Τα καλύτερα πρόσθετα φύλλων Google

Τα πρόσθετα των Φύλλων Google λειτουργούν παρόμοια με τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης. Είναι εφαρμογές τρίτων που εγκαθιστάτε στα Υπολογιστικά φύλλα για να αποκτήσετε πρόσθετες δυνατότητες. Ορισμένα πρόσθετα αυξάνουν την παραγωγικότητα και μερικά προσθέτουν πιο εκτεταμένες δυνατότητες. Δείτε πώς να ξεκινήσετε.

Εγκατάσταση πρόσθετου

Για να λάβετε ένα πρόσθετο, ανοίξτε ένα νέο ή υπάρχον αρχείο στα Φύλλα Google, κάντε κλικ στην επιλογή “Πρόσθετα” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Λήψη πρόσθετων”.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στη λίστα με όλα τα πρόσθετα, να χρησιμοποιήσετε το αναπτυσσόμενο μενού για ταξινόμηση ανά κατηγορία ή να κάνετε αναζήτηση χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης. Μόλις βρείτε ένα πρόσθετο που σας αρέσει, κάντε κλικ στο κουμπί “Δωρεάν” για να εγκαταστήσετε το πρόσθετο (εάν είναι πρόσθετο επί πληρωμή, αυτό το κουμπί θα αντικατοπτρίζει την τιμή αγοράς).

Κατά την εγκατάσταση πρόσθετων, πρέπει να τους εκχωρήσετε συγκεκριμένα δικαιώματα. Αυτά είναι θεμελιώδη για τη σωστή λειτουργία του πρόσθετου. Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε πλήρως τα δικαιώματα και εμπιστεύεστε τον προγραμματιστή πριν εγκαταστήσετε οποιοδήποτε πρόσθετο.

Κάντε κλικ στο «Να επιτρέπεται».

Αφού εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο, κάντε κλικ στο «Πρόσθετα», τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού σε αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Έναρξη» ή στο «Άνοιγμα». Αυτό εκκινεί το πρόσθετο ή στερεώνει την πλαϊνή γραμμή στο παράθυρό σας.

Αφαίρεση πρόσθετου

Εάν δεν χρειάζεστε πλέον πρόσθετο, είναι εύκολο να το αφαιρέσετε από τα Φύλλα Google.

Από το έγγραφό σας, κάντε κλικ στα «Πρόσθετα» και μετά στη «Διαχείριση πρόσθετων».

Στο παράθυρο που εμφανίζεται, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο πρόσθετο που θέλετε να καταργήσετε, κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί «Διαχείριση» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Κατάργηση».

  Πώς να δημιουργήσετε έναν αόρατο φάκελο στην επιφάνεια εργασίας των Windows 10

Το επιλεγμένο πρόσθετο καταργείται και το κουμπί διαχείρισης αντικαθίσταται τώρα με το μπλε κουμπί “Δωρεάν” εγκατάστασης.

Τα αγαπημένα μας πρόσθετα

Τώρα, με το πώς να μην υπάρχει, ας προχωρήσουμε σε μερικά από τα αγαπημένα μας πρόσθετα.

Ηλεκτρικά εργαλεία: Αυτοματοποιήστε τις κουραστικές εργασίες

Ηλεκτρικά εργαλεία είναι ένα σύνολο 20+ λειτουργιών για να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε κοινές και πιο κουραστικές και περίπλοκες εργασίες. Κάθε εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να κάνει την επεξεργασία δεδομένων εύκολη για όλους. Μειώστε τα κλικ σε επαναλαμβανόμενες εργασίες παρακολουθώντας τους τύπους και τις λειτουργίες που χρησιμοποιείτε περισσότερο, ώστε να μπορείτε γρήγορα να εφαρμόσετε ξανά ένα σύνολο ενεργειών σε διαφορετικά εύρη. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. μπορείτε να βρείτε διπλότυπες ή μοναδικές καταχωρήσεις, να αντιστοιχίσετε και να συγχωνεύσετε δεδομένα, να συγκρίνετε φύλλα, να χωρίσετε κείμενο και πολλά άλλα.

Το Power Tools είναι δωρεάν για τις πρώτες 30 ημέρες, 43 $ για το έτος και 90 $ για άδεια ζωής.

Doctopus: Έγγραφα «Hand Out».

Doctopus χτίζεται με γνώμονα τους δασκάλους. Σας δίνει τη δυνατότητα να αντιγράψετε και να «μοιράσετε» τα αρχεία σας στο Google Drive σε μια καθορισμένη λίστα μαθητών, αφήνοντάς σας τον πλήρη έλεγχο του τρόπου διαχείρισης των εργασιών σας.

Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το Goobric (Ρουμπρίκα Google +) Επέκταση Chrome, το Doctopus σάς επιτρέπει να δημιουργείτε ρουμπρίκες και να μειώνετε το χρόνο που χρειάζεται για να διαβάσετε, να σχολιάσετε και να βαθμολογήσετε την εργασία ενός μαθητή χρησιμοποιώντας ρουμπρίκες, ακόμη και να αφήσετε ηχητικό σχολιασμό για την εργασία ενός μαθητή.

Το Doctopus είναι 100% δωρεάν στη χρήση.

WolframAlpha: Βρείτε γεγονότα και υπολογίστε τύπους

Είναι αρκετά δύσκολο αυτές τις μέρες να κάνετε οτιδήποτε στον υπολογιστή σας χωρίς να σας αποσπά την προσοχή να ανοίξετε μια νέα καρτέλα και να χαθείτε σε μια τρύπα από κουνέλι που είναι το Διαδίκτυο. Με τη βοήθεια του Το δωρεάν πρόσθετο του WolframAlpha, δεν χρειάζεται ποτέ να αφήσετε τα Φύλλα Google για να αναζητήσετε στο διαδίκτυο μαθηματικούς υπολογισμούς, ερωτήσεις επιστήμης και τεχνολογίας, ιστορικά γεγονότα κ.λπ.

  Πώς να δείτε τις καθολικές συντομεύσεις πληκτρολογίου στα Windows 10

Το WolframAlpha χρησιμοποιεί τεράστιες βάσεις δεδομένων και αλγόριθμους για να απαντά σε ερωτήσεις, να κάνει αναλύσεις και να δημιουργεί αναφορές σχεδόν για οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε ή μπορεί να χρειαστεί να γνωρίζετε. Στο υπολογιστικό φύλλο σας, επιλέξτε οποιοδήποτε κείμενο ή κελιά θέλετε να υπολογίσετε—ή απλώς βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το—και, στη συνέχεια, από το πρόσθετο μενού WolframAlpha, κάντε κλικ στο «Υπολογισμός επιλογής με Wolfram Alpha» για να αντικαταστήσετε το επιλεγμένο κείμενο με τα αποτελέσματά του.

Supermetrics: Δημιουργία επιχειρηματικών αναφορών

Υπερμετρικά είναι ένα ισχυρό πρόσθετο που μετατρέπει τα Φύλλα Google σας σε ένα πλήρες σύστημα επιχειρηματικών αναφορών, με ενσωμάτωση χρησιμοποιώντας SEM, SEO, αναλυτικά στοιχεία ιστού και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τραβήξτε δεδομένα από πολλούς ιστότοπους σε ένα υπολογιστικό φύλλο, εξοικονομώντας χρόνο και προσπάθεια συγκρίνοντας δεδομένα μεταξύ των χαρτοφυλακίων. Συνδέει εργαλεία ανάλυσης όπως Google Analytics, AdWords, Facebook Ads, Twitter Ads, Amazon Ads, Instagram και πολλά άλλα.

Για την εισαγωγή δεδομένων, μπορείτε να εφαρμόσετε φίλτρα μόνο για να επιλέξετε τα πεδία που θέλετε να προστεθούν στο υπολογιστικό φύλλο σας. Στη συνέχεια, τα υπολογιστικά φύλλα ενημερώνονται αυτόματα, διατηρώντας όλα τα δεδομένα σας ενημερωμένα. Στη συνέχεια, μπορείτε να ρυθμίσετε την αυτόματη αποστολή email για να στέλνετε μορφές PDF, Excel, CSV ή HTML, ακόμη και να παρέχετε πρόσβαση στις αναφορές σας με τις επιλογές κοινής χρήσης της Google.

Το Supermetrics είναι δωρεάν για 14 ημέρες. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε δωρεάν με περιορισμένες δυνατότητες ή να κάνετε αναβάθμιση στις εκδόσεις Pro ή Super Pro για 69 $/χρήστη/μήνα και 149 $/χρήστη/μήνα αντίστοιχα.

Twitter Archiver: Αποθήκευση Tweets σε Sheets

Αρχειοθέτηση Twitter σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε εύκολα tweets στα Φύλλα Google χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε λέξη-κλειδί ή hashtag. Αφού εισαγάγετε ένα ερώτημα αναζήτησης, όλα τα tweets που ταιριάζουν με το ερώτημά σας αποθηκεύονται αυτόματα στο υπολογιστικό φύλλο των Φύλλων Google. Αποθηκεύστε tweets γύρω από τα trending hashtags, τις αναφορές της επωνυμίας σας, τα tweets με γεωγραφική ετικέτα και πολλά άλλα.

Το Twitter Archiver είναι δωρεάν για χρήση, αν και ένας premium λογαριασμός έχει πρόσβαση για την καταγραφή περισσότερων όρων αναζήτησης, περισσότερους κανόνες Twitter και μειωμένη καθυστέρηση ψηφοφορίας. Οι δωρεάν χρήστες κάνουν δημοσκοπήσεις στο Twitter μία φορά την ώρα, ενώ οι χρήστες premium κάνουν δημοσκόπηση κάθε 10-15 λεπτά. Μια premium συνδρομή θα σας κοστίσει 29 $/έτος για να εγγραφείτε.

  12 πράγματα έξω από το κουτί που μπορεί να κάνει ο υπολογιστής Windows που δεν μπορεί ο Mac

Συλλογή προτύπων: Βρείτε υπέροχα πρότυπα

Εξοικονομήστε χρόνο χρησιμοποιώντας επαγγελματικά σχεδιασμένα πρότυπα για τα υπολογιστικά φύλλα των Φύλλων Google με Γκαλερί προτύπων. Επιλέξτε από ημερολόγια, χρονοδιαγράμματα, φύλλα χρόνου, οικονομικές αριθμομηχανές, τιμολόγια και πολλά άλλα. Αφού κάνετε κλικ σε ένα πρότυπο που θέλετε, το πρόσθετο αποθηκεύει ένα αντίγραφο του προτύπου απευθείας στον ριζικό φάκελο του Google Drive σας.

Το Template Gallery είναι εντελώς δωρεάν για χρήση.

Ακόμα μια συγχώνευση αλληλογραφίας

Ακόμα μια συγχώνευση αλληλογραφίας (YAMM) σας επιτρέπει να στέλνετε email με βάση τα πρότυπα στις επαφές σας, αυτοματοποιεί τις καμπάνιες email και παρακολουθεί τα email που στέλνετε. Είναι τόσο εύκολο όσο να εισάγετε όλες τις επαφές σας σε ένα έγγραφο Φύλλων, να δημιουργήσετε ένα πρόχειρο πρότυπο email στο Gmail και, στη συνέχεια, να εκκινήσετε το πρόσθετο. Μπορείτε ακόμη να προσαρμόσετε το περιεχόμενο του email απευθείας από το υπολογιστικό φύλλο σας χρησιμοποιώντας εντολές σήμανσης, εξατομικεύοντας κάθε email σε ένα συγκεκριμένο άτομο.

Το YAMM είναι δωρεάν για χρήση για 50 email την ημέρα. Τα προγράμματα επί πληρωμή ξεκινούν από 28 $/έτος και περιλαμβάνουν προγραμματισμένη παράδοση και αποστολή έως και 400 email την ημέρα.

Hunter: Βρείτε διευθύνσεις email

Κυνηγός για τα Φύλλα Google βρίσκει εύκολα τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οποιουδήποτε τομέα και, στη συνέχεια, συμπληρώνει το έγγραφό σας με τα αποτελέσματά του. Βρείτε τις επαγγελματικές διευθύνσεις email των ατόμων σε κλάσματα του δευτερολέπτου, βοηθώντας σας να εμπλουτίσετε τη βάση δεδομένων των email σας. Ο Hunter χρησιμοποιεί μεγάλο αριθμό σημάτων για να βρει τις πιο πιθανές διευθύνσεις email από οποιονδήποτε.

Εισαγάγετε τον τομέα της εταιρείας από την οποία θέλετε να ανακτήσετε διευθύνσεις email και ο Hunter τα προσθέτει όλα στο έγγραφό σας στα Φύλλα μαζί με μια βαθμολογία που δείχνει πόσο σίγουροι είναι ότι είναι σωστή και τον τύπο.

Το Hunter είναι δωρεάν για χρήση για έως και 20 αναζητήσεις το μήνα. Οι λογαριασμοί επί πληρωμή κυμαίνονται από 34 $/μήνα για 1.000 αναζητήσεις και έως 279 $ ανά μήνα για 50.000 αναζητήσεις και λήψεις CSV.