκευές που κατασκευάζονται από την Apple και παρέχεται προεγκατεστημένο με τη συσκευή σας iOS. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον Internet Explorer, αυτό το εγγενές πρόγραμμα περιήγησης έθεσε το σημείο αναφοράς για το τι πρέπει να κάνει ένα καλό πρόγραμμα περιήγησης. Με το Safari, όχι μόνο μπορείτε να περιηγείστε γρήγορα σε ιστότοπους με εξαιρετική απόδοση γραμματοσειράς, μπορείτε ακόμη και να το συγχρονίσετε με άλλες εφαρμογές για ανάγνωση αργότερα ή σε διαφορετική μορφή. Σας δίνει την επιλογή να προβάλετε έναν ιστότοπο σε “Λειτουργία ανάγνωσης”, η οποία εξαλείφει την επιπλέον μορφοποίηση από μια σελίδα και σας επιτρέπει να διαβάζετε μόνο το κείμενο και τις εικόνες όπως θα κάνατε σε ένα βιβλίο. Από όλα τα μικρά πράγματα που κάνουν το iOS μια τόσο αξιόλογη πλατφόρμα, το Safari είναι σίγουρα ένας εξέχων συντελεστής σε αυτό.

  Πώς να δημιουργήσετε ανώνυμους φακέλους στο iOS

2. Χρώμιο

Το Chrome συμβαίνει να είναι μια από τις λίγες εφαρμογές που έχουν απίστευτη διανομή ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Το iOS δεν αποτελεί εξαίρεση. Το πρόγραμμα περιήγησης Chrome προσφέρει συγχρονισμό μεταξύ πλατφορμών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα ίδια αγαπημένα/ρυθμίσεις/καρτέλες σε υπολογιστή, Mac, iOS ή Android. Ωστόσο, δεν τελειώνει σε επικοινωνία μεταξύ πλατφορμών, το Chrome μπορεί να συγχρονιστεί με πολλές εφαρμογές, καθώς και με το Google Assistant και το Gboard για μια πληρέστερη εμπειρία. Στο iOS, το Chrome παίζει καλά με τις εφαρμογές της Google.

3. Firefox

Το πρόγραμμα περιήγησης Firefox φαίνεται και λειτουργεί ακριβώς όπως η παραλλαγή του για επιτραπέζιους υπολογιστές. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός κελύφους που είναι εγκατεστημένο στην υποδομή απόδοσης ιστοσελίδων του Safari (το ίδιο ισχύει για όλα τα προγράμματα περιήγησης που δεν είναι Safari). Μπορείτε να συγχρονίσετε το iOS Firefox με τον επιτραπέζιο/φορητό υπολογιστή σας και μια φιλική διεπαφή. Αν και οι αρχικές εκδόσεις δεν είχαν κάποια στιλπνότητα, αυτά τα ζητήματα έχουν επιλυθεί τώρα και δεν θα μπορούσε να φαίνεται πιο κομψή.

  Αποστολή αρχείων και κειμένου μεταξύ συσκευών Mac και iOS με Copybin

4. Firefox Focus

Το πρόγραμμα περιήγησης Firefox είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης που είναι διαθέσιμα στο iOS. Ωστόσο, ο παραδοσιακός Firefox δεν είναι τόσο πρωτοποριακός όσο το Firefox Focus. Παίρνει όλη την αξιοπιστία του Firefox και προσθέτει ένα επίπεδο απορρήτου και ασφάλειας σε αυτό. Έρχεται επίσης με αποκλεισμό περιεχομένου που αποτρέπει την εμφάνιση περιττών διαφημίσεων (και οποιουδήποτε περιεχομένου που θέλετε να φιλτράρετε προσωπικά). Επιπλέον, μπορείτε να αποκλείσετε προγράμματα παρακολούθησης από ιστότοπους όπως προγράμματα παρακολούθησης αναλυτικών στοιχείων, προγράμματα παρακολούθησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προγράμματα παρακολούθησης διαφημίσεων και άλλα προγράμματα παρακολούθησης που δεν εμπίπτουν σε αυτές τις κατηγορίες.

5. Puffin Browser

Το Puffin Browser δεν απολαμβάνει τον ίδιο χώρο με ορισμένα από τα άλλα προγράμματα περιήγησης που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένα φανταστικό πρόγραμμα περιήγησης. Το πρόγραμμα περιήγησης puffin έχει τη δυνατότητα να συμπιέζει ιστοσελίδες έτσι ώστε να διατηρούν την οπτική τους ποιότητα, ενώ παράλληλα να επιβαρύνουν περιορισμένα τα δεδομένα. Η συμπίεση βοηθά επίσης το Puffin να φορτώνει τις σελίδες πιο γρήγορα. Το πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό Bing και Yandex. Εάν μπορείτε να το ξεπεράσετε, σας δίνεται μια πρώτη σελίδα με τα τελευταία νέα από όλο τον κόσμο, καθώς και μια χούφτα ανεπαίσθητες, μη παρεμβατικές διαφημίσεις. Η υπόλοιπη εμπειρία είναι η τυπική περιήγηση στο web.

6. Όπερα Ακτή

Το Opera είναι ένα πλούσιο πρόγραμμα περιήγησης που, κάποτε, είχε τόση φήμη με το Chrome. Μπορεί να μην κυριαρχεί πλέον, αλλά σίγουρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Το Opera Coast δεν είναι απλώς μια ελαχιστοποιημένη έκδοση ενός προγράμματος περιήγησης για επιτραπέζιους υπολογιστές, είναι προσαρμοσμένο για περιήγηση σε κινητά και το Opera Coast είναι ειδικά βελτιστοποιημένο για iOS, με ενσωματωμένη υποστήριξη για 3D Touch. Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι η απουσία γραμμής διευθύνσεων, στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω μιας απλής κίνησης ολίσθησης προς τα πάνω. Υπάρχει μια καμπύλη μάθησης στην εμπειρία, αλλά μόλις το καταφέρετε, είναι αρκετά αναντικατάστατο.

  Πώς να μεταδίδετε ζωντανά στο Facebook από iOS και Android

7. Opera Mini

Η Opera έχει κάνει τα πράγματα σωστά όταν μια λίστα περιλαμβάνει δύο από τα προϊόντα της. Το Opera Mini είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης που έγινε δημοφιλές από το Nokia Symbian OS Series 40. Αυτά ήταν απλά τηλέφωνα με απλές ανάγκες περιήγησης, επομένως δεν χρειαζόταν προφόρτωση βίντεο ή μορφοποίηση. Για τους σκοπούς αυτούς, η Opera κυκλοφόρησε το πρόγραμμα περιήγησης Mini. Εξακολουθεί να είναι βασικό στοιχείο των μικρότερων τηλεφώνων. Ο σκοπός του στο iOS είναι αυστηρά να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε δεδομένα. Εάν πρόκειται απλώς να διαβάσετε κάποια άρθρα ή να περιηγηθείτε σε ορισμένες εικόνες, τότε το Opera Mini θα συμπιέσει λίγο αυτές τις εικόνες, θα αποβάλει την υπερβολική μορφοποίηση και θα φορτώσει μόνο το κείμενο. Δεν είναι όμορφο, αλλά είναι πολύ οικονομικό με δεδομένα.

8. Δελφίνι

Το Dolphin είναι μοναδικό στο ότι δεν έχει παρουσία σε κανέναν επιτραπέζιο/laptop αλλά είναι αρκετά διάσημο σε iOS και Android. Η δημοτικότητά του οφείλεται στην τεράστια γκάμα συνοδευτικών χαρακτηριστικών του. Είναι ένα προσαρμόσιμο πρόγραμμα περιήγησης στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε λειτουργίες μέχρι να λειτουργήσει ακριβώς όπως θέλετε. Είναι αρκετά σταθερό, γρήγορο και έχει μια λειτουργία Dolphin Zero που επιτρέπει την προστασία της ιδιωτικής ζωής για εσάς. Ομολογουμένως όλη αυτή η ευελιξία κάνει το πρόγραμμα περιήγησης μπερδεμένο στην αρχή.