Τα καλύτερα οικονομικά τηλέφωνα Android του 2024

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χίλια δολάρια σε ένα high-end ναυαρχίδα για να απολαύσετε μια καλή εμπειρία τηλεφώνου. Ευτυχώς, πολλά οικονομικά smartphone Android εστιάζουν στην απόδοση και τα βασικά χαρακτηριστικά χωρίς να κοστίζουν ένα χέρι και ένα πόδι.

Καλύτερο οικονομικό τηλέφωνο Android συνολικά: Google Pixel 7a

Justin Duino / MakeUseOf

Το ήδη προσιτό Google Pixel 7a έχει γίνει ακόμη φθηνότερο από την κυκλοφορία της σειράς Pixel 8 και την επερχόμενη κυκλοφορία του Pixel 8a. Ωστόσο, αυτό το τηλέφωνο εξακολουθεί να έχει εξαιρετική απόδοση και είναι το καλύτερο τηλέφωνο που μπορείτε να βρείτε σε ένα οικονομικό εύρος τιμών.

Το Pixel 7a τροφοδοτείται από το τσιπ Tensor G2 και διαθέτει 8 GB μνήμης RAM και 128 GB εσωτερικής αποθήκευσης. Θα έχετε μια οθόνη Full HD 90Hz με διάρκεια μπαταρίας 24 ωρών, IP67 αντοχή στη σκόνη και το νερό και, το καλύτερο από όλα, μια εντυπωσιακή κύρια κάμερα 64MP που υποστηρίζεται από μια χρήσιμη υπερευρεία κάμερα 13MP.

Google Pixel 7a

Καλύτερο Συνολικά

476 $ 499 $ Εξοικονομήστε 23 $

Το Google Pixel 7a είναι μία από τις καλύτερες επιλογές μεταξύ των τηλεφώνων Android εκεί έξω και θεωρείται πλέον εξαιρετική επιλογή προϋπολογισμού από την κυκλοφορία της σειράς Pixel 8. Διαθέτει όμορφη οθόνη, μπαταρία που διαρκεί όλη την ημέρα, καλή απόδοση τσιπ, προστασία από τα στοιχεία και μία από τις καλύτερες κάμερες που μπορείτε να βρείτε σε έναν προϋπολογισμό.

Πλεονεκτήματα

  • Εξαιρετικές κάμερες
  • Ισχυρή απόδοση επεξεργασίας
  • Ασύρματη φόρτιση
  • Συμπαγής, στιβαρή κατασκευή
  • Ωραία οθόνη

Μειονεκτήματα

  • Δεν υπάρχει υποδοχή ακουστικών ή υποδοχή κάρτας microSD
  • Σχετικά αργή φόρτιση
  • Οι επιλογές αποθήκευσης περιορίζονται στα 128 GB

Καλύτερο οικονομικό τηλέφωνο Android κάτω από 300 $: OnePlus Nord N30

Hannah Stryker / How-To Geek

Το OnePlus Nord N30 φτάνει στη γκάμα κάτω των 300 $ και δικαιολογεί τη συμπερίληψή του με πολλά χαρακτηριστικά που κανονικά δεν θα περιμένατε σε αυτό το σημείο τιμής. Μεταξύ αυτών είναι η γρήγορη ενσύρματη φόρτιση 50W, μια κύρια κάμερα υψηλής ανάλυσης 108MP με ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας και μια ωραία κάμερα selfie 16MP.

Το τσιπ Snapdragon 695 5G και τα 8 GB μνήμης RAM συνδυάζονται για να παρέχουν γρήγορη απόδοση. Επιπλέον, έχετε μια ευκρινή οθόνη με προσαρμοστικό ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και απόκριση αφής 240 Hz για ομαλή κύλιση και γρήγορες αποκρίσεις. Διαθέτει επίσης μια αξιοπρεπή μέγιστη φωτεινότητα 680 nit, επιτρέποντάς σας να βλέπετε την οθόνη εύκολα σε μια ηλιόλουστη μέρα. Είναι ένα εξαιρετικό οικονομικό τηλέφωνο Android για καθημερινές εργασίες και η εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας όλη την ημέρα είναι ένα ευπρόσδεκτο μπόνους.

  7 καλύτερες εφαρμογές ανάγνωσης Manga (Android και iOS)

OnePlus Nord N30 5G

Καλύτερο κάτω από $300

250 $ 300 $ Εξοικονομήστε 50 $

Το OnePlus Nord N30 ξεπερνά το όριο των 300 $ και είναι μια εντυπωσιακή προσθήκη στη συλλογή οικονομικών τηλεφώνων Android. Εκτός από μια μπαταρία υψηλής απόδοσης, έχετε επίσης μια κάμερα υψηλής ανάλυσης που σπάνια εμφανίζεται στο εύρος του προϋπολογισμού. Οι επιδόσεις είναι γρήγορες, όπως και η ενσύρματη φόρτιση, η οποία προσδίδει εξαιρετική αξία.

Πλεονεκτήματα

  • Υποδοχή ακουστικών και υποδοχή κάρτας microSD
  • Συνδεσιμότητα 5G
  • Οθόνη 120 Hz
  • Κομψή και στιβαρή κατασκευή
  • Καλή ποιότητα κάμερας

Μειονεκτήματα

  • Δεν υπάρχει βαθμολογία IP
  • Μόνο μια επιλογή αποθήκευσης 128 GB
  • Χωρίς υπερευρεία κάμερα
  • Μόνο μία αναβάθμιση λειτουργικού συστήματος

Καλύτερο οικονομικό τηλέφωνο Android κάτω από 200 $: Moto G Play 2024

Motorola

Παρά την απίστευτα ευχάριστη τιμή του Moto G Play, η Motorola έχει προσφέρει σημαντικές ενημερώσεις στο μοντέλο του 2024, γεγονός που το καθιστά ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές των τηλεφώνων Android με ασυναγώνιστη αξία.

Μεταξύ των αξιοσημείωτων ενημερώσεων είναι ένα νέο chipset Snapdragon 680 που αφήνει το μοντέλο του 2023 στο πέρασμά του. Και, ενώ εξακολουθείτε να είστε σχετικά μέτριοι, έχετε τώρα 4 GB μνήμης RAM και 64 GB αποθηκευτικού χώρου και μπορείτε να ενημερώσετε το τελευταίο σε έως και 1 TB μέσω κάρτας microSD.

Αν αυτό δεν είναι αρκετό, έχετε μια κάμερα 50MP που προσφέρει καλύτερη ποιότητα από ό,τι θα περίμενε κανείς και διάρκεια μπαταρίας που μπορεί να παρέχει ισχύ για σχεδόν δύο ολόκληρες ημέρες.

Moto G Play (2024)

Καλύτερο κάτω από $200

Η Motorola ενημερώνει το Moto G Play για το 2024 και αυτή η εκπληκτικά φθηνή κάμερα διαθέτει τώρα ταχύτερη απόδοση και καλύτερη αποθήκευση. Η εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας παραμένει το πιο πολύτιμο πλεονέκτημά της και η κάμερα προσφέρει καλύτερες εικόνες από ό,τι θα περίμενε κανείς σε αυτό το εύρος τιμών.

Πλεονεκτήματα

  • Οθόνη Tough Corning Gorilla Glass 3
  • Προστασία IP52
  • Υποδοχή ακουστικών και υποδοχή κάρτας MicroSD
  • Ρυθμός ανανέωσης 90 Hz

Μειονεκτήματα

  • Δεν είναι ιδανικό αν θέλετε να παίξετε παιχνίδια
  • Οθόνη 720p

Samsung

Το Samsung Galaxy A54 είναι ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα Android για φωτογραφία σε αυτό το εύρος τιμών. Διαθέτει μια κύρια κάμερα 50MP που προσφέρει εικόνες με καλό κορεσμό και αντίθεση και, με το διάφραγμα f/1.8, κάνει αξιοπρεπή δουλειά στο προκλητικό φως.

Έχετε επίσης μια μπροστινή κάμερα 32MP, ιδανική για τη γενιά που αγαπά τις selfie, ενώ ένας αξιοπρεπής υπερευρυγώνιος φακός και ένας φακός μακροεντολής 5MP ολοκληρώνουν την ομάδα. Από πλευράς βίντεο, είναι 4K σε όλη τη διαδρομή, με τις μπροστινές και τις πίσω κάμερες να προσφέρουν 30 fps, αν και η σταθεροποίηση είναι διαθέσιμη μόνο στα 1080p.

Όχι μόνο το A54 είναι μια εξαιρετική κραυγή για τις κάμερές του, αλλά προσφέρει επίσης χαρακτηριστικά όπως οθόνη Super AMOLED 120Hz, κορυφαία διάρκεια ζωής της μπαταρίας και σπάνια βαθμολογία IP67 σε αυτή την τιμή για να είστε ήσυχοι όταν απολαμβάνετε παραλία ή πισίνα.

Samsung Galaxy A54 5G

Καλύτερη κάμερα

375 $ 450 $ Εξοικονομήστε 75 $

Εκτός από την κορυφαία επιλογή για τους λάτρεις των διακοπτών και των selfie, το Samsung Galaxy A54 προσφέρει ευκρινή οθόνη, αδιάβροχο σχεδιασμό που προστατεύει από τη σκόνη και ευχάριστη διάρκεια μπαταρίας.

  9 καλύτερο λογισμικό για την ανάκτηση δεδομένων Android

Πλεονεκτήματα

  • Μεγάλη διάρκεια μπαταρίας
  • Υποστήριξη 5G και Wi-Fi 6
  • Υπέροχες κάμερες με βίντεο 4K και εκπληκτική ποιότητα selfie
  • Υποδοχή κάρτας MicroSD

Μειονεκτήματα

  • Η σταθεροποίηση βίντεο προσφέρεται μόνο κατά τη λήψη 1080p
  • Χωρίς φορτιστή στο κουτί
  • Αργή φόρτιση 25W και χωρίς ασύρματη επιλογή
  • Χωρίς υποδοχή ακουστικών

Καλύτερο οικονομικό τηλέφωνο Android για διάρκεια ζωής μπαταρίας: Samsung Galaxy A34

Samsung

Ενώ το Samsung Galaxy A34 δεν διαθέτει τη δυνατότητα selfie του A54, εξακολουθεί να έχει μια αξιοπρεπή κάμερα. Έχει επίσης ανώτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και διατίθεται σε χαμηλότερη τιμή. Στην πραγματικότητα, είναι δυνατό να ξεμείνετε από την μπαταρία για περισσότερες από δύο ημέρες, ανάλογα με τη χρήση σας, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή εάν αυτό είναι αυτό που δίνετε προτεραιότητα.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό. Το A34 διαθέτει οθόνη Super AMOLED 120 Hz με αρκετή φωτεινότητα για προβολή την ηλιόλουστη μέρα. Επιπλέον, ο κομψός σχεδιασμός του αναδίδει μια κορυφαία ατμόσφαιρα, ενώ διαθέτει επίσης εξαιρετική βαθμολογία IP67 που προστατεύει από τη σκόνη, τις πτώσεις στο μπάνιο και τις κακές καιρικές συνθήκες.

Αυτό το μοντέλο έχει 6 GB μνήμης RAM και 128 GB αποθηκευτικού χώρου, αλλά υπάρχει ένα άλλο μοντέλο με 8/256 GB για ταχύτερη απόδοση και μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Samsung Galaxy A34 5G

Καλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας

255 $ 350 $ Εξοικονομήστε 95 $

Το Samsung Galaxy A34 ανταγωνίζεται το A54 όσον αφορά την ποιότητα, αλλά το ξεπερνά όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Διαθέτει παρόμοια οθόνη AMOLED και η στιβαρή αλλά κομψή κατασκευή του προστατεύει από τα στοιχεία.

Πλεονεκτήματα

  • Σκληρό Gorilla Glass 5
  • Βίντεο 4K σε μπροστινή και πίσω κάμερα
  • Καλή ποιότητα ήχου
  • Συνδεσιμότητα 5G
  • Υποδοχή κάρτας MicroSD

Μειονεκτήματα

  • Δεν υπάρχει αυτόματη εναλλαγή ρυθμού ανανέωσης
  • Δεν περιλαμβάνεται φορτιστής
  • Χωρίς σταθεροποίηση βίντεο 4K

FAQ

Ε: Πώς ξεκλειδώνω ένα τηλέφωνο Android;

Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας και δεν έχετε ρυθμίσει βιομετρική πρόσβαση, ενδέχεται να κλειδωθείτε έξω από το τηλέφωνό σας Android. Οι πιθανότητες είναι ότι θα πρέπει να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε τη ζωή πιο εύκολη προγραμματίζοντας τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του τηλεφώνου σας. Αν δεν το κάνετε αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα χάσετε πολλά από τα πολύτιμα δεδομένα σας, αν και μπορεί να μπορέσετε να ανακτήσετε μερικά.

Εάν είστε αρκετά τυχεροί να είστε κάτοχος ενός τηλεφώνου Samsung, ίσως να μην χρειαστεί να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων τελικά.

Ε: Πώς μπορώ να βρω ένα χαμένο τηλέφωνο Android;

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να ενεργοποιήσετε το “Find My Device” προτού χάσετε το τηλέφωνο. Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε έναν λογαριασμό Google (στη συσκευή σας και στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε για να τον εντοπίσετε) και να έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία “Τοποθεσία” του τηλεφώνου σας. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την “Αποθήκευση πρόσφατης τοποθεσίας”. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο τελευταίο γνωστό πού βρίσκεται εάν αποσυνδεθεί.

Σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, κάντε μια απλή αναζήτηση στο Google για το “find my Android”. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να εντοπίσετε ένα χαμένο τηλέφωνο Android.

  Πώς να χειριστείτε ένα τηλέφωνο Android χωρίς Google

Ε: Πώς μπορώ να μεταφέρω δεδομένα από ένα iPhone σε ένα τηλέφωνο Android;

Η μεταφορά δεδομένων από το iPhone στο Android είναι σχετικά απλή. Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο ή μέσω Wi-Fi. Ωστόσο, η χρήση καλωδίου είναι η πιο γρήγορη μέθοδος και θα μεταφέρει τα περισσότερα δεδομένα. Για τα περισσότερα iPhone, θα χρειαστείτε ένα καλώδιο Lightning σε USB-C. Ωστόσο, η Apple άρχισε να χρησιμοποιεί USB-C με το iPhone 15, επομένως χρησιμοποιήστε ένα USB-C σε C εάν έχετε ένα από αυτά.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι και οι δύο συσκευές είναι πλήρως φορτισμένες και ότι το Android σας έχει αρκετό αποθηκευτικό χώρο για να δέχεται όλα τα δεδομένα που θέλετε να μεταφέρετε. Στη συνέχεια, απλώς συνδέστε τις δύο συσκευές με το συμβατό καλώδιο και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη στο Android σας. Μπορείτε να επιλέξετε ποιους τύπους δεδομένων θέλετε να μεταφέρετε και, στη συνέχεια, απλώς να περιμένετε να ολοκληρωθεί η παράδοση δεδομένων.

Εάν δεν έχετε καλώδιο και το τηλέφωνό σας Android λειτουργεί με Android 12 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Wi-Fi. Ωστόσο, αυτό θα σας επιτρέψει μόνο να μεταφέρετε επαφές, συμβάντα ημερολογίου, φωτογραφίες και βίντεο. Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι επίσης ενημερωμένο με το πιο πρόσφατο λογισμικό. Απενεργοποιήστε το iMessage και κρατήστε τα δύο τηλέφωνα κοντά το ένα στο άλλο κατά τη μεταφορά.

Ενεργοποιήστε τη νέα σας συσκευή Android, πατήστε “Έναρξη” και, στη συνέχεια, συνδεθείτε στο Wi-Fi. Επιλέξτε τι θέλετε να αντιγράψετε από το iPhone σας. Επιλέξτε «Χωρίς καλώδιο» και μετά πατήστε «Εναλλαγή από το iPhone». Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google και να σαρώσετε τον κωδικό QR με την κάμερα του iPhone σας. Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι συνδεδεμένο στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi και, στη συνέχεια, πραγματοποιήστε λήψη και ανοίξτε την εφαρμογή Switch to Android και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ανεβάσετε τα δεδομένα του iPhone σας σε έναν ασφαλή χώρο αποθήκευσης cloud και να τα κατεβάσετε στο Android σας χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή όπως η εφαρμογή MobileTrans.

Ε: Είναι ένα τηλέφωνο Android καλό για παιχνίδια;

Ναι, πολλά τηλέφωνα Android μπορούν να χειριστούν παιχνίδια. Ωστόσο, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και για να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις προδιαγραφές του τηλεφώνου σας Android. Εάν θέλετε να παίξετε παιχνίδια δράσης ή αθλητικά, είναι καλύτερο να έχετε μια οθόνη με υψηλό ρυθμό ανανέωσης, όπως 90 ή 120 Hz, για ομαλή ροή δράσης.

Θα θέλετε και η ανάλυση να είναι τουλάχιστον Full HD. Θα χρειαστείτε επίσης ένα Android με αξιοπρεπή επεξεργαστή και τουλάχιστον 6-8 GB RAM. Υπάρχουν άλλες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βελτιστοποιήσετε το Android σας για παιχνίδια και να κάνετε την όλη εμπειρία πιο ευχάριστη.

Το gaming συνήθως εξαντλεί τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας πολύ πιο γρήγορα, επίσης. Προτιμήστε λοιπόν ένα Android με μεγάλη μπαταρία ή μάθετε τρόπους να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του.

Ε: Πόσο σημαντική είναι η μνήμη RAM σε ένα smartphone;

Όταν επιλέγετε ένα smartphone, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τη μνήμη RAM. Οι ισχυροί χρήστες, όπως οι multitaskers, οι παίκτες, οι δημιουργοί περιεχομένου και οι συντάκτες, θα χρειαστούν περισσότερη μνήμη RAM. Θα ήταν καλύτερο να αναζητήσετε τουλάχιστον 8 GB, αλλά όσο περισσότερα έχει το τηλέφωνό σας, τόσο περισσότερες εφαρμογές μπορείτε να εκτελείτε ταυτόχρονα με γρήγορη φόρτωση, ομαλή λειτουργία και σπάνια συντριβή.

Ωστόσο, εάν είστε απλός χρήστης smartphone, ίσως το χρησιμοποιείτε για ανταλλαγή μηνυμάτων, πραγματοποίηση κλήσεων και απλές εφαρμογές, τότε αρκούν 4-6 GB.