Τα 7 καλύτερα εργαλεία υπηρεσίας ενημέρωσης διακομιστή Windows που αξιολογήθηκαν το 2020

Οι υπηρεσίες Windows Server Update Services –ή WSUS– είναι ένα στοιχείο των σύγχρονων λειτουργικών συστημάτων διακομιστών Windows που φροντίζουν για τη λήψη των διαθέσιμων ενημερώσεων συστήματος και λογισμικού της Microsoft και τη διανομή τους σε υπολογιστές-πελάτες. Το εργαλείο μπορεί να μειώσει σημαντικά το εύρος ζώνης που χρησιμοποιείται για αναβαθμίσεις, καθώς κάθε δικτυωμένος υπολογιστής λαμβάνει τις αναβαθμίσεις του από τον διακομιστή WSUS αντί να τον κατεβάζει από το Διαδίκτυο. Δυστυχώς, τα WSUS απέχουν πολύ από το τέλειο και υποφέρουν από αρκετές ελλείψεις. Αυτό οδήγησε πολλούς εκδότες λογισμικού –συμπεριλαμβανομένης της Microsoft– να κυκλοφορήσουν εργαλεία για την αντιμετώπιση ορισμένων από αυτά. Στο σημερινό άρθρο, θα εξετάσουμε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία Windows Server Update Service.

Θέλουμε πάντα να δίνουμε στον αναγνώστη μας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, επομένως θα ξεκινήσουμε εξηγώντας με περισσότερες λεπτομέρειες τι είναι το WSUS. Θα συζητήσουμε τις διαφορετικές λειτουργίες του WSUS, προσπαθώντας να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν. Και δεδομένου ότι τα περισσότερα εργαλεία WSUS δημιουργήθηκαν για να αντιμετωπίσουν ορισμένες ελλείψεις του WSUS, αυτό θα συζητήσουμε στη συνέχεια. Μετά από αυτό, θα είστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να εκτιμήσετε καλύτερα την υπόλοιπη συζήτησή μας. Αυτό θα μας οδηγήσει στον πυρήνα του θέματος, τα καλύτερα εργαλεία Windows Server Update Services. Δεν θα απαριθμήσουμε μόνο τα καλύτερα προϊόντα αλλά θα κάνουμε και μια σύντομη ανασκόπηση του καθενός.

Τι είναι οι υπηρεσίες ενημέρωσης διακομιστή Windows

Οι υπηρεσίες Windows Server Update Services είναι εργαλεία λογισμικού της Microsoft που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση της διανομής ενημερώσεων και επειγουσών επιδιορθώσεων που κυκλοφορούν για προϊόντα της Microsoft σε υπολογιστές σε εταιρικό περιβάλλον. Το WSUS πραγματοποιεί λήψη ενημερώσεων από τον ιστότοπο του Microsoft Update και στη συνέχεια τις διανέμει σε υπολογιστές σε δίκτυο.

Το SUS, ο πρόδρομος του WSUS, αρχικά επέτρεπε μόνο τη λήψη των ενημερώσεων του λειτουργικού συστήματος των Windows σε μια κεντρική τοποθεσία. Αυτό επέτρεψε στους δικτυωμένους υπολογιστές να χρησιμοποιούν την ενημέρωση των Windows για να λαμβάνουν τις ενημερώσεις τους από αυτήν την κεντρική τοποθεσία και όχι απευθείας από το Windows Update. Έκτοτε μετονομάστηκε και επεκτάθηκε και πλέον μπορεί να διανέμει ενημερώσεις, επείγουσες επιδιορθώσεις, Service Pack, προγράμματα οδήγησης συσκευών και πακέτα δυνατοτήτων σε πελάτες από έναν κεντρικό διακομιστή.

Το WSUS στοχεύει κυρίως τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Οι μεγαλύτερες εταιρείες χρησιμοποιούν συχνά το System Center Configuration Manager ως τον κύριο μηχανισμό ενημέρωσης, καθώς προσφέρει πολλές περισσότερες δυνατότητες και μεγαλύτερη ευελιξία.

Λειτουργίες της υπηρεσίας Windows Server Update

Αν και μπορεί να φαίνεται απλό, ακόμα και απλοϊκό, πολλά συμβαίνουν στο παρασκήνιο με το WSUS. Η υπηρεσία πρώτα αναλύει τα συστήματα και αξιολογεί την κατάσταση ενημέρωσης τους. Μπορεί να καθορίσει ποιες ενημερώσεις είναι διαθέσιμες και απαιτούμενες σε κάθε συνδεδεμένο σύστημα. Στη συνέχεια, θα προχωρήσει στη λήψη των απαιτούμενων ενημερώσεων από τη Microsoft και στην αποθήκευση τους τοπικά. Υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων της Microsoft και είναι ενσωματωμένο ως ρόλος διακομιστή σε πρόσφατες εκδόσεις διακομιστή Windows.

Οι υπηρεσίες Windows Server Update Services διαθέτουν πολλές προηγμένες δυνατότητες, όπως το εύρος ζώνης και τη βελτιστοποίηση πόρων δικτύου. Οι υπηρεσίες χειρίζονται επίσης τη στοχευμένη λήψη ενημερώσεων σε συγκεκριμένο υπολογιστή ή σετ υπολογιστών. Επιπλέον, το εργαλείο έχει εξαιρετικές δυνατότητες αναφοράς που θα σας επιτρέψουν να συλλέξετε κάθε είδους αναφορές που δείχνουν την κατάσταση των ενημερώσεων.

Το WSUS επιτρέπει στους διαχειριστές να εγκρίνουν ή να απορρίπτουν ενημερώσεις πριν από την εγκατάσταση. Μπορούν επίσης να αναγκάσουν τις ενημερώσεις να εγκατασταθούν έως μια δεδομένη ημερομηνία ή να λαμβάνουν εκτενείς αναφορές σχετικά με τις ενημερώσεις που απαιτεί κάθε μηχάνημα. Το WSUS μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να εγκρίνει ορισμένες κατηγορίες ενημερώσεων αυτόματα (όπως κρίσιμες ενημερώσεις, ενημερώσεις ασφαλείας, service pack, προγράμματα οδήγησης κ.λπ.). Οι ενημερώσεις μπορούν επίσης να εγκριθούν μόνο για “ανίχνευση”, επιτρέποντας στον διαχειριστή να δει ποια μηχανήματα απαιτούν μια συγκεκριμένη ενημέρωση χωρίς να την εγκαταστήσει πραγματικά.

  Πώς να διορθώσετε το "Ο επιλεγμένος δίσκος είναι στυλ διαμερίσματος GPT" κατά την εγκατάσταση των Windows 10

Μειονεκτήματα των υπηρεσιών ενημέρωσης διακομιστή Windows

Όσο καλές κι αν είναι, οι Υπηρεσίες ενημέρωσης διακομιστή Windows δεν είναι τέλειες. Πρώτα και κύρια, υποστηρίζουν μόνο πελάτες Windows, αλλά το πιο σημαντικό, λειτουργούν μόνο με λογισμικό Microsoft. Και ακόμη και τότε, δεν μπορεί να αναβαθμιστεί όλο το λογισμικό από τον γίγαντα του Redmond από το WSUS.

Αλλά υπάρχουν περισσότερα. Ακόμη και το λογισμικό που πρέπει να ενημερώνεται από το WSUS δεν είναι πάντα. Μια γρήγορη αναζήτηση θα αποκαλύψει αμέτρητες ιστορίες τρόμου υπολογιστών που εμφανίζονται πλήρως διορθωμένοι στις αναφορές WSUS αλλά δεν είναι, πρακτόρων πελατών που δεν θα συνδεθούν στο WSUS και ενημερώσεων που κολλάνε κατά την επεξεργασία. Οι ενημερώσεις κώδικα που λείπουν μπορεί να πάνε αρκετά χρόνια πίσω και έχουμε δει μηχανήματα που ανέφεραν 100% διορθωμένη κατάσταση, αλλά χρειάζονταν εκατοντάδες ενημερώσεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα WSUS δεν είναι καλά. Αυτοί είναι! Αλλά η ενημέρωση των υπολογιστών είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη δουλειά. Και ακόμη και με τις ελλείψεις τους, τα αυτοματοποιημένα συστήματα εξακολουθούν να κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά από ό,τι συνήθως γίνεται με το χέρι, ειδικά όταν λαμβάνεται υπόψη η χρονική επένδυση που απαιτεί.

Τα κορυφαία 7 καλύτερα εργαλεία υπηρεσιών Windows Server Update Services

Τα περισσότερα από τα εργαλεία που κυκλοφορούν στην αγορά για να συμπληρώσουν το WSUS κατασκευάστηκαν για την αντιμετώπιση ορισμένων προβλημάτων του λογισμικού. Άλλοι θα προσθέσουν λειτουργικότητα στη διαδικασία, όπως η ενημέρωση λογισμικού τρίτων. Παραδόξως, δύο από τα εργαλεία μας προέρχονται από τη Microsoft, η οποία, πιθανώς αναγνωρίζοντας ορισμένα από τα προβλήματα του συστήματός της, αποφάσισε να κυκλοφορήσει πρόσθετα εργαλεία.

1. SolarWinds Diagnostic Tool For The WSUS Agent (ΔΩΡΕΑΝ ΛΗΨΗ)

Η πρώτη μας είσοδος είναι από τη SolarWinds που κατασκευάζει μερικά από τα καλύτερα εργαλεία διαχείρισης δικτύου και συστημάτων. Η εταιρεία είναι ιδιαίτερα διάσημη για τα πολλά εξαιρετικά δωρεάν εργαλεία της, όπως το Diagnostic Tool for the WSUS Agent. Όπως μπορείτε να συμπεράνετε από το όνομά του, ο κύριος σκοπός αυτού του πακέτου δωρεάν λογισμικού είναι να διασφαλίσει ότι ο πράκτορας WSUS λειτουργεί σωστά σε όλους τους υπολογιστές. Αυτό είναι ένα σημαντικό έργο, καθώς από αυτό πηγάζουν τα περισσότερα ζητήματα WSUS και είναι πιθανώς η πιο αδύναμη περιοχή του WSUS.

Οι κύριες λειτουργίες αυτού του εργαλείου είναι οι εξής. Πρώτα θα επικυρώσει την κατάσταση του μηχανήματος και τις τιμές διαμόρφωσης παράγοντα του Windows Update. Εάν όλα φαίνονται εντάξει, θα επιχειρήσει μια σύνδεση με έναν διαμορφωμένο διακομιστή WSUS και θα παράσχει λεπτομερή σχόλια σχετικά με το αποτέλεσμα της προσπάθειας σύνδεσης.

Η εγκατάσταση του εργαλείου είναι τόσο απλή όσο η εκκίνηση του προγράμματος εγκατάστασης. Το εργαλείο ξεκινά αυτόματα μετά την εγκατάσταση και πραγματοποιείται μια αρχική ανάλυση. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η αρχική ανάλυση, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Έναρξη διάγνωσης για να εκτελέσετε μια βαθύτερη ανάλυση που θα αποκαλύψει κάθε πιθανό πρόβλημα με τον πράκτορα WSUS με πολύ σαφείς όρους και συχνά συμπεριλαμβάνοντας τα ακριβή βήματα που πρέπει να γίνουν για να τα διορθώσετε.

Το κύριο μειονέκτημα αυτού του εργαλείου είναι ότι πρέπει να εγκατασταθεί και να εκτελεστεί στον υπολογιστή-πελάτη. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με ορισμένους υπολογιστές που αποτυγχάνουν στις ενημερώσεις τους ή δεν αναφέρουν σωστά στο WSUS, η εγκατάσταση αυτού του εργαλείου θα μπορούσε να προσφέρει έναν εύκολο τρόπο διάγνωσης του προβλήματος.

ΔΩΡΕΑΝ ΛΗΨΗ: SOLARWINDS ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ WSUS AGENT

Και ενώ βρίσκεστε στον ιστότοπο της SolarWinds, ίσως θέλετε να ρίξετε μια ματιά σε μερικά από τα εξαιρετικά δωρεάν εργαλεία που είναι διαθέσιμα. Μερικά από αυτά εξετάστηκαν σε αυτές τις σελίδες όταν συζητήσαμε για παράδειγμα τους καλύτερους υπολογιστές υποδικτύου ή τους καλύτερους δωρεάν διακομιστές TFTP.

2. SolarWinds Patch Manager (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ)

Στη συνέχεια, έχουμε ένα ακόμα καλύτερο εργαλείο, επίσης από τη SolarWinds. Αυτή τη φορά, μιλάμε για το SolarWinds Patch Manager. Αυτό το εργαλείο οδηγεί το WSUS σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο. Ξεκινά από εκεί που σταματά το WSUS. Αυτό είναι ένα πλήρες πακέτο διαχείρισης ενημερωμένης έκδοσης κώδικα και ενημερώσεων λογισμικού που θα συνεργαστεί με το WSUS –ή SCCM, για αυτό το θέμα– για να παρέχει μια από τις καλύτερες εμπειρίες στη διαχείριση ενημερώσεων κώδικα.

  Πώς να αναδιατάξετε τα Windows με συντομεύσεις πληκτρολογίου στα Windows 10

Αυτό το εργαλείο ενσωματώνεται άψογα με το WSUS και προσθέτει κάποια ευπρόσδεκτη λειτουργικότητα σε αυτό. Για παράδειγμα, λαμβάνετε προγραμματισμένη ανάπτυξη ενημέρωσης κώδικα και ενημέρωσης, μια δυνατότητα που λείπει τραγικά από το WSUS. Ο Διαχειριστής ενημερώσεων κώδικα θα αναφέρει επίσης την κατάσταση και το απόθεμα ενημέρωσης κώδικα. Ενώ μιλάμε για ενοποίηση με άλλα εργαλεία, αυτό ενσωματώνεται επίσης με το SCCM για να παρέχει ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης ενημερώσεων κώδικα όχι μόνο για λειτουργικά συστήματα και λογισμικό της Microsoft αλλά και για εφαρμογές τρίτων.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του SolarWinds Patch Manager είναι η διαχείριση ευπάθειας. Εντός των ορίων μιας εφαρμογής διαχείρισης ενημερώσεων κώδικα, αυτό το εργαλείο θα διασφαλίσει ότι κανένας από τους υπολογιστές που διαχειρίζεται δεν διαθέτει ευάλωτο λογισμικό. Και αν βρει κάποιο, θα προχωρήσει στην επιδιόρθωση του με την ανάπτυξη της κατάλληλης ενημέρωσης κώδικα.

Για εφαρμογές τρίτων, μπορείτε να λάβετε πολλά προκατασκευασμένα και προ-δοκιμασμένα πακέτα για τα πιο συνηθισμένα απευθείας από τη SolarWinds. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τα δικά σας πακέτα για εσωτερικό λογισμικό ή εφαρμογές που δεν είναι διαθέσιμα από τη SolarWinds.

Η τιμολόγηση για το SolarWinds Patch Manager βασίζεται στον αριθμό των κόμβων που εξυπηρετούνται. Ξεκινά από 3 690 $ για 250 κόμβους και ανεβαίνει από εκεί. Αυτή είναι μια αέναη άδεια που θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιείτε το λογισμικό για πάντα. Ο αριθμός των κόμβων μπορεί εύκολα να αυξηθεί με την αγορά μιας πρόσθετης άδειας. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε αυτό το ισχυρό λογισμικό προτού δεσμευτείτε για μια τόσο σημαντική επένδυση, είναι διαθέσιμη μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών για λήψη.

ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: SOLARWINDS PATCH MANAGER

3. Microsoft WSUS Client Diagnostic Tool

ο Microsoft WSUS Client Diagnostic Tool προσφέρεται από τη Microsoft ως απάντηση στα πολυάριθμα προβλήματα με το λογισμικό πελάτη WSUS. Ο κύριος σκοπός του είναι να βοηθήσει τους διαχειριστές του WSUS στην αντιμετώπιση προβλημάτων υπολογιστών-πελατών που ενδέχεται να μην αναφέρουν στον διακομιστή WSUS. Αυτό το εργαλείο εκτελεί ορισμένους προκαταρκτικούς ελέγχους και στη συνέχεια δοκιμάζει την επικοινωνία μεταξύ του διακομιστή WSUS και του υπολογιστή-πελάτη.

Σε αντίθεση με το παρόμοιο εργαλείο SolarWinds, αυτό δεν έχει ωραίο GUI. Είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών και τα σχόλιά του στην οθόνη δεν είναι τα πιο χρήσιμα. Παρά την περιορισμένη χρησιμότητα του, ειδικά σε σύγκριση με το παρόμοιο εργαλείο SolarWinds, θεωρήσαμε ότι έπρεπε να συμπεριληφθεί στη λίστα μας για μερικούς λόγους.

Πρώτον, εμμένει στη φιλοσοφία του «προμηθευτής-πρώτα» που ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κανείς σε καλύτερη θέση να βρει προβλήματα με ένα σύστημα από τον δικό του εκδότη. Δεδομένης αυτής της λογικής, είναι λογικό να χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο της Microsoft για τον εντοπισμό σφαλμάτων με ένα προϊόν της Microsoft.

Επίσης, εάν επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Microsoft για ένα ζήτημα WSUS, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας ζητήσουν να εκτελέσετε αυτό το εργαλείο σε προβληματικούς υπολογιστές. Θα μπορούσαν να απαιτήσουν να τους παρέχετε τα αποτελέσματα της χρήσης του εργαλείου για να τους βοηθήσετε στη διάγνωση του προβλήματος. Αυτό είναι περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι η σελίδα της Microsoft για το εργαλείο δηλώνει ξεκάθαρα ότι παρέχεται ως έχει και ότι η Microsoft δεν προσφέρει καμία υποστήριξη για αυτό.

4. Εργαλείο δειγμάτων συλλογής αναφορών Microsoft WSUS

Στη λίστα μας ακολουθεί ένα άλλο εργαλείο από τη Microsoft. ο Εργαλείο δειγμάτων συλλογής αναφορών Microsoft WSUSΟ πρωταρχικός σκοπός του είναι η ενοποίηση δεδομένων αναφορών από πολλούς διακομιστές WSUS. Το εργαλείο, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα εργαλείο αναφοράς, θα συλλέγει δεδομένα από κάθε διακομιστή WSUS και θα παρουσιάζει τα αποτελέσματα με ενιαίο τρόπο. Αυτό είναι ένα πλήρως προσαρμόσιμο εργαλείο που μπορεί είτε να συγχωνεύσει τα δεδομένα από όλους τους διακομιστές είτε να εμφανίσει τον καθένα ξεχωριστά.

Τα σενάρια χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του τρόπου λειτουργίας αυτού του εργαλείου και η σύνταξη αυτών των σεναρίων μπορεί να μην είναι η πιο εύκολη εργασία. Εδώ εμφανίζεται το τμήμα “δείγμα” του ονόματος του εργαλείου. Μαζί με το πραγματικό λογισμικό, η λήψη περιλαμβάνει μια σειρά από προκαθορισμένα σενάρια αναφορών. Είναι δείγματα αναφορών που μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ως έχουν. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να τροποποιήσετε τα δείγματα σεναρίων αναφορών στις συγκεκριμένες ανάγκες σας και να τα χρησιμοποιήσετε ως σημείο εκκίνησης για τη σύνταξη των δικών σας.

  Πώς η Alexa ακούει τα Wake Words

Όσο χρήσιμο μπορεί να είναι αυτό το εργαλείο, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν ωφελεί εάν έχετε μόνο έναν διακομιστή WSUS. Αυτό το εργαλείο είναι για μεγάλες εγκαταστάσεις με πολλούς διακομιστές. Επίσης, ενώ σίγουρα είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, δεν θα προσθέσει καμία λειτουργικότητα στο WSUS.

5. Εργαλείο WSUS του ADFDesign

ο Εργαλείο WSUS από το ADFDesign είναι ένα απλό αλλά ισχυρό και χρήσιμο εργαλείο. Αυτό το εργαλείο είναι στην πραγματικότητα μια «γραφική» διεπαφή για πολλές ενέργειες που εκτελούνται στο παρασκήνιο από το πρόγραμμα wuaucltl.exe που εγκαθίσταται μαζί με τον πελάτη WSUS σε κάθε υπολογιστή. Αυτό σημαίνει, φυσικά, ότι θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το εργαλείο σε κάθε υπολογιστή-πελάτη και να το εκτελέσετε από εκεί. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω τηλεχειριστηρίου, εάν προτιμάτε να μην χρειάζεται να περπατάτε σε κάθε υπολογιστή, με την προϋπόθεση ότι έχετε κάποια δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης.

Το εργαλείο έχει τις λειτουργίες σας: Ανίχνευση τώρα, Επιδιόρθωση κλωνοποίησης και Αναφορά τώρα. Το Detect Now θα εκτελέσει την τυπική διαδικασία ανίχνευσης WSUS. Αυτό σας δίνει πληροφορίες σχετικά με το ποιες υπηρεσίες είναι ορατές από τον διακομιστή. Το Clone Fix θα προσπαθήσει πραγματικά να διορθώσει τον πελάτη. Θα διαγράψει κάποιο κλειδί μητρώου, θα επανεκκινήσει την υπηρεσία wuauserv και θα επαναφέρει την εξουσιοδότησή της πριν εκτελέσει ξανά τη λειτουργία εντοπισμού. Όσο για το Report Now, θα εκτελέσει μια άμεση αναφορά για τον πελάτη, ώστε να μην χρειάζεται να ψάχνετε σε αρχεία καταγραφής για πληροφορίες.

Αυτό το εργαλείο δεν κάνει πολλά, αλλά αυτό που κάνει, το κάνει καλά. Και σίγουρα το κάνει με το χέρι. Και επειδή αυτό είναι ένα δωρεάν εργαλείο, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς τα χρήσιμα εργαλεία δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκα.

6. Εργαλείο εκτός σύνδεσης WSUS

ο WSUS Offline Tool από το Anoop C. Nair αντιμετωπίζει μία από τις ελλείψεις του WSUS που δεν αναφέραμε προηγουμένως και έχει να κάνει με υπολογιστές-πελάτες χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Το WSUS μπορεί να τα χειριστεί μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται ενημέρωση εκτός σύνδεσης WSUS. Ωστόσο, αυτό απέχει πολύ από το να είναι τέλειο, καθώς θα εγκατασταθούν μόνο ενημερώσεις κώδικα με τις καταστάσεις “κρίσιμες” και “σχετικές με την ασφάλεια”. Αυτό μπορεί να αφήσει τους υπολογιστές-πελάτες εκτός σύνδεσης εκτός συγχρονισμού σε σύγκριση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να λείπουν σημαντικές ενημερώσεις. Αυτό το εργαλείο, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιεί το Windows Update Agent, ή WUA, για να καθορίσει ποιες ενημερώσεις κώδικα θα εγκατασταθούν στην πλευρά του προγράμματος-πελάτη. Αυτές θα περιλαμβάνουν συνήθως τις περισσότερες “σημαντικές” και “προαιρετικές” ενημερώσεις κώδικα.

Ακριβώς όπως τα περισσότερα εργαλεία αυτής της λίστας, αυτό δεν είναι τέλειο. Για παράδειγμα, οι υπολογιστές που έχουν ενημερωθεί από το WSUS Offline Update δύσκολα θα ικανοποιήσουν πλήρως την Online ενημέρωση της Microsoft. Ενδέχεται να λείπουν κάποιες μικρές ενημερώσεις κώδικα. Ωστόσο, η κάλυψη ενημερωμένης έκδοσης κώδικα ικανοποιεί πλήρως τον Αναλυτή ασφαλείας Baseline της Microsoft. Για αυτούς τους λόγους – και ίσως άλλους, ο προγραμματιστής του εργαλείου συνιστά τη χρήση αυτού του εργαλείου μόνο σε περιβάλλοντα μη παραγωγής. Θα αφήσουμε σε εσάς να αποφασίσετε εάν αισθάνεστε άνετα να κάνετε διαφορετικά.

7. BatchPatch

Τελευταίο στη λίστα μας είναι ένα άλλο δροσερό εργαλείο που ονομάζεται BatchPatch. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ περισσότερο από ένα εργαλείο WSUS. Το BatchPatch μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα με το WSUS και να το χρησιμοποιήσει για την ανάκτηση και αποθήκευση ενημερώσεων, αλλά είναι επίσης ένα αυτόνομο εργαλείο διαχείρισης ενημερώσεων κώδικα. Και μια καλή επίσης. Η λίστα χαρακτηριστικών αυτού του εργαλείου είναι πολύ μεγάλη για να τα αναφέρουμε όλα εδώ. ας δούμε ε=ποια είναι τα κυριότερα.

Το BatchPatch μπορεί να ξεκινήσει τη λήψη και/ή την εγκατάσταση ενημερώσεων των Windows σε πολλούς απομακρυσμένους υπολογιστές ταυτόχρονα. Αυτοί οι υπολογιστές μπορεί να είναι αυτόνομοι, σε μια ομάδα εργασίας ή μέλη ενός τομέα. Το λογισμικό θα σας επιτρέψει να αποφασίσετε εάν θέλετε να εγκαταστήσετε όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις ή απλώς συγκεκριμένες ενημερώσεις που προσδιορίζονται με βάση το όνομα ή την κατηγορία, όπως “Κρίσιμες ενημερώσεις” ή “Υπηρεσιακά πακέτα”.

Το σύστημα δεν περιορίζεται στη διαχείριση ενημερώσεων κώδικα. Είναι επίσης ένα πλήρες σύστημα ανάπτυξης λογισμικού που μπορεί να εγκαταστήσει σχεδόν οποιοδήποτε λογισμικό τρίτου κατασκευαστή στα απομακρυσμένα μηχανήματα. Το BatchPatch διαθέτει επίσης μια γλώσσα δέσμης ενεργειών που σας επιτρέπει να ακολουθήσετε ενημερώσεις και να διαχειριστείτε καλύτερα τις εξαρτήσεις λογισμικού. Συνολικά, το BatchPatch είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για χρήση είτε από μόνο του είτε ως σύντροφο του WSUS. Η τιμή του προϊόντος ξεκινά από 399 $ και είναι διαθέσιμη μια δωρεάν δοκιμή.

2523