Τα 5 καλύτερα κανάλια Linux YouTube που πρέπει να ακολουθεί κάθε χρήστης Linux

Βασικά Takeaways

  • DistroTube: Κανάλι YouTube αφιερωμένο στην ανασκόπηση και την προβολή νέων διανομών Linux, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες και παρατηρήσεις.
  • Jupiter Broadcasting: Οργανισμός που παράγει podcast και βίντεο σχετικά με διάφορες πτυχές του οικοσυστήματος Linux, προσφέροντας πολύτιμο περιεχόμενο και εβδομαδιαίες ενημερώσεις ειδήσεων.
  • freeCodeCamp.org: Παρέχει εξαιρετικά τεχνικά μαθήματα για την κωδικοποίηση σε Linux και τη βελτίωση των δεξιοτήτων του sysadmin, με λίστες αναπαραγωγής για Python, PyTorch και διάφορες γλώσσες προγραμματισμού.

Για πολλούς χρήστες, το Linux είναι κάτι περισσότερο από ένα λειτουργικό σύστημα. Είναι τρόπος ζωής και χόμπι, και αν δεν είστε προσεκτικοί, θα βρείτε τον εαυτό σας όχι μόνο να χρησιμοποιεί το Linux για να εργαστεί, να διαχειριστεί τα αρχεία σας και να παίξει παιχνίδια, αλλά και να καταναλώσει όλα τα μέσα που σχετίζονται με το Linux που μπορείτε να πάρετε στα χέρια σας .

Ενώ υπάρχουν πολλά podcast και άρθρα Linux στο διαδίκτυο, τα κανάλια YouTube που είναι αφιερωμένα στο Linux μπορούν να σας κρατήσουν ενήμερους για το τι συμβαίνει στον κόσμο του Linux, καθώς και να σας διδάξουν νέες και πολύτιμες δεξιότητες. Εδώ είναι πέντε από τα καλύτερα κανάλια YouTube που πρέπει να ακολουθήσει κάθε λάτρης του Linux.

Πίστωση εικόνας: Distrotube/Youtube

Το Linux είναι ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι αν θέλετε να κάνετε τη δική σας διανομή, μπορείτε. Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα έργο από την αρχή, να δημιουργήσετε ένα πιρούνι μιας υπάρχουσας διανομής ή να εργαστείτε σε μια ελαφρώς τροποποιημένη περιστροφή.

Μερικές από αυτές τις διανομές μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ άλλες δημοσιεύονται ως μεμονωμένη κυκλοφορία και δεν έχουμε ξανακούσει.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλές εκατοντάδες ενεργά ανεπτυγμένες διανομές Linux διαθέσιμες σήμερα, και όταν επιλέγετε τι θα εγκαταστήσετε στη συνέχεια ή ποια διανομή θα δοκιμάσετε σε μια εικονική μηχανή, μπορεί να σας προκαλέσει σύγχυση.

  Τι είναι το YouTube Premium και αξίζει τον κόπο;

Το κανάλι του DistroTube στο YouTube είναι αφιερωμένο στην αναθεώρηση και την προβολή νέων και ενδιαφέρουσες διανομές. Από την αρχική εγκατάσταση, μέχρι τη ρύθμιση και τη χρήση. Εάν υπάρχουν παραξενιές, ιδιορρυθμίες, εξαιρετικά χαρακτηριστικά ή πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε, ο Derek, ο παρουσιαστής, θα σας δείξει και θα σας μιλήσει για αυτά.

Επειδή εγκαθιστά αυτές τις διανομές για πρώτη φορά, αντιμετωπίζει προβλήματα και εκπλήξεις με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε όταν εξερευνάτε μια νέα διανομή, επομένως οι παρατηρήσεις του είναι ιδιαίτερα πολύτιμες.

Πίστωση εικόνας: Jupiter Broadcasting/Youtube

Η Jupiter Broadcasting είναι ένας οργανισμός που παράγει πολλές εκπομπές που σχετίζονται με όλες τις πτυχές του οικοσυστήματος Linux.

Αν και το YouTube είναι κατά κύριο λόγο μια πλατφόρμα φιλοξενίας βίντεο, η Jupiter Broadcasting παράγει podcast. Τα περισσότερα από αυτά έχουν ένα συνοδευτικό βίντεο της κυματομορφής ήχου.

Μπορείτε να κοιτάξετε επίμονα, αποσβολωμένοι, τους υπνωτιστικούς κυματισμούς ή να παίξετε τα podcast στο παρασκήνιο καθώς εργάζεστε σε κάτι άλλο. Κάποιοι άλλοι έχουν ομιλούντα κεφάλια και επιδεικνύουν τα υπό συζήτηση χαρακτηριστικά.

Αν και ορισμένες από τις σειρές podcast, όπως το “Choose Linux”, “Women’s Tech Radio”, “BSD Now” και TechSnap, έχουν διακοπεί, το περιεχόμενο εξακολουθεί να είναι πολύτιμο – αν και όχι τόσο ενημερωμένο όσο θα μπορούσε να είναι .

Η τρέχουσα σειρά περιλαμβάνει το LINUX Unplugged—καλύπτοντας ειδήσεις, απόψεις, εξελίξεις και φιλοσοφία Linux. “Self-hosted”, εάν έχετε τους δικούς σας διακομιστές στο σπίτι. και Linux Action news—η εβδομαδιαία λήψη του καναλιού στον κόσμο του δωρεάν και ανοιχτού κώδικα.

  Πώς να παίξετε το Battlefield V στο Linux

Πίστωση εικόνας: freecodecamp.org/Youtube

Αυτό το κανάλι δεν είναι αφιερωμένο στο Linux, αλλά θα είναι εξαιρετικά πολύτιμο για εσάς εάν επιδιώκετε την κωδικοποίηση σε Linux ή προσπαθείτε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στο Linux sysadmin.

Το freecodecamp.org προσφέρει ευρείας κλίμακας, εξαιρετικά τεχνικά σεμινάρια για σχεδόν όλα όσα θα μπορούσατε να κάνετε ποτέ στο Linux. Θέλετε ένα πλήρες πανεπιστημιακό μάθημα Python3; Μπορείτε να το βρείτε στο κανάλι YouTube freecodecamp.org. Σκέφτεστε να βάλετε ένα δάχτυλο στο PyTorch για βαθιά μάθηση και μηχανική μάθηση; Θα βρείτε μια σταθερή λίστα αναπαραγωγής 25 ωρών στο ίδιο μέρος.

Η πιο δημοφιλής λίστα αναπαραγωγής Linux freecodecamp.org είναι μια βουτιά πέντε ωρών στις “Οι 50 πιο δημοφιλείς εντολές Linux & Terminal”, και αν βιάζεστε, θα βρείτε βίντεο που μπορούν να σας διδάξουν C++ σε τέσσερις ώρες, JavaScript σε τρεις ώρες και HTML σε δύο ώρες.

Εάν είστε δύσπιστοι, ρίξτε μια ματιά στην ενότητα σχολίων σε κάθε βίντεο και θα βρείτε λαμπερές μαρτυρίες από τους θεατές, όπως, «Με δίδαξατε περισσότερα σε 4 ώρες από ό,τι ο καθηγητής μου σε ένα ολόκληρο εξάμηνο».

Πίστωση εικόνας: Το κανάλι του Βόλφγκανγκ/Youtube

Το κανάλι του Wolfgang είναι λίγο πιο απλό για κλικ, με μικρογραφίες που συνήθως παρουσιάζουν το πρόσωπο του δημιουργού, έντονα, πολύχρωμα γράμματα και προκλητικούς τίτλους, όπως «Γιατί άλλαξα σε Mac (ως χρήστης Linux)» και «Γιατί χρησιμοποιώ τερματικό επί πληρωμή γραμματοσειρά”.

Παρόλα αυτά, το κανάλι του Wolfgang αξίζει να το παρακολουθήσετε. Ενώ οι προηγούμενες καταχωρίσεις σε αυτήν τη λίστα είναι είτε ευρείας κλίμακας είτε κάτι που πρέπει να ακολουθήσετε εάν έχετε ένα πολύ συγκεκριμένο ενδιαφέρον, το Wolfgang’s Channel προσφέρει διασκεδαστικές κριτικές, λήψεις, έργα και ιδιοτροπίες.

  Πώς να εκτελέσετε την εντολή όταν αλλάζει το αρχείο στο Linux;

Τα βίντεο είναι συνήθως από τέσσερα έως 30 λεπτά, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για ένα διάλειμμα για τσάι.

Μερικά από τα αγαπημένα μου περιλαμβάνουν, «Οι διαχειριστές παραθύρων παράθεσης είναι χάλια. Να γιατί», με το οποίο διαφώνησα ουσιαστικά, και «ASMR Installing Gentoo Linux (No Talking, Mechanical Keyboard, 4K)».

Πίστωση εικόνας: Μάθετε Linux TV/Youtube

Το Learn Linux TV κάνει ακριβώς αυτό που λέει στο κουτί. Είναι ένα κανάλι αφιερωμένο στο να σας βοηθά να μάθετε το Linux μέσω των τακτικών εκδόσεων του και εξηγεί θέματα που θα θέλουν να δουν οι νεοφερμένοι.

Μια γρήγορη ματιά στα πιο πρόσφατα βίντεο κατά τη στιγμή της γραφής δείχνει θέματα βελτιστοποιημένα για SEO, όπως “Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή rsync για μεταφορά αρχείων”, “Εύκολες εντολές τερματικού για επιθεώρηση υλικού” και “Διαδρομή εγκατάστασης του Debian 12 Net Install”.

Ο αφηγητής έχει έναν σαφή και συνοπτικό τρόπο να εξηγεί τεχνικές έννοιες, και ενώ δεν θα συνιστούσαμε απαραίτητα να ακολουθήσετε το Learn Linux TV για ψυχαγωγία, αξίζει να το ακολουθήσετε αν θέλετε, λοιπόν… μάθετε Linux.

Υπάρχουν πολλά κανάλια YouTube στο Linux που αξίζει να ακολουθήσετε!

Το YouTube είναι μια εξαιρετική πηγή περιεχομένου, ανεξάρτητα από τα ενδιαφέροντά σας, και αν το Linux είναι το πάθος σας, αυτά είναι τα κανάλια που προτείνουμε.

Είτε μαθαίνετε τα βασικά, στο δρόμο για να γίνετε ειδικός, αναζητώντας ψυχαγωγία είτε θέλετε να παρακολουθείτε τα τελευταία γεγονότα ανοιχτού κώδικα, αυτή η λίστα πρέπει να σας καλύψει.