Τα κορυφαία 12 παιχνίδια Unreal Engine 5 που πρέπει να προσέχετε

Το Unreal Engine 5 είναι ένα σημαντικό άλμα στις δυνατότητες ανάπτυξης παιχνιδιών και των οπτικών ταινιών.

Με το Unreal Engine 5, θα παρατηρήσετε παιχνίδια με ζωντανά εδάφη, καλύτερα πρόσωπα ανθρώπινων χαρακτήρων, φυσικό φωτισμό και πολλές άλλες βελτιώσεις.

Με άλλα λόγια, διευκολύνει τα πράγματα για τους προγραμματιστές παιχνιδιών και προσθέτει οπτικές βελτιώσεις για την πλευρά του χρήστη.

Σε περίπτωση που είστε περίεργοι για αυτό, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο επίδειξης του Unreal Engine 5 μετά την ανακοίνωσή του:

Για να συνοψίσουμε το βίντεο, ορίστε γιατί το Unreal Engine 5 είναι μεγάλη υπόθεση:

Λόγοι για τους οποίους το Unreal Engine 5 είναι ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα

Το Unreal Engine 5 (UE 5) έρχεται με ορισμένες προσθήκες χαρακτηριστικών που θα επηρεάσουν ολόκληρη τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών και ταινιών προχωρώντας. Μερικά από τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

  • Lumen: Το Lumen είναι μια τεχνολογία παγκόσμιου φωτισμού σε πραγματικό χρόνο, ταχύτερη από την ανίχνευση διαδρομής (συνήθως χρησιμοποιείται σε ταινίες) και καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη υπάρχουσα τεχνική φωτισμού για γραφικά μέσα στο παιχνίδι. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια ρεαλιστική αντανάκλαση, ενώ θα ελαχιστοποιηθεί η εργασία που απαιτείται για να γίνει σωστά.
  • Nanite: Με τη βοήθεια του nanite, οι προγραμματιστές παιχνιδιών μπορούν τώρα να προσθέσουν στοιχεία υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιούνται σε ταινίες χωρίς να ανησυχούν για προβλήματα απόδοσης. Οι Nanites διασφαλίζουν ότι εφαρμόζεται η ίδια έννοια του επιπέδου λεπτομέρειας χωρίς να επηρεάζεται η αρχική ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων.
  • Το Megascans: Unreal Engine 5 διαθέτει μια τεράστια βιβλιοθήκη τρισδιάστατων αντικειμένων, επιφανειών, αρθρωτών αντικειμένων, φυτών και άλλων αντικειμένων όπως δέντρα. Αυτά τα αντικείμενα σαρώνονται χειροκίνητα από όλο τον κόσμο για να σας δώσουν φωτορεαλιστικά αντικείμενα δωρεάν.
  • MetaHumans: Το κινούμενο σχέδιο χαρακτήρων, το πρόσωπο και τα γραφικά έχουν βελτιωθεί, αλλά με το MetaHumans στο UE 5, έχετε πρόσβαση σε διάφορες επιλογές για να προσαρμόσετε/δημιουργήσετε τον χαρακτήρα και να τον προσθέσετε εύκολα στο παιχνίδι. Ο χαρακτήρας θα κοιτάζει πιο κοντά στην πραγματική ζωή με όλα αυτά.
  • Εύκολη μετεγκατάσταση στο UE 5 από το UE 4: Το Unreal Engine 5 λαμβάνει υπόψη τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του Unreal Engine 4 και δεν διασπά τη συμβατότητα. Έτσι, κάθε παιχνίδι που έχει κατασκευαστεί με το Unreal Engine 4 μπορεί να μετατραπεί σε Unreal Engine 5 για να βελτιώσει τα γραφικά. Αυτό θα πρέπει να ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να κάνουν καλύτερα remasters κλασικών παιχνιδιών.
  Πώς να διαγράψετε μια επαφή στο WeChat

Τώρα που έχετε μια καλή ιδέα για τις δυνατότητες του Unreal Engine 5. Είναι φυσικό να είστε ενθουσιασμένοι με τα επερχόμενα παιχνίδια που χρησιμοποιούν το Unreal Engine 5. Λοιπόν, ποια είναι τα παιχνίδια που μπορείτε να κάνετε στη λίστα επιθυμιών;

Μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν επιβεβαιωθεί ότι χρησιμοποιούν το Unreal Engine 5 περιλαμβάνουν:

Tomb Raider

Το Tomb Raider είναι ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια δράσης-περιπέτειας που διατίθενται σε cross-platform.

Ξεκινώντας από την επανεκκίνηση του αρχικού παιχνιδιού Tomb Raider μέχρι τον πιο πρόσφατο τίτλο του, Shadow of the Tomb Raider, τα πάντα κατασκευάστηκαν με τη χρήση του In-house Foundation Engine. Ακόμη και χωρίς την Unreal Engine, κατάφεραν να προσφέρουν μια εντυπωσιακή εμπειρία εκείνη την εποχή.

Ωστόσο, με την επόμενη δόση του franchise, η εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών Crystal Dynamics ανακοίνωσε ότι θα αξιοποιήσει το Unreal Engine 5.

Δεδομένου ότι στο παρελθόν έχουν ορίσει οπτικά σημεία αναφοράς με το παιχνίδι, θα πρέπει να είναι συναρπαστικό να δούμε πώς χρησιμοποιούν το Unreal Engine 5 για το επόμενο παιχνίδι Tomb Raider. Δυστυχώς, δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας ή οποιεσδήποτε σχετικές λεπτομέρειες.

Το Matrix Awakens

Το Matrix Awakens είναι μια φανταστική άποψη για το τι μπορεί να κάνει το Unreal Engine 5. Το παιχνίδι εστιάζει στην παροχή της καλύτερης καθηλωτικής κινηματογραφικής εμπειρίας μέχρι τώρα.

Το υλικό που μοιραζόμαστε ανεβάζει τις ελπίδες μας και θα αυξήσει το επίπεδο των παιχνιδιών επόμενης γενιάς, αν όλα πάνε καλά.

Η πλοκή για αυτό το παιχνίδι δεν χρειάζεται εισαγωγή. θα βουτήξετε στον κόσμο του Matrix, όπου έχετε επίσης το Neo (Keanu Reeves) φτιαγμένο με χρήση MetaHumans. Δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία κυκλοφορίας για το παιχνίδι, αλλά έχει επιβεβαιωθεί ότι θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5 και Xbox Series X.

Redfall

Το Redfall είναι ένας ενδιαφέρον επερχόμενος τίτλος από την Bethesda μετά την απόκτησή του από τη Microsoft. Ενώ έχει επιβεβαιωθεί η χρήση του Unreal Engine 5, η ημερομηνία κυκλοφορίας καθυστέρησε για το 2023.

Η πλοκή είναι ένα όχι και τόσο αναπάντεχο «ζόμπι που επιβιώνουν» και πολεμά εναντίον τους με μια ομάδα επιζώντων.

Ωστόσο, δεν θα συναντήσετε τον συνηθισμένο τύπο ζόμπι. Έτσι, θα έχετε μια ενδιαφέρουσα βόλτα και έναν αγώνα που θα πρέπει να αισθάνεστε κάτι περισσότερο από το να επιζήσετε από μια αποκάλυψη.

Είναι ένα open-world co-op shooter FPS και είναι καλύτερο να παίξετε με τους φίλους σας για την καλύτερη εμπειρία. Θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε κονσόλες Xbox Series X/S και υπολογιστή και θα είναι διαθέσιμο την πρώτη μέρα με το Xbox Game Pass.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη φωνητική συνομιλία στο H1Z1 PS4

ΣΤΑΛΚΕΡ 2

Ένα shooter πρώτου προσώπου που διαδραματίζεται σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο με στοιχεία τρόμου. Είναι η συνέχεια του κλασικού παιχνιδιού STALKER.

Δεν σε κυνηγούν εδώ, αλλά είσαι ο κυνηγός, περίεργος; Θα σε αφήσω να περιμένεις το παιχνίδι.

Μπορείτε να περιμένετε ότι θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι FPS ανοιχτού κόσμου όπου η απόφασή σας θα επηρεάσει τον κόσμο. Άρα, θα πρέπει να είναι συναρπαστικό να βλέπεις πού σε οδηγεί.

Σύμφωνα με το τρέιλερ του παιχνιδιού, το παιχνίδι φαίνεται εντυπωσιακό και χρησιμοποιεί Unreal Engine 5. Η ημερομηνία κυκλοφορίας έχει επιβεβαιωθεί για τις 8 Δεκεμβρίου 2022.

The Witcher

Ένας από τους πιο αναμενόμενους τίτλους, το The Witcher 4, έχει επιβεβαιωθεί ότι χρησιμοποιεί το Unreal Engine 5 για να προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία στο νέο έπος.

Μπορεί να δούμε τον Geralt (τον πρωταγωνιστή) ξανά στο επόμενο επεισόδιο, δεδομένου ότι δεν τελείωσαν την ιστορία του χαρακτήρα με το προηγούμενο παιχνίδι. Ωστόσο, η πλοκή δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Έτσι, μπορείτε να παρακολουθείτε τις εκπλήξεις.

Λαμβάνοντας υπόψη την απογοητευτική κυκλοφορία του Cyberpunk 2077, το CD PROJEKT RED πιθανότατα θα το σκεφτεί δύο φορές πριν ανακοινώσει την ημερομηνία κυκλοφορίας του The Witcher 4.

Kingdom Hearts 4

Ένα όμορφο παιχνίδι της Square Enix, το Kingdom Hearts θα έχει συνέχεια με παρόμοιο σκηνικό και γνωστούς χαρακτήρες.

Τα γραφικά θα πρέπει να βελτιωθούν δεδομένης της χρήσης του Unreal Engine 5, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού χαρακτήρων. Δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία κυκλοφορίας από τη στιγμή που γράφτηκε αυτό. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς το παιχνίδι κάνει τη διαφορά στα οπτικά στοιχεία (που δεν ήταν ένα από τα πιο δυνατά σημεία).

Κβαντικό Σφάλμα

Το Quantum Error είναι ένα επερχόμενο παιχνίδι τρόμου που ακολουθεί τα βήματα του Alien Isolation. Φυσικά, δεν μπορούμε να πούμε αν θα είναι τόσο καλό, αλλά το teaser trailer δείχνει μια συναρπαστική πρώτη ματιά στα όπλα, τα πλάσματα και τα οχήματα.

Ένα indie στούντιο παιχνιδιών το αναπτύσσει. Έτσι, αν αυτό γίνει, οι προγραμματιστές θα αποδείξουν τις δυνατότητές τους για μελλοντικούς τίτλους.

Οι προγραμματιστές επιβεβαίωσαν ότι θα το κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του 2022, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία κατά τη δημοσίευσή του. Ωστόσο, η ανάπτυξη έχει επιβεβαιωθεί ότι θα μετακινηθεί στο Unreal Engine 5.

Senua’s Saga: Hellblade 2

Ένας από τους πιο αγαπημένους indie τίτλους, το Hellblade, επιστρέφει με ένα σίκουελ κάτω από την ομπρέλα της Microsoft.

Σε περίπτωση που είστε περίεργοι, το Hellblade είναι ένα ψυχολογικό παιχνίδι δράσης-παζλ με μια γυναίκα πρωταγωνίστρια να παλεύει ενάντια στην κόλαση των Βίκινγκ για να παλέψει για την ψυχή του νεκρού εραστή της.

Μπορεί να μην ταιριάζει απόλυτα σε κάθε παίκτη. Αλλά, αν σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό που σας προσφέρει μια μοναδική ψυχολογική εμπειρία με καλά γραφικά, το Senua’s Saga: Hellblade Sacrifice είναι μια καλή αρχή.

  Διορθώστε το πρόγραμμα περιήγησης πεδίου δεν περιέχει έγκυρη διαμόρφωση ψευδωνύμου

Δεν έχει κοινοποιηθεί επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για το Hellblade II. Ωστόσο, το παιχνίδι αναμενόταν να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2022 τη στιγμή που γραφόταν αυτό.

Μαζικό αποτέλεσμα

Το κλασικό shooter επιστημονικής φαντασίας της BioWare αποκτά επιτέλους μια μοντέρνα συνέχεια. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία κυκλοφορίας, το Mass Effect θα χρησιμοποιεί το Unreal Engine 5, όπως υπονοείται από ορισμένες από τις λίστες εργασιών του, για να κάνει τη μετατόπιση της ανάπτυξης.

Το παιχνίδι αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2023 ή το 2024.

Ηχώ του τέλους

Το Echoes of the End είναι ένας νέος τίτλος από ένα indie στούντιο ως ο πρώτος από τους τρεις προγραμματισμένους για τη σειρά.

Είναι ένα παιχνίδι δράσης-περιπέτειας τρίτου προσώπου που εστιάζει στην αφήγηση (αφήγηση). Το παιχνίδι έχει ένα σκηνικό φαντασίας που φαίνεται καλό στην αρχική αποκάλυψη.

Με αυτό το παιχνίδι, μπορείτε να περιμένετε μια καθηλωτική εμπειρία με αλληλεπιδράσεις χαρακτήρων, αλληλεπίδραση NPC και πώς αλληλεπιδράτε με τα στοιχεία ενός παιχνιδιού. Το παραπάνω βίντεο εξηγεί όλες τις λεπτομέρειες αν είστε περίεργοι.

Dragon Quest XII: The Flames of Fate

Το επόμενο επεισόδιο της σειράς Dragon Quest ανακοινώθηκε με ένα teaser trailer. Το παιχνίδι δεν ήταν ιδιαίτερα σημείο αναφοράς όσον αφορά τα γραφικά, αλλά έχει επιβεβαιωθεί ότι χρησιμοποιεί το Unreal Engine 5.

Επομένως, θα πρέπει να είναι μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη όταν το υλικό του παιχνιδιού δημοσιοποιείται.

Dreamhouse: The Game

Αν ασχολείστε με παιχνίδια προσομοιωτών για να κατασκευάζετε/κατασκευάζετε πράγματα, το Dreamhouse θα πρέπει να είναι μια συναρπαστική προσθήκη στη βιβλιοθήκη σας.

Στόχος του είναι να είναι μια πραγματική εμπειρία για να χτίσετε και να σχεδιάσετε το σπίτι σας. Δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά τα πλάνα στο βίντεο και οι διαθέσιμες φωτογραφίες φαίνονται εξαιρετικά.

Εάν θέλετε μόνο να ζήσετε τη ρεαλιστική οπτική που έγινε δυνατή από το Unreal Engine 5, αυτό μπορεί να είναι ο τέλειος υποψήφιος.

Το Unreal Engine 5 για να ανοίξει το δρόμο για παιχνίδια επόμενης γενιάς

Η εμπειρία παιχνιδιού γίνεται πιο καθηλωτική και πιο κοντά σε πραγματικά γραφικά με κάθε γενιά.

Όσο πιο περίπλοκα γίνονται τα πράγματα, τόσο πιο δύσκολη είναι η εφαρμογή τους από τα στούντιο παιχνιδιών. Ως εκ τούτου, ο λόγος που ορισμένοι τίτλοι AAA χρειάζονται χρόνια για να αναπτυχθούν.

Και, το Unreal Engine 5 είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την ελαχιστοποίηση της προσπάθειας, αφήνοντας παράλληλα τους προγραμματιστές παιχνιδιών να αξιοποιήσουν στο έπακρο την τρέχουσα τεχνολογία. Με άλλα λόγια, το Unreal Engine 5 στοχεύει στη βελτίωση της ροής εργασιών ανάπτυξης παιχνιδιών.

Δεν μπορεί κάθε παιχνίδι να επιδείξει το πλήρες δυναμικό του Unreal Engine 5, αλλά μερικά επερχόμενα παιχνίδια που αναφέρονται παραπάνω μπορεί να είναι ενδιαφέροντα για να τα προσέχετε.

Μπορείτε να σκεφτείτε να αγοράσετε ένα από αυτά τα καλύτερα γραφεία παιχνιδιών προτού δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στα παραπάνω παιχνίδια.