Τα 6 καλύτερα εργαλεία επιλογής χρωμάτων για Linux

Ο επιλογέας χρωμάτων (ή παλέτα χρωμάτων) είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα που σαρώνει την επιφάνεια εργασίας σας και σας βοηθά να αναγνωρίσετε οποιοδήποτε χρώμα, για χρήση σε προγράμματα γραφικής σχεδίασης όπως το Photoshop, το Gimp, το Inkscape και άλλα. Υπάρχουν αρκετά εργαλεία επιλογής χρωμάτων για Linux που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αλλά αν είστε νέος στην πλατφόρμα, μπορεί να μην ξέρετε ποιο να χρησιμοποιήσετε. Για να μειώσουμε τον θόρυβο, φτιάξαμε μια λίστα με τα καλύτερα εργαλεία επιλογής χρωμάτων για Linux!

1. Gpick

Το Gpick είναι ένα εργαλείο επιλογής για την επιφάνεια εργασίας Linux που λειτουργεί διαβάζοντας το χρώμα αυτού που το ποντίκι βρίσκεται αυτήν τη στιγμή πάνω.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα εργαλεία επιλογής χρωμάτων για Linux, το Gpick ενημερώνεται ζωντανά. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν αμέσως χρωματικούς κωδικούς καθώς μετακινούν το ποντίκι, αντί να χρειάζεται να κάνουν κλικ και να επιλέξουν χειροκίνητα.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Το Gpick υποστηρίζει την εξαγωγή και εισαγωγή πληροφοριών παλέτας τόσο από το Gimp όσο και από το Adobe Swatch Exchange, CSS και άλλα.
Τα χρώματα που έχουν εντοπιστεί στο Gpick μπορούν να αντιγραφούν στο πρόχειρο σε πολλές μορφές, όπως RGB, HEX και HSL.
Μπορεί να δημιουργήσει μια ολόκληρη παλέτα χρωμάτων από μια μόνο εικόνα.
Δυνατότητα ανάμειξης και αντιστοίχισης πολλών χρωμάτων μαζί.
Οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν τη φωτεινότητα ενός επιλεγμένου χρώματος, καθώς και τον κορεσμό του μέσα από το Gpick.
Υποστηρίζει τη μεγέθυνση για να δείτε καλύτερα το χρώμα που θέλετε να εντοπίσετε.
Επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τον δείκτη του ποντικιού με κίνηση του πληκτρολογίου, εάν το επιθυμούν.
Το Gpick ονομάζει αυτόματα χρώματα, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία διαφοράς χρωμάτων «CIE94». Κάτι που ισχυρίζονται οι προγραμματιστές είναι «πιο κοντά στον τρόπο που οι άνθρωποι ερμηνεύουν τις χρωματικές διαφορές».

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Keybase για την κρυπτογράφηση αρχείων στο Linux

Λήψη – Gpick

Ο επιλογέας χρώματος Gpick υποστηρίζει τις περισσότερες διανομές Linux. Για να το εγκαταστήσετε, πάρτε ένα δυαδικό πακέτο με δυνατότητα λήψης από το Pkgs.org.

2. KColorChooser

Το KColorChooser είναι μια απλή εφαρμογή επιλογής χρωμάτων για το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας KDE Plasma. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα για να επιλέξουν ένα χρώμα από οτιδήποτε εμφανίζεται αυτήν τη στιγμή στην οθόνη και να το προσθέσουν σε μια παλέτα για μελλοντική χρήση.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Μπορεί να ανιχνεύσει χρώμα από οτιδήποτε εμφανίζεται στην οθόνη, χωρίς περιορισμούς.
Εκτός από την ανίχνευση χρωμάτων, το KColorChooser επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν προσαρμοσμένα στην οθόνη επιλογής χρωμάτων.
Δημιουργεί έναν κωδικό χρώματος HTML με δυνατότητα επικόλλησης.
Τα χρώματα που εντοπίζει ο χρήστης με το KColorChooser μπορούν να αποθηκευτούν στην περιοχή “προσαρμοσμένα χρώματα”, για μελλοντική χρήση. Η προσαρμοσμένη ενότητα υποστηρίζει έως και 16 χρώματα.
Έχει περίπου 50 «βασικά χρώματα» για να διαλέξετε.
Εκτός από την HTML, τα χρώματα μπορούν επίσης να εμφανίζονται σε λειτουργίες HSV και RGB.

Λήψη – KColorChooser

Το KcolorChooser είναι μέρος του συνόλου εφαρμογών του KDE. Εάν η διανομή Linux σας έχει KDE, θα πρέπει επίσης να έχει KColorChooser.

Δεν μπορείτε να το βρείτε; Συμβουλευτείτε το pkgs.org για ένα πακέτο με δυνατότητα λήψης.

3. Gcolor2

Το Gcolor2 επιτρέπει στους χρήστες να πάρουν γρήγορα το χρώμα από οτιδήποτε στην επιφάνεια εργασίας Linux και να το αποθηκεύσουν σε ένα αρχείο για μελλοντική χρήση. Επιπλέον, η εφαρμογή μπορεί να τροποποιήσει επιλεγμένα χρώματα και να αλλάξει αποχρώσεις, ακόμη και αδιαφάνεια.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν χρώματα οθόνης που έχουν εντοπιστεί, καθώς και προσαρμοσμένα χρώματα που δημιουργούνται με τον τροχό χρωμάτων μέσα στο Gcolor2.
Η λειτουργία “αποθηκευμένα χρώματα” επιτρέπει στα χρώματα να ονομάζονται προσαρμοσμένα ονόματα.
Απλή, εύκολη στη χρήση διεπαφή που θυμίζει πολλούς επιλογείς χρωμάτων σε άλλες πλατφόρμες.
Τα χρώματα που ανιχνεύονται και δημιουργούνται εμφανίζονται σε μορφή HTML, μια μορφή που χρησιμοποιούν πολλά εργαλεία γραφικού σχεδιασμού.
Ο χρωματικός τροχός στο Gcolor2 έχει ρυθμίσεις απόχρωσης και κορεσμού, ρυθμίσεις RGB και ρυθμιστικό αδιαφάνειας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή ναι στο Linux

Λήψη – Gcolor2

Το Gcolor2 υποστηρίζεται από όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα Linux. Μπορείτε να πάρετε ένα αντίγραφο για το λειτουργικό σύστημα της επιλογής σας εδώ.

4. Colorpicker

Είστε καλλιτέχνης ή σχεδιαστής Linux που προτιμά το τερματικό; Αν ναι, το Color Picker μπορεί να είναι το εργαλείο ανίχνευσης χρώματος για εσάς!

Το Color Picker είναι μια απλή εφαρμογή τερματικού για την ανίχνευση χρωμάτων στην οθόνη και τη δημιουργία ενός κώδικα HTML.

Για τον εντοπισμό χρωμάτων, οι χρήστες εκτελούν την εντολή “colorpicker”. Αμέσως μετά, το ποντίκι μετατρέπεται σε σταυρό, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κλικ σε οποιαδήποτε περιοχή της οθόνης. Αφού κάνετε κλικ, το τερματικό εξάγει τον κωδικό χρώματος της επιλογής οθόνης.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Η λειτουργία “one-shot” επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν ένα χρώμα και μετά να κλείσουν αμέσως το πρόγραμμα.
Η ανίχνευση χρώματος εμφανίζεται τόσο σε HTML όσο και σε RGB από προεπιλογή και οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν την έξοδο RGB με τη λειτουργία “σύντομη”.
Η δυνατότητα προεπισκόπησης του Colorpicker επιτρέπει στον χρήστη να κάνει προεπισκόπηση των χρωμάτων στα οποία το ποντίκι τοποθετεί πάνω του χωρίς να κάνει κλικ, για να αποτρέψει το τυχαίο κλικ.

Λήψη – Colorpicker

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Colorpicker σε Linux, μπορείτε κατεβάστε τον πηγαίο κώδικα και μεταγλωττίστε τον. Υπάρχει επίσης ένα πακέτο AUR διαθέσιμο για όσους χρησιμοποιούν το Arch Linux.

5. Delicolour

Τα εργαλεία συλλογής χρωμάτων δεν είναι μόνο για καλλιτέχνες! Οι προγραμματιστές ιστού χρειάζονται επίσης εργαλεία επιλογής χρωμάτων! Ένα από τα καλύτερα εργαλεία επιλογής χρωμάτων για προγραμματιστές ιστότοπων είναι το Delicolour.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το SpiderOak One σε Linux

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν χρώματα με τον τροχό χρωμάτων.
Όλα τα χρώματα που δημιουργούνται στο Delicolour ακολουθούν τις τυπικές μορφές HTML/RGB.
Το Delicolour μπορεί να χωρέσει δύο χρώματα τη φορά.
Η εφαρμογή διαθέτει μια «έξυπνη» λειτουργία αντιγραφής/επικόλλησης που μπορεί να αφαιρέσει αυτόματα το σύμβολο #.
Υποστηρίζει συντομεύσεις πληκτρολογίου και η εφαρμογή δεν απαιτεί τη χρήση του ποντικιού.
Οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν έως και 16 χρώματα σε ένα προσαρμοσμένο πλέγμα χρωμάτων.

Λήψη – Delicolour

Για να χρησιμοποιήσετε το Delicolour σε Linux, πρέπει να το δημιουργήσετε από την πηγή. Πάρτε τον πηγαίο κώδικα από την επίσημη σελίδα του GitHub. Εναλλακτικά, εάν χρησιμοποιείτε Arch Linux, χρησιμοποιήστε το πακέτο AUR.

6. Slickpicker

Χρειάζεστε μια απλή και νεκρή εφαρμογή επιλογής χρωμάτων για Linux; Ρίξτε μια ματιά στο Slickpicker. Είναι ένα πρόγραμμα που, όταν εκκινείται ως εντολή, ανοίγει μια εφαρμογή επιλογής χρωμάτων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για να επιλέξουν χρώματα από αντικείμενα στην οθόνη.

Η εφαρμογή Slickpicker είναι κατασκευασμένη με Python-Qt και είναι ιδανική για καλλιτέχνες ή σχεδιαστές γραφικών σε ένα γυμνό σύστημα Linux.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Όταν το Slickpicker εκτελείται από το τερματικό, εκτυπώνονται ετικέτες HTML και RGB για τα χρώματα που επιλέγετε.
Τα ανιχνευμένα χρώματα προστίθενται αμέσως στον χρωματικό ουρανίσκο.
Το εργαλείο Slickpicker, όπως πολλές εφαρμογές επιλογής χρωμάτων, συνοδεύεται από πολλές προεπιλογές χρωμάτων. Επιπλέον, έχει μια ενότητα για αποθήκευση χρωμάτων που δημιουργούνται για αργότερα.

Λήψη – Slickpicker

Το Slickpicker δεν έχει διαθέσιμα πακέτα για εγκατάσταση και οι μεγάλες διανομές Linux δεν το υποστηρίζουν, επομένως εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σε Linux, απαιτείται δημιουργία από πηγή. Πιάσε το εδώ.

συμπέρασμα

Το να έχετε έναν επιλογέα χρώματος ως καλλιτέχνης κάνει την εύρεση της τέλειας απόχρωσης πολύ πιο γρήγορα. Εάν εργάζεστε με χρώματα στο Linux και χρειάζεστε έναν καλό επιλογέα χρωμάτων, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και ρίξτε μια ματιά σε μία από τις εφαρμογές αυτής της λίστας!